Dubai Alışveriş Rehberi

Dubai, sadece Dünya’nın en yüksek binasını bünyesinde barındırmasıyla ünlü değil. Şehir aynı zamanda dev AVM’leri, mağazaları ve pazarlarıyla tam bir alışveriş mekanı.

Dubai’ye geldiğinizde yöresel ürünlerden tutun da dünyanın en tanınmış markalarına kadar her şeyi burada bulmanız mümkün olabilmektedir. Ancak uygun fiyat beklememeniz konusunda sizi baştan uyaralım. Dilerseniz şimdi sizler için hazırladığımız Dubai alışveriş rehberi ile şehirdeki alışveriş olanaklarına birlikte göz atalım.

Dubai Alışveriş Rehberi

Dubai, son yıllarda eski cazibesini kaybetmiş durumda. Bunda şehirdeki fiyatlandırmaların eskiye oranla artması en büyük etkenlerden. Buna rağmen şehir hem otantik pazarları ile hem de devasa alışveriş merkezleri ile hala alışveriş konusunda tercih edilen yerlerin başında geliyor.

Ülkede kullanılan ve AED diye kısaltılan para birimi Dirhem yaklaşık olarak Türk Lirası ile aynı değere sahip. Bu da ülkemizden bu şehre gidenlerin alışveriş yaparken hesap yapmasını kolaylaştırıyor.

Ülkede gündüz saatleri aşırı sıcak olduğundan özellikle güneşin en etkili olduğu öğle vakitlerinde bazı dükkanların kapalı olduğuna rastlamak mümkün. Bu nedenle alışverişe çıkacak olanların öğleden sonra çıkması mantıklı olacaktır. Her yerde olduğu gibi burada da pazarlık

Dubai’de Alışveriş Yapılacak Yerler

Dubai, tam bir AVM cenneti. Şehrin aşırı sıcak olması alışverişi kapalı alanlarda yapmayı zorunlu kılıyor. İnsanlar AVM’lerde hem alışveriş yapabiliyor hem de çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçirme fırsatı yakalayabiliyor. Açık alanda bulunan dükkanlar ve pazarlar ise genellikle günün sıcak saatlerinde kapalı oluyor. Sizler için şehirdeki önemli alışveriş noktalarını listeledik:

  • Dubai Mall: Şehrin en önemli alışveriş merkezi olan Dubai Mall, dünyanın da en büyük alışveriş merkezi olarak kabul ediliyor. Sayısız markanın mağazasını bulabileceğiniz bu AVM’i tamamen gezebilmek için birkaç gün ayırmanız gerektiğini söyleyebiliriz.
Dubai Mall
  • Mall of Emirates: İçinde kayak pisti de bulunduran Mall of Emirates, şehrin ikinci büyük AVM’si konumunda bulunuyor. Burada da sayısız mağaza ziyaretçilerini ağırlıyor.
Mall of Emirates
  • Medinat Jumeirah: Hem keyifli bir alışveriş için hem de cafelerinde güzel vakit tercih edebileceğiniz bu bölgeyi de listenize ekleyebilirsiniz.
Medinat Jumeirah
  • Ibn Battuta Mall: 6 farklı konsept bölümden oluşan merkez, ziyaretçilerine farklı bir alışveriş deneyimi vadediyor.
Ibn Battuta Mall
  • Deira: Şehrin eski yerleşim yerlerinden biri olan Deira, daha geleneksel, pazar kültürünü hissederek alışveriş yapabileceğiniz mekanları bünyesinde barındırıyor. Burada bulunan baharat çarşısından aradığınız her türlü baharatı bulabileceğiniz gibi, altın çarşısından ziynet alışverişi yapma imkanına da sahip olabiliyorsunuz. Tekstilciler çarşısı ise giyim konusunda çeşitli alternatifler bulabileceğiniz bir yer.
Deira

Dubai’de alışveriş yapabileceğiniz daha birçok mekan saymak mümkün; ancak bu kadar alternatif gezinin bir bölümünü alışverişe ayıracak ziyaretçiler için yeterli olacaktır diye düşünüyoruz.

Dubai’de Ne Alınır

Peki, Dubai’ye geldiğinizde alabileceğiniz şeyler neler? Dilerseniz hazırlamış olduğumuz Dubai alışveriş rehberi ile bu konuda da sizlere baz fikirler sunalım:

Dubai’ye geldiğinizde öncelikle ucuzluk beklemeyin; ancak AVM ve mağazalar dışındaki esnaflardan alışveriş yaparken pazarlığın gücünü de aklınızda bulundurun.

Dubai’ye geldiğinizde altn, baharat, tekstil konusundaki pazarlardan aradığınız her türlü ürünü bulabilirsiniz; ancak bu ürünlerin birçoğunu ülkemizde de rahatlıkla bulabileceğinizi ifade edelim. Bu nedenle almayı düşündüğünüz şeylerin öncelikle Türkiye‘deki fiyatlarına bakmanızı öneriyoruz.

Dubai’ye geldiğinizde elektronik eşyaları ülkemize göre daha uygun fiyatlarda alma şansına sahip olabilirsiniz. Bu konuda iyi bir araştırma yaparak ülkemizle Dubai arasındaki fiyat farkına dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz. Dubai’ye geldiğinizde çeşitli hediyelik eşyalar, halı&kilim tarzı ürünler ve hurma çeşitleri de alabileceğiniz ürünler arasında sayılabilir.

Dubai’ye ülkemizden başta Türk Hava Yolları olmak üzere çeşitli havayolu firmalarının seferleriyle gitmeniz mümkün olabilmektedir. Sitemizi ziyaret ederek avantajlı uçak bileti fiyatları ile seyahatinizi planlayabilir, Dubai’de alışveriş yapma ve şehrin güzelliklerini görme şansını yakalayabilirsiniz.

Okumanızı öneriyoruz=> Dubai’de gezilecek en güzel 25 yer

Yorum yapın

Bizi Takip Edin