Dominik Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 14 Yer

Survivor’ı her izlediğimizde doğasına hayran kaldığımız, artık neredeyse ikinci ülkemiz gibi hissettiğimiz Dominik’in sahilleri dışında görebileceğiniz farklı noktaları sizler için derledik.

Dominik gezilecek yerler yazımıza bakarak birbirinden güzel noktalarıyla bu muhteşem ülkeyi keşfe çıkalım.

#1 Dominik Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Cap Cana

cap cana

Dominik’i ziyaret edenlerin popüler konaklama noktaları arasında bulunan Cap Cana sahip olduğu elit otellerle ve mütevazi ancak lüks evlerle meşhurdur. Ev veya bir oda kiralayabileceğiniz bu bölge Dominik’in doğu kıyılarında bulunmaktadır.

Dominik gezinizde eğlenecek farklı alternatifler arıyorsanız Cap Cana bölgesinde fazlasıyla bulunan golf sahalarını ziyaret edebilir, ilginizi çekiyorsa kısa eğitimlerle golf oynamaya başlayabilirsiniz.

2- Los Haitises National Park

los haities doğa parkı

Dominik Cumhuriyeti’nde 1976 yılında kurulan Los Haitises Ulusal Parkı, konik tepeleri ve durgun sahiliyle dikkat geçiyor.

Ormanlarla örtülü olan bu parkın içerisinde birbirinden farklı canlı türlerini girebilir ve dingin sularında yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. 24 saat açık olan parkı dilediğiniz gün ziyaret edebilirsiniz.

3- Catalina Adası

Dominik’te 360 derece panoramik bir okyanus manzarası isterseniz uğrayabileceğiniz yer Catalina Adası’nın tam kendisi.

Mercanlardan oluşmuş ada temizliğiyle ve denizinin güzelliğiyle turistlerin uğrak noktalarından biridir. Ana karadan 2.4 kilometre uzaklıkta olan adaya her gün, düzenlenen tekne turlarıyla ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

4- Colombus Lighthouse

Colombus, dünyayı keşfetmek üzere yola çıktığında adım attığı ilk yerlerden biri de Dominik’tir. 1506 yılında İspanya’da hayata gözlerini yuman Colombus’un anısına yapılmış olan Colombus Lighthouse, rengarenk ışıklandırılmasıyla ülkenin en dikkat çekici turistik noktalarından biridir.

Pazartesi günleri dışında ziyaret edebileceğiniz Colombus LightHouse, 09.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

5- Los Tres Ojos

los tres ojos

Dominik’te görmeniz gereken yerler arasında bulunan, şehrin en popüler turistik noktalarından birine geldi sıra. Yıllar boyunca su aşındırması ve çöküntülerle oluşmuş olan Los Tres Ojos’ta bulunana su tatlı ve sıcaktır.

Canlı yaşamı için oldukça elverişi olan bu suda kaplumbağalar ve balıklar bulunmaktadır. Mağarayı ziyaret etmek isterseniz, 09.00-17.00 saatleri arasında giriş yapabilirsiniz.

6- Fortaleza San Felipe

fortaleza san felipe

Denize kıyısı olan ülkelerin eski dönemlerde yaşadıkları en büyük korkulardan biri de korsan saldırılarıydı. Bu saldırılardan korunmak için yapılmış olan yapılardan biri ise Fortaleza San Felipe’dir.

1577 yılında inşa edilmiş olan kale günümüzde müzeye dönüştürülmüş ve hizmete açılmıştır. Halkın yoğun ilgi gösterdiği bu müzede Dominik tarihi hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Müzeyi Pazar günleri dışında 08.00-17.00 saatleri arasında ziyaret ediliyor.

7- Bellapart Müzesi

bellapart müzesi

Dominik’te 1999 yılında kurulmuş olan Bellapart Müzesi, ülkede birçok ilke imza atmıştır. Sanatın kalbinin attığı bu merkezde yaklaşık 2.000 adet eser bulunmaktadır. 1960’lı yıllardan günümüze kadar uzanan oldukça geniş bir koleksiyona sahip olan müze içerisinde birbirinden farklı akımlara ait sanat eserleri ve resimleri görmeniz mümkün.

Sanat ilginiz varsa bu ilginizi seyahatiniz sırsında geliştirebilir ve yeni akımlarla tanışma heyecanını yaşayabilirsiniz. Müzeyi Pazar günleri dışında, 08:00-18:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz.

8- Amber World Müzesi

1996 yılında beri faaliyet gösteren Amber World Müzesi, Jorge Caridad ve Arelis Madera tarafından hayata geçirilmiş bir projedir. Kehribar taşı ve daha birçok özel taşın sergilendiği bu müze içerisinde eşsiz renklere sahip doğal taşları görebilir ve bu taşların işlendiği atölyeleri ziyaret edebilirsiniz.

Dominik’te bulunana bu müzeyi Pazar günleri dışında 08.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

9- El Cando Caddesi

Amerika Kıtası’nda bulunan ilk Avrupa yapımı caddelerden olan El Cando, günümüzde Dominik’te alışveriş dendiğinde akla gelen ilk yerlerden biridir. Vintage dükkanların ağırlıkta olduğu bu sokakta hediyelik eşya dükkanlarına da sıklıkla rastlayabilirsiniz.

10- Jaragua National Park

jaragua national park

1983 yılında kurulmuş olan Jaragua National Park, Dominik Cumhuriyeti’nin korunan en büyük alanlarından biridir. Göçmen kuşların ziyaret alanı olan bu park içerisinde birbirinden farklı kuş türlerini doğal ortamlarında gözlemleme şansı yakalıyorsunuz.

11- Bavaro

bavaro dominik

Dominik Cumhuriyeti’ni ziyaret edenlerin konaklamak için tercih ettiği lüks bölgelerden iri olan Baravo, bembeyaz kumsalları, palmiyeleri ve şirin sahil evleriyle oldukça revaçta bir bölge.

Denize ve kuma doyacağınız bu bölgede tercih edebileceğiniz birçok otel seçeneği sayesinde ister denize sıfır isterseniz de alışveriş bölgelerine daha yakın bir konumda konaklayabilirsiniz.Turistler tarafından oldukça tercih edilen bu bölgede sınırsız hizmet sağlamak, otellerin ilk prensiplerinden biri.

12- Parque Colon

parque colon

Parque Colon, Santo Domingo’da bulunan Colombus Park içerisinde yer almaktadır. Meydanın merkezinde bulunan anıt şehrin simgeleri arasında bulunmaktadır. Anıtı dilediğiniz gün ve saate ziyaret edebilirsiniz.

13- Nuestra Señora de la Altagracia Kilisesi

nuestra senora kilisesi

Biraz ürkütücü bir hikâyeye sahip olan Nuestra Señora de la Altagracia Kilisesi,1970 yılında inşa edilmiştir. Katolik Kilisesi’ne bağlı olan bu bazilika rivayete göre kutsal sayılan bir yere inşa edilmiştir. Küçük bir kız babasından Meryem Ana’ya ait bir portre istemiş. Her gün baş ucuna koyarak uyuduğu bu porte sabah olduğunda bir ağacın dibinde bulunuyormuş.

Kulaktan kulağa yayılan bu hikaye sonrasında Meryem Ana tablosunun durduğu bu ağacın olduğu yere Nuestra Señora de la Altagracia Kilisesi’nin kurulmasına karar verilmiştir. Etkileyici hikayesinin yanı sıra farklı mimarisiyle de dikkat çeken bu yapı şehirde görmeniz gereken önemli yerler arasına bulunuyor.

14- El Choco Milli Parkı

Dominik’i en büyük doğal rezervlerinden olan El Choco Milli Parkı, adrenalini seven yerlilerin ve turistlerin ilgisini çekiyor. Ormanla çevrili bu alan içerisinde rehberlerle beraber gezebilir, millî park içerisinde bulunana kireç mağaralarını gezebilirsiniz.

7.700 hektarlık bir alanı kaplayan milli parkı rehberler aracılığıyla gezebilir ve 200’e yakın mağaranın bulunduğu alanda adrenalin dolu bir gezintiye çıkabilirsiniz.

 

Dominik gezilecek yerlere ek tavsiyelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin