Denver Gezilecek Yerler Listesi | Efsanevi 25 Nokta!

Denver Nerede? & Hangi Ülkede? Denver, Amerika Birleşik Devletleri içerisinde Colorado eyaletinde yer almaktadır.

Denver Hakkında: Colorado’nun en büyük ve en gelişmiş şehirlerinden biri olan Denver, 1858 yılında kurulmuş olup, ülke içi stratejik öneme sahip yerlerden biridir. 3 milyon insanın yaşadığı şehirde refah seviyesi diğer Amerika eyaletlerine göre oldukça iyi konumla olup, en yaşanılası 20 şehir arasında yer alıyor. Yüksek rakımda olması, dağlarla çevrili doğası ve güvenilir bir şehir olarak bilinen Denver, bu özellikleriyle çok sayıda ziyaretçiyi kendisine çekmekte.

Denver Kaç Günde Gezilir? Gezmek için 3 gün yeterli olacaktır.

Denver Pahalı Mı? Evet. Aslında Amerika’nın tüm eyaletleri için aynısını söyleyebiliriz çünkü kur sebebiyle aslında ortalama sayılabilecek fiyatlar TL olarak çevirdiğimizde oldukça pahalı hale geliyor. Bir günlük yemek, konaklama, ulaşım gibi maliyetleri en düşük orana göre hesapladığımızda Denver’de günlük 120 dolar harcamanız muhtemel. Tabi bütçenize göre bu oran uygun gelebilir ancak bu fiyatlar birçok ülke ortalamasının üstünde kalıyor.

Denver Nasıl Bir Yer? Denver’de yaşayan veya burayı ziyaret eden insanlar genellikle olumlu düşüncelerle bu şehirden bahsederler. Yaşamak isteyenler için uygun fiyatlı kirası, temiz havası ve makul fiyatlı restoranlarıyla çoğu insanın beklentilerini karşılıyor. Gideceğiniz noktaların arabayla 15-20 dakika uzaklıkta olması, çevredeki her şeyin birbirine yakın olması da bu şehri pozitif kılan yanları arasında.

Tabi her yerde olduğu gibi burada da olumsuzluklar olacaktır… Bu konuda en çok şikâyet edilen durum Denver’de yaşayan insanların heyecansız ve somurtkan olmasından geliyor.  Denver sakinleriyle anlaşmakta zorlanabilirsiniz ancak şehrin genel olarak olumlu yönlerine bakarsak, buranın soğukkanlı yerlileri sizleri çok etkilemeyecektir. Ortalama bir ücretle Amerika’da yaşamı düşünüyorsanız Denver en iyi seçenek olacak…

Denver Uluslararası Havalimanı Ulaşım: Sınırları içerisinde yer alan Denver Uluslararası Havalimanı, Türkiye’de başta olmak üzere birçok ülkeden direk uçuşların sağlandığı bir noktadadır. Amerikan Airlines, Delve ve United Airlines firmalarının hizmet verdiği havalimanından aynı zamanda şehir merkezine direk ulaşım sağlayabileceğiniz tren hattı ve Express otobüs seferi bulunuyor.

Ziyaret İçin En İyi Zaman? Nisan-Mayıs ayları.

Yardımcı Uygulamalar: Denver seyahatiniz esnasında her alanda size yardımcı olacak, kimseye sormadan aradığınız her şeyi bulabileceğiniz en faydalı app’e aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Tasarruf Kartları: Gezilecek yerlerin birçoğuna indirimli giriş ve ulaşımda indirimli fiyatlarla seyahat edebilmek için tasarruf kartlarından birini edinmeniz yeterlidir.

Denver-İstanbul Saat Farkı: Denver ve İstanbul arasında 9 saatlik bir fark vardır. Denver, İstanbul’un 9 saat gerisinde olmakla beraber; İstanbul’da saatler 19:00 olurken, Denver’de saatler 10:00’u gösterecektir.

Restoran Bahşiş Oranları: Denver’de bahşişler hesaba eklenmediği için dilerseniz hesabın %5-10’u oranında bir tutarı bahşiş olarak bırakabilirsiniz.

* Denver Gezilecek Yerler Videosu

* Denver Gezilecek Yerler Listesi

-Tarihi Yerler

1. Colorado State Capitol

Colorado State Capitol

Burası Neresi? Denver’in öne çıkan yapılarından Colorado Eyalet Meclisi, altın kubbesi ve Neoklasik mimarisiyle görülmesi gereken noktalar arasında yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Hafta içi günlerinde ücretsiz turların düzenlendiği Colorado Meclis Binası, Colorado tarihini anlatan en iyi noktalardan biridir. Denver ve Colorado tarihindeki önemli olaylar, meclis binası içerisindeki müzede tüm detaylarıyla ziyaretçilere yansıtılıyor. Şehrin ilk yıllarından günümüze kadar olayların yer aldığı müzenin yanı sıra meclis binası iç tasarımıyla da gerçekten kendine hayran bırakıyor. Görkemli kubbesi, meclis ve senato odalarını yakından görmenize olanak sağlayan turlar Ocak ve Mayıs arası yapıldığı için bu dönemler arasında şehirde olursanız kesinlikle ziyaret edin deriz.

  • Konum: 200 E Colfax Ave, Denver, CO 80203, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 303-866-2604
  • Çalışma Saatleri: 07:30-17:00
  • Girişler ücretsiz.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

2. Molly Brown Evi

Molly Brown Evi

Burası Neresi? Molly Brown, Amerikalı bir hayırsever ve aktivist olarak tanınmaktadır. Hayatı boyunca çok sayıda başarıya imza atan Brown’un hayatını geçirdiği ev günümüzde müze olarak gezilebilmektedir.

Neden Gitmeliyim? Amerikalı bir aktivist olarak tanınan Molly Brown’un birçok kişi tarafından tanınmasına olanak sağlayan asıl olay Titanik faciasında sağ kalmasıdır. ‘’Asla batmaz’’ denilen Titanik’in ilk seferinde tek başına gemide seyahat eden Brown, gemini batmaya başlamasıyla beraber, yolculara ve mürettebata yardım etmeye başlamıştır.

Sonrasında botlardan birine binip limana kadar ulaşmayı başarsa da geri dönüp hayatta kalanları kurtarma çalışmalarına yardım etmek konusunda ısrarcı olmuştur. Hayırsever kişiliğiyle ön plana çıkan Molly Brown’un Victoria Dönemi’nden kalma evi hayatını anlatan eşyalar ve başarı öyküleriyle dolup taşmakta, vakit ayırıp ziyaret etmenizi öneriyoruz.

  • Konum: 1340 Pennsylvania St, Denver, CO 80203, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 303-832-4092
  • Çalışma Saatleri: 10:00-16:30
  • Giriş ücretleri: 12 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Müzeler

3. Denver Doğa ve Bilim Müzesi

Denver Doğa ve Bilim Müzesi

Burası Neresi? Evren ve doğa tarihini tanıtmak amacıyla koleksiyonlara ev sahipliği yapan Doğa ve Tarih Müzesi, sayısız koleksiyon ve arşiv kaynağına ev sahipliği yapmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Şehrine en değerli gezi noktalarından biri olan Doğa ve Evren Müzesi, 700,000 metrekarelik bir alanda evrenin jeolojik gelişimini, sahip olduğu koleksiyonlarla anlatmaya çalışıyor. Günümüzde müze; insanların ve kültürlerin bir araya geldiği evrenin, günden güne şekillenmesini hem antropolojik hem de sosyolojik açıdan incelememize olanak sağlıyor. Güçlü bir toplumun tarihini, evrenini ve doğasını anlamasından geçtiğine inanan müze, bu felsefeyi doğrultusunda tüm ziyaretçilerini aydınlatıyor.

  • Konum: 2001 Colorado Blvd, Denver, CO 80205, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 303-370-6000
  • Çalışma Saatleri: 09:00-17:00
  • Giriş ücretleri: 17,00 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

4. Amerikan Batı Sanatı Müzesi

Amerikan Batı Sanatı Müzesi

Burası Neresi? Amerikan kültürünü yakından tanımanızı sağlayacak Amerikan Batı Sanatı Müzesi, 1800’lerin başından günümüze kadar batı hayatı tüm yönleriyle tasvir ediyor.

Neden Gitmeliyim? Batı Amerika gerek tarihi gerek kültürüyle her zaman yansıtılmış ve merak edilen bir ekol olmuştur. Bu ekol müze içerisinde sanat sergileri ve koleksiyonlarla ziyaretçilerine en detaylı şekilde yansıtılmaya çalışılıyor. Rehberli turların düzenlendiği müze içerisinde 200’den fazla parça sunulmaktadır.

Müze içerisindeki bölümlerse; İnsan Doğası, Etnobotanik Bahçe, Batı Sanatı, Kovboy Galerisi ve Batı Hikayeleri olarak sıralanabilir. Batı Amerika kültürünü tüm yönleriyle tanıyabileceğiniz bu müzeyi görmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.Tabi dilerseniz, Amerika gezilecek yerler listemize de göz atıp daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

  • Konum: 1727 Tremont Pl, Denver, CO 80202, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 303-293-2000
  • Çalışma Saatleri: 10:00-16:30
  • Giriş ücretleri: 5-10 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

5. Byers-Evans Kadın Tarihi Müzesi

Byers-Evans Evi Müzesi

Burası Neresi? Colorado’da bulunan müze, kadınların Colorado bölgesindeki tarihini ve önemli imzalarını anlatan bir merkezdir. 1883 yılından beri hizmet veren müze birçok kadının hikayelerini içerisinde barındırıyor.

Neden Gitmeliyim? Günümüz toplumunda bile hor görünen ve ikinci sınıf muamelesi yapılan kadınlara, belki biraz ilham olacak şahane bir müzeyle karşınızdayız. Kadının toplum hayatındaki yeri ve tarihteki önemli rolleriyle süslenen Kadın Tarihi Evi, sadece kadın cinsine yönelik değil erkeklerin de görmesini önerdiğimiz önemli noktalardan biri. Her kitleye hitap eden müzede geçmişten günümüze gelen hikayeler sergiler, koleksiyonlar ve anlatılarla ziyaretçilere yansıtılmaktadır. Dünya çapındaki öyküleri görselli ve sesli dileyip kadınların önemini daha iyi kavrayabilmek için Byers Evans Kadın Tarihi Müzesi ziyaret edilmeli.

  • Konum: 1310 Bannock St, Denver, CO 80204, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 303-620-4933
  • Çalışma Saatleri: 10:00-16:00
  • Giriş ücretleri: 6 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

6. Denver Çocuk Müzesi

Denver Çocuk Müzesi

Burası Neresi? Çocuklar için Denver şehir merkezinde kurulmuş olan müze, 2015 yılından beri interaktif oyunlar ve sergilerle çocuklara eğlenceli bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Neden Gitmeliyim? Tamamen çocuklara yönelik olan bu müze, çocuklarıyla seyahate çıkan ebeveynlerin listelerine eklemesi gereken noktalardan. Çünkü diğer gezi noktaları çok fazla çocuklara hitap etmese de burası tamamen çocuklara yönelik olarak düşünülüp, yeniden tasarlanmış bir merkez. İçerisinde 1’i açık 7’si kapalı olmak üzere 8 adet sergi barındıran müze, engelli çocuklar da dahil olmak üzere her farklılığa hitap edecek şekilde düzenlendi.

Müze içerisinde çocuklar öğrenmenin yanı sıra; araştırmayı, materyalleri kullanmak, etkileşime geçmeyi ve bir arada olmanın önemini yeniden keşfediyor. Oyunların da dahil edilmesiyle çok daha eğlenceli hale gelen müze, çocuklar için olduğu kadar ebeveynler için de aktif deneyimlere yer vermekte. Dünyayı anlamayı ve keşfetmeye meraklı çocuklarınızı bu müzeden mahrum bırakmayın ve birlikte kaliteli vakit geçirmek için Denver gezilecek yerler listenize bu lokasyonu da ekleyin.

  • Konum: 2121 Children’s Museum Dr, Denver, CO 80211, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 303-433-7444
  • Çalışma Saatleri: 09:00-17:30
  • Giriş ücretleri: 12-14 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Sanat Galerileri

7. Denver Sanat Müzesi ve Galerileri

Denver Sanat Müzesi ve Galerileri

Burası Neresi? Rocky Dağları’nın zirvesinde bulunan Denver Sanat Müzesi, 1971 yılında İtalyan mimar Gio Pionti’nin tasarımıyla hayata geçirilmiştir. Koleksiyon ve sergilerin bulunduğu müze aynı zamanda dış mimarisiyle de dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Sanatla iç içe bir şehir olan Denver’de, Rocky Dağları’nın eteklerinde bulunan bu muhteşem müze şehirdeki tüm sanatsal yeniliklerin toplanma noktası. Çağdaş sanatların olduğu kadar otantik sergilere de ev sahipliği yapan müze toplamda dört kattan oluşmaktadır.

Girişten sonra ilk kata çıktığınızda içerisinde Gallahger Aile Galerisi’ni bulabileceğiniz sergi alanı geliyor. İkinci katta Anschutz Galerisi olarak bilinen modern sanat koleksiyonları yer alırken üçüncü kata çıktığınızda Martin & McCormick Galerisi yer almaktadır. Sergilerin yanı sıra müze mağazası ve kafeteryası bu şık bina içerisinde vakit geçirebileceğiniz diğer alanlar arasında yer almakta.

Kentin en önemli olayları ve sanatsal etkinliklerine ev sahipliği yapan müzenin içine bayılacağınız gibi, titanyumdan yapılan geometrik dış mimarisinin de sizi etkileyeceğine eminiz. Amerika’nın batısında da sanattan kopmamak için Denver Sanat Müzesi’ni gezi listenize eklemeyi unutmayın…

  • Konum: 100 W 14th Ave Pkwy, Denver, CO 80204, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 720-865-5000
  • Çalışma Saatleri: 10:00-17:00
  • Giriş ücretleri: 10-13 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Doğa İçerisinde Gezilecek Yerler

-Parklar & Bahçeler & Köyler

8. Cheesman Parkı

Cheesman Parkı

Burası Neresi? Denver’de yer alan Cheesman Parkı, 80 dönülük büyük, yeşil bir park alanıdır. Düzenli ve sakin peyzajıyla bölge halkının en çok tercih ettiği dinlenme noktalarından biri.

Neden Gitmeliyim? Buraya ağaç gölgesinde serinlemek ve dinlenmek içi gitmenin yanı sıra birçok kişi korku dolu hikayesi sebebiyle ziyaret etmektedir. Cheesman Parkı, Amerika’nın bilinen en korkunç noktalarından biridir. Korkunç hikayelere konu olan parkta eskiden bir mezarlık olması sebebiyle ‘’Hayaletli Park’’ deniliyor.

Böyle denmesinin ardındaki sebepse, buranın yakınlarında evi olan insanların farklı varlıklar gördüğünü ve evlerindeki kapı, pencerelerin çaldığını söylemelerinden kaynaklanmıştır. Tabi, bu iddiaları doğrulayacak bir gerçeklik olmamakla beraber kulaktan kulağa yayılan söylentilerden başka bir durum da bulunmamaktadır. Gönül rahatlığıyla gezebileceğiniz bu parkın tadını çıkartın!

  • Konum: Roughly bounded by E. Thirteenth Ave., High St., E. Eighth Ave., and Franklin St.Denver, Colorado
  • Yol Tarifi Al >

9. Four Mile Tarihi Park

Four Mile Tarihi Park

Burası Neresi? Denver’in Glendale banliyösünde bulunan Four Mile Tarihi Parkı, rüstik dokunun yansıtıldığı ve yaşatıldığı bir park alanıdır. Denver’in en eski yapısına ev sahipliği yapan bölgede Brantner Kardeşler tarafından yapılmış olan çiftlik hayatı devam ettirilmeye çalışılıyor.

Neden Gitmeliyim? Geçmişi 160 yıl öncesine kadar dayanan bu çiftlik, eski zamanlarda oldukça yaygın olan çiftlik hayatının kalan son örneklerinde biri. Zaman içerisinde geriye gitmenizi sağlayacak olan parkta günümüzde rüstik binalar ve sessiz bir hava hakim… Daha çok çiftlik hayvanlarının ve tarihi binaları görmek için gelen ziyaretçiler dışında buraya huzurlu bir hava hakim. Özellikle Batı Amerika atmosferini seviyorsanız veya bu filmlerle büyüdüyseniz, burayı gezerken oldukça heyecanlanacağınıza eminiz. 🙂

  • Konum: 715 S Forest St, Denver, CO 80246, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 720-865-0800
  • Çalışma Saatleri: 10:00-16:00
  • Giriş ücretleri: 10 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

10. Denver Şehir Parkı

Denver Şehir Parkı

Burası Neresi? Denver siluetini görebileceğiniz muhteşem manzarasıyla dikkat çeken bir parktır. Bahar aylarında daha da güzelleşen park şehrin en büyük yeşil alanı olarak da biliniyor.

Neden Gitmeliyim? Denver’de şehir gürültüsünden uzaklaşıp, negatif enerjinizi atmak için kendinizi şehir parkının çimlerine bırakabilirsiniz. İçerisinde Ferril Gölü’nün de bulunduğu park sadece bu göle değil aslında Denver gezilecek yerler listesinde bulunan birçok yere ev sahipliği yapıyor. Bunlar arasında Denver Hayvanat Bahçesi ve Denver Doğa ve Bilim Müzesi olmakla beraber City Park Golf Sahası’nda bu büyük park içerisindeki aktivite alanlarından biridir. Kaliteli vakit geçirmek ve sessizliği dinlemek isterseniz Denver Şehir Parkı sizin için yaratılmış bir cennet…

11. Brainard Gölü Dinlenme Alanı

Brainard Gölü Dinlenme Alanı

Burası Neresi? Doğayla iç içe olan Denver sınırları içerisinde bulunan el değmemiş doğal noktalardan biridir. Çoğunlukla bahar ve yaz aylarında çiçeklerin açtığı ve sıcaklıkların yükseldiği zamanlarda ziyaret ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Denver’de doğayla iç içe olan noktaların belki de en güzel Brainard Gölü Dinlenme Alanı’dır. Göl etrafındaki yeşillikler, sıcaklıkların artmasıyla açan çiçekler sayesinde oksijenin bolca arttığı bu alan ailecek piknikler ve doğa yürüyüşlerinin vazgeçilmezi oluyor.

Brainard ve Long Gölü’nü içerisinde barındıran alanda trekking yapılacak alanların yanı sıra nehir boyunca yürüdüğünüzde bölgeden biraz daha uzakta olan Buzul Vadisi’ne kadar ulaşabiliyorsunuz. Tertemiz, su ve kuş seslerinden başka gürültünün olmadı bu parkı ücretsiz ziyaret edebilir, stresinizi burada bırakıp gezinize devam edebilirsiniz.

  • Konum: Brainard Lake Rd, Ward, CO 80481, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol Tarifi Al >

-Hayvanat Bahçeleri

12. Denver Hayvanat Bahçesi

Denver Hayvanat Bahçesi

Burası Neresi? Denver Hayvanat Bahçesi, 3,500’den fazla canlıya ve birçok sergiye ev sahipliği yapan mini bir doğal yaşam alanıdır. Birçok araştırma projesinin yürütüldüğü hayvanat bahçesinde koruma altındaki bebek canlıları da görme şansınız bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Doğanın en yırtıcı canlılarından en sevimli türlerine kadar, sadece belgesellerde görebileceğimiz canlıları yakımıza getiren en eğlenceli noktalardan biri Denver Hayvanat Bahçesi’dir.

Goriller, aslanlar, kaplanlar, memeliler ve kuş türleri gibi görülmeye değer sayısız canlının bulunduğu hayvanat bahçesinde günümüzde nesli tükenmiş olan canlılarında üç boyutlu örneklerini görebilirsiniz. Özellikle çocuklu ebeveynlerin severek ziyaret ettiği, Denver’de kaliteli vakit geçirmek isteyenler Denver Hayvanat Bahçesi ve içerisindeki sergileri görmeden şehri terk etmemeli…

  • Konum: 2300 Steele St, Denver, CO 80205, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 720-337-1400
  • Çalışma Saatleri: 09:00-16:00
  • Giriş ücretleri: 1420 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

13. Butterflt Pavilion Hayvanat Bahçesi

Butterflt Pavilion Hayvanat Bahçesi

Burası Neresi? Küçük canlılardan büyük deneyimler kazanmanızı sağlayacak olan müze, Kelebekler başta olmak üzere 5,000’den fazla küçük canlıya ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Binlerce kelebek türünün bir çatı altında toplandığı Butterfly Pavilion, Denver’de görebileceğiniz en doğal alanların başında geliyor. Ekosistemimizin en küçük ve kısa ömürlü gözüken canlıların aslında nasıl önemli bir yere sahip olduğunu bu bahçe içerisinde keşfedebilirsiniz. Kelebek benzeri küçük diğer canlıların da yer aldığı bahçelerde eşsiz bir deneyim sizleri bekliyor.

  • Konum: 6252 W 104th Ave, Westminster, CO 80020, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 303-469-5441
  • Çalışma Saatleri: 09:00-17:00
  • Giriş Ücreti: 12 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Botanik Bahçeler

14. Denver Botanik Bahçeleri

Denver Botanik Bahçeleri

Burası Neresi? Denver Botanik Bahçeleri, 24 dönümlük bir alanda heykel süslemeler, süs havuzları ve farklı bahçe türlerinin sergilendiği bir noktadır. Etkileyici bahçeleri ve büyüleyici bahçeleriyle dünyanın çeşitli noktalarından manzaralar sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Yüzlerce farklı bahçe ve doğal alandan kesitler sunan Denver Botanik Bahçeleri, sahip olduğu bitki koleksiyonlarıyla oldukça sevilmekte. Cheesman Parkı’nın doğusunda yer alan bahçeler temiz havayla beraber yeni şeyler keşfetmek isteyenler için birebir bahçeler içerisinde; Nexus Bahçesi, Gates Montane Bahçesi, Bozkır Bahçesi, Leylak Bahçesi ve Güney Afrika Bahçesi gibi binlerce farklı alan bulunuyor. Sıcak günlerde dinlenmek isteyenler için naturel bir alan oluşturan bahçelerde kuş sesleri eşliğinde doğanın ve temiz havanın tadını çıkartın.

Aklınızda Bulunsun! Bahçelerin en sevilen kısımlarından biri de su bahçelerinin içerisindeki havuzlardır. Monet Havuzu ve Dört Kule Havuzu’nu ziyaret ederek su canlılarını ve muhteşem lotus çiçeklerinin keyfini çıkartın.

  • Konum: 1007 York St, Denver, CO 80206, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 720-865-3500
  • Çalışma Saatleri: 09:00-17:00
  • Giriş ücretleri: 15 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Denver’de Yapılacak Şeyler

-Turlar&Geziler

15. Denver Tırmanma Noktası

Denver Tırmanma Noktası

Neden Gitmeliyim? Adrenalin sever bir yapınız varsa veya yeni şeyler öğrenmeye, keşfetmeye açıksanız Denver’de yapılacak şeyler listenize kesinlikle Denver Tırmanış Turu’nu eklemelisiniz. Son derece profesyonel rehberler sayesinde Denver’in dağlık noktalarında yapacağınız eğlence dolu bir etkinlik…

Güvenli bir tırmanış keyfi sürmek için deneyimli olmanıza gerek yok çünkü yanınızdaki eğitmenler sayesinde son derece güvenli bir adrenaline adım atabiliyorsunuz. Denver’de hem ruhunuza hem de doğaya yapacağınız özgür bir yolculuk için sınırlarınızı kaldırın ve Denver gezilecek yerler listenize herkesten farklı bir aktivite ekleyin!

16. National Western Stock Show

National Western Stock Show

Neden Gitmeliyim? Fark ettiyseniz Denver’deki gezi noktaları her yerde görebileceğiniz klasik şeylerden ibaret değil… Batı Amerika ruhunun yansıtıldığı şehirde en dikkat çeken olaylardan biri de ulusal sığır şovlarıdır.

Bölgenin en büyük şovlarından sayılan bu gösteride hayvan sahiplerinin katılımıyla geleneksel rekabeti her yıl devam ettirmeye çalışıyor. Tabi bu hayvanlar her yerde görebileceğiniz sığırlar gibi değil oldukça iyi bakılmış, şovlar için eğitilmiş uzun boynuzlarıyla dikkat çeken canlılar… Bu geleneksel göstere katılmak isterseniz web sitesinden bilet satın alıp, şimdiden gösterideki yerinizi ayırtabilirsiniz.

*Denver’de Çocukla Gezilecek Yerler

-Akvaryumlar

17. Downtown Aquarium

Downtown Aquarium

Burası Neresi? Tatlı ve tuzlu deniz canlılarının bir arada bulunduğu halka açık bir akvaryumdur. Denver’de canlı yaşamının en dikkat çeken alanlarından biri olmakla beraber içerisinde restoran hizmeti de sunulmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Şehrin en sevilen noktalarından olan Downtown Akvaryum, halka açık bir gezi alanıdır. Canlı yaşamının tüm güzelliklerini gözler önüne seren akvaryumun bildiğiniz akvaryumlardan ayıran en etkili alanı, köpekbalığı kafesine dalış yapabiliyor olmanızdır. Köpekbalıklarıyla dolu havuza demirden bir fanus içerisinde girip korku ve heyecanı hissetmek isterseniz böyle bir imkânınız bulunuyor. Herkesin cesaret edemediği bu etkinliği her yerde bulma şansınız olmadığı için cesaret edip denemenizi öneririz.

Ayrıca akvaryumun en sevilen kısımlarından biri de Aquarium Restoran’ın muhteşem yemekleridir. Lezzetli menüleri ve uygun fiyatlarıyla akvaryumu gezerken kaybettiğiniz enerjiyi geri kazanın. Tabi üstünüzden geçen balıkları aynı anda kızarmış şekilde tabağınızda görmek biraz garip olabilir… 🙂

  • Konum: 700 Water St, Denver, CO 80211, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 303-561-4450
  • Çalışma Saatleri: 10:00-18:30
  • Giriş ücretleri:23,50 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Eğlence Parkları

18. Elitch Bahçe ve Su Parkı

Elitch Bahçe ve Su Parkı

Burası Neresi? Denver’de yer çekiminin meydan okuyacağınız ıslak ve aksiyon dolu Elitch Bahçe ve Su parkı, şehrin en adrenalini noktası.

Neden Gitmeliyim? Her yaş grubundan insana hitap eden macera noktası, eğlenceyi ve adrenalini sevenler için mükemmel bir adres. Sayısız oyuncağın bulunduğu bu parkta dilerseniz hız trenlerine binebilir, yada yerden metrelerce hava çıkartacak olan roller coasterın tadını çıkartabilirsiniz. Aksiyon oyuncaklarının çoğu 1 dakika kadar sürmekle beraber saate 60 km hıza ulaştığı için zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Her dakikası yüreğiniz ağzınıza geleceğine emin olduğumuz bu alanın en iyi noktalarından biri de içerisinde su parkının da bulunmasıdır.

Denver Su Parkı’nda devasa boruların içerisinden dilerseniz tek dilerseniz arkadaşlarınızda serin sulara atlayabileceğiniz oyuncaklar bulunuyor. Ayrıca serbest düşme hissini yaratmak için kullanılan su boruları da su parkının en sevilen oyuncaklarından biridir. Her yaş için harika olan bu alanları kullanabilmek için yanınıza mayo, bikini, şort ve kadınlar için kesinlikle saç tokası almanızı öneriyoruz. 🙂

  • Konum: 2000 Elitch Cir, Denver, CO 80204, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 303-595-4386
  • Çalışma Saatleri: 10:00-22:30
  • Giriş ücretleri için tıklayınız.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Denver Gece Hayatı

Denver gece hayatı hakkında çok detaylı bir yazımız yakında sizlerle olacak, o zamana kadar aşağıdaki önerilerimize göz atalım…

19. Rino

rino street

Burası Neresi? Denver gece hayatı içerisinde sıra dışı mekanların bulunduğu eğlencenin son yıllardaki en cazip noktasıdır.

Neden Gitmeliyim? Denver’de eğlenceye doyacağınız bir gece arıyorsanız, sayısız seçeneğiyle Rino’yu tavsiye edebiliriz. Yerli müzisyenlerin sahne aldığı barlar ve kokteylli mekanlarıyla oldukça popüler olan sokakta o gün nasıl bir mekân arıyorsanız, kolaylıkla bulabileceksiniz.

Rino’da nereye gidebilirim? diye merak ediyorsanız; Globe Hall ve Larimer Lounge önerebileceğimiz mekanlar arasında olup, gecenin ritmini hissedebileceğiniz en iyi noktalardan… Canlı müzik, DJ ve dans gösterileriyle eşsiz bir gece yaşayacağınız mekanlarda uygun fiyatlı içkilerin de tadını çıkartmanızı öneriyoruz.

Aklınızda Bulunsun! Rino sokaklarının duvarları muhteşem graffitileriyle ünlüdür. Sokak aralarında çok güzel fotoğraflar çekebileceğiniz arka planlar bulabilirsiniz. Kaçırmayın!

20. Red Rocks Park & ​​Amphitheatre

Red Rocks Park & ​​Amphitheatre

Burası Neresi? Denver’in batısında bulunan Red Rocks Park & ​​Amphitheatre, dünyanın en büyük doğal taştan yapılmış etkinlik alanı olarak bilinmektedir.

Neden Gitmeliyim? Sahip olduğu muhteşem atmosferi gösterilerle birleştiren Kırmızı Kayalar Parkı, etkinlik biletlerinin anında tükendiği, çok yoğun bir alandır. Etkinlik olmadığı saatlerde ücretsiz gezebileceğiniz kırmızı taşların büyüsüne kapılmamak elde değil…

Bu taşların ışıklar ve sahne gösterileriyle buluştuğu akşamlarda burada boş yer bulmak neredeyse imkansız. Yani burada bir organizasyona katılmak istiyorsanız öncesinde kesinlikle takip etmeniz gerekecektir. Yardımcı olmak için aşağıda sizlere web sitesinin adresini bırakıyoruz ve tatil planlarınıza bu eşsiz noktayı eklemenizi de öneriyoruz…

  • Konum: 18300 W Alameda Pkwy, Morrison, CO 80465, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 720-865-2494
  • Çalışma Saatleri: 09:00-17:30
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Alışveriş Noktaları

-Caddeler / AVM

21. Lodo

Lodo

Burası Neresi? Denver’in en işlek ve heyecan verici caddelerinin başında Lodo gelmektedir. Burası aynı zamanda alışveriş ve restoran açısından en çok seçeneğin bir arada olduğu bir yer.

Neden Gitmeliyim? Amerika’da alışverişin tadını çıkartmak için Denver’in popüler alışveriş noktası olan LoDo’yu tercih edebilirsiniz. Burada popüler global markalardan, yerel butik mağazalara kadar çok sayıda alternatif bulabilir ve hesaplı alışveriş yapabilirsiniz.

Denver’de alışverişin cazibe merkezi olduğu gibi karma bir kullanım alanına da sahip diyebiliriz. Neden derseniz, mağazaların yanı sıra şık restoran, gece kulübü, bar ve sanat galerilerinin bir arada bulunmasıdır. Yani sadece alışveriş için değil, Denver’de sanatla iç içe olmak veya Denver gece hayatının tadını çıkartmak için de LoDo’yu öneriyoruz.

22. Denver 16th Street Mall

Denver 16th Street Mall

Burası Neresi? Denver’in 1,25 mil uzunluğundaki en ünlü alışveriş caddesidir.

Neden Gitmeliyim? Şehirde yaya dostu alışveriş merkezi olarak bilinen 16th Street Mall, planlı olarak ünlü mimar IM Pei tarafından tasarlanmış bir caddedir. Denver’in en kaliteli noktalarından biri olan caddede sadece Denver’de alışverişin keyfini çıkartmakla kalmıyor, restoran ve sinemalara da kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Çok sayıda global alışveriş noktasına ev sahipliği yaptığı gibi mini butikleri de bulabileceğiniz bu şık sokak büyük bir alan içerisinde çok sayıda alışveriş caddesini kapladığı için 200’den fazla mağaza ve restoranı burada bulabilirsiniz.

Denver’de alışveriş yapmak için çok fazla mağaza bulabileceksiniz ancak yemek için birkaç öneri isterseniz muhteşem Colorado mutfağının tadına bakıp, seçeceğiniz Avelina Restoran’ı ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz buradan geri kalan tüm restoranları inceleyebilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Uzun ve büyük bir cadde olan 16th Street Mall içerisinde, ücretsiz MallRide araçlarıyla seyahat edebileceğinizi unutmayınız.

23. Larimer Meydanı

Larimer Meydanı

Burası Neresi? Victoria dönemi binaların sıralandığı Larimer Meydanı, Denver’de şık restoran ve alışveriş butiklerinin yer aldığı bir noktadır.

Neden Gitmeliyim? Denver gezilecek yerler listenizde, aradığınız her şeyi bulabileceğiniz yan yana mağazalar istiyorsanız Larimer Meydanı’nı tercih etmelisiniz. Burada bulunan şık restoranlar damaklarını şenlendirmek isteyenleri ve ekonomik ama şık alışveriş noktalarıyla alışveriş tutkunlarını kendine bağlıyor.

Canlı bir atmosfere sahip olan meydanda mağazalar 10:00-19:00 arası hizmet verdiği için bu saatler arasında meydanın daha kalabalık olduğunu bilmelisiniz. Bu saatlerden sonra daha çok şık restoranları için ziyaret eden Larimer’de Ocean Prime Restoran’a uğrayıp deniz mahsullerinden oluşan enfes menüsünü denemenizi tavsiye ediyoruz. Ama daha geleneksel birşeyler isterseniz Amerikan mutfağını keşfetmek için Russell’s Smokehouse’u tavsiye ediyoruz.

  • Konum: 1430 Larimer St, Denver, CO 80202, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol Tarifi Al >

*Yakınındaki Tatil Yerleri

-Turistik Şehirler

24. Glenwood Hot Springs Resort

Glenwood Hot Springs Resort

Burası Neresi? Denver yakınında tatil yerlerine bakıyorsanız, gidebileceğiniz en iyi yerlerden biri Glenwood Kaplıca Tatil Köyleri…

Neden Gitmeliyim? Amerika’nın ilk yerlileri olan Kızılderililerin ‘’büyük ilaç’’ olan adlandırdıkları kaplıcalar, yıl boyunca ziyaretçilere açık bir şifa noktasıdır. Birçok rahatsızlığa iyi geldiği düşünülen kaplıcalar sayesinde vücudunuzdaki toksinlerden aranıp doğal bir destek alabiliyorsunuz. Vücudunuzu mineralle buluşturabileceğiniz bu köy evlerinde ‘’Dünyanın en büyük kaplıca havuzu’’ yer almaktadır.

Havuzlara ek olarak içerisindeki orman evlerinde konaklayabilir, alışveriş noktalarını ziyaret edebilirsiniz. Kendi içerisinde şirin bir köy havası veren tatil noktası, Denver’den günü birlik uzaklaşmalar için oldukça ideal.

  • Konum: 415 E 6th St, Glenwood Springs, CO 81601, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 970-945-6571
  • Çalışma Saatleri: 09:00-17:00
  • Denver’e Uzaklık: 157 km / 2 saat
  • Giriş ücretleri için tıklayınız.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

25. Las Vegas

Las Vegas

Burası Neresi? Las Vegas, Amerika’nın Nevada eyaleti içerisinde yer alan bir şehirdir.

Neden Gitmeliyim? Denver gezilecek yerler listenize şehre yakın alternatif bir seyahat noktası eklemek istiyorsanız, kumar ve eğlence üzerine kurulu Las Vegas’a gitmeyi tercih edebilirsiniz. Mojave Çölü üzerine kurulmuş olan şehir otelleri ve kumarhaneleriyle dünya genelinde büyük çapta bir üne sahip olmakla beraber Las Vegas gezilecek yerler listesindeki envaı çeşit noktasıyla da dikkat çekmektedir. Özellikle kumarhaneleriyle ünlü şehirde ‘’Downtown’’ isimli bölge tamamen bu sektöre yönelik noktalar bulabileceğiniz şık noktalarla donatılmıştır.

Eğlence ve kumar için yıl içeresinde binlerce turistin ziyaret ettiği şehir aynı zamanda oldukça şık otel ve restoranlara da ev sahipliği yapıyor. Burada yapılacak şeyleri keşfederken enerjinizi zirvede tutabilmek için Las Vegas’ta Ne Yenir? Ne İçilir? Listemize göz atabilirsiniz. Hem bölge mutfağı hem de dünya mutfağının en iyilerini şehrin 7 yıldızlı otel restoranlarında deneyebileceğinizin garantisini veriyoruz.

Hatta Las Vegas’ta kalınacak bir yer arıyorsanız size buranın en popüler otellerinden olan The Flamingo Hotel’i önerebiliriz… Bölgedeki otellerin bir diğer özelliğiyse Amerika’da standart hizmet sunan birçok otelle aynı fiyatlarda olması ancak çok daha lüks bir hizmet ve gösterişe sahip olmasından geçiyor. Bu da ziyaretçileri çekmek için bir taktik olabilir, değil mi?

Maceranın, gösterişin, eğlencenin kısacası bir tatilde olması gereken her şeyi içerisinde barındıran Las Vegas’ta her saniyeniz dolu dolu geçecek bir eğlenceye adım atın!

*Şehiriçi Ulaşım

Denver’de en yaygın kullanılan ulaşım araçları otobüs ve trenlerdir. Dilerseniz detaylı olarak birlikte inceleyelim…

Tren: Büyük bir demiryolu ağına sahip olan şehirde tren sayesinde Denver gezilecek yerler listesinde bulunan önemli birçok noktaya ulaşabiliyorsunuz. Demiryolu hatlarında bölgelere göre ücretler değilse de ortalama olarak 2,50-5,50 arasındaki tek yön biletleri sayesinde seyahat edebiliyorsunuz. Raylı sistemler arasında en çok kullanılan hatlardan biri de Denver Havalimanı İstasyonu’na uğrayan hattır. Diğer tek yön biletlere nazaran 9 dolarlık fiyatıyla daha pahalı olan bu hat, havalimanından şehir merkezine olan ulaşımda büyük kolaylık sağlıyor.

Otobüs: Denver’de bir diğer ulaşım alternatifini otobüsler oluştururken, şehrin her noktasını saran bir örümcek ağına benzetilebilir. 1.000’den fazla durağın ve otobüsün olduğu şehirde tüm gezi noktalarına otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüsler için belirlenen ücret 3 dolarla başlayıp, bölgesel olarak 5,25’e kadar yükselebilmekte. Otobüsle Denver Uluslararası Havalimanı’na ulaşmak isterseniz bu ücret biraz artarak 10,50 dolara kadar çıkmaktadır.

Taksi: Denver’de ulaşımı daha konforlu hale getirmek istiyorsanız şehirde hizmet veren Uber ve Lyft uygulamamalarını kullanılarak makul fiyatlara konforlu seyahat edebilirsiniz. Bazı zamanlarda otobüs ve trene göre daha uygun fiyatlara denk gelen taksiler şehirdeki ulaşım ağının en önemli parçalarından biridir.

*Denver’e Yakın Havalimanı

  • Colorado Springs Peterson Field Havaalanı (103km)
  • Vail Eagle County Havaalanı (119km)
  • Cheyenne Havaalanı (157km)
  • Pueblo Havaalanı (166km)
  • Aspen Havaalanı (171km)

*Temel İrtibat Bilgileri

-Acil Durum Numaraları

İtfaiye / Ambulans / Polis: 911

-Turistler için Telefon Kullanımı

-Yurtdışında Arama Nasıl Yapılır?

En çok kafa karıştıran durumlardan biri de aslında yurtdışında telefon kullanımıdır. İşin içine çok fazla rakam girmesi kafa karıştırabilir ancak yapacağınız tek şey, arayacağınız numaranın başına ülkenin kodunu eklemektedir.

Örneğin, Amerika Denver’in ülke kodu ” +720 ” olduğu için, oradayken yapacağınız aramalarda +72005390000000 şeklinde, yani numaranın önüne sadece kodu getirerek arama tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Tabi bunun için Türk operatörü kullanıyorsanız, öncelikle hattınızı yurt dışında kullanıma açtırmanız gerekiyor.

-Hattımı Yurtdışında Nasıl Kullanabilirim?

Bu fiyatlar size pahalı geldiyse Türk hattınıza yurt dışı kullanım paketi yükleterek belki daha uygun fiyatlara konuşmaya devam edebilirsiniz. Konuşmaya devam edebilmek için her şeyden önce bu adımları takip etmelisiniz;

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin