Diyarbakır

Diyarbakır Kamp Yerleri – Diyarbakır’da Kamp Yapılacak En İyi 9 Yer!

5.000 yıllık kadim bir tarihe ev sahipliği yapan Diyarbakır, antik çağlardan bu yana 20’den fazla medeniyetin beşiği olmuş çok zengin bir yerleşim yeridir. Eski Kent bölgesini çevreleyen sur duvarları ve ardındaki Dicle Nehri kıyısını süsleyen Hevsel Bahçeleri şehrin kültürel zenginliğini yansıtan önemli bir dönüm noktasıdır. Türkiye’nin kültür başkenti olan Diyarbakır’a yapacağınız bir seyahatte yalnızca sur duvarları ve Hevsel bahçeleri ile değil, edebiyattan sanata, müzelerden eşsiz bir mutfak kültürüne ve gece hayatından kırsal yaşamın derinliklerine unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Diyarbakır’a hayat veren Dicle Nehri henüz şehre varmadan ardında bıraktığı birbirinden güzel manzaraları ile yöre insanına doğayla baş başa kalabilecekleri keyifli yerler sunuyor. İlçe ve köy yerlerindeki piknik alanları, şelale ve gölleri hem Diyarbakırlıların hem de çevre şehirlerde yaşayan insanların aileleriyle gelip piknik yaptıkları ve kamp attıkları eşsiz yerlere ev sahipliği yapıyor. Sizlere bu yazımızda Diyarbakır kamp yerleri hakkında bilgi veriyoruz. Bir sonraki Diyarbakır gezinizde doğayla baş başa kalıp ücretsiz bir şekilde kamp atabileceğiniz yerleri bulabilir, ulaşım ve sunduğu olanaklar hakkında pratik bilgileri okuyabilirsiniz.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Göksu Barajı Kamp Alanı

Diyarbakır-Mardin il sınırına yakın Çınar ilçesi Akçomak mevkiinde yer alan Göksu Barajı, yemyeşil geniş bir ova üzerinde yer alan sessiz sakin kafa dinleyebileceğiniz harika bir yer. Hafta sonu yöre insanının gelip vakit geçirdiği, çevresindeki tesisler nedeniyle iki şehir arası seyahat eden insanların durup vakit geçirdikleri Göksu Barajı, çadır kampı atacaklar için de elverişli bir yer.

Baraj çevresi, çadır kampı atmaya müsait geniş ve çimenlik bir alandan oluşuyor. Baraja yakın yerlerde yer yer ağaçlık ve gölgelik alan olsa da, çoğu yer açık ve güneş ışınlarına maruz kalıyor. Bu nedenle kamp atacakların yanlarında güneşten korunacakları bir çadır üstü tente getirmelerini tavsiye ederiz.

Barajın Diyarbakır-Mardin karayoluna bakan kısmında birkaç tesis bulunuyor. Bu işletmelerin kendilerine ait bir piknik alanı mevcuttur. Burada çam ağaçları ve altlarında üzeri kapalı kameriyeler bulunmaktadır. Dilerseniz gün ortası burada yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Hatta WC ve elektrik ihtiyaçlarınızı da buradan giderebilirsiniz. Diyarbakır’da ücretsiz kamp alanı olarak değerlendirebileceğiniz Göksu Barajı, yerleşim yerlerine olan uzaklığı nedeniyle, doğayla baş başa kalıp sakin bir kamp deneyimi yaşamak için ideal bir yerdir.

Göksu Barajı, Diyarbakır şehir merkezine 37 km mesafede bulunuyor. En yakın ilçe merkezi ise Çınar ve baraja olan mesafesi 5 km’dir. Diyarbakır-Çınar arası her gün belirli saatlerde minibüsler ilçeye hareket etmektedir. İlçe merkezine geldikten sonra buradan çıkışa kadar dolmuşlarla gelebilir ve kalan yolu ister yürüyebilir ister bir taksi çağırarak uygun fiyata ulaşabilirsiniz.

Özel aracıyla gelecek olanlar Diyarbakır-Mardin karayolu kullanabilir. Yol üzerinde Göksu Barajını gösteren tabela mevcuttur. Ayrıca araç park yeri için baraj çevresindeki yeme-içme tesislerinin otopark alanları kullanılabilir.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Göksu Barajı çevresindeki tesislerden WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yatır Kamp Alanı

Dicle Nehri’ne birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Yatır Köyü, Diyarbakır’ın Eğil ilçesine bağlı yaklaşık 50 haneden oluşan bir köy yeri. Dicle Nehri’ne olan yakınlığı burayı benzersiz kılmaktadır. Köyün çevresi yemyeşil ağaçlar ve irili ufaklı yükseltilerden oluşuyor. Yaklaşık 3-4 dakikalık bir yürüme sonrası nehrin geçtiği alana gelebilmek mümkün. Nehrin her iki yakası da ihtiyacınız olan bol ağaç ve gölgelik alanlara sahip.

Köy yerinin çok az dışından geçen nehir boyunca çadır kampı atabilmeniz için uygun alanlar bulunmaktadır. Bir ağaç gölgesine atacağınız çadır ile burada birkaç gün geçirebilir, sessizliğin verdiği keyif ile doğayla baş başa kalabilirsiniz. Köy yerine yakınlığı nedeniyle tüm yeme içme ihtiyaçlarınızı da karşılayabilmeniz mümkün. Bununla birlikte WC ihtiyaçlarınızı mescitten ücretsiz karşılayabilir, telefon veya diğer elektrik cihazlarınızın şarj ihtiyacınız lokanta ve köy kahvelerinden karşılayabilirsiniz. Güvenli bir şekilde çadır kampı atabileceğiniz Yatır Köyü, Diyarbakır’da kırsal hayatı deneyimlemek için ideal yerlerden biridir.

Yatır Köyü, Diyarbakır şehir merkezine 47 km uzaklıkta bulunmaktadır. İlçe otogarından Yatır Köyü’ne düzenli olarak dolmuşlar hareket etmektedir. Özel aracıyla gelecek olanlar Ergani istikametinde ilerleyip Devegeçidi Köprüsü’nü geçtikten sonra sağ yöne dönerek tabelaları takip edip köye ulaşımlarını sağlayabilirler.

Kamp Olanakları: Yatır Köyü merkezinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bakkal, fırın, manav ve mescit gibi yerler bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Salkımlı Mevki Kamp Alanı

Diyarbakır’ın birkaç farklı ilçesine bağlı köy yerlerinde kamp atmalık güzel yerler bulunuyor. Bunlardan biri de Kulp ilçesine bağlı Salkımlı Köyü’dür. Köy çevresi göz alabildiğine yemyeşil irili ufaklı yükseltilerden ve kamp atmaya müsait düzlük alanlardan oluşuyor. Eğer Diyarbakır’da yerleşim yerlerine uzak, şehrin gürültüsünden izole bir şekilde yalnızca doğayla baş başa kalmak isterseniz Salkımlı Köyü’nü size tavsiye edebiliriz.

Köyün dışında kalan yerlerde güvenle kamp atabiliyorsunuz. Kısmi yerlerde ağaçlık alanlar bulunmaktadır. Bu gibi yerlerde gölgelik alanlara çadırınızı kurabilir ve tertemiz bir dağ havası eşliğinde kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Ancak konaklama süreniz boyunca yiyecek ve içeceklerinizi stoklamayı unutmayın. Köy yerinde ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bakkal, manav, fırın ve lokanta türü yerler bulunmaktadır.

Diyarbakır-Batman yolu üzerinde kalan Salkımlı Köyü’ne Silvan istikametinde ilerleyip Batman yol ayrımına geldikten sonra Malabadi Köprüsü yönünde dönüp köprüye gelmeden önceki ilk sola girdiğiniz takdirde hiçbir yöne sapmadan Salkımlı Köyü’ne gelebilirsiniz. Toplu taşıma ile ulaşım biraz zahmetli ve aktarma yapmak gerekiyor.

Kamp Olanakları: Salkımlı Köyü merkezinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bakkal, fırın, manav ve mescit gibi yerler bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Uzunova Gölü Kamp Alanı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Uzunova Köyü eşsiz bir gölet alana ev sahipliği yapıyor. Tıpkı bir yayla yerini andıran göl çevresi göz alabildiğine yemyeşil bir ova içerisinde geniş bir arazi üzerinde yer almaktadır. Çevresi tamamıyla boş ve inanılmaz bir sessizliğe sahip. Buranın insanlar tarafından pek fazla ziyaret edilmediğini söyleyebiliriz. Ulaşımı biraz zahmetli olan Uzunova Gölü, Diyarbakır’da tam manasıyla kamp deneyimi yaşamak için oldukça ideal bir yer.

Göl kenarı kamp yapmak için iyi bir yer olan Uzunova Gölü, size gürültüden uzak tamamen doğayla baş başa kalıp kafa dinleyebileceğiniz bir ortam sunuyor. Kamp öncesi dilerseniz etrafı dolaşabilir, güzel doğal manzaralara şahit olabilirsiniz. Göle gelmeden önce birkaç yerleşim yeri bulunuyor ancak burada ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bakkal türü yerler bulunmuyor. En yakın yerleşim yeri 1.5 km uzaklıktaki Uzunova Köyü’dür. Buradan yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bakkal, manav ve fırın gibi yerler bulunmaktadır.

Salkımlı Köyü yolu üzerinden ulaşılabilen Uzunova Köyü, Kulp’a 24, Diyarbakır şehir merkezine ise 124 km mesafede yer almaktadır. Silvan istikametinde ilerleyip Batman yol ayrımına geldikten sonra Malabadi Köprüsü yönünde dönüp köprüye gelmeden önceki ilk sola girdiğiniz takdirde hiçbir yöne sapmadan Uzunova Köyü’ne gelebilirsiniz. Köy yerinde aracınızı park ettikten sonra yaklaşık 1,5 km yol yürüyerek göle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Toplu taşıma ile ulaşım biraz zahmetli ve aktarma yapmak gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi en yakın Uzunova Köyü’nden temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Bırkleyn Mağarası Kamp Alanı

Fotoğraf: Ramazan Köksal

Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde Kara Deresi kenarında sarp kayalıkların arasında küçük bir göleti de içerisinde barındıran Bırkleyn Mağarası, sıra dışı bir kamp deneyimi yaşamak isteyenler için tercih edilebilir. Mağara içerisinde yer alan gölet alanda yüzülebiliyor ancak biraz tehlike söz konusu. Aynı şekilde burada kamp atmak da biraz ürpertici olabilir.

900 metre uzunluğundaki tünel şeklindeki mağara bir efsaneye göre Büyük İskender’in doğu seferi esnasında askerlerini burada konaklattığı söylenir. Mağara çevresi bakımsız ve biraz çöp birikintisinden oluşsa da etrafı yemyeşil ağaçlardan oluşuyor. Kendi başına bırakılmış bir yer olması burayı kamp atacaklar için biraz riskli kılabilir. Hafta sonları buraya yakın oturan insanlar çoğunlukla piknik için burayı tercih ediyorlar. Etrafta herhangi bir işletme türü yer bulunmuyor. Bu nedenle kamp atacaklar henüz gelmeden ihtiyaçlarını karşılamaları gerekiyor.

Lice ilçesinin Abalı mevkiinde bulunan Bırkleyn Mağarası Diyarbakır’a 91 km mesafede bulunuyor. Özel aracıyla gelecek olanlar Silvan yolunu kullanarak buradan Bingöl yol ayrımına sapabilir ve Lie yol ayrımını geçtikten yaklaşık 7 km sonra kamp alanına gelebilirler. Bırkleyn Mağarası Kara Deresi üzerinde yolun sağında kalmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Diyarbakır-Bingöl arası çalışan otobüsleri kullanarak ulaşımlarını sağlayabilirler.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ergani Mağaralar Bölgesi Kamp Alanı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Boncuklu, Sesverenpınar ve Sökündüzü köylerinin kesişiminde yer alan mağaralar bölgesi bu bölgeye yapılacak bir gezide görülmeye değer yerlerden biridir. Antik dönemlerden kalma birçok kalıntı, sığınak ve yerleşkeleri görebileceğiniz bölge Boğaz Deresi’nin kıyısında geniş bir ova üzerinde yer alıyor.

Devasa boyuttaki kayalıkların içerisine oyulmuş yaşam odaları görenleri kendine hayran bırakıyor. Bölge, Neolitik çağa ait birçok esere ev sahipliği yapıyor. Mağaraların yer aldığı alanın arkası ise 10 bin yıllık Çayönü kalıntıları içermektedir. Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Ergani Mağaralar bölgesi Diyarbakır ve çevresini geziye çıkmış kişilere uğramalarını tavsiye ettiğimiz yerlerden biridir.

Kamp atacaklar için mağaraların çevresindeki geniş düzlükler çadır kurmaya müsaittir. Mağaraların olduğu alan henüz bir sit alanı olarak geçmiyor ve giriş için bir güvenlik de bulunmuyor. Ancak olası bir problem yaşamamanız için çadırınızı mağara çevrelerine kurmanız daha iyi olacaktır. Kamp süresi boyunca yeme içme, WC ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı alana yakın Sesverenpınar ve Sökündüzü köylerinden karşılayabilirsiniz.

Diyarbakır’a 64 km mesafede bulunan mağaralar bölgesine Ergani üzerinden ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Aracıyla gelecek olanlar doğrudan Ergani’ye gelebilir ve buradan Boncuklu Köyü’ne gelerek tabelalar yardımıyla alana ulaşımını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için her gün Diyarbakır’dan Ergani ilçesine otobüsler gitmektedir. İlçe merkezine geldikten sonra köy minibüslerine binerek mağaralar bölgesine gelebilirsiniz.

Kamp Olanakları: Kamp alanında WC, elektrik ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir yer bulunmuyor. Yeme içme dâhil tüm ihtiyaçlarınızı mağaralar bölgesine yakın olan köylerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Eğil Barajı Kamp Alanı

Fotoğraf: Halit Arık

Diyarbakır’da kamp yapılacak belki de en güzel yer Eğil Barajı ve çevresidir. Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde yer alan baraj harikulade bir doğaya ev sahipliği yapıyor. Hafta sonu yöre insanının gelip yürüyüş ve piknikler yaptığı, yaz ayları çevre şehirlerden grupların gelerek doğa sporu aktivitelerinde bulunduğu Eğil Barajı doğal alanları ile insana keyifli ve huzurlu bir ortam sunuyor.

Burası Eğil ilçe merkezine birkaç dakikalık yürüme mesafesindedir. Baraja kıyı olan yerlerde piknik alanı ve teze balık tüketebileceğiniz restoran yerleri bulunmaktadır. Dilerseniz mangal malzemelerini ilçe merkezinden alıp baraj kıyısındaki mesire alanına gidebilir ve burada mangalınızı yapabilirsiniz. Çam ağaçları ile çevrili olan piknik ve alanı özellikle ilçe halkı tarafından hafta sonları sıkça kullanılmaktadır. Gün içerisinde baraj çevresini gezip tertemiz havanın ve doğanın keyfini çıkarabilir, dilerseniz 50 TL ücretle 30 dakikalık tekne turlarına katılabilirsiniz.

Kamp atacaklar için baraj çevresinde ücretsiz olarak çadır kurulacak yerler bulunmaktadır. Mesire alanı ise kamp için ne yazık ki uygun değil. Fakat gün içerisinde burada vakit geçirip, sosyal tesislerinden WC, elektrik, yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Aracıyla gelecek olanlar da piknik alanının otoparkını kullanabiliyorlar.

Dinlenmek ve baraj manzaralı kamp atmak isteyenlere tavsiye edebileceğiniz Eğil Barajı, doğayla baş başa kalıp müthiş bir manzaranın, sessizliğin ve tertemiz havanın tadını çıkarmak için ideal yerlerden biridir. Eğil Barajı, ilçe merkezine birkaç dakikalık yürüme mesafesinde. Bu nedene araçla gelecek olanlar dilerse ilçede araçlarını bırakabilirler. Ayrıca ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alternatif birkaç yer bulunuyor.

Eğil, Diyarbakır şehir merkezine 45 km mesafede bulunmaktadır. Ergani istikametinde ilerleyip yolun 11 kilometresinde sağa dönerek hiçbir yöne sapmadan Eğil ilçesine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Toplu taşımayı kullanacaklar için Diyarbakır otogarından Eğil’e her gün belirli saatlerde minibüsler hareket etmektedir.

Konumu: Baraj Kenarı

Kamp Olanakları: Yeme içme dâhil tüm ihtiyaçlarınızı Eğil ilçe merkezinden veya Eğil Barajı kenarındaki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Karasu Şelalesi Kamp Alanı

Fotoğraf: Emre Emin Ekin

Diyarbakır-Mardin il sınırında Mazıdağı ilçesi Yücebağ mevkiinde yer alan Karasu Şelalesi her ne kadar Mardin tarafında kalsa da Diyarbakır çevresinde kamp yeri arayanlara önerebileceğimiz yerlerden biridir. Her iki şehirden de hafta sonlarını değerlendirmek isteyen ailelerin geldiği Karasu Şelalesi, ziyaretçilerine nefis bir doğa ve tertemiz hava sunuyor.

Şelale çevresi dolaşmak için keyifli patika yollara sahip. Bununla birlikte küçük bir piknik alanı bulunuyor. Burada dilerseniz mangalınızı yapabilir dilerseniz evden getirdiğiniz yemekleri yiyebilirsiniz. Kimi gelenler şelaleden düşen suyun oluşturduğu gölet alana da girebiliyor. Aile veya arkadaşlarla gelip keyifli bir zaman geçirmek için ideal olan Karasu Şelalesi çadır kampı düşünenler için de tercih edilebilecek bir yer.

Şelalenin çevresi kamp atmaya müsait düzlük ve gölge alanlara sahip. Gece güvenli bir şekilde kamp atabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz ne yazık ki WC, elektrik ve yeme içme noktası bulunmuyor.

Karasu Şelalesi, Diyarbakır’a ve Mardin’e 55 km mesafede bulunmaktadır. Diyarbakır yönünden gelecek olanlar Mardin istikametinde ilerleyip Zerzevan Kalesi’ni geçtikten sonra ilk sola dönüp Yücebağ Köy yolunu takip ederek şelaleye ulaşabilirler. Mardin yönünden gelecek olanlar ise Mazıdağı istikametinde ilerleyip Yukarıkonak ve Yeşilköy’ü geçer geçmez ilk sola dönerek Yücebağ Köyü’ne gelebilir ve buradan şelaleye ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için her iki şehirden de Mazıdağı’na gelmeli ve buradan köy minibüslerine binerek Yücebağ Köyü’ne gelmeleri gerekiyor. Karasu Şelalesi, Yücebağ köy merkezine yaklaşık 1 km yürüme mesafesindedir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek içecek ve diğer tüm ihtiyaçlarınızı Yücebağ köyündeki bakkal ve fırın türü yerlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Miyalan (Yabanardı) Şelalesi Kamp Alanı

Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bağlı köy ile aynı adı taşıyan Miyalan Şelalesi, konum itibariyle biraz ürpertici bir yerde olsa da son derece muazzam bir doğallığa ev sahipliği yapıyor. Burası bölgedeki en güzel doğal alanlardan biridir. Öyle ki çevresi itibariyle neredeyse el değmemiş bir doğaya sahip. Yaklaşık 3 metre yükseklikten düşen suyun sesi ziyaretçilerine eşsiz bir ambiyans sunuyor. Etrafı yemyeşil ağaçlarla çevrilidir.

Akan su ile birlikte oluşan bir de gölet alan bulunmakta. Ancak göl derin ve yüzme bilmeyenler için oldukça tehlike arz ediyor. Kamp atacak olanlara göle girmemeleri konusunda uyarmak durumundayız. Şelaleye en yakın yerleşim yeri ise yaklaşık 1 km mesafede bulunan Yabanardı Köyü’dür. İhtiyaçlarınızı buradaki bakkal ve fırın türü yerlerden karşılayabilirsiniz.

Şelaleye ulaşım ise biraz zahmetlidir. Araç ile yakınına kadar gidilebilir. Ancak köyden sonra yol toprak ve ilerlemesi biraz güç. Aracı park ettiğiniz noktada dar patika yollar ve yer yer uçurum tehlikesi bulunmakta. Telefon hatlarının da burada çekmiyor olduğunu bilerek gelmenizi tavsiye ederiz. Çocuklu aileler için pek uygun olmayan Miyalan Şelalesi’ni hafta sonunu değerlendirmek isteyen arkadaş gruplar tercih edebilir.

Şelaleye en yakın köy olan Yabanardı’na Ergani ilçesi üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Diyarbakır’dan Ergani istikametinde ilerleyerek ilçe merkezine gelebilir ve buradan sırasıyla Çermik yoluna ardından ilçeye girmeden önce ilk sola Siverek yolu istikametine dönerek Yabanardı Köyü’ne gelebilirler. Siverek’e ise 35 km uzaklıktadır. Toplu taşımayı tercih edecek olanlara Siverek üzerinden gelmelerini önerebiliriz. Siverek-Çermik arası çalışan minibüslere binerek yol üzerinde inebilir ve Yabanardı Köyü’ne ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek içecek ve diğer tüm ihtiyaçlarınızı Yücebağ köyündeki bakkal ve fırın türü yerlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

4 hafta önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce