Mardin Kamp Yerleri – Mardin’de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer!

Uçsuz bucaksız tarihi Mezopotamya vadisi üzerinde yer alan Mardin, sayısız tarihi eserleri, lezzetli mutfağı ve farklı inançlara ev sahipliği yapan ülkemizin önemli turistik yerlerinden biridir. Tarih ve kültürüyle olduğu kadar çevresini saran yemyeşil bağ alanları ve mesire yerleriyle de doğa severler ve çadır kampı yapmak isteyenler için ziyaret dilmeye değer bir yerdir. Meyve ağaçlarının etrafa yaydığı kokularıyla Zinnar Bağları, tarihi Mezopotamya kalıntılarının ortasındaki Dara Kamp Alanı ve henüz pek fazla keşfedilmemiş Gurs Şelaleleri, Mardin’de kamp yapılacak özel yerlerden sadece birkaçıdır. Bu yazımızda, Mardin’de kamp yapabileceğiniz en iyi yerleri bulabilir, ulaşım ve kamp ihtiyaçlarınız gibi pratik bilgileri okuyabilirsiniz.

Mardin Kamp Yerleri

Beyazsu Kamp Alanı

Beyazsu Kamp Alanı

Mardin’de kamp yapılacak en iyi yerlerden biri. Midyat ilçesinde bulunan Beyazsu Kamp Alanı’nın şehir merkezine uzaklığı 78 kilometre ve araçla seyahat süresi yaklaşık 1 saattir. Kamp alanına, şehir merkezinden Midyat’a giden ilçe minibüsleriyle ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz. Burası iki dağın arasında bir vadide yer alıyor. Etrafı bahar aylarında açan çiçekler ve yeşeren dağlarla birlikte ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Kamp alanı ücretsizdir. WC, çeşme, elektrik gibi kamp gereksinimlerinizi karşılayacak bir yer bulunmuyor. Ancak kamp alanına yakın Habip Ustanın Yeri Dinlenme ve Mesire Alanı’nda hem WC, elektrik gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilir hem de yiyecek ve içeceklerinizi satın alabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları mevcuttur. Kamp alanına yakın Habip Ustanın Yeri Dinlenme ve Mesire Alanı’nda WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Karasu Kamp Alanı

Karasu Kamp Alanı

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde bulunan Karasu Kamp Alanı, şehir merkezine 55 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Her gün iki güzergâh arası çalışan toplu taşıma otobüsleri ile ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz. Dört mevsim harika manzaralara ev sahipliği yapan Karasu, özellikle farklı kuş türlerinin bulunduğu yerlerden biridir. Karasu Çayı kenarında kuş cıvıltılarının eşliğinde huzurlu bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Çevre şehirlerden de kamp ve piknik yapmak isteyen çok sayıda insan burayı tercih ediyor. Kamp için burayı tercih ederseniz yanınızda oltanızı da getirmeyi unutmayın. Karasu Çayı, olta ile balık avlamaya uygun bir yerdir. Kamp alanında WC, elektrik ve çeşme gibi yerler bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı alana yakın yerleşim yerlerinden temin edebilirsiniz.

Konumu: Çay Kenarı

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve olta balıkçılığı. WC, elektrik, çeşme ve büfe gibi yerler bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce yol üzerindeki benzin istasyonlarından veya alana yakın yerleşim yerlerindeki bakkallardan temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Bakırkırı Kamp Alanı

Bakırkırı Kamp Alanı

Mardin şehir merkezine yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunan Bakırkırı Bağları Kamp Alanı bir diğer kamp yapabileceğiniz yerlerden biridir. Şehir merkezine yakın olması nedeniyle hafta sonu kampları için tercih edebileceğiniz bir yer olabilir. Geniş bir düzlükte yer alan kamp alanı çadır ve karavan kampları için idealdir. Alana ücretsiz olarak giriş yapabilirsiniz. WC, elektrik ve çeşme gibi yerler bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce şehir merkezinden satın alabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC ve çeşme gibi yerler bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce şehir merkezinden satın alabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Gurs Şelaleleri Kamp Alanı

Gurs Şelalesi Kamp Alanı

Gurs Şelaleleri, Mardin ve çevre şehirlerde yaşayanlar dışında pek fazla kimsenin bilmediği gizli cennetlerden biri olabilir. Mardin ve Kızıltepe sınırları içerisinde yer alan kamp alanı şehir merkezine 23 kilometre uzaklıkta Karaman beldesinde yer alıyor. Etrafı yemyeşil ağaçlarla çevrili olan şelale, etrafa yaydığı su sesleri ile ziyaretçilerine hem görsel hem de işitsel bir zevk sunuyor. Şelale çevresinde kamp yapacaklar için WC, çeşme gibi yerler bulunmuyor. Ancak kamp alanına yakın küçük bir alabalık tesisi mevcut. Burada hem WC ve elektrik ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz hem de yiyecek ve içeceklerinizi satın alabilirsiniz.

Konumu: Dere Kenarı

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları ve yüzülebilir alan. Şelale kamp alanında WC ve çeşme gibi yerler bulunmuyor. Ancak kamp alanına yakın alabalık restoranda ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, yiyecek ve içeceklerinizi satın alabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Yeşilli Vadisi Kamp Alanı

Yeşilli Vadisi Kamp Alanı

Mardin – Batman karayolu üzerinde Yeşilli beldesinde yer alan kamp alanı, şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Özel aracınızla gitmenizi tavsiye ederiz. Sırt çantalı gezginler ise Batman yoluna çıkarak buradan otostop çekebilir ve Yeşilli yol ayrımında inerek köy merkezine ulaşımlarını sağlayabilirler. Kamp alanı Yeşilli köy merkezinin sırtlarında yer alıyor. Alanda WC ve çeşme gibi yerler bulunmuyor. Ancak yakın olan köy merkezinden bu ihtiyaçlarınızı giderebilir, bakkallarından yiyecek ve içecek alışverişinizi yapabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları mevcuttur. WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın Yeşilli köy merkezindeki bakkallardan veya benzin istasyonundan karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Dara Köyü Kamp Alanı

Dara Kamp Alanı

Mardin’in Artuklu ilçesinde yer alan Dara Kamp Alanı, tarihi Mezopotamya Harabeleri ve su kanalları ile çevrili muazzam bir yer. Şehir merkezine uzaklığı 35 kilometredir. Yaz aylarında sıkça Dara’ya hareket eden ilçe minibüsleri bulunmaktadır. Çevre şehirlerden gelecek olanlar özel araçlarıyla gelmelerini veya araç kiralaması yapmalarını tavsiye ederiz. Çevresi tarihi pek çok kalıntılarla çevrili olan Dara’da unutulmaz bir kamp deneyimi yaşamanız mümkün. Henüz hava kararmadan bu gibi kalıntıları gezintiye çıkabilir ve yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yerleşim yerindeki bakkallardan temin edebilirsiniz. Kamp alanında WC ve çeşme gibi yerler bulunmuyor. Ayrıca ateş yakmanız da pek mümkün değil.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları ve gezilecek yerler (tarihi Mezopotamya kalıntıları ve su kanalları) mevcuttur. WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın yerleşim yerindeki bakkallardan temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Zinnar Bağları Kamp Alanı

Zinnar Bağları Kamp Alanı

Mardin’in çevre köyleri pek çok bağ alanına sahiptir. Yerel halk buralarda kiraz ve nar gibi meyveler yetiştirmekte. Zinnar Bağları da bunlardan biridir. Mardin’in Artuklu ilçesi Cevizpınarı köyünde bulunan bağ alanı şehir merkezine 10 kilometre mesafede bulunuyor. Özel araçla gitmenizi tavsiye ederiz. Bağ alanı meyve ağaçları ile dolu olsa da kamp yapmaya müsait alanlar bulunmaktadır. Etrafı gezebilir ve meyve yetiştiriciliği yapan köylülerle bölge hakkında bilgiler alabilirsiniz. Kamp alanında WC ve çeşme gibi yerler bulunmuyor ancak yöre halkı gelen tüm ziyaretçilere karşı oldukça misafirperverlerdir. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ise köy merkezindeki bakkallardan karşılayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları ve bağ alanları mevcuttur. Ateş yakılmaya uygun bir yer değildir. WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı köy merkezindeki bakkallardan karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Savur Bağları Kamp Alanı

Savur Bağları Kamp Alanı

Zinnar Bağları yolu üzerinden ulaşabileceğiniz Savur Bağları Kamp Alanı, Mardin şehir merkezine 50 kilometre mesafede bulunuyor. Ulaşımınızı özel araçla yapmanızı tavsiye ederiz. Küçük bir yerleşim yeri olan Savur, etrafı irili ufaklı dağlarla çevrili düz bir ova üzerinde yer alıyor. Dağ etekleri çadır kampı yapmak için uygundur. Güvenlik gibi bir endişeniz olmasın. Alana yürüme mesafesinde olan köy merkezindeki bakkallardan yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, WC ve çeşme gibi kişisel ihtiyaçlarınızı için merkezde yer alan cami veya benzin istasyonunu kullanabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Dağ eteklerinde patika yürüyüş yolları mevcuttur. Ateş yakılmaya müsait bir alan değildir. WC ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı köy merkezindeki benzin istasyonu veya camiden karşılayabilir, yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına yakın bakkallardan satın alabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sultanköy Piknik ve Kamp Alanı

Sultanköy Kamp Alanı

Mardin – Diyarbakır karayolu üzerinde yer alan Sultanköy Kamp Alanı, şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunuyor. Dere kenarında, sık kavak ağaçları ile çevrili piknik ve kamp alanı, Mardin ve Diyarbakır’dan hafta sonu aktiviteleri için gelinen popüler yerlerden biridir. Mangal yakılabilir alanlar ve piknik masaları bulunuyor. Ayrıca WC ve çeşme gibi yerler de mevcut. Çadır kampı için çok ideal yerlerden biri olan Sultanköy Kamp Alanı’nda ücretsiz olarak konaklama yapabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, ateş ve mangal yakılabilir alanlar, piknik masaları çocuk oyun alanları, WC ve çeşme. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çemereş Şelalesi (Yücebağ) Kamp Alanı

Çemereş Kamp Alanı

Sultanköy yolu üzerinde Diyarbakır’a sınır köy olan Yücebağ’da bulunan Çemereş Şelalesi Kamp Alanı, Mardin şehir merkezine 70 kilometre mesafede bulunuyor. Düz bir ova üzerinde yemyeşil çayırlık alanı çevreleyen sık kavak ağaçları ve ortasından geçen dere ile huzur veren bir kamp alanıdır. Etrafta kamp ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir yer bulunmuyor. Ancak Yücebağ köy merkezinden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Konumu: Çay Kenarı

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları mevcuttur. WC, çeşme, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Yücebağ köy merkezindeki bakkallardan karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin