Batman Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Batman Havalimanı Hakkında; Şehir merkezine 7 kilometre mesafede bulunan Batman Havalimanı askeri ve sivil uçuşlara ev sahipliği yapan bir havalimanıdır. Devlet Hava Meydanları tarafından işletilen havalimanı 1998 yılında hizmete başladı. Bir iç hatlar ana terminal binasına sahip olan havalimanı bir adet VIP hizmet binası ve havayollarının bilet ofislerini içermektedir. Ayrıca yolcular için bir bekleme salonu, bir şeyler yiyip içebilecekleri kafeterya ve bebek bakım odası da bulunmaktadır. Havalimanından şehir merkezine olan ulaşımlar resmi taksi ve Batman Belediyesi tarafından işletilen belediye otobüsleri ile sağlanmaktadır.

Batman Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

batman şehir merkezi

Batman Havalimanı ile şehir merkezi arası mesafe yaklaşık 7 kilometredir. Ortalama bir taksi yolculuğu yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Batman Havalimanı ile şehir merkezi arası ulaşımlar Batman Belediyesi tarafından sağlanan belediye otobüsleri ve resmi taksiler ile sağlanmaktadır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Batman Havalimanı ile şehir merkezi arası ulaşımınızı Batman Belediyesi’nin hizmet verdiği otobüsler ile sağlayabilirsiniz. Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları uçuş tarifelerine göre düzenlenen otobüs seferleri haftanın her günü belirli saatler arasında yolculara hizmet vermektedir.

batman havalimanı otobüs ulaşımı

Batman Belediye Otobüsleri Havaalanı – Şehir Merkezi – Havaalanı:

Duraklar: Havaalanı – Gültepe Kavşağı – Eski Devlet Hastanesi – Yeni İlçe Otogarı – Acetler

Havaalanından şehir merkezine otobüsler ile yolculuk yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Otobüs bilet ücreti 6 TL’dir.

İrtibat No: 0488 221 2717

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Batman Havalimanı’nın şehir merkezine olan yakınlığı nedeniyle taksi ile ulaşımı tercih edebilirsiniz. Batman Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi ücreti ortalama 25-30 TL civarındadır. Havalimanı gelen yolcu terminal binasının çıkışında yer alan taksiler genellikle uçuş saatlerine göre çalışmaktadır. Bu nedenle, Batman’a varışta mutlaka bir taksi bulabilirsiniz. Taksimetreye göre çalışan taksilere binmeden önce gideceğiniz yeri sürücüye söyleyerek ortalama bir fiyat alabilirsiniz.

batman havalimanı taksi ulaşımı

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Batman Havalimanı’ndan şehir merkezine, otele veya çevre yerlere ulaşımınızı sağlamak için bir özel transfer hizmeti satın almayı düşünebilirsiniz. Batman şehir merkezinde özel transfer hizmeti veren yerel acenteler bulunmaktadır. Henüz Batman’a varmadan bu acentelerin birinden çevrimiçi veya telefon ile arayarak rezervasyon yapabilir ve böylece havaalanına varışta sürücü tarafından karşılanarak beklemeden hazır olan aracınıza binebilirsiniz. Batman Havalimanı’nda özel transfer rezervasyonu yapabileceğiniz acenteler arasında Halim Turizm, Emir Oto ve Oğuzcan Otomotiv bulunmaktadır.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Batman seyahatinizden en iyi şekilde yararlanmak için havalimanında bir araç kiralaması yapmayı düşünebilirsiniz. Yurt dışına seyahat ederken bile güzel manzaraları, aktiviteleri deneyimlemek için çoğunlukla sınırlı zamanımız oluyor. Kiralık bir araba ise istediğimiz zaman istediğimiz yere gidebilmemiz için büyük kolaylık sağlıyor. Bu nedenle, Batman Havalimanı’na varışta bir araç kiralayabilir ve doğrudan otelinize hızlı ve konforlu bir şekilde gidebilirsiniz. Daha sonra Batman’ı kolaylıkla keşfedebilir hatta Hasankeyf’e de gidebilirsiniz.

Batman Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz birkaç acente bulunmaktadır. Bu acentelerin ofislerini gelen yolcu terminalinde bulabilirsiniz. Araç kiralaması yapabileceğiniz acenteler arasında Rental Cars, Enterprise, Garenta, Grs Car, Oğuzcan Otomotiv (Avis), Emir Oto (Tur Assist) ve Halim Turizm (Zeplin) bulunmaktadır.

Otogar/Batman Havalimanı Ulaşım


Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden havaalanına otobüs bulunmamaktadır. Otogarın şehir merkezine olan yakınlığı nedeniyle terminalden şehir merkezine gelebilir ve buradan havalimanına olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Batman Belediyesi tarafından verilen havaalanı servis otobüsleri şehir merkezi belediye durağından hareket etmektedir.

Duraklar: Belediye – Diyarbakır Caddesi – Gültepe Kavşağı – Havaalanı

Otobüs servis saatlerini kontrol edin.

Batman’da Yapılacak Şeyler

Batman ve antik Hasankeyf kenti, Dicle nehrinin aktığı topraklarda kurulmuş, zengin tarihi geçmişini koruyarak bugünlere kadar uzanan kadim tarihi ile sayıca binleri aşan tarihi anıtları ve mağaraları ile gezilip görülmeye değer yerlerden biridir.

batman gezilecek yerler

Hasankeyf, tarihi zenginliği nedeniyle çevrenin en popüler bölgesidir. Şehir, Arapların, Selçukluların, Moğolların ve Osmanlıların çok yönlü kültürel zenginliğine ev sahipliği yapmaktadır. Çok sayıda değerli tarihi kalıntı bu bölgede görülebilir. Antik medeniyetlerin sınırsız hazinesi ile önemli turistik bir yer olan Batman ve beraberinde Hasankeyf kültür ve tarih tutkunlarının ziyaret etmesi gereken yerlerden biri.

Batman ve Hasankeyf hakkında yazdığımız diğer içerikleri okuyun ve bu kadim toprakları keşfe çıkın!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin