Denizli

Denizli’de Ne Yapılır? Denizli’de Yapmanız Gereken 28 Şey

*İlaç Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında; Akdeniz ve Ege Bölgeleri arasındaki geçidi oluşturan Denizli ilinin her iki bölgede de toprağı mevcut. Ülkemizin on beşinci şehri olan Denizli’nin nüfusu toplamda 1 milyon kadar olup en popüler noktası Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazanan Pamukkale Travertenleri’dir. Kaplıcalarında şifa bulmak, mağaralarını gezmek, tarihi ve doğanın iç içe geçmiş haline şahit olmak için Denizli’de yapılacak şeyler listemizi okumaya devam edin…

Kullanılacak Kartlar;

  • Müzekart edinerek şehirde birçok gezi noktasını avantajlı şekilde ziyaret edebilirsiniz.
  • Denizli’de şehir içi ulaşımda Denizli Kart kullanarak uygun hale getirebilirsiniz. Dört faklı alternatif mevcut. 105 TL Sivil Deniz Kart satın alarak aylık abonelik yapabilir yada yanızca bir biniş için 2,25 TL ödeyerek de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Şehir İçi Ulaşım; Genel olarak halk otobüsleri kullanılmakta olmak üzere minibüs, metro ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarını kullanabilir ya da bir taksi tutabilir ve araba da kiralayabilirsiniz.

İkonik gezi noktaları; Denizli’nin en popüler noktası olan Pamukkale Travertenleri, Türkiye’nin en derin ve en zor seviye kanyonlarından biri olan Tokalı Kanyonu, muhteşem şehir manzarasını seyredebileceğiniz Denizli Bağbaşı Teleferiği, çeşitli spor aktivitelerini gerçekleştirebileceğimiz Honaz Dağı Milli Parkı ve daha da uzatabileceğimiz pek çok yer mevcut.

Pazar günü ne yapılır; Güzel bir pazar gününde Denizli Teleferik ile Bağbaşı Yaylası’na eğer henüz kahvaltı etmemişseniz burada gözleme ayran ile karnınızı doyurabilir veya harikulade yeşilliğin içerisinde piknik keyfi yapabilirsiniz.

*Ücretli Aktiviteler

1- Denizli Teleferik İle Bağbaşı Yaylası’na Çık!

Burası Neresi? Denizli’den 30 dakikalık bir uzaklıkta yer alan Bağbaşı Mahallesi’nden Bağbaşı teleferiğine binerek aynı adı taşıyan Bağbaşı Yaylası’na ulaşabiliyorsunuz. Tek seçenek değil tabi ki. Ücretsiz olarak servislerle de gidebiliyorsunuz. 8 kişi kapasitesine sahip teleferik toplamda 24 kabinden oluşması sebebiyle hiç sıra beklemeden rahatlıkla binebiliyorsunuz.

7 dakika içerisinde kendinizi yukarıda buluyorsunuz. Yolculuk süresince göreceğiniz manzara karşısında büyüleneceksiniz adeta. Gözünüzün alabildiğinde yeşillik, dağ ve doğanın yaratacağı etkiden kolay kolay kurtulamayacaksınız. Şöyle keyifle izlediğiniz güzel bir manzaranın akabinde bu da yetmezmiş gibi yolun sonunda kendinizi kaliteli oksijeni olan yaylada bulacaksınız.

Neden Gitmeliyim? Yaylada yer alan birbirinden farklı etkinlikler sizi bekliyor olacak. Burada bulunan macera parkurunda çocuklar gibi eğlenebilir, bungalov evlerde ise konaklayabilirsiniz. Hatta yanınıza kendi çadırınızı getirirseniz kampta yapabilirsiniz.

Çocuklu aileler içinde oldukça uygun olan yaylada çocuk oyun alanları mevcutken piknik içinde birebir. Çadırlarda yapılan leziz gözlemelerin yanında ayran, kır lokantalarına yöresel yemekler yiyebilirsiniz. Denizli’ye gidince yapılması gereken şeylerden biri burası.

  • Konum: Kervansaray, Denizli Kent Ormanı, 20160 Pamukkale/Denizli
  • Giriş Saatleri: Hafta içi: 10.00 – 19.00 / Hafta sonu: 09.00 – 19.00
  • Telefon: 0532 310 20 55
  • Giriş ücreti: 6 TL / Kendi çadırınızı kurma bedeli 30 TL
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

2- Pamukkale Travertenleri’nin Güzelliği İle Büyülen!

Burası Neresi? Denizli’ye 18 kilometre mesafede bulunan Pamukkale Travertenleri, görüntüsü ile kendisine hayran bırakıyor. Herkes tarafından bilinen ünlü turizm noktası kentte mutlaka yapmanız gereken aktivitelerden biri olup her sene binlerce insan tarafından ziyaret ediliyor. Görüntüsü ile pamuğa benziyor olup doğal olarak meydana gelmesiyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alması kaçınılmazdı zaten.

Travertenler, kaynak suları ve traverten teraslı tepelerden oluşuyor olup, Beyaz Cennet ismi ile biliniyor. Yaklaşık olarak bin senedir kaplıca olarak faaliyet gösteren Pamukkale, 50 metre yüksekliğinde ve 3 kilometre uzunluğunda olup genişliği ise 250-600 metre kadardır.

Neden Gitmeliyim? Termal kaynaklardan meydana gelen bölgede kaynaktan çıkan su belirli mesafe gelerek travertenlerin başına geliyor ve buradan diğer katlara dökülmeye başlıyor. Suyun içerisinde kalsiyum ve karbonat bulunuyor. Güneş alan su buharlaşmasıyla öncelikle jel kıvama gelerek pamuk görüntüsüne bürünüyor ardından sertleşerek kristalleşmesi ile kayaya dönüşüyor.

Kalsiyum ve karbonat dışında sülfat, sülfat, sodyum, demir, potasyum, magnezyum ve serbest karbondioksit bulunuyor. Suyun sıcaklığı 35 ile 100 derece arasında değişmekte olup 17 tane sıcak su terasını bünyesinde barındırmaktadır. Antik dönemlerden bu yana 2 bin 300 senedir şifahane olarak hizmet gösteren travertenlerin suları romatizmaya, cilt, kalp ve damar hastalıkları gibi daha pek çok hastalığa iyi geliyor.

Kaçırmayın! Baktığınızda içinizi açıyor girdiğinde suyuyla şifa oluyor burası. Hemen yanı başındaki Hierapolis Antik Kenti’ne ve Antik Havuzu’na uğramadan dönmeyin! Aynı zamanda muhteşem fotoğraflarda çekeceğiniz bölgede ayaklarınızı sıcacık sulara sokup anın tadını çıkarın.

  • Konum: Merkez, 20190 Pamukkale/Denizli
  • Giriş Saatleri: Yaz Dönemleri 08:00 – 21:00 / Kış Döenmleri 08:00 – 17:00
  • Giriş ücreti: 35 TL
  • Yol tarifi al >

3- Yüzyılların Şifa Deposu Kleopatra Havuzu’nu Gör!

Burası Neresi? Pamukkale’nin hemen yanındaki  Hierapolis Antik Kenti’nin içerisinde yer alan Antik Havuz, meydana gelme hikayesi ile popüler olmuş olup 36 derecelik su ısısıyla hem yazın hem de kışın yüzme olanağı sağlıyor. Roma Dönemi’nden bu yana süregelmiş olan 2 bin 300 senelik havuzda UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazanmıştır.

Roma İmparatorluğu zamanında sağlık merkezi olarak kullanılan bölgeye gelenler sağlıklarına kavuşarak buradan ayrılıyorlarmış. Aynı Pamukkale’de olduğu gibi termal suyu ile en az onun kadar popüler. M.Ö. 7. yüzyılda yaşanan deprem neticesinde meydana gelen çukura yapılar yıkılıyor. Böylelikle şifalı ve sodalı termal suyun çukuru doldurmasıyla da antik havuz oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Doğal olarak oluşan havuza, tarih içerisinde farklı hastalıklara şifa bulmak için pek çok insan gelmiştir. Bugün hala aynı şifaya sahip olan antik havuz, gerek turizm gerekse insanların birçok hastalığına çare oluyor. Termal su; kalp hastalığına, damar sertliğine, tansiyona, romatizmaya, deri, göz, raşitizm, felç, sinir ve damar hastalıklarına ve üstelik içildiğinde de spazmlı midelere iyi geliyor.

Bir diğer adıyla da, Kleopatra Havuzu olarak da adlandırıldığı için birçok kişi yalnızca bu sebepten dolayı tercih ediliyor. Antik kentin içerisinde bulunmasından dolayı içeri girerken bir kereliğe mahsus ücret ödüyorsunuz. Fakat sadece havuzu görmek istiyorsanız para ödemenize gerek kalmıyor.

  • Konum: Kale Mah. Hierapolis Pamukkale / Denizli
  • Giriş Saatleri: Yaz Dönemleri 08:00 – 21:00 / Kış Dönemleri 08:00 – 17:00
  • Telefon: 0258 264 39 71
  • Giriş ücreti: Hierapolis Antik Kenti: 35 TL / Antik Havuz: 32 TL/ 0-6 yaş: ücretsiz / 7-12 yaş: 13 TL
  • Yol tarifi al >

4- Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi İle Denizli’yi Keşfet!

Burası Neresi? Hierapolis Antik Kenti’nin öne çıkan en büyük yapısı Roma Hamamı olup, 1984 senesinde Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. Müze içerisinde kentte yapılan kazı çalışmalarının neticesinde elde edilen kalıntılar ile etrafındaki Laodikeia, Colossai, Tripolis, Attuda ve Lycos kentlerinden alınan eserler sergileniyor.

Müzede bulunan en önemli bölümü Beycesultan Höyüğü’nden elde edilen arkeolojik kalıntılardan meydana geliyor. Aynı zamanda Caria, Pisidya ve Lidya bölgelerinin bazı yerleşim noktalarından ortaya çıkan eserler de burada yer alıyor.

Heykeller ve Lahitler Salonu, Küçük Buluntular Salonu ve Hierapolis Tiyatrosu Buluntuları Salonu olmak üzere üç bölümden meydana gelen Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi’nde bir de  kütüphane ve açık teşhir alanları mevcut. Roma Dönemi eserleri ve heykelleri sergileniyor olup müzenin açık alanındaysa daha çok taş ve mermer eserler yer alıyor.

Müzenin bölümleri;

Heykeller ve Lahitler Salonu içerisinde; antik kentlerin içerisinden çıkan  lahitler, heykeller, mezar taşları, mimari sütun, paye başlıkları ve yazıtlar bulunuyor olup bölgeye ait mezar taşlarını ve pişmiş topraktan yapılan lahitleri gördüğünüzde şaşıracaksınız. Salonda görebileceğiniz en önemli eser ise Sidemara tipi lahit olup yanında gladyatör dövüşleri ve boğa oyunlarını simgeleyen kabartmalar da yer alıyor.

Küçük Buluntular Salonu’nda; şehir ve etrafındaki antik kentlerde bulunan eserler, tarihi sırasına göre sergileniyor olup Beycesultan Höyüğü’nden alınan eserlerin önemi bir ayrıdır. Pek çok farklı döneme ait pişmiş toprak kandiller, adak ve cam kapları, kolyeler, madeni takılar, altın küpeler, altın yüzükler, altın elbise süsü, pişmiş toprak eserler, altın, gümüş ve bronz sikkeler bulunuyor.

Tiyatro Buluntuları Salonu’nda ise; tiyatro binasını süsleyen eserler onarılarak bu salona konulmuş. Eserler arasında; Apollon ve Artemis’e ait mitolojik kabartmalar, heykeller, sfenksler, mimari kabartmalar, büst heykelleri, yazıtlar gibi daha birçok şey yer alıyor. Denizli’nin geçmişine ışık tutan bu müzeyi yapılacak şeyler listenize eklemeyi ihmal etmeyin!

  • Konum: Sümer Mahallesi, 2259. Sokak No:12, 20020 Merkez/Pamukkale/Denizli
  • Giriş Saatleri: 08:30 – 19:00
  • Telefon: 0258 272 20 34
  • Giriş Ücreti: Yetişkin: 25 LT / Öğrenci: 20 TL
  • Yol tarifi al >

*Ücretsiz Aktiviteler

5- Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi’ni Ziyaret Et!

Burası Neresi? Denizli’nin Uçancıbaşı Mahallesi’nde bulunan bu evin yapım tarihi bilinmiyor olsa da 19. yüzyıl sonlarında inşa edildiği tahmin edilmektedir. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde parti binası olarak kullanılmış olan bina, Atatürk’ün 1931 yılında Denizli’yi ziyaret etmesiyle burada bir gece konuk edilmiştir.

İki kattan oluşan bina, 1950 senesinden sonra Verem Savaş Dispanseri olarak hizmet vermeye başlamış olup sonralarında Kültür Bakanlığı’na verilmiş ve 1984 yılında Atatürk ve Etnografya Müzesi olarak faaliyet göstermeye başlamıştır.

Müzenin bölümleri; Alt katta etnografik eserler sergileniyor olup odalarda gümüş ve bafon kadın takıları, işlemeli kadın cepkenleri, el işlemeleri ile fincan zarfları, ahşap oyma hat örnekler, tüfekler, kılıçlar, yatağan palaları, tabancalar, işlemeli kadın giysileri, geleneksel el işlemeleri gibi eserler bulunuyor.

Üst katta ise; Atatürk’e ait olan odalar geleneksel Denizli evi olarak düzenlenmiştir. Atamızın konakladığı sırada kullandığı oda, çalışma odası olarak düzenlenmiş olup içerisinde divan, çalışma masası ve kentte çekilmiş fotoğrafları bulunuyor. Geri kalan oda ise Atatürk’e ait yatak odası içindeyse karyola, ot yatak, telefon ve aynalı elbise dolabı sergileniyor.

Denizli’de parasız yapılacak şeyler arasında yer alan müze, hem Atatürk’ün kaldığı ev ve kullandığı eşyaları yakından görmek o anları gözünüzde canlandırmak için ziyaret etmeli ve geçmişimizi her daim hatırlamalıyız.

  • Konum: Saraylar Mh., Gazi Mustafa Kemal Bulv. No:70, 20100 Bayramyeri/Merkezefendi/Denizli
  • Giriş Saatleri: 08:30 – 17:00
  • Telefon: 0258 262 00 66
  • Yol tarifi al >

6- Tarihi Kaleiçi Çarşısı’nda Gez!

Burası Neresi? Denizli’nin önemli turizm noktalarından biri olan Tarihi Kaleiçi Çarşısı, şehrin merkezinde yer alıyor. Anadolu Selçuklu döneminin ilk yerleşim yeri olan Kaleiçi ve çevresi olup  iç ve dış kaleden oluşan surun da burada yer aldığı bilinen bilgiler arasında. Dış surlarının tamamının yıkılmasıyla yok olmuş ve iç surların bazı noktalarının izlerine hala rastlamak mümkün.

Bölgede yerleşim 11. yüzyılda başlamış ve Selçuklular, Ladik Beyliği, Germiyan Beyliği, İnançoğulları Beyliği ve Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nin sırasıyla kullanmışlardır. Geçmiş dönemden bu yana önemi hala aynı düzeyde olan bölge koruyor olup gerek turistik gerekse tarihi yönden ön plana çıkmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Peki içerisinde neler bulabiliriz diyecek olursanız; kuyumcu, bakırcılık, demircilik gibi geleneksel el sanat ürünlerinin satışı ve üretimi yapılmakta. Aynı zamanda çarşı ve çevresinde Denizli’ye ait olan her türlü tekstil ürününü de görebilirsiniz.

  • Konum: Saraylar, Tuhafiye Cd. No:40, 20010 Denizli Merkez/Denizli
  • Yol tarifi al >

*Çocuklar İçin Uygun Aktiviteler

7- Çamlık Hayvanat Bahçesi’nde Eğlen!

Burası Neresi? Çamlık Parkı içerisinde bulunan hayvanat bahçesi, çocuklar için oldukça eğlenceli olup yalnızca çocuklar ile sınırlandırmak doğru olmaz elbette ki. Yakın zamanda onarılarak yenilenmiş hayvan barınakları, ördekler için yapılan mini bir gölet, ihtiyaçlar için büfe ve hayvanların sayısının çeşitlendirilmesiyle daha güzel hale getirilmiş. Aklınıza çok büyük bir yer gelmesin ancak tatlı bir aktivite olarak düşünebilirsiniz.

8- Denizli Ufo Müzesi’nde Eğlenirken Bilgi Edin!

Burası Neresi? 2002 senesinde İstanbul’da açılmış olan müze, 2005 senesinde Denizli’ye taşınarak faaliyetlerine burada devam etmiştir. Ülkemizin ilk ve tek, dünyada ise dördüncü Uluslarası Ufo Müzesi niteliğine sahip olan bu yerde;  Ufo’lar ile ilgili tarihi olayların yer alıyor olup, aynı zamanda Avrupa’nın, Ortadoğu’nun ve Balkanlar’ın ilk Uluslararası Ufo Müzesi’dir. Çocuklarınız ile hem bilgilendirici hem de farklı olabilecek eğlenceli şeylerden biri.

9- Folklorik Bez Bebek Müzesi’ndeki Bebekleri İncele!

Burası Neresi? Şehirdeki tarihi yapılardan biri olan Balcı Evi Konağı, çıkan yangın sonrası adeta bir harabeye dönmüş olması sebebi ile bir proje kapsamıyla restore edilmiştir. Bu proje ile Folklorik Bez Bebek Müzesi olarak hayata kazandırılan müze içerisinde; emekli öğretmen Zeynep Karaaslan’ın yaptığı 500’den fazla bez bebek sergilenmektedir. Ülkemizde tek olma sıfatını taşıyan müze, yalnızca Türk folklorunu tanıtan bebekleri değil bunun yanı sıra dünya folklorunu tanıtan bebekleri bünyesinde barındırıyor. Çocuklar için kukla gösterileri de gerçekleştiriliyor olup sadece çocuklar değil sizin içinde zevkli olacak.

  • Konum: 15 Mayıs, 789. Sk. No:7, 20150 Denizli Merkez/Denizli
  • Giriş Saatleri: 08:00 – 17:00
  • Telefon: 0258 263 33 20
  • Yol tarifi al >

*Yaz İçin Uygun Aktiviteler

10- Tokalı Kanyonu’nda Saatler Harcamaya Hazır Ol!

Burası Neresi? Denizli‘nin Çivril ilçesinde konumlanan Tokalı Kanyonu’nun diğer bilinen adı da Akdağ Kanyonu olup toplam uzunluğu 20 kilometre kadardır. Ülkemizin en serin ve zor seviyeli kanyonlarından olan Tokalı, adrenalin ve macera tutkunları için birebir noktadır. Bazı noktalarından yürüyerek, bazı noktalarından tırmanarak ve bazı noktalarından ise yüzerek geçmeniz gerekiyor.

Hiç azımsayacak şekilde anlatmayayım! Gerçekçi olarak burada ilerlemeniz kolay olmayacak diyebilirim. Bölgeye geleceksiniz birtakım zorlukları göğüslemeniz gerekiyor. Yanınıza gerekli olacak tüm malzemeleri bulundurmanız şart! Kanyonu bir taraftan öbür tarafa geçmek için 8 saat kadar harcamanız gerekiyor.

Kanyona giriş için yakınlaştıkça sarp kayalar ve kartal yuvalarına rastlayacaksınız. Şahit olacağınız manzara ve geçireceğiniz macera yaşayacak dere yatağından yukarı doğru tırmandıkça Işıklı Gölü ile Gümüşsu Mahallesi’ni dahi görebileceksiniz.

11- Bağbaşı Kent Ormanı’nda Bir Gün Geçir!

Burası Neresi? Bağbaşı Kent Ormanı, şehir merkezine 2 kilometre uzaklıkta yer alan Bağbaşı’nda konumlanıyor olup 1984 yılında açılmıştır. İçerisinde pek çok bitki ve hayvan türünün yer aldığı ormanı kızılçam, fıstık çamı, sedir, mavi ve kara servi ağaçları sarmış vaziyette.

İçerisinde; keklik, tavşan, tilki, çakal, üveyik, ötücü kuşlar, tahtalı güvercin, ağaçkakan, saksağan, kumru, karga, kuzgun ve geyik gibi birçok hayvan türlerinin yaşam sürdüğü doğaş ortamda çınar ve ceviz ağaçlarının yanında sandal, ahlat, akçakesme, yabani zeytin, sistus, ladin ve kekik gibi daha pek çok bitki türünü görebilirsiniz. 

Neden Gitmeliyim? Alan içerisinde; tarihi manastır çeşmesi, voleybol sahası, çocuk oyun alanları, dinlenme yerleri ve kamelyalar mevcut olup bakıldığında yapay ortam ile doğal ortam birbirine kaynaşmış biçimde. Keyifli bir yürüyüş ve fotoğraf çekimi eşliğinde güzel bir günü ardınızda bırakabilir ve bitki-hayvan türlerini yakından inceleyebilirsiniz.

  • Konum: Kervansaray, Denizli Kent Ormanı, 20160 Pamukkale/Denizli
  • Yol tarifi al >

12- Honaz Dağı Milli Parkı’nda Uzun Soluklu Yürüyüşler Yap!

Burası Neresi? Pamukkale ve Serinhisar ilçeleri sınırında yer alan Honaz Dağı ve etrafını kaplayan alan olan Honaz Dağı Milli Parkı 1995 senesinde koruma altına alınarak milli park statüsü verilmiştir. Flora, fauna ve jeolojik açıdan oldukça zengin bir yapıya sahip olan parka Akdeniz iklimi hakimdir. 

Orman ile bezeli olan dağda, özel iklimin sağladığı güzelliklerden biri olarak bitki çeşitliliği fazladır. Diğer alanlara kıyasla daha fazla bitkinin bulunuyor. endemik bitki türlerinin yanında  yaban keçisi, yaban domuzu, porsuk, tilki, tavşan, porsuk ile birlikte 4 çeşit sürüngen ve 64 kuş türü yaşamlarını sürdürmektedirler.

Neden Gitmeliyim? Jeolojik bakımdan da harikulade oluşunu bizlere kanıtlayan park,  kayalık dik yamaçları, şelaleleri ile de göz doldurmakta. Dilerseniz bu güzel parkta günübirlik olarak konaklama seçeneğini değerlendirirken kamp yapmayı seviyorsanız bu alternatifi de düşünebilirsiniz.  Doğa yürüyüşleri yaparak bölgenin tadını çıkartmayı es geçmeyin!

  • Konum: Honaz Dağı Milli Parkı Yolu, 20430 Honaz/Denizli
  • Telefon: 0312 207 50 00
  • Yol tarifi al >

13- Yeşildere Şelalesi – Ağlayan Kaya Şelalesi’nde Alabalık Ye!

Burası Neresi? Yeşildere yada bir diğer bilinen adıyla Ağlayan Kaya Şelalesi, ismini ise buradaki yeşil dere şelalesinin ağlayan bir kayaya benzetilmesi üzerine almıştır. Denizli’deki en eski ve ziyaret edilen yerlerden biridir. Alabalık ve kümes hayvanlarının yetiştiği şelale sahip olduğu muhteşem doğası ile kalbinizi fethedecek!

Neden Gitmeliyim? 40 sene önce kurulan ve doğal mimari dizaynı ile oldukça muhteşem görüntüyü dilerseniz bir tur ile gezebilir yada kendiniz de gelmeyi tercih edebilirsiniz. Valla nasıl nasıl gelirseniz gelin orası size kalmış ama tesisteki alabalığın tadına bakmanız konusunda ısrarcı olacağım!

Kaçırmayın! Şehrin gürültü ve karmaşasında uzaklaşarak hafta sonu planı olarak değerlendirebilecekleri bu yer aynı zamanda bunaltıcı yaz dönemlerinde pek çok kişi burayı tercih ederek ferahlama yolunu seçiyorlar. Alabalık havuzunu ve kümes hayvanlarını yakından görebilir, doğanın sıcak kucağında hoş saatler geçirebilirsiniz.

  • Konum: Sakızcılar, 20700 Çal/Denizli

*Fotoğraf Noktaları

14- Işıklı Gölü’nde Nilüfer Arka Planlı Fotoğraflar Çek!

Burası Neresi? Çivril Ovası üzerinde konumlanan Işıklı Gölü, Çivril’e 17 kilometre mesafede yer alıyor. Esasında tatlı su gölü olan göl 1958 senesine dek doğal yapısını sürdürmüş olup sonrasında baraj gölüne çevrilmiştir. Çivril Ovası’nın sulanması için kullanılmaya başlanmıştır.

Kufi Deresi, Işıklı Pınarları, Büyük Menderes, Akçay Deresi ve yer altı suları ile beslenen gölde farklı su balıkları yaşıyor olup bunun yanı sıra deniz kartalı, erguvan balıkçıl, küçük balaban, sakarca, kıl ördek gibi kuşlar için bir kışlama, yumurtlama, kuluçka ve göç ortamı da sağlıyor. Bu nedendendir ki Çivril Işıklı Gölü Su Kuşları Koruma Alanı statüsü olarak değerlendirilmiştir.

Neden Gitmeliyim? Göle yakın köylerde balıkçılık yapılıyor olup, balıkların tadına bakmalı buranın meşhur tadı Kadife balığını denemelisiniz! Göl kıyısında yer alan restoranda oturup bu güzel manzara eşliğinde bir şeyler yudumlamakta listeniz de yer almalı. Çoğu zaman pazar günleri yerel halk tarafından tercih ediliyor olup özellikle mayıs ayında burayı ziyaret etmenizi önereceğim. Zira gölü nilüfer çiçekleri kaplıyor olup harika bir fotoğraf arka planı oluşturuyor.

*Kış İçin Uygun Aktiviteler

15- Denizli Nikfer Kayak Merkezi’nde Kayak Keyfi Yap!

Burası neresi? Eğer kış aylarında bir gezi planı düşünüyorsanız son derece eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Denizli Nikfer Kayak Merkezi mutlaka Denizli yapılacak şeyler listenize eklemelisiniz. Gerek çocuklarınız ile gerekse sevdikleriniz ile birlikte yapacağınız bu tatil esnasında oldukça eğleneceğinize emin olabilirsiniz! Bozdağ Kayak Merkezi olarak da biliniyor olup şehir merkezine 85 kilometre kadar uzaklıkta bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Bu kayak merkezinin içerisinde; telesiyej, teleski, kayak pisti, yürüyüş bandı, kayak ekipmanları, kafe, restoran ve otopark mevcut. Bir sis ve rüzgara karşı henüz kayma konusunda kendisini geliştirememiş yeni başlayan kişiler için elverişli pistleri bünyesinde barındırıyor.

Kaçırmayın! Kar kalınlığı sizi oldukça etkilerken tabi ki kışın vazgeçilmez lezzeti olan sucuk ekmeklerine de doyamacaksınız. İstediğiniz gibi kayak ya da snowboard keyfini yapacağınız bu kayak merkezini Denizli yakınlarında tatil yapılacak yerler olarak değerlendirmeye alabilirsiniz. 

16- Karahayıt Kaplıcaları’nda Şifa Bul!

Burası neresi? Pamukkale Travertenleri’ne 5 kilometre uzaklıkta yer alan Karahayıt Kaplıcaları termal kaplıcaların bir kolu olup adını aldığı Karahayıt kasabasında bulunuyor. Pamukkale ile kıyaslandığında farkı özellikler gösteren suyunda, sıcaklık daha fazla ve karbondioksit daha azdır.

Üç kaynaktan çıkan suların sıcaklığı  500-425-560 derecedir şeklinde ve haliyle şifa etkisi de daha fazladır. Deniz seviyesinden yüksekliği 950 metre olan kaplıcaların radyoaktivitesi daha yüksek olup içerisinde ise bikarbonat, sülfat, karbondioksit ve kalsiyum barındırıyor.

Neden gitmeliyim? Yerli ve yabancı pek çok insan tarafından sıkla ziyaret edilen yere ulaşımın rahat oluşu ve konaklama alternatifleri de artı bir puan kazandırıyor elbette. Kaplıca suyunun özelliği; Hipertermal ve hipotonik maden suyu oluşu nedeniyle pek çok tedavi yönteminde kullanılmaktadır.

Aynı zamanda hem içilebilen hemde banyo yapılabilen suyun ayrı bir öneme sahip olmasını sağlıyor. Böylelikle içerisindeki tesislerde banyo yapmak için yerler ve suyunu içmek için özel tesis yerleri mevcuttur.

İçtiğiniz takdirde  sindirim sitemi, özellikle mide, karaciğer, bağırsak, safra yolu enfeksiyonları, safra kesesi ve safra yolları iltihapları, taşları, şişmanlık ve diabet gibi hastalıklara iyi geldiği, banyo yaptığınız takdirde ise dolaşım sistemi hastalıkları, beyin, kalp ve çevresindeki atar damarlarda bulunan iskemik sendromlar, tansiyon, damar sertliği, astım, bronşit vakalar ve daha birçok hastalığa iyi geldiği bilinen bilgiler arasında.

Kaçırmayın! Bir diğer özelliği kırmızı termal suyu olması olan kaplıcada her mevsim 58 derece kadar sıcaklığa çıkmaktadır. Ege Üniversite tarafından yapılan araştırma çalışmaları neticesinde önemli bir şifa kaynağı olduğu kanıtlanmıştır. E buraya kadar gelmişken çamur şifasından yararlanmayacak değilseniz ya. Su ile çamurun çıktığı kaynaktan cilt hastalıklarına şifa bulabilirsiniz.

  • Konum: Fatih, Atatürk Cd., 20190 Karahayıt/Denizli Merkez/Denizli
  • Yol tarifi al >

*Lezzet Durakları

17- Tavaslı Pideci Nihat Usta’da Pide Ye!

Burası Neresi? Tavas usulü sıcacık bir pide için Tavaslı Pideci Nihat Usta’ya uğramanızı önereceğim. Küçük yaşlardan bu yana bu işi yapan ustanın elinden çıtır çıtır bir pideyi çok seveceğinizden eminim. Deneyebileceğiniz en popüler lezzet ise içli-dışlı ismini alan tahinli pidesi yer alırken bunu yanı sıra kıymalı, kıymalı kaşarlı, kıymalı yumurtalı, yumurtalı peynirli ve kuşbaşı kaşarlı pide ve özel Tavas güveci de değerlendirilebilir.

  • Konum: İstiklal Caddesi Merkez İlköğretim Okulu Karşısı No:104/A  Pamukkale, Denizli
  • Çalışma Saatleri: 09:00-21:30
  • Telefon: 0258 211 83 90
  • Yol tarifi al >

18- Hacı Şerif’te Dondurmalı İrmik Helvası Ye!

Burası Neresi? Ülkemizin dört bir yanında irmik helvası dendi mi akıllara gelen ilk gelen yer kuşkusuz Hacı Şerif olup, 1938 senesinden bu yana dört kuşak boyu günümüze kadar gelebilmiştir. Lezzetli ve kıvamı yerine irmik helvasının içerisine kondurulan dondurmanın helva ile muhteşem birleşimine söz söyleyecek yoktur herhalde. Denizli ile popüleritesini duyuran bu lezzeti yerinde denemeniz konusunda ısrarcı olacağım. İrmik helvasının küçük boyu 6 TL, orta boyu 8 TL, büyük boyu ise 10 TL şeklindedir.

  • Konum: Saraylar Mahallesi 466. Sokak No: 13-15 Denizli, Merkez
  • Çalışma Saatleri: 08:00-20:00
  • Web sitesi
  • Teleofn: 0258 261 27 88
  • Yol tarifi al >

19- Garson Şükrü’de Kurban Kavurma Dene!

Burası Neresi? Toplam altı masanın bulunduğu bu küçük ama bir o kadarda kaliteli aile işletmesi olan Garson Şükrü, 34 senedir deneyimli ve işinde usta olup gönül rahatlığı ile gelmenizi tavsiye ederim. Yemeklerinde kullandığı tüm malzemeleri doğal kaynaklardan alarak kullanması işinin sırlarından biri olan bu yerde, başlangıç olarak kurban kavurma, Nuriş kebabı ve tatlı olarak ise Trio tavsiye ediliyor. Karnınız ve mideniz doyacak şekilde kalkacağınız bu lokanta siz ziyaretçilerini bekliyor.

  • Konum: Gökpınar, Atatürk Blv. No:33, 20100 Merkez/Denizli
  • Çalışma Saatleri: 11:00-01:00
  • Telefon: 0258 266 67 82
  • Yol tarifi al >

20- Kocabaylar Kebap Salonu’nda Meşhur Tandır Kebabı Ye!

Burası Neresi? Denizli’de yiyebileceğiniz kaliteli yemek adreslerinden biri olan Kocabayar Kebap Salonu, yediğiniz yemeğin tadını çıkara çıkara yiyip ağzınıza kadar doyacağınız bir yer. Tandır kebabı meşhur olan bu lokantada tandır çatal bıçak değil eller yardımı ile yenir! Fiyatlara diğer yerlere kıyasla bir tık fazla kaçabilir. Bunu da 40 senelik işinin ehli olan yer olarak düşünüldüğünde göz ardı edebilirsiniz. Tercih sizin.

  • Konum: Saraylar Mahallesi 420. Sokak No: 20 Dört Çeşme Camisi Karşısı, Denizli
  • Çalışma Saatleri: 09:00-17:00
  • Telefon: 0258 263 24 61
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

21- Değirmende Canlı Alabalık Keyfi Yap!

Burası Neresi? 1957 senesinde bu yana un değirmeni olarak kullanılan mekan sonardan restorana çevrilerek doğal ve serin havasından yararlanılmıştır. Açık havada lezzetli bir akşam yemeğinde taze alabalıkları mide indirebilirsiniz. 🙂 Bir yandan suyun sesi ile huzuru bulacak öte yandan leziz bir balığın tadını çıkartacak yanına eşlik eden çeşitli mezeler ile keyfinize keyif katacaksınız.

  • Konum: Denizli – Acıpayam – Antalya kara yolu Kayhan Beldesi, Denizli
  • Çalışma Saatleri: 10:00-24:00
  • Telefon: 0258 213 25 33
  • Yol tarifi al >

22- Kebapçı Halil’de Ünlü Kuzu Kebabını Yemeden Dönme!

Burası Neresi? Farklı bir bakış açısı ve farklı bir lezzet deneyimi ile Kebapçı Halil ile karşınızdayım. Lezzet sloganları Lütfen parmaklarınızla yiyiniz olup bunun sebebini soğuk bıçak ve çatalın ete değdiği zaman etin yağını dondurması ile azaltmasından kaynaklanıyormuş. Gerçekten inanılmaz bir bakış açısı! Bunu düşünen bir işletmenin nasıl olabileceğini varın siz düşünün. Şehrin ünlü kuzu kebabını yemek için doğrudan adres olan bu restoranda adeta etrafa pamuk gibi dağılan kuzu etini yerken bizi anarsınız artık. 🙂

  • Konum: Eski Sarayköy Caddesi 357. Sokak No: 3/E Denizli
  • Çalışma Saatleri: 11:0-18:00
  • Telefon: 0258 261 13 57
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

23- Beş Yıldızlı Bağlı Kokoreç’te Kokoreç Ye!

Burası Neresi? 1892 senesinde bu yana deneyimi ile lezzetini gözler önüne süren Bağlı Kokoreç, Denizli’de Tavas ilçesinde faaliyet gösteriyor. Buranın lezzeti öyle ki ünlü gurme Vedat Milor tarafından tam not almış. Burada yiyeceğiniz ızgara kokoreç ile her şeyi unutacak ve lezzetini iki katına çıkaracak!

  • Konum: Samanlık Mahallesi Denizli – Muğla Yolu No: 201 Tavas, Denizli
  • Çalışma Saatleri: 10:30-22:30
  • Telefon: 0532 774 44 22
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Ekstrem Spor Noktaları

24- Pamaukkale’de Yamaç Paraşütü Yap!

Burası Neresi? Paraşüt kalkış noktasında 10 dakikalık bir hazırlık sürecinin ardından uçuş için hava koşulları değerlendirilerek uygunluk dahilinde uçuşun yapılmasına karar veriliyor. Hemen öncesinde beş dakikalık bir brifing verildikten sonra kask ve harneslerimizi kuşanarak gerekli önlemler alınıyor ve artık hazırlıklar tamamlanıyor! Havada kalma süresi 10 ile 15 dakika kadar sürüyor olup yukarıda bu anı ölümsüzleştirmek üzere fotoğraf ve video çekimi yapılıyor sonrasında ise yumuşak bir iniş ile paraşüt deneyimi tamamlanıyor. Uçuş gerçekleştirebileceğiniz firmalardan bir tanesini sizler paylaşıyor olup araştırmanız dahilinde farklı seçeneklerde bulabilirsiniz.

*Günübirlik Turlar

25- Eskişehir Turu

Tur hakkında; Tur ofisinin önünden gece saat 02:00 sularında önceden belirlenen servis noktalarından hareket ederek, sabah saatlerinde Eskişehir‘e ulaşılıyor. Burada yapılan kahvaltı sonrasında ilk olarak Odunpazarı semtine varılıyor. Gizemli ve bir o kadar ihtişamlı yapısıyla görenleri kendisine hayran bırakan evlerini inceleme fırsatı buluyorsunuz.

Şehrin en ilgi çeken müzelerinden biri olup dünya üzerindeki ilk ve tek lületaşı konseptine sahip olan Lületaşı Müzesi, el sanatları çarşısı ve Kurşunlu Külliyesi gezeceğiniz yerler arasında bulunuyor. Ardından ülkemizin ilk örneği Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’ni diğer durak oluyor. Burada gerçekleştireceğiniz fotoğraf çekimlerinin akabinde Atlı Han geleneksel el sanatları çarşısına hareket ediliyor.

Kenti ikiye bölen simgesel yapılarından biri olan Porsuk Çayı ve adalar bölgesinde serbest zaman tanınıyor. Dileyenler ekstradan tekne ve gondol turuna hava koşulları ve suyun uygunluğu durumunda katılabilirsiniz. Hemen sonrasında ülkemizin ilk ve tek olma sıfatına sahip otomobili, Tülomşaş Fabrikasının bahçesinde yer alan Devrim Arabası’nı ziyaret etmek de yapılacak şeyler arasında bulunuyor.

Anadolu’nun tam göbeğinde konumlanmış plaj ve adından söz ettiren Kent Parkı içerisinde yer alan Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Uzay Evi, Bilim Merkezi, Akvaryum ve yapay gölet gibi pek çok bölümü olan Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı’da gezi rotasında sıralanıyor. Park içerisinde tanınan serbest zaman diliminde istediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz. Hemen ardından akşam yemeği yiyor ve Denizli geri dönüş yoluna koyuluyorsunuz. Denizli Çıkışlı Eskişehir Turu için 5 kişi ve üzeri kişi başı 220.00 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

Fiyat Dahilinde Olan Hizmetler;

  • Ulaşım hizmetleri
  • Araç içinde yapılan ikramlar
  • Serpme kahvaltı
  • Öğle yemeği (çiğbörek-ayran)
  • Rehberlik hizmeti

Fiyat Dahilinde Olmayan Hizmetler;

  • Ekstra tur ve şahsi yapılan harcamalar
  • Müze ve ören yerleri giriş ücreti
  • Aakşam yemeği

26- Ölüdeniz-Saklıkent Turu

Tur hakkında; Tur ofisi önünden ve daha belirlenen servis güzergahlarından saat 05:00 saatlerinde Saklıkent’e doğru yola çıkılıyor. Yolda kahvaltı yapılıyor olup ardından Saklıkent’e varılıyor. Rahatça gezebilmek ve öğle yemeğinizi yiyebilmeniz için burada serbest zaman tanınıyor. Buz gibi akan suyun içerisine ayaklarınızı sokup yürümeli ve nehrin öbür tarafına geçiş yaparak kanyonun derinliklerine dalmalısınız.

Söylenen buluşma vaktinde araçta buluşuluyor olup rota FethiyeÖlüdeniz‘e kırılıyor. Burada da verilen serbest zaman diliminde rehberden Ölüdeniz’in hikayesini dinliyor ve yüzme molası veriyorsunuz. Hemen sonrasında tekrardan yola çıkılıyor ve bir sonraki durak olan Yuvarlakçay’a geçiliyor.

Köyceğiz ve Ortaca arasında konumlanan Topgözü Kanyonu’ndaki Muğla’nın en yüksek dağı olma özelliğine sahip Sandras Dağı’nın buz gibi kar sularından beslenen bölge, bunaltıcı yaz aylarında yöre halkının en önemli kaçış noktalarından biridir.

Kayaların arasında çıkıp gün yüzüyle buluşan Yuvarlakçay, yeşil doğası ve kuş sesleri arasında lezzetli alabalık, tandır, kavurma yada yoğurtlama gibi yemekleri yiyebilirsiniz. Çay üzerine yapılmış olan salıncaklarda sallanıp güzel fotoğraf kareleri çekebilirsiniz. Ardından araçta buluşularak Köyceğiz’e doğru yola çıkılıyor. Burada serbest zamana sahipsiniz. Dilediğiniz gibi vakit geçirdikten sonra Denizli’ye dönmek üzere yola çıkılıyor. Denizli Çıkışlı Ölüdeniz-Saklıkent Turu için kişi başı 180 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

Fiyat Dahilindeki Hizmetler;

  • Ulaşım hizmeti
  • Araç içi yapılan ikramlar
  • Serpme kahvaltı
  • Rehberlik hizmeti
  • Ölüdeniz plaj giriş ücreti

Fiyat Dahilinde Olmayan Hizmetler;

  • Ekstra tur ve şahsi harcamalar
  • Müze ve ören yerleri giriş ücreti
  • Öğle Yemeği
  • Akşam yemeği
  • Saklıkent’e giriş ücreti
  • Saklıkent’te rafting ve zipline

Hatırlatma;

  • Ölüdeniz ve Saklıkent’te suya girecekseniz yanınıza mutlaka yedek kıyafet ve ayakkabı getirmeniz gerekiyor. ayrıca ıslak olarak araca binmek yasaktır.
  • Su geçirmez çanta ve su geçirmez elbiseler almanız tavsiye ediliyor. Özellikle çantanızın içinde cüzdan, telefon ve fotoğraf makinesini su geçirmez poşetlere muhafaza ederseniz daha iyi olur.
  • Saklıkent’te kayalıklar ayaklarınızın altını acıtacağı için lastik ayakkabı kiralayabilir ya da satın alabilirsiniz.

27- Bursa Turu

Tur hakkında; Sabah saat 05:00’da Bursa‘ya başlayan yolculuğun ilk durağı Mudanya olup öncelikle Mudanya Mütareke Evi ziyaret ediliyor. Bursa İskender’i yemeden dönmek olmaz diyerek öğle yemeği için Meşhur Bursa İskender’den yemek alınıyor.

Mideleri bayram ettirdikten sonra ilçede onarım çalışmaları yaparak ziyaret açılan tarihi binaları panoramik olarak inceledikten sonra 19. yüzyılda inşa edilen Osmanlı konaklarını görüp fotoğraf çekimleri yapıyorsunuz. Buradan Tirilye’ye geçiliyor. Kaliteli oksijeni ve zeytinleri ile nam salmış ilçenin sokaklardan yürüşe koyuluyor.

Sonrasında Fatih Cami ve Taş Mektebi gezip Trilye’den ayrılıyorsunuz. Uludağ yamaçlarındaki Osmanlı kır mimarisinin en iyi örneklerinden ünlü Kızık Köylerinden biri olan Cumalıkızık Köyü’ne doğru tura devam ediliyor. Köyün ön plana çıkan özelliği tarihi evleridir. Sokaklarda hayran hayran gezerken pek çok  çeşme, ahşap bezemeli camii, kubbeli bir hamam görebilirsiniz.

Buradaki turu tamamladıktan sonra Bursa’ya doğru hareket ediliyor. Ardından hemen otele yerleşiliyor ve akşam yemeği için serbest zaman tanınıyor. Geceyi otelde geçirdikten sonra kahvaltının akabinde Gemlik-Yalova turuna başlanıyor. İlk etapta Selimiye Köyü güzergahından Delmece Yaylasına varılıyor. Yayla gezisinden sonra yine aynı güzergahta bulunan Çifte Şelaleler ziyaret ediliyor.

Çınarcık yolundan Termal’e gidiliyor olup bölgede Atatürk Köşkü’ne gidiliyor. Sonrasında Sudüşen Şelalesi ziyaret ediliyor. Buradaki işletmelerde ev yapımı gözlemelerin tadını denemelisiniz. Haydariye Köyü’ne gidilerek burada üretilen organik ürün alışverişi yapabilirsiniz. Kumla ve Gemlik’e istikametle yola devam edilip yolda kısa bir mola verilip körfez manzarasına karşı fotoğraf çekimi yapılıyor. Bugünlük turun bitiminde konaklamak üzere otele dönüş sağlanıyor.

Sabah kahvaltısından sonra otelden ayrılıp Bursa gezisine başlanıyor. Merkezde; Ulucami, Tophane, Orhan Gazi, Osman Bey Türbeleri ziyaret ediliyor ve Kozahan’ı geziyorsunuz. Tur bittikten sonra Ulubat Gölü, Gölyazı Köyü’ne geçiliyor. Bu balıkçı köyleri kıyıya köprü ile bağlanmış olan köy sit alanı olarak koruma altına alınmıştır. Burada size sağlanan serbest zaman diliminde keyifli şekilde vakit geçirebilirsiniz.

Köyün meydanındaki 740 senelik çınarın gölgesinde akşam çayınızı yudumlayıp, Arnavut kaldırımlı sokaklarında gezerek tarih kokan atmosfer eşliğinde keyifli saatler geçiriyorsunuz. Burada göreceğiniz her bir noktayı çekmek isteyeceğinizden fotoğraf makinelerinizin şarjlarınızı fulleyin! Buradan ayrıldıktan sonra Denizli’ye doğru hareket ediliyor. Denizli Çıkışlı Bursa Turu için iki kişilik odada kişi başı 875 TL ve tek kişi konaklama farkı içinse 295 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

Fiyat Dahilindeki Hizmetler;

  • Ulaşım hizmeti
  • 5 yıldızlı Divan Bursa Hotel’de 2 gece konaklama (kahvaltı dahil)
  • Tüm transfer hizmetleri
  • Programda bulunan tüm gezi planı
  • Rehberlik hizmeti
  • Zorunlu mesleki sorumluluk sigortası

Fiyat Dahilinde Olmayan Hizmetler;

  • Öğle ve akşam yemeği
  • Çıkış günü kahvaltı
  • Oteldeki ekstralar ve şahsi harcamalar
  • Dahil olduğu belirtilmemiş her türlü hizmet
  • Müze ve ören yeri giriş ücreti

*Özel Gün Aktivieleri

-Sevgililer Günü

28- Pamukkale’de Balon Turu Yap!

Burası Neresi? Her sene hem yerli hem yabancı turisti ağırlayan Pamukkale, benzersiz doğası ve doyumsuz manzarası ile Denizli’nin en popüler ilçesidir. Buraya gelenler ise daha çok aktivite olarak Pamukkale balon turunu tercih ediyorlar. Şüphesiz balon turu yapmak için en elverişli kentlerimizden biri olan Denizli sahip olduğu bu özelliği ile çok daha fazla ilgiyi üzerine çekmektedir. Özellikle yeni evlenen çiftlerin balayını geçirmek için tercih ettikleri balon turları, muhteşem Pamukkale manzarasını romantik şekilde izleme imkanı sunuyor. Bunca talep gören balon fiyatları 100,00 $ yani 812,11 TL kadardır. Havada Beyaz Cenneti izlerken bir yandan şampanya patlatarak keyfinize keyif katabilirsiniz.

**Sizler için hazırlamış olduğumuz yapılacak listesi burada son buluyor. Yazımızda Denizli’de yapılacak şeyler hakkında elimizden geldiğince bilgi vermeye çalıştık. Sizde deneyim ve önerilerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz. İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz diğer yazılar;

Paylaş
Özkan

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

4 hafta önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce