Dakar’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Nefis Lezzet

Afrika’nın en kalabalık şehirlerinden olan Dakar’a lezzet yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz?

Dakar’da ne yenir, ne içilir yazımızda Senegal’in başkenti Dakar’da denenmesi gereken yöresel lezzetleri sizler için derledik.

#1 Dakar’da Ne Yenir?

Listenin ilk sırasında;

1- Accara

Accara

Dakar’da tadabileceğiniz en lezzetli atıştırmalıklardan olan accara, denemenizi önerdiğimiz sokak lezzetlerinden bir tanesi. Bezelyelerin ezilip kızartıldığı bu lezzet hem pratik hem de oldukça hafif.

2- Beignets

Beignets

Afrika’da acıktığınız anda atıştıracak bir şeyler veya sabah kahvaltılarınız için yenilecek hoş bir tat arıyorsanız beigneti deneyebilirsiniz.

3- Fataya

Fataya

Fataya, üçgen şekilde katlanmış olan kıymalı bohçalardır. Hafif lezzetiyle oldukça sevilen fatayaları sabah kahvaltılarında veya öğlen yemeklerinde tercih edebilirsiniz.

4- Mafe

Mafe

Dana, domuz veya kümes hayvanlarının etinden yapılan mafe, pirinç pilavının üzerine konularak servis ediliyor. Lezzetli bir akşam yemeği için tercih edebilirsiniz.

5- Senegalese Burger

Senegalese Burger

Afrika’nın meşhur lezzeti olan Senegal burgeri şehrin birçok restoranında deneyebilirsiniz. Kalın hamburger köftesi sayesinde bir lokmada doyacağınız lezzeti denemenizi öneriyoruz.

6- Soupe Kandja

Soupe Kandja

Afrikanın Atlantik kıyılarında bulunan Dakar’da yiyebileceğiniz en lezzetli tatlardan biri olan soupe kandja içerisinde; karides, yengeç, dilimlenmiş balık, bamya ve palmiye yağı bulunmaktadır. Kulağa biraz karışık gelse de lezzetiyle sizi mest edecek olan bu tadı denemenizi öneriyoruz.

7- Yassa Poulet

Yassa Poulet

Daha önce yediğiniz tatlardan daha farklı bir lezzete sahip olan yassa poulet, farklı malzemelerin ahenkli uyumundan oluşuyor. Pilavın üzerine konulmuş olan tavuk butlarının yanı sıra soğan ve yeşil zeytinlerin harmanlandığı yassa pouleti denemenizi öneriyoruz.

8- Cafe Touba

Cafe Touba

Kahve çekirdeklerinden yapılan taze ve lezzetli bir kahve olan cafe touba, Senegal’in geleneksel içeceğidir. Dakar’da sıklıkla tüketilen bu kahveyi karanfille beraber tatlandırarak içebilirsiniz.

*Dakar gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Dakar’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonudan bizlerle paylaşabilir,  yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin