Senegal’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Yöresel Lezzetler

Senegal çoğu kişinin ilk başta ön yargıyla yaklaşıp, daha sonrasında bayıldığı yoğun soslar ve zengin baharatların kullanıldığı bir yemek kültürüne sahip.

Senegal’de ne yenir, ne içilir başlıklı yazımızda sizlere ülkede mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Genellikle bütün yemekler pilav ile birlikte servis ediliyor. Özellikle de pilavlı olan yemekleri beğeniliyor. Çoğu yemekte baharatlar konusunda cömert davranan halktan kişilerin, kendine ait küçük restoran işletmeleri de mevcut..

#1 Senegal’de Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında; 

1- Yassa

Yassa

İri doğranmış soğan, sebze ve tavuktan yapılan yemek Yassa, farklı aroması ile bir kere tadanları müdavimi yapıyor. Yer fıstığı yağı eklenen yemek Senegal’de mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri..

2- Thiéboudienne

Thiéboudienne

Balıklı pilav olarak tanımlayabileceğimiz Thieboudienne, ülkenin yöresel yemekleri arasında ilk sırada. Balığın sıklıkla tüketildiği ülkede deniz ürünleri de oldukça seviliyor. Bu yemeğin içinde ise havuç, enginar ve benzeri pek sebze yer alıyor. Limonda katılınca tadından yenmiyor.

3- Sombi

Sombi

Senegal’in en meşhur yiyeceklerinden biri de Sombi Çorbası… Sütlü, pirinçli ve birazda şekerli olan bu yöresel çorba, ülkenin uzak tarihinden beri mutfağın vazgeçilmezlerinden biri.

4- Paella

Paella

İspanya’nın en meşhur yemeklerinden biri olan Paella, Senegal’de de oldukça fazla hazırlanan yemeklerden biri. Pirinç, sebze, et veya deniz ürünleriyle yapılan bu karışımın içerisinde muhteşem baharatlarda eklenince tadından yenmiyor. 🙂 Önce görüntüsü, sonra kokusu ve sonra da tadıyla hafızalara kazınan Paella, ülkede mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri.

5- Thiebou Guinar

Thiebou Guinar

Soğan, sarımsak, zencefil, biberiye, defne ve tavuk etiyle yapılan yemek Thiebou Guinar, ülkede sıklıkla tüketilen yemeklerden biri. Senegal’de yer alan restoranlarda da servis edilen bu lezzetin önemli özelliklerinden biri de fıstık yağı ile birlikte pişirilmesi.

*Senegal Hakkındaki Diğer Yazılar için..

Senegal’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin