Fotoğraflarıyla Birlikte Senegal’de Gezilecek 10 Yer

Batı Afrika’nın incisi Senegal Cumhuriyeti, bölgenin turistik ve kültürel anlamda en gelişmiş gezilecek ülkelerinden biri…

Senegal gezilecek yerler yazımızda sizlere bu mistik ülkede mutlaka görmeniz gereken gezi noktalarını derledik.

Fransa’dan bağımsızlığını 1960 yılında kazanan ülkede, köle ticaretinin yapıldığı dönemlerden kalma pek çok tarihi yer ve müze, günümüzün turistik cazibe merkezlerini oluşturuyor. Başkenti Dakar olan Senegal’in, resmi dili ise halk arasında konuşulan diğer dillerin yanı sıra Fransızca olarak kalmış..

#1 Senegal Gezilecek Yerler

Birlikte inceleyelim;

1- Goree Adası

Goree Adası

Senegal’in kara tarihi olarak anılan köle ticaretinde büyük öneme sahip olan Goree Adası, günümüzde turistik cazibe merkezlerinden biri olarak işlev görüyor. Geçmiş dönemde köleler, adada yer alan mahzenlerde tutulur ve gelen gemilerle geri gönderilirlerdi.

Günümüzde bölgeye gelen turistlerin akın ettiği adada, köle ticaretinin vahşet dolu zamanlarının gözler önüne seriliyor. Bu sebeple günümüzde bir müze görevi gören bölgede, kölelerin saklandığı mahzenler, yemek yedikleri kaplar ve bileklerine takılan prangalar sergileniyor.

Diğer yandan adada, Cap-Vert yarımadasına bakan küçük bir liman da mevcut. Senegal’e seyahat edecekseniz ilk olarak ziyaret etmeniz gereken Goree Adası’nın 1978 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alındığının bilgisini de verelim..

2- Retba Gölü

Retba Gölü

Başkent Dakar’da yer alan Cap-Vert yarımadasının kuzeyi boyunca uzanan Retba Gölü, dünyaca ünlü seyahat dergileriyle bilinirlik kazanan harika bir göl… Göl suyunun pembe oluşu ise görenleri kendine hayran bırakan muhteşem bir özelliği.

Bu gölün pembe olasının nedeni ise içerisinde yer alan Dunaliella Salina isimli bir su yosunu. Suyun rengini pembeye çeviren bu yosun aynı zamanda gölün yüksek oranda tuz içermesinin de sebebiymiş. Muhteşem fotoğraflar çekilebileceğiniz göl kıyısı, Maldivler plajlarını aratmayan cinsten bir güzelliğe sahip.

3- Başkent Dakar

Dakar

Afrika’nın pek çok konuda merkez kabul ettiği Senegal’in başkenti Dakar, gezilecek yerler konusunda da ülkenin en zengin şehri olarak gösterilir. 🙂

Eğer başkent Dakar’a ziyaret edecekseniz göreceğiniz yerler arasında Goree Adası, Afrika Rönesans Anıtı, Les Mamelles Deniz Feneri ve İles de Madeleines Ulusal Parkı mutlaka olmalı! Pembe rengiyle görenleri etkisine altına alan Retba Gölü’nü de unutmamanızı tavsiye ederiz.

*Dakka Gezilecek Yerler hakkında daha detaylı bilgi için tık tık.. 🙂

4- Djoudj Kuş Barınağı

Djoudj Kuş Barınağı

Senegal Nehri’nin güney doğusunda yer alan Djoudj Kuş Barınağı, kuşlar için oldukça verimli bir üreme alanı oluşturan dünyanın sayılı barınaklarından biridir. Pek çok belgesele konu olan parkta başta pelikanlar ve flamingolar olmak üzere 400 kuş türü yaşamakta.

UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan parkın, bir dizi sulak alana sahip olması da kuşlar için çok verimli bir üreme alanı oluşturmasının nedenleri arasında… 🙂

5- Köleler Evi

Köleler Evi

Atlantik köle ticaretini konu alan Köleler Evi Müzesi, Goree Adası’nda yer alan ve Senegal’de, 1960’lı yıllarda yapılan köle ticaretinin dehşetini gözler önüne seren ülke için oldukça önemli bir müze.

O dönemlerde bu evde yüzlerce kölenin hapsedildiği ve prangalara vurulduğu bilinmekte. Ülkenin vahşet dolu tarihini gözler önüne seren müze, ülkede en çok ziyaret edilen noktalar arasında ilk sırada.

6- IFAN Afrika Sanatları Müzesi

IFAN Afrika Sanatları Müzesi

Senegal’in en eski sanat müzelerinden biri olan IFAN Müzesi, Afrika’nın birbirinden değerli sanat eserlerinin sergilendiği zengin bir koleksiyona sahip. Bölgenin kültürel değerlerini ve geleneklerini tanıma da akla gelen ilk adres olan İfan Müzesi, Fransız Batı Afrika kolonilerinin ana kültür araştırma merkezi aynı zamanda, Cheikh Anta Diop Üniversitesi’nin de bir parçası..

Müzenin daimi ve geçici olmak üzere iki ayrı sergi bölümü var ve geçici sergi salonunda çağdaş Afrika Sanatının sergilendiği Dakar Bienali sergileniyor…

7- Saloum Delta Milli Park

Saloum Delta Milli Park

Saloum Nehri’nin ve Kuzey Atlantik bölgesinin bağlantı noktasındaki Saloum Deltası’nda yer alan Milli Park, 1976 yılından günümüze kadar gelen ve pek çok canlı çeşidinin yaşadığı önemli parktır.

UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan park tamı tamına 60 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alır. Bu alanın 8 bin metrekaresi ormanlık alandan oluşurken bu alanda bir çok kuş çeşidi ve flamingo görebilmeniz mümkün.

8- Zaferler Katedrali

Senegal’in en büyük kilisesi olarak bilinen Zaferler Katedrali, 1936 yılında inşa edilmiş oldukça görkemli bir dini yapı.. Başkentte La Republique bulvarında yer alan kilise, bir dizi restoreden çalışmasından geçtikten sonra orijinal haline uygun bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir. Dönemin ünlü mimarı Charles Albert Wulffleff tarafından tasarlanan Katolik kilise, Sudan tarzı kuleleri ve Bizans tarzı kubbeleriyle dikkat çekici bir tasarıma sahip.

Ülke için önemli kişilerin cenaze törenlerinin yapıldığı katedral, bölgeye gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği gezi noktalarından biri aynı zamanda..

9- Régional de Théès Müzesi

Régional de Théès Müzesi

Senegal’in Thies kentinin merkezinde yer alan Thies Bölge Müzesi, kentin tarih öncesi dönemden günümüze kadar olan gelişimini gözler önüne seren pek çok eserin sergilendiği önemli gezi noktalarından bir diğeri. Bölgenin tarihçesinden tutun da kültürel etkinliklerine kadar hemen her konuda bilgi edineceğiniz müzeyi her gün; 09:00 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

10- Niokolo Koba Parkı

Niokolo Koba Parkı

UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan Niokolo Koba Ulusal Parkı, Gambiya Nehri’nin üzerindeki büyük ormanlık alanda yer alıyor. 1954 yılında Senegal’in ulusal parkları listesine alınan park, 1969 yılında biraz daha genişletildi ve 2007 yılında Tehlike Altında Olan Alanlar listesine alındı. Pek çok canlı çeşidine ev sahipliği yapan park aynı zamanda ülkenin popüler turistik noktalarından biri olarak kabul edilir. 🙂

**Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak, yazımızı geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin