Chernivtsi’de Ne Yenir? | 9 Otantik Chernivtsi Yemeği

Mimarisi ve etkileyici yapısı ile sizi kendisine hayran bırakan bir Ukrayna şehri olan Chernivtsi, oldukça şık ve özel atmosferi ile ziyaretçilerin görmekten büyük keyif aldığı yerlerin başında geliyor.

Chernivtsi’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Ukrayna’nın düzenli şehirlerinden biri olan Chernivtsi, görülmesi gereken yerleri kadar çok özel Ukrayna yemekleri ile de ziyaretçilerin gönlünde taht kurmayı başarıyor. “Chernivtsi’de ne yenir? Ne içilir?” sorusu için şehirde gerek geleneksel lezzetlerden gerekse evrensel mutfak kültürlerinden ve fast food tarzı atıştırmalık lezzetlerden çok geniş bir yelpaze sizleri bekliyor.

Şehrin muhteşem kaldırım taşlı sokakları ve caddeleri çok fazla enerji harcamanıza neden oluyor ama neyse ki çok lezzetli yemek seçenekleri sunan pek çok restoran bu şehirde ziyaretçilerini büyük bir keyifle ağırlıyor.

Şimdi dilerseniz şehrin yemek kültürünü daha yakından tanıyabilmek adına hazırladığımız yemek listemize birlikte göz atalım;

1. Varenyky

Bu geleneksel yemek neredeyse bütün restoranların menüsünde bulunabilir.

Varenyky
Varenyky

Chernivtsi’nin geleneksel yemekleri arasında bulunan varenyky, Ukrayna’nın tamamında sevilen bir hamur işi yemektir. Bu yemek bazı bölgelerde pierogi olarak da bilinmektedir. Ufak farklar olsa da bu iki yemeğin birbirine çok ama çok benzediğini söyleyebiliriz. Varenykyi mantıdan ayıran şey ise açılan hamurun içine etten ziyade mantar, sebze peynir gibi malzemelerin konmasıdır. Bazı yerlerde hamurun içine meyve konmakta ve bir tatlı olarak da bu lezzet kabul edilebilmektedir.

2. Pizza

New York Street Pizza (adres ve bilgi)

Pizza
Pizza

Hızlı ve lezzetli bir şeyler yemek isteyenlerin ilk aklına gelmesi gereken yiyeceklerden biri bizce pizza. Şehirde uygun fiyata keyifle yiyebileceğiniz pizza yapan pek çok farklı mekanı ziyaret edebilirsiniz. Bu mekanlardan birini biz de hemen üst kısımda sizinle paylaştık.

Bu arada pizza dışında sosisli sandviç, hamburger gibi daha pek çok fast food seçeneği için şehirdeki fast food mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.

3. Kahve (Kava)

Grand Cafe (adres ve bilgi)

Grand Cafe
Grand Cafe

“Chernivtsi’de ne yenir? Ne içilir?” sorusunu içecek kısmı için verilecek ilk cevaplardan biri kesinlikle kava oluyor. Şehrin geneline yayılmış düzinelerce küçük cafe bulunuyor ve şehirdeki cafe kültürü size çok sevimli gelecektir. Bu küçük ve sevimli cafelerden birine girebilir ve bir bardak kava sipariş ederek hem gezinin yorgunluğunu üzerinizden atabilir hem de günün kritiğini sevdiklerinizle birlikte yapabilirsiniz.

4. Çikolata

Lviv Çikolata Fabrikası (adres ve bilgi)

Çikolata
Çikolata

Eğer biraz tatlı bir şeyler yeme havasında iseniz muhteşem bir çikolata deneyimi için doğru yerdesiniz demektir. Özellikle burada deneyeceğiniz gerçek çikolata ile hazırlanmış bir fincan eşsiz sıcak çikolata ile uzun süredir güzel bir çikolata yemediğinizi düşünebilirsiniz. Bunun için ziyaret edebileceğiniz Lviv Çikolata Fabrikası’nın adres bilgilerine hemen üst tarafta paylaştığımız linkten ulaşabilirsiniz. Burada sizi satın alabileceğiniz çikolatadan yapılmış çok sevimli heykellerin beklediğini de belirtelim.

5. Borshch Çorbası

Panska Guralyna (adres ve bilgi)

Borshch
Borshch

Çeşitli yazım ve telaffuzları olan borshch çorbası, Rusya’da olduğu gibi Ukrayna’da da çok sevilen bir çorba türüdür. Ana maddesi pancar olan bu çorba hazırlanırken patates, havuç, lahana, maydanoz, soğan gibi malzemeler de kullanılmaktadır. Yemeğin belirgin koyu kırmızı rengi ise onu eşsiz ve özel kılan detayların başında gelmektedir.

6. Deruny

Bar Shokoladny (adres ve bilgi)

Deruny

Patatesle hazırlanan bu pankekler Ukrayna’da “deruny” olarak adlandırılıyor ve “Chernivtsi’de ne yenir? Ne içilir? Sorusu için verilecek önemli cevapların başında geliyor. Un, yumurta ve püre haline getirilmiş patateslerin kızgın yağda kızartılmasıyla hazırlanan bu lezzeti hem bir öğün olarak hem de yemeklerin ya da bir içeceğin yanında aperitif olarak değerlendirebilirsiniz.

7. Okroshka

Restaurant Hopachok (adres ve bilgi)

Okroshka
Okroshka

Yerli halk arasında oldukça popüler bir yiyecek olan okroshka, yaz aylarında çok fazla tüketilen serinletici bir çorbadır. Yapışkan yaz sıcaklarından kurtulmak için bu çorba mükemmel bir kurtarıcı görevi üstleniyor. Salatalık, havuç, turp gibi sebzelerle hazırlanan çorba içinde sosis de kullanılmaktadır.

8. Kielbasa

Contrabanda Bar (adres ve bilgi)

Kielbasa
Kielbasa

Kielbasa, domuz eti ve yağının çeşitli baharatlarla harmanlanarak hazırlandığı ve yerli halkın çok fazla tükettiği bir çeşit sosistir. İster şehirli ister kırsalda yaşayan bir Ukraynalı olsun, bu sosisi severek tüketmektedir. Bu lezzet kahvaltı, öğle yemeği ya da akşam yemeğinde çoğu zaman hazır bulundurulmaktadır. Bu sosisler hayli baharatlı olduğu için ilk defa deneyenler için farklı olmakla birlikte kısa bir süre sonra insanlar bu lezzete kolay bir şekilde alışmaktadır.

9. Salo

Bu lezzeti birçok bar ve cafede tadabilirsiniz.

Salo
Salo

Bu lezzet de şimdiye kadar bahsettiğimiz tatlar gibi Ukrayna ve Chernivtsi genelinde yaygın olarak tüketilen ve sevilen yiyecekler arasında bulunuyor. Domuz yağından hazırlanan salo, çoğunlukla bira gibi içeceklerin yanında meze olarak ikram edilmektedir. Şayet domuz ürünlerine karşı mesafeli bir duruşunuz yoksa bu lezzetin de denemeye değer olduğunu belirtmeliyiz.

Sizin için hazırladığımız “Chernivtsi’de ne yenir? Ne içilir?” listemizde şehrin en gözde tatlarını sıralamaya gayret gösterdik. Şayet gözümüzden kaçtığını düşündüğünüz tatlar varsa bunları bizimle yorum kısmından paylaşabilir ve yazımızı geliştirme konusunda bize yardımcı olabilirsiniz.

pinChernivtsi’nin sadece yemek kültürünü yakından tanımakla kalmayıp görülmesi gereken yerlerini de gezmeyi planlıyorsanız Chernivtsi gezilecek yerler listemizi de mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin