İzmir’in gözde tatil beldelerinden biri olan Çeşme, sahillerinin pırıltısı ve gerek kültürel zenginlikleri, gerekse eğlence hayatının canlılığıyla her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistlerin geldiği yerlerden biridir. İzmir’e 1 saat uzaklıkta bulunan Çeşme’de Mayıs ayından Kasım ayına kadar bembeyaz plajlarında denize girebilir, dilerseniz kış aylarında ılık havanın verdiği rahatlıkla özgürce gezebilirsiniz.
Çeşme’de bulunan Altınkum Plajı, Ilıca Plajı, Delikli Koy ve Pırlanta Plajı gibi onlarca plajlarda denizin tadına doyduktan sonra isterseniz Çeşme Kalesi’ni, Çeşme Müzesi’ni, Erythrai Antik Kenti’ni de ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda eğlence hayatı ve yeme içmenin adresi olan Alaçatı’da yaz akşamlarının tadını dolayasıya yaşayabilirsiniz.
Bu harika tatil beldesinin sundukları yalnızca bunlarla sınırlı değil. Doğayla baş başa kalıp aynı zamanda denize de girebileceğiniz enfes plaj, koy ve tabiat parklarında çadır ve karavan kampı atabilir ve tatilinizi daha keyifli kılabilirsiniz.
İsmini gerçekten de pırlanta gibi olan kumlarından alan Pırlanta Plajı, Çeşme’nin merkezine sadece 10 dakika, Çeşme Otogarı’ndan dolmuşlarla ise 7-8 dakika uzaklıkta Çiftlikköy’de bulunuyor. Plaj yerleşim yerlerine yakın fakat bu yakınlığa rağmen yine de sakin bir yer. Tüm ihtiyaçlarınızı birkaç adım yürüme ile sağlayıp plaja dönebilmek gayet mümkün.
Denizin temizliği ve sığ oluşu ile güvenle yüzebileceğiniz bu plajda çadırınızla birlikte konaklama da yapabilirsiniz. Uzun, gölgelik ağaçları ile yakıcı güneşten korunabilir, çadırınızda sıcaktan bunalmadan dinlenmenin tadını çıkartabilirsiniz. Sürekli bir esintisi olduğu için de sinek gibi rahatsız edici hayvanlarla karşılaşma ihtimaliniz yok denecek kadar az diyebiliriz. Tabii gece esintisi sebebiyle üşümemek için dikkatli olmakta fayda var.
Plaj içinde bulunan tesislerde tuvalet, duş gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğinizi alanlar bulunmakla beraber aynı zamanda yiyecek ve içecek ihtiyacınız için hem kafe hem de ufak bir market vardır. Havanın rüzgârlı olduğu günlerde ise Kitesurf ve Windsurf yapabileceğiniz Pırlanta Plajı, Çeşme’de denize girip aynı zamanda kamp atabileceğiniz keyifli yerlerden biridir.
Pırlanta Plajı, Çeşme’ye yaklaşık 9 km mesafede bulunuyor. Araçlarıyla gelecek olanlar Çiftlik Köyü geçtikten sonra sahil yolunu takip ederek ulaşımlarını sağlayabilirler. Araçlarınızı plaja yakın boş arazilere park edebiliyorsunuz. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ilk olarak Çiftlik Köyüne geldikten sonra buradan dolmuşlara binerek plaja gelebilirler.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC ve duş ihtiyaçlarınızı plaja yakın işletmelerden giderebiliyorsunuz. En yakın market ise yaklaşık 1 km mesafede bulunmaktadır.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Alaçatı’nın el değmemiş nadir bulunan güzelliklerinden biri diyebiliriz Delikli Koy için. İsmini, dalgaların büyük bir kayaya açtığı delik sonucu alan Delikli Koy bir bakıma ıssız yerlerden biridir. Koy etrafında herhangi bir tesis bulunmuyor ve dolayısıyla duş, tuvalet ihtiyacı gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz alan da ne yazık ki bulunmuyor. Bu durum bir kampçı için her ne kadar dezavantaj gibi gözükse de, sakinliği seven, gerçekten doğal hayatı özleyen ve kendini uzaklarda hissetmek isteyenlerin tercih edebileceği bir yerdir. Alaçatı’nın sıklıkla soğuk olan suyuna karşın Delikli Koy daha sıcak olması ve rüzgâr almaması sebebiyle de tercih ediliyor.
Beyaz kayaların ve masmavi tertemiz denizin buluşma noktası olan Delikli Koy bizlere yeryüzünde Ege Cennetini yaşama imkânı tanıyor. Bu ıssız koyda çadırınızla kamp yapabilir veya günlük olarak denizinin tadını çıkartabilirsiniz. Dönüşte çöplerimizi yanımıza almamız ve doğanın bize bahşettiği bu nadir güzelliklere zarar vermememiz gerektiğini de bu yazımızda hatırlatmak isteriz.
Alaçatı Halk Plajı’na yakın bir konumda bulunan Delikli Koy’a araçlarıyla gelecek olanlar Çeşme otogarını geçtikten sonra otobana girmeden hemen önce kavşaktan yan yola saparak Musalla ve Ovacık yönünde ilerleyip halk plajına gelerek buradan ulaşımlarını sağlayabilirler. Dileyen Ilıca Otogarı yönünden gelip Rıza Ertam Caddesi’ni takip ederek de gelebilir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Alaçatı’dan buraya dolmuşlar gelmektedir.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve soyunma kabinleri gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Çeşme’nin gizli kalmış, bilinmeyen nadide alanlarından biri olan Kleopatra Koyu bir diğer adıyla Güvercinlik Koyu, her ne kadar ulaşım açısından bir miktar sıkıntı yaratsa da yeni keşif noktaları bulmak isteyenler için ideal yerlerden biridir. Popülerliği diğer koylardan daha az olması sebebiyle genelde sakinliği tercih eden insanların severek geldiği Kleopatra koyu ismini plajı ve denizindeki incecik parıltılı kumlarından alıyor.
Plajda herhangi bir yapılaşma yok. Bu yüzden giderken tedarikli olup, yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı yanınızda bulundurmanızda fayda var. Araçlar için otopark olarak kullanılan alanı mevcut olmakla birlikte sizler için soyunma kabini ve WC bulunmakta. Özpamir sitesinin arkasında kalmasıyla kendini gizleyen bu değerli koy, Alaçatı’dan 12 km, İzmir’den ise 89 km uzaklıkta kalıyor.
Kleopatra Koyu, Alaçatı Halk Plajı’na giden yol üzerinde kalıyor. Ana yol asfalt ve düzgün fakat koya gelinen son birkaç yüz metrelik yol topraktan. Araçla ulaşmak biraz güç olsa da gelinebiliyor. Koya 60 metre kala aracınızı park etmeniz gerekecek. Kalan yolu merdivenlerden inerek gelebiliyorsunuz. Araçla gelecek olanların park yeri bulmaları açısından sabahın erken saatlerinde gelmesini tavsiye ederiz. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Alaçatı dolmuşlarıyla koya gelinen ana yolda inebilir ve kalan yolu yürüyerek gelebilirler.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: Denize girilebilir alan, otopark alanı, soyunma kabinleri, WC ve çadır konaklama yerleri. Elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Türkiye’nin sayılı güzelliklerinden biri olan Gerence Koyu, Datça’ya 28 km uzaklıkta olup kendine hayran bırakan güzelliği ve sakinliği ile her geçen yaz adını duymaya başlayan pek çok insanın geldiği doğal harikalardan biridir.
Denizden ortalama 2 metre yükseklikte bulunan kamp alanı, size bir daha göremeyeceğiniz eşsizlikte bir manzara ile güne başlama imkânı sunuyor. Koyun berrak ve sığ sularına kendinizi bırakmanızla birlikte ne kadar harika bir seçim yaptığınızı göreceksiniz. Gerence Koyu’nda herhangi bir yapılaşma bulunmadığından dolayı duş ve tuvalet ihtiyaçlarınız için düzenlenmiş bir alan da ne yazık ki yok. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız ve market alışverişiniz için yürüyerek 20, araçla 5 dakika uzaklıktaki Palamutbükü’ne gitmeniz gerekmektedir.
Koyda ateş yakmak da ne yazık ki mümkün değil. Mangal da yapamıyorsunuz. Bölgede dolaşan jandarmalar bu konuda oldukça dikkatli davranıyorlar. Ancak tüp kullanımı serbesttir. Yiyeceklerinizi tüpünüzde pişirebilirsiniz. Atık ürünler konusunda gerekli hassasiyeti göstermenizde de fayda var. Keşfedilmemiş güzellikleri güzel bırakmak bizlerin elinde.
Gerence Koyu, Çeşme’nin kuzeyinde Ildır yolu üzerinde kalıyor. Çeşme’den yola çıkıp sahil yolunu takip ederek hiçbir yöne sapmadan ilk önce Narlıca’yı daha sonra Ildır’ı geçtikten sonra yaklaşık 2 km sonra yolun sonunda kalıyor. Koya inen yol toprak ve stabilize ancak araçla ilerlemeyi zorlaştırmıyor. Sabahın erken saatlerinde gelirseniz park sorunu yaşamazsınız. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Ildır-Balıklıova arası çalışan dolmuşlara binerek Gerence Koyu yolu üzerinde indikten sonra yaklaşık 5 dakika yürüme ile ulaşımlarını sağlayabilirler.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: WC, elektrik ve çeşme gibi imkanlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Çiftlikköy’de henüz resmi olarak bir kamp alanı ilan edilmiş bölge yok. Ancak doğaseverlerin ve kamp yapma keyfine erişmek isteyenlerin burada sahile yakın bölgelerde ve plajlarda çadırlarını kurup ücretsiz şekilde kamp yapma imkânı bulunmaktadır.
Çiftlikköy’de Pırlanta Plajı’ndan merkeze kadar dilediğiniz koyda kamp kurabilirken bazı konularda dikkatli olmakta fayda var. Genelde yapılaşmanın bulunmadığı bu koylar ve plajlarda tuvalet ve duş imkânı bulunmamakla birlikte elektrik ihtiyacınız için de henüz bir çözüm sunulmamış. Çevre yerlerde bulunan market ve kafe gibi noktalardan yiyecek içecek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz veya yanınızda getirebilirsiniz.
Yapılaşma olmadığı için doğanın kucağı olarak bilinen bu eşsiz koylar gözünüzü korkutmasın. Tedarikli olduğunuz sürece yapay alanlardan uzaklaşmanın verdiği hazzı tadabileceğiniz ve sessizliğin verdiği dinginliği deneyimleyeceğiniz birçok koy yerleriyle beraber Çiftlikköy, her zaman gelmek isteyeceğiniz yerlerden biri olacaktır.
Çeşme ile Çiftlikköy arası mesafe yaklaşık 5 km. İki güzergâh arası her gün sık aralıklarla minibüsler çalışmaktadır. Araçlarıyla gelecek olanlar Çeşme’den çıkıp sahil yolunu takip ederek tabelalar yardımıyla Çiftlikköy’e gelebilirler.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi ihtiyaçlarınızı ücretli tesislerde karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi Çiftlikköy merkezindeki market veya büfelerden temin edebilmeniz mümkün.
Kamp Ücreti: Ücretli ve ücretsiz kamp yerleri bulunmaktadır.
Giriş yolunun bozuk olması nedeniyle yalnızca yaya olarak gelebileceğiniz Alaçatı Halk Plajı, ücretsiz bir şekilde hem denize girip hem de kamp atabileceğiniz bir yer. Diğer halk plajlarının aksine aşırı kalabalığı olmuyor. Gün ortası gelseniz bile mutlaka kendinize boş bir yer bulabilirsiniz. Sahili kumluk, denizi ise temiz ancak dibi kestane dolu. Bu nedenle deniz ayakkabısı giymenizi tavsiye ederiz.
Alaçatı Halk Plajı, kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir yer. Yalnız başınıza veya arkadaşlarınızla gelebilir, çadır kampınızı atarak, denizin dalga sesleri eşliğinde muhabbet edip ardından deliksiz bir uyku uyuyabilirsiniz. Bölgede WC, duş, soyunma kabinleri gibi olanaklar bulunmuyor. Ayrıca yiyecek ve içeceklerinizi de plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Buranın az ilerisinde de Delikli Koy bulunuyor. Dileyen kısa bir yürüyüş sonrası koy yerine gelip burada da kamp atabilir.
Toplu taşıma ile ulaşım ne yazık ki yok. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Çeşme’den veya Ilıca yönünden Alaçatı’yı geçerek sahil yolunu takip etmeleri halinde ulaşımlarını sağlayabilirler. Plaj, Vadi Alaçatı yolu üzerinde, Gilikli Halk Plajı’nı geçtikten yaklaşık 200 metre sonra solda kalıyor. Plaja inen yol oldukça kötü. Bu nedenle aracınızı uygun bir yerde park edip plaja yürüyerek gelmeniz gerekiyor.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve soyunma kabinleri gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Altınkum bölgesinde yer alan Fedon Koyu, Çeşme-Alaçatı’nın bir diğer sessiz ve sakin çadır kamp alanlarından biridir. Burası kalabalığı sevmeyenler için ideal yerlerden biridir. Çok fazla kalabalığın olmadığı küçük bir koy. Kamp için son derece ideal. Özellikle akşam vakitleri denize girenlerin dönmesiyle koy tamamen kampçılara kalıyor. Orta büyüklükte bir kumsal alanı var. Denizi temiz ancak dalgalıdır. Bölgede ise ne yazık ki herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle koya gelmeden önce kalacağınız süre boyunca yiyecek ve içeceklerinizi alıp gelmeniz iyi olacaktır.
Sakin bir ortamda hem denize girip hem de kamp keyfi yaşayabileceğiniz Fedon Koyu, güzel gün batımlarının yaşandığı, görece bakir bir koy olarak Altınkum’un güzel ve gizli kalmış yerlerinden biridir. Koya inen yolun bozuk olduğunu söylemeliyiz. Altı yüksek bir araçla gelinmesi iyi olacaktır. Koya, Altınkum Halk Plajı’na gelen yolu takip ederek veya Boheme Beach yolundan gelebilirsiniz.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: WC, duş, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
1970’li yıllardan bu yana doğaseverlerin uğrak noktalarından biri olan Tanay Tabiat Parkı, 300.000 dönümlük alanı, Kızılçam, Servi, Meşe ve Zeytin Ağaçları başta olmak üzere 10 çeşitten fazla ağaçları; 30’dan fazla hayvana yaptığı ev sahipliği ile sizleri gerçek doğa ile baş başa bırakmayı amaçlıyor. İzmir’in Alaçatı beldesine bağlı olan Tabiat Parkı’nın İzmir’e olan uzaklığı 80 km, Çeşme’ye olan uzaklığı ise sadece 9 km’dir.
Ziyaret edenlerin İhtiyaçları gözetilerek düzenlenen bu muhteşem doğal alanda tuvaletler, duş ve soyunma kabinleri, piknik masaları, elektrik ve içme/kullanma suları için çeşmeler bulunmaktadır. Ayrıca güvenliğinizin sağlanması için çokça bekçileri ve araçlarınız için otopark alanı da mevcuttur.
Dilerseniz bu güzel doğal alanda piknik yapabilir, manzara seyrinin tadını çıkartabilir, ormanlık alanda yürüyüşünüzü gerçekleştirebilirsiniz. Sakinliği seven insanların da kalabalıktan endişe etmesine hiç gerek yok, zira bu tabiat parkı o kadar geniş ki, sakince doğanın keyfini sürebilirsiniz.
Ilıca Halk Plajı’na yürüme mesafesinde bulunan tabiat parkına Çeşme’den Ildır’a giden sahil yolunu takip ederek birkaç dakikalık sürüş sonrası ulaşabilirsiniz. Park alanında araç sahipleri için otopark alanı mevcuttur. Yürüyerek gelinebileceği gibi dileyen şehir içi çalışan dolmuşlara binerek de tabiat parkına gelebilirler. Dolmuşlar parkın önünden geçmektedir.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: Çeşme, WC, kır gazinosu, piknik alanı ve piknik masaları, otopark alanı, soyunma kabini ve duşlar, bekçi evi ve giriş kontrol noktası.
Giriş Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, bisiklet 8 TL, motosiklet ve ATV 16 TL, otomobil 24 TL, minibüs 72 TL, midibüs 128 TL ve otobüs 216 TL.
Web Sitesi: http://tanay.tabiat.gov.tr/
Çeşme Altınkum’da bulunan Beyaz Hamak Motel Camping, muazzam genişlikte kamp alanı ve şirin bungalov evleri ile konuklarını doğanın sevimli kucağına davet ediyor. Dilerseniz çadırda kamp yapabilir, karavanınızla gelebilir veya oldukça temiz ve kullanışlı bungalov evlerinde konaklayabilirsiniz.
İster ailenizle birlikte, ister tek başınıza veya arkadaşlarınızla tercih edebileceğiniz Beyaz Hamak Motel Camping, tüm ihtiyaçlarınız düşünülerek hazırlanmış bir donanıma sahip. Tuvaletler, sıcak su ve duş imkânı, otopark gibi değişmeyen özellikleri dışında bu güzel yerde lezzetli açık büfe kahvaltı imkânından yararlanabilir veya kendi yiyeceklerinizi ortak kullanım mutfak alanında yapabilir, bulaşık ve çamaşır yıkama gibi olanaklardan faydalanabilirsiniz. Tesis, aynı zamanda mangal severler için de uygun alanlar sunmaktadır. Kamp süreniz boyunca yürüme mesafesindeki ücretli ve ücretsiz plajlara da giderek denizin keyfini çıkarabilirsiniz.
Beyaz Hamak Motel Camping, Altınkum Halk Plajı’na birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Araçlarıyla gelecek olanlar Çiftlik Köyü istikametinde ilerleyip halk plajına inen yolu takip ederlerse tesise ulaşabileceklerdir. Plaja inen yol üzerinde tesisin tabelası mevcut olup, araçlar için otopark alanına da sahiptir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Çeşme-Çiftlikköy arası minibüslere binebilir ve Çiftlik Köyü’ne geldikten sonra dileyen plaja inen yolu yürüyerek gelebilir veya dolmuşlarla ulaşımlarını sağlayabilirler.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, ortak kullanım mutfak alanı, buzdolabı, çamaşırhane, bahçe ve dinlenme alanları, yeme içme yeri, mangal yakılabilir alan, çadır ve oda konaklama yerleri ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 60 TL. Karavan ve bungalov oda konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarasından tesis ile iletişime geçerek güncel fiyatı öğrenebilirsiniz.
Telefon: 0532 134 53 51 – 0506 147 37 26 – 0553 731 05 35
Facebook: https://www.facebook.com/BeyazHamakMotel
Çeşme’nin Altınkum mevkiinde yer alan Cenlet Vadisi, sahile birkaç dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. Konsept olarak diğer kamp yerlerinden ayrı olan tesis içerisinde çadır konaklamaya ek olarak taş evler ve bungalov odalarla da hizmet vermektedir. Geniş bir arazi üzerine kuruludur. Bahçesinde yemyeşil ağaçlar ve zeytinlikler mevcut. Yerleşim yerlerine nispeten uzakta pek fazla gürültünün olmadığı sessiz ve sakin bir yer. Aileler için oldukça idealdir.
Konaklama süreniz boyunca tüm temel gereksinimlere ek olarak spor aktiviteleri ve müzikli eğlencelerden de yararlanabiliyorsunuz. Dileyen gün ortası etrafı Altınkum ve çevresini keşfedebilir, dileyen sahile inerek denizin keyfini çıkarabilir.
Cenlet Vadisi’ne ulaşım yalnızca araçlar ile sağlanıyor. Toplu taşıma ile ne yazık ki kamp alanına gelemiyorsunuz. Çiftlikköy’ü geçtikten sonra Altınkum plajına yaklaştıktan sonra tesisi arayıp tam konum almanızı tavsiye ederiz. Araç sahipleri için tesisin otoparkı mevcuttur.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, restoran, bahçe ve dinlenme alanı, sahile yürüme mesafesi, aktiviteler, spor aktiviteleri ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 75 TL. Oda konaklama ücretleri sezonluk ve tatil dönemlerinde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarasından tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz.
Telefon: 0532 054 33 26 – 0544 727 59 29
Web Sitesi: https://www.cenletvadisi.com/
Instagram: https://www.instagram.com/cenletvadisicesme/
Burası ekolojik bir tatil köyüdür. Kamp atarken aynı zamanda toprakla haşır neşir olabileceğiniz, organik tarımı yerinde keşfedip, tüm stresinizi üzerinizden atabileceğiniz harikulade bir yer. Vadi Alaçatı Camping, Alaçatı’nın en güzel plajlarına birkaç dakikalık yürüme mesafesinde, yerleşimin olmadığı ve tamamıyla doğa içerisinde yer alan harika bir noktada bulunuyor. Kamp alanı içerisinde hem bir botanik bahçeyi hem de meyve-sebze tarlasını andırıyor. Fakat bu sizi tedirgin etmesin. Bahçe alanları kamp alanları ile iç içe değil.
Tesis, yuvarlak ahşap butik odalardan oluşuyor. Yaklaşık 50 kişinin aynı anda konaklama yapabileceği kapasiteye sahip. Odaların her biri kendine ait bağımsız bahçelerden oluşuyor. Manzarası ise deniz, orman, lavanta bahçesi ve zeytinlik manzaralarıdır. Konaklama süreniz boyunca tertemiz dağ havasını solur, aynı zamanda doğayla iç içe sessiz sakin bir tatil yaparsınız. Odaların içi beklentiyi karşılayacak donanıma sahiptir. Özel WC ve banyosu da bulunmaktadır.
Tesis Alaçatı Halk Plajı ve Mesire Alanı’na yakın bir noktada bulunuyor. Çeşme’den yola çıkıp Musalla Koyu’nu geçtikten sonra sahil yolunu takip ederek kamp alanına ulaşabilirsiniz. Yolun son 1,5 km’si stabilize bir yoldur ancak her türlü binek araçla gelinebilir.
Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, restoran, bahçe ve dinlenme alanları, etkinlik alanı, yürüyüş parkurları, WC ve özel banyo, açık hava sinema etkinlikleri, atölyeler ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve tatil dönemlerinde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarasından tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisi alabilir, internet sitesi üzerinden rezervasyon yapabilirsiniz.
Telefon: 0533 560 25 95
Web Sitesi: http://www.vadialacati.com/
Instagram: https://www.instagram.com/vadialacati/
Çiftlikköy’de bulunan Kalyoncu Kamp Alanı, Çeşme’ye sadece 10 km uzaklıkta olmasıyla beraber yıllardır hem şehir içi hem de Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerine büyük bir özveri ile hizmet sunuyor. Hakkında sayfalarca güzellikte yazılar bulabileceğiniz Pırlanta Plajı ile arasında sadece bir yol geçmesi ile çokça tercih edilen Kalyoncu Kamp Alanı, ihtiyaçlarınızı rahatlıkla giderebileceğiniz elektrik, piknik alanı, sıcak su, tuvalet, duş, bulaşık yıkama alanları ve ufak bir büfesi ile de oldukça kolaylık sağlıyor. İsterseniz karavanınızla veya çadırınızla gelebilir, isterseniz de aracınızla gelip buradan çadır kiralayabilirsiniz. Araçlarınız için güvenliği bulunan bir otoparkı da mevcut.
Çadır kampı için ayrıca endişe gerektirecek bir durum söz konusu değil. Güneşin rahatsız edici yakıcılığından uzaklaşmanız için çadır alanında gölgelikli çardaklar kurulmuş, keyfinizi bozabilecek detayları düşünmüşler. Piknik ve mangal severlerin memnun olacağı bir diğer özellik ise burada ateş yakılabiliyor olması. Günlük olarak gelip giden misafirlerin en memnun olduğu konu ise her yerde yasaklanan mangalın burada serbest olmasıdır.
Çeşme ilçe merkezine yaklaşık 20 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan tesise aracıyla gelmek isteyenler Çiftlikköyü geçtikten sonra sahil yolunu ulaşımlarını sağlayabilirler. Tesis, Pırlanta Plajı’na gelmeden hemen önce yolunda solunda kalmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Çiftlikköy’den hareket eden dolmuşlara binerek gelebilir.
Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, yeme içme yeri, ortak kullanım mutfak alanı, buzdolabı, mangal yakılabilir alan ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 60 TL.
Telefon: 0545 585 18 21
Çeşme Altınkum’da bulunan Okan’s Place, kendini kalabalıktan ve gürültüden korumuş olan ender yerlerden bir tanesi diyebiliriz. 1980’li yıllardan beri faaliyette olan ve en eski kamp alanlarından biri olarak geçen Okan’s Place, yıllardır verdiği hizmetin karşılığı ile hala çokça sevilerek tercih ediliyor.
Günlük olarak gelmeyi tercih edebileceğiniz gibi konaklamak isteyen misafirleri için çadır ve bungalov konaklama imkânı da sunan bu güzel tesis, sahip olduğu hizmetlerle de tam not almakta. Sıcak su, elektrik, tuvalet, duş, aracınız için güvenlikli otopark alanı ve şirin lokantası ile her açıdan ihtiyaçlarınıza burada çözüm bulabilirsiniz. Denizi oldukça berrak, dalgasız ve diğer yerlere nazaran daha sıcaktır ancak geceleri esinti açısından dikkatli olup üşümemekte fayda var.
Altınkum halk plajına yakın bir noktada bulunan tesise Çiftlikköy’ü geçtikten sonra gelebiliyorsunuz. Tesisin haritalarda konumu yanlış olduğundan dolayı mutlaka aşağıdaki telefon numarasını arayarak kendilerinden tam konum almayı unutmayınız. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Çiftlikköy’den Altınkum’a dolmuşlar gitmektedir.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, ortak kullanım mutfak alanı, buzdolabı, yeme içme yeri, manav, bahçe ve dinlenme alanı, denize girilebilir alan, şezlong, şemsiye ve otopark yeri.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 60 TL. Bungalov konaklama ücretleri sezonluk ve tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarasından tesis ile iletişime geçerek güncen fiyat bilgisini alabilirsiniz.
Telefon: 0532 394 01 31
Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…
İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…
Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…
Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…
Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…
Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…