Fotoğraflarıyla Birlikte Cenova Gezilecek Yerler Listesi

İtalyanın Ligurya Bölgesi’nin başkenti olan Cenova, tarihi ve kültürel dokusuyla dikkat çekiyor.

Avrupa’nın liman kasabaları arasında bulunana şehrin birbirinden güzel noktalarını sizler için ‘’ Cenova Gezilecek Yerler ‘’ yazımızda derledik. Cenova’yı ziyaret etmenden önce yazımıza bir göz atın deriz.

Cenova Kraliyet Sarayı

Cenova Kraliyet Sarayı

Şehrin en ilgi çekici noktaları arasında ilk olarak ‘’Cenova Kraliyet Sarayı ‘’ yer alıyor.1643-1655 yılları arasında yapılmış olan saray, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınmıştır. Balbi Caddesi’nde bulunan yapının zaman içerisinde değişikliklere uğradığı görülse de hala birçok bölümü orijinalliğini korumaktadır.18.yüzyıldan kalma bu şato içerisinde Aynalar Galerisi,Valerio Castello Salonu, Şapel Galerisi’ni ziyaret ederek şık tasarıma sahip birbirinden güzel eserleri görebilirsiniz.

Cenova Akvaryumu

Cenova Akvaryumu

İtalya’nın en büyük, Avrupa’nın ise en büyük ikinci akvaryumu olma özelliğine sahip bu devasa yapı 1992 yılında açılmıştır. Yılda 1,2 milyon kişiyi ağırlayan bu yapıyı gezerken farklı canlılar için ayrılmış her birinin kendine özel bölmesi olduğunu görebilirsiniz.

Kızıldeniz, Amazon Nehri, Nil Nehri ve Antarktika gibi farklı bölümleri gezebileceğiniz Cenova Akvaryumu’nda 1000’den fazla canlı yaşamını gözlemleyebilir ve gördüklerinizin büyüsüne kapılabilirsiniz. Özellikle çocuklar tarafından ilgiyle ziyaret edilen yapıyı çocuklu ailelerin ziyaret etmesini öneriyoruz.

San Lorenzo Katedrali

San Lorenzo Katedrali

Neredeyse 100 yıla yakın sürede tamamlanmış olan San Lorenzo Katedrali, Cenova’nın görülmesi gereken önemli tarihi yapıları arasında yer almakta. Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş olan yapıda Romanesk mimari tarz uygulanmıştır.

Bu katedrali önemli yapan bir diğer özellikse en alt katında Hz. İsa’nın son akşam yemeğinde kullandığı düşünülen kadehin sergilenmesidir. Bu bölümü ziyaret etmek istiyorsanız giriş ücretinin yanı sıra artı bir ücret daha ödemek zorundasınız.

Cenova’ya kaldığınızda nerede kalacağınıza dair önerilere ihtiyacınız varsa Cenova’da nerede kalınır? Otel Tavsiyeleri başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. 

Cenova Galata Deniz Müzesi

Cenova Galata Deniz Müzesi

Adını İstanbul’daki Galata’dan alan müze, 16. ve 17.yüzyılda gerçekleştirilmiş olan coğrafi keşiflerde ortaya çıkarılan haritalar ve gemi malzemeleri sergilenmekte. Aynı zamanda müzenin en üst katında İtalya’ya dönmeye çalışan göçmenlerin yaşadıkları zorlukları anlatan farklı bir sergi de bulunuyor.2004 yılından beri ziyarete açık olan Cenova Galata Deniz Müzesi‘ni,Cenova’ya gittiğinizde ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Palazzo Falson Tarihi Müzesi

Palazzo Falson Tarihi Müzesi

Cumhuriyet döneminin ilk zamanlarında yapılmış olan Palazzo Falson, eskinin ihtişamını, büyük ve görkemli salonlarında sergiliyor. Çoğu zaman etkinliklere ev sahipliği yapan müze içerisinde gezebileceğiniz sergiler ve koleksiyonlar sergilenmekte. Şehrin göbeğinde yer alan bu müzeyi ziyaret etmenizi ve Cumhuriyet döneminin ilk zamanlarındaki ihtişamı görmenizi öneriyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin