Erzincan Kamp Yerleri – Erzincan’da Kamp Yapılacak En İyi 16 Yer!

Tarihi ipek yolu üzerinde yer alan Erzincan Anadolu’daki en eski yerleşim yerlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Hititlerden başlayarak Urartu, Pers, Helen, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin hüküm sürdüğü topraklar tarihi birikimi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Yıl boyu hem gezginleri hem kampçıları hem de doğa sporu meraklılarını ağırlayan Erzincan Doğu Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biri olarak göze çarpıyor.

Çevresi Tunceli, Sivas, Bayburt, Gümüşhane ve Erzurum’la çevrili olan şehir Karadeniz bölgesine yakınlığı sebebiyle Doğu Anadolu’daki diğer illere göre biraz daha ılıman bir iklime sahip. Ancak yine de kışlar bölgede oldukça sert geçiyor. Yaz mevsimi ise oldukça sıcak geçiyor. Bununla birlikte şehri gezmek için en doğru vakit yaz ayları oluyor. Bu aylarda birçok gezgin, doğa meraklısı ve kamp sever Erzincan’a akın ediyor. Hem kültürel birikimi hem doğal güzellikleri hem de yöresel lezzetlerini tadarak keyifli günler geçiriyorlar.

Erzincan’da gezilecek yerleri şu şekilde sıralayabiliriz: Kemah Kalesi, Otlukbeli Gölü, Aygır Gölü, Girlevik Şelalesi, Köroğlu Mağarası, Karanlık Kanyon, Munzur Dağları, Ergan Kayak Merkezi, Sakaltutan Kayak Merkezi.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Kemaliye Kamp Alanı

Kemaliye Kamp Alanı

Erzincan’ın Kemaliye ilçesi hem tarihi dokusu hem de doğal güzellikleriyle turizm açısından ülkemizde öne çıkan noktalardan biridir. Erzincan şehir merkezine 150 km mesafede yer alan bölgeye ulaşım günün belirli saatlerinde Erzincan şehir merkezinden otobüs seferleriyle ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Ülkemizin henüz tam olarak keşfedilmemiş noktalarından olan bölgede yıl boyunca çeşitli doğa sporlarının yapıldığı doğal alanlar mevcut.

Kemaliye bölgesi kampçılığın yanı sıra, kaya tırmanışı, trekking, yamaç paraşütü, kanyoning gibi aksiyon dolu doğa sporlarının bir arada yapıldığı noktaları barındırıyor. Bölgede bulunan Karanlık kanyon ve çevresi bu sporların hemen hepsine ev sahipliği yapacak kadar harika bir doğaya sahip. Bununla birlikte kamp severler için hem çadır kampı hem de karavan kampı imkânı sunan bölge yıl boyu doğa tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor.

Bu çerçevede ülkemizin her noktasından otobüs seferlerinin düzenlendiği Kemaliye doğa tutkunları için oldukça güzel fırsatlar sunuyor. Senenin tamamında bölgede turizm bitmiyor. Kış mevsiminde kayak, bahar aylarında rafting ve kampçılık, yaz aylarında piknik ve yamaç paraşütü, son bahar aylarında da trekking ve yine rafting sporlarıyla bölge oldukça sanlı oluyor.

Kemaliye’de kamp atılan bölgeye göre tesislerden faydalanmak mümkün. Bazı noktalar ise doğa ile daha iç içe olduğundan hazırlıklı bir şekilde kamp kurmak gerekebilir.

Konumu: Nehir Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Kemaliye ilçe merkezindeki market, bakkal, fırın, restoran ve mescit türü yerlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Girlevik Şelalesi Kamp Alanı

Erzincan’ın en güzel lokasyonlarından biri olan Girlevik şelalesi kendiyle aynı ismi taşıyan köyün yakınlarında yer alıyor. Erzincan şehir merkezine de 31 km mesafede yer alan Girlevik şelalesine şehir merkezinden toplu taşımayla ve özel araçlarla rahatlıkla ulaşım sağlanıyor. Yöre halkının yaz mevsiminde sıkça tercih ettiği bölge doğa tutkunlarının da gözdesi durumunda.

Erzincan bölgesinde ferah havası ve bol oksijeniyle ziyaretçilerini ferahlatan Girlevik şelalesi hem çadır kampı hem de karavan kampı için uygun imkânlar sunuyor. Doğa içerisinde keyifli vakitler geçirerek günübirlik piknik yapmak isteyenler de Gİrlevik şelalesini tercih ediyor. Şelale çevresindeki yürüyüş rotaları trekking tutkunlarını Munzur dağlarının eteklerinde harika bir yolculuğa çıkarıyor.

Kış mevsiminde bölgenin oldukça soğuk olması şelalenin donmasına sebep oluyor. Bu haliyle bile oldukça ilgi çekici olan şelalenin kalın buz parçaları üzerinde dağcılar tırmanış yapabiliyorlar. Bununla birlikte bahar aylarında ise rengârenk bir ortama bürünen şelale ve çevresi fotoğraf tutkunları için de doğal bir stüdyo özelliği taşıyor.

Gİrlevik şelalesi yakınlarında herhangi bir tesis bulunmuyor. Biraz daha uzak noktalarda lokanta ve alabalık tesisleri mevcuttur. İçme suyu bölgeden karşılanabiliyor ancak diğer ihtiyaçlar için bölgeye mutlaka hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: İçme suyu kaynağı, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan kamp alanları. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ekşisu Mevkii Kamp Alanı

Ekşisu Mesire ve Kamp Alanı
Fotoğraf: Fuat Yılmaz

Erzincan bölgesindeki en popüler mesire alanı olan Ekşisu mevkii şehir merkezine sadece 11 km mesafede yer alıyor. Toplu taşımayla kolaylıkla ulaşım sağlanan bölgeye özel araçlarla da rahatlıkla ulaşılabiliyor.

Ekşisu mevki doğal güzelliği ve harika ortamıyla yıllardır mesire alanı olarak kullanılıyor. Ancak son yıllarda yapılan yatırımlarla birlikte hem mesire alanı hem de oldukça keyifli vakitler geçirilebilecek bir eğlence alanına dönüşmüş durumda. Yürüyüş yolları, eğlence alanları, oyun alanları, yöresel lezzetlerin tadıldığı noktalar ve daha birçok aktiviteye ev sahipliği yapan Ekşisu mevkii hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Şehir merkezinin hemen yakınında yer alması da bölgeyi oldukça popüler yapıyor.

Yaz aylarında ve özellikle hafta sonları cıvıl cıvıl ve oldukça kalabalık olan bölge hafta içleri kısmen daha tenha oluyor. Kamp için burayı tercih edeceklerin bunu dikkate almasında fayda var. Bununla birlikte bölgede doğal maden suyu kaynağı da bulunuyor. Tüm bu güzelliklerden faydalanmak ve doğada harika vakitler geçirmek için Ekşisu mevkii oldukça tercih ediliyor.

Mesire alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesis mevcuttur. Bu yüzden rahatlıkla bölgeye gelip güzel bir kamp dönemi geçirilebilir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Ekşisu mesire alanındaki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Abrenk (Vank) Kilise Mevkii Kamp Alanı

Abrenk Vank Kilise Mevkii Kamp Alanı
Fotoğraf: Halil Bilir

Abrenk kilisesi Erzincan’ın Tercan ilçesinde yer alıyor. Ermenilerin önemli bir manastırı olan kilise şehir merkezine ise 95 km mesafede yer alıyor. Abrenk kilisesine Tercan ilçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor.

Tercan’ın Üçpınar köyü sınırlarında yer alan kilise mimarisiyle dikkat çekiyor. 1854 yılında yapıldığı tahmin edilen tarihi kiliseye yurt dışından gelen turistler ilgi gösteriyorlar. Bununla birlikte kilise ve çevresinde hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Sağlamlığı ile ön plana çıkan kilise ülkemizdeki önemli Ermeni kiliselerinden biri olarak biliniyor.

Abrenk kilisesi çevresi el değmemiş doğasıyla ilgi çekiyor. Yüksek bir noktada bulunan kilise bölgesinden harika bir manzarayla Tercan ovası baştan sona izlenebiliyor. Bu sebeple kampçılar ve doğaseverler bölgeye ilgi gösteriyor. Ayrıca kilisenin hemen yanı başındaki dikili taşlar da doğa bilimcilerin ilgisini çekecek türden.

Abrenk kilisesi çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için bütün ihtiyaçları temin edip hazırlıkları tamamlayarak gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Karanlık Kanyonu Çevresi Kamp Alanı

Erzincan’ın en etkileyici doğal güzelliklerinden biri olan Karanlık Kanyon Kemaliye ilçesinde şehir merkezine 150 km mesafede yer alıyor. Dünyanın en büyük ve en uzun kanyonları arasında gösterilen bölgeye ülkemizin her noktasından ulaşım sağlanıyor. Şehir merkezinden belirli saatlerde kalkan otobüslerle ve özel araçlarla da kanyona ulaşmak oldukça mümkündür.

Karanlık kanyon birçok doğa sporunun yapılması için oldukça güzel fırsatlar sunuyor. Kanyona ulaşmak için araçla gelinen noktadan sonra bir saatlik bir tekne turu yapmak gerekiyor. Oldukça sarp ve dik kayalıklarla beraber uzayan kanyon bu görkemli yapısıyla doğaseverlerin uğrak noktası oluyor. Hem çadır kampına hem de karavan kampına imkân sağlayan Karanlık kanyonun manzarası oldukça ilgi çekici.

Karanlık kanyonda macera severler için rafting, yamaç paraşütü, kano turları, trekking rotaları, kaya tırmanışları gibi birçok doğa sporunu yapmak mümkün. Bununla birlikte kanyon çevresinde uygun noktalarda piknik de yapılarak bu eşsiz manzaranın tadı çıkarılabiliyor.

Karanlık kanyonda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları kafe ve büfe tarzı işletmeler hizmet veriyor. Ancak bazı ihtiyaçlar için yeterli olmayabiliyorlar. Bu yüzden bölgeyi kamp için tercih ederken hazırlıklı gitmekte fayda var.

Konumu: Nehir Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kanyona yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ergan Dağı Kamp Alanı

Ergan Dağı Kamp Alanı
Fotoğraf: Meryem Davarcı

Erzincan şehir merkezine oldukça yakın bir noktada bulunan Ergan dağı bölgede Palandöken’den sonra kayak turizminin yapıldığı önemli noktalardan biridir. Şehir merkezine 17 km mesafede bulunan Ergan dağında kış aylarında birçok yerli ve yabancı turist kayak yapabilirken yaz aylarında ise bölge kampçıların mekânı oluyor. Bölgeye ulaşım ise toplu taşımayla sağlanabiliyor.

Ülkemizin en yeni kayak tesislerinin bulunduğu bölge Ardıçlı gölünden başlayarak Yayla düzüne kadar olan alanı kaplıyor. Kış mevsiminin oldukça soğuk geçtiği bölgede yaz aylarında ise hem çadır kampı hem de karavan kampı kurularak serinliğin tadı çıkarılıyor. Doğa severler için oldukça uygun olan bölgede kış mevsiminde yapılan kayak sporunun haricinde yaz aylarında trekking, fotoğrafçılık ve doğa gözlemciliği gibi faaliyetler de yapılabiliyor.

Ergan dağı Erzincan şehir merkezine yakın olması sebebiyle yöre halkı tarafından da sıkça tercih ediliyor. Yaz mevsimlerinde dağın eteklerinde ferahlatıcı havada günübirlik piknikler yapılabiliyor. Hemen her mevsim aktif olan bölge Erzincan turizmine büyük katkı sağlıyor.

Ergan dağında ihtiyaçların karşılanacağı birkaç kafe ve restoran bölgede mevcut. Ancak daha teşkilatlı kamplar için bölgeye ihtiyaçlar temin edildikten sonra gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sultan Melik Türbesi Mevkii Kamp Alanı

Sultan Melik Türbe Mevkii Kamp Alanı
Fotoğraf: Glcn Trr

Erzincan’ın tarihi ve manevi değerlerini en iyi şekilde yansıtan Sultan Melik türbesi şehir merkezine 50 km mesafede yer alıyor. Kemah ilçesinde yer alan bölgeye ulaşım ilçe merkezinden ve özel araçlarla kolaylıkla ulaşım sağlanıyor. Türbenin hemen arkasında akan nehirle birlikte yeşil alana da sahip olan bölge tarihi ve doğayı bir arada yaşatan nadir noktalardandır.

Sultan Melik türbesi mistik havası ve türbenin tarihi dokusuyla öne çıkıyor. Fırat nehrinin hemen kenarında yer alan türbe yıl boyu birçok tarih meraklısını ağırlıyor. Bu çerçevede türbe çevresinde hem karavan kampı hem de çadır kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Bölgede bulunan birçok Selçuklu eserinden biri olan Sultan Melik türbesi turizm açısından da bölgeye çok şey katıyor.

Türbenin bulunduğu alan yeşillik ve ferah bir noktadır. Gürül gürül akan Fırat nehrinin serinliğinde bölgede kurulan kamp insana büyük keyif veriyor. Yıl boyu ziyaretçisi eksik olmayan türbe ise kampçıların fotoğraf karelerine bulunduğu eşsiz ortamla birlikte giriyor.

Sultan Melik türbesi etrafında çay ocakları, büfeler ve kafe tarzı işletmeler mevcut. Bölgede kamp yapanlar buralardan birçok ihtiyacını karşılayabilir. Ayrıca Kemah ilçe merkezinin hemen dibinde yer alması sebebiyle de bölgede ihtiyaçlar rahatlıkla karşılanabilir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Altıntepe Çevresi Kamp Alanı

Altıntepe Kamp Alanı

Erzincan şehir merkezine 19 km mesafede yer alan Altıntepe milattan öncesine ait tarihi kalıntılarıyla dikkat çekiyor. Urartular döneminden ve daha farklı medeniyetlerden kalan birçok esere ev sahipliği yapan bölgeye ulaşım şehir merkezinden toplu taşımayla ve özel araçlarla sağlanabiliyor.

Anadolu’da oldukça eski bir yerleşim yeri olan Erzincan Urartular döneminden kalma en eski eserlere Altıntepe’de ev sahipliği yapıyor. Bu sebeple arkeoloji ve tarih meraklıları bölgedeki kalıntıları incelemek ve bilimsel çalışmalar yapmak üzere bölgeyi tercih ediyor. Bununla birlikte harika bir doğaya da sahip olan Altıntepe’de Erzincan manzaralı çadır ve karavan kampı kurularak tarihin ve doğanın tadını çıkarmak mümkün.

Bölgede bulunan tarihi kalıntıların yanı sıra birçok doğa sever trekking yapmak ve yeni yerler keşfetmek için bölgeyi tercih ediyor. Erzincan şehir merkezinden başlayarak Altıntepe kalıntıları ve yakınlardaki diğer güzellikler yürüyüş rotalarıyla rahatlıkla gezilebiliyor. Bölge doğa ve tarihin iç içe geçtiği ender noktalardan biri olarak öne çıkıyor.

Altıntepe’de kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak şehir merkezinin yakın olması sebebiyle bu çok da problem olmuyor. Yine de bölgeye hazırlıklı gitmekte fayda var.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yedi Göller Kamp Alanı

Yedigöller Kamp Alanı
Fotoğraf: Murat Erdoğan

Erzincan Çayırlı ilçesi sınırları içinde yer alan Yedigöller şehir merkezine 115 km mesafede yer alıyor. Bölgedeki Keşiş dağlarının zirvesinde bulunan Yedi göllere ulaşım Keşiş dağı eteklerine kadar özel araçlarla sağlanırken bu noktadan sonra göllere ulaşmak için yaya gitmek gerekiyor. Muhteşem doğası ve harika manzarasıyla ilgi gören Yedigöller’e kampçıların yanında dağcılar da oldukça ilgi gösteriyor.

Erzincan bölgesinin önemli yükseltilerinden olan Keşiş dağının zirve noktasına yakın bir konumda bulunan Yedigöller doğaseverlerin ve kampçıların uğradığı noktalardan biri konumunda. Özellikle çadır kampı kurmak ve dağın zirvesinden muhteşem manzarayı izlemek oldukça keyifli oluyor. Yine gündoğumu ve gün batımı manzaraları Yedigöller bölgesinde harika bir şekilde izlenebiliyor.

Yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin kayak, dağcılık, kampçılık ve trekking faaliyetleri için tercih ettiği Yedigöller bölgesi sakin ve huzurlu ortamıyla doğa severlerin ferahladığı noktalar arasında yer alıyor. Dağın zirve noktasından ve göllerin hemen yanı başından izlenen muazzam Erzincan manzarası insanı mest ediyor.

Yedigöller kamp alanında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için giderken mutlaka hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Otlukbeli Gölü Kamp Alanı

Aynı isimle anılan ilçenin sınırları içerisinde yer alan Otlukbeli gölü şehir merkezine 130 km mesafede yer alıyor. Tarihte Otlukbeli savaşının yapıldığı topraklarla çevrili olan göle ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Göl özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Otlukbeli gölü ve çevresi yöre halkı tarafından mesire alanı olarak da kullanılıyor. Göl çevresinin geniş düzlüklerle kaplı olması hem karavan kampı hem de çadır kampı için oldukça uygun alanların bulunmasına fırsat sağlıyor. Otlukbeli ilçe merkezine 7 km mesafede yer alan göl çok önceden doğal sit alanı olarak ilan edilmiş. Gölde yer yer yapılan setlerle maden suyu birikiyor.

Harika bir manzaraya sahip olan Otlukbeli gölü doğa fotoğrafı çektirmek isteyenlerin de uğrak noktası oluyor. Gölün hemen kenarında kamp yapmak ve bu eşsiz doğanın tadını çıkarmak ayrıca bu anları ölümsüzleştirmek oldukça keyif verici oluyor. Bu çerçevede bölgede kamp için Otlukbeli gölü sıkça tercih ediliyor.

Göl çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gelmek gerekiyor. Ayrıca ihtiyaçlar için ilçe merkezinin yakın olması da büyük avantaj.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kadıgölü Kamp Alanı

Kadıgölü Parkı Kamp Alanı
Fotoğraf: Coşkun Akdeniz

Kemaliye ilçesinde yer alan Kadıgölü eşsiz doğası ve yemyeşil ortamıyla doğaseverlerin oldukça ilgisini çekiyor. Şehir merkezine 150 km mesafede yer alan Kadıgölü’ne ulaşım ilçe merkezinden kolaylıkla sağlanabiliyor. Kemaliye’ye ise Erzincan şehir merkezinden otobüslerle ulaşmak mümkündür.

Kadıgölü Kemaliye bölgesinde soğuk su kaynaklarını ve yeşilin her tonunu barındıran ortamıyla hem çadır kampına hem de karavan kampına güzel imkânlar tanıyor. Şehrin kalabalığından ve yazın sıcağından bunalıp sakin ve sessiz bir ortam arayanlar için oldukça uygun olan bölge doğaseverlerin tercih ettiği noktalardan. Göl çevresinde yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek keyifli vakit geçirmeyi sağlıyor.

Son dönemlerde gölden elektrik enerjisi üretilmesi için çalışmalar başlamış ancak üretilen enerji henüz istenilen seviyede değil. Bunun sonuçlanmasıyla birlikte bölgenin daha da hareketleneceği ve turizm açısından Erzincan’a çok şey katacağı kesin. Gölün yakınında yeşillikler arasında bölgenin en büyük ve tarihi camisi olan Orta cami de çevreye harika bir atmosfer katıyor.

Kadıgölü Kemaliye ilçesine oldukça yakın bir noktada yer alıyor. Bu yüzden kampçılar ihtiyaçların karşılanması konusunda bölgede herhangi bir sıkıntı yaşamıyorlar.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın Kemaliye ilçe merkezindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Tercan Barajı Kamp Alanı

Tercan Barajı Kamp Alanı
Fotoğraf: Cahit Arpacık

Erzincan şehir merkezine 103 km mesafede Tercan ilçesinde yer alan hidroelektrik santrali bölgenin en büyük barajlarından biri olarak öne çıkıyor. Birçok yerdeki baraj gibi çevresi mesire alanı olarak kullanılan baraja ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor.

Tercan barajı su sporları için oldukça uygun. Bu çerçevede baraj gölünde farklı su sporları yapılabiliyor. Bunun yanında baraj gölü çevresinde hem çadır kampı hem de karavan kampı kurulabiliyor. Yöre halkı günübirlik piknikler için sıkça Tercan barajını tercih ediyor. Bu yüzden bölge özellikle yaz mevsimlerinde hafta sonları kalabalık olabiliyor.

Su sporlarının yanında Tercan barajında olta balıkçılığı da yapılabiliyor. Yeşillik alanda harika yürüyüş yollarına da sahip olan Tercan barajı şehir hayatından sıkılanlar için bir kaçamak noktası oluyor. Masmavi baraj suyu ve etrafındaki yeşil bitki örtüsü oldukça huzurlu bir ortamın oluşmasını sağlıyor.

Tercan barajında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin bütün hazırlıklarını temin ederek gitmeleri gerekiyor. Ayrıca Tercan ilçe merkezinin yakın olması da büyük avantaj.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Keşiş Dağı Kamp Alanı

Keşiş Dağı Kamp Alanı
Fotoğraf: Mustafa Destur

Erzincan bölgesinin en büyük ve heybetli dağlarından biri olan Keşiş dağı Çayırlı ilçesi mevkiinde yer alıyor. Şehir merkezine 120 km mesafede yer alan dağa ulaşım dağın eteklerine kadar araçla sağlanırken bir noktadan sonra yürümek gerekiyor. Dağ, doğasıyla, görüntüsüyle ve doğaseverlere sunduğu fırsatlarıyla bölge turizmi açısından büyük önem taşıyor.

Yöre halkının sıkça tercih ettiği noktalardan olan Keşiş dağı henüz çok da keşfedilmemiş bir bölge. Trekking tutkunları, kamp meraklıları, dağcılığa ilgisi olanlar bölgeye gelerek sportif faaliyetlerde bulunabiliyorlar. Çadır kampı için oldukça uygun alanlar barındıran Keşiş dağı daha aşağı noktalarında karavan kampı için de uygun alanlar sunuyor.

Keşiş dağı yaban hayatının aktif olduğu bir bölgedir. Bu yüzden gerek tırmanış için gerekse kampçılık için tek başına gidilmemesi tavsiye ediliyor. Dağın harika manzarası eşliğinde kamp kuranlar gün batımını Erzincan bölgesinde en güzel bu noktadan izleyebiliyorlar.

Keşiş dağında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu sebeple bölgeye kamp için gitmeden önce bütün ihtiyaçların temin edilmesi gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Dumanlı Yaylası Kamp Alanı

Dumanlı Yaylası Kamp Alanı

Refahiye ilçesinde yer alan Dumanlı yaylası şehir merkezine 75 km mesafede yer alıyor. Bölgenin önemli yeşil alanlarından biri olan yaylaya ulaşım Refahiye ilçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla sağlanabiliyor.

Yöre halkının günübirlik piknikler için kullandığı yaylada maalesef yapılaşma başlamış. Doğasıyla ve ortamıyla görenleri büyüleyen Dumanlı yaylası yakın zamanda betonlaşmanın kurbanı olabilir. Hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındıran bölge doğaseverlere harika fırsatlar sunuyor. Doğa yürüyüşlerinin yapıldığı ve harika doğa fotoğraflarının çekildiği bölge yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor.

Kış mevsiminde ayrı güzelliğe yaz mevsiminde apayrı bir güzelliğe bürünen Dumanlı yaylası yaz mevsiminde özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olabiliyor. Bu yüzden sakin ortamda sessiz bir kamp hayal edenler hafta içleri bölgeyi tercih edebilir.

Dumanlı yaylasında yapılaşmanın başlamasıyla birlikte birçok tesiste bölgeye yapılmış durumda. Bölgede hizmet veren restoran, büfe tarzı işletmeler kampçıların ihtiyacını karşılayabiliyor. Bununla birlikte Refahiye ilçe merkezinin de oldukça yakın olması kampçılar için büyük bir avantaj sağlıyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yaylaya çıkılan yol üzerindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Ricardo Kamping

Ricardo Camping

Erzincan şehir merkezine 13 km mesafede yer alan Ricardo kamping bölgedeki ücretli tek kamp alanı olarak dikkat çekiyor. Toplu taşımayla ve özel araçlarla kolaylıkla ulaşım sağlanan kamp alanı Erzincan bölgesinde kamp yapıp çevredeki güzellikleri keşfetmek isteyenler için iyi bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Rikardo kamping huzurlu ortamı ve kampçılara sunduğu birçok imkân ile kamp severlerin konaklama için tercih ettiği noktalardan biri. Hem çadır kampı hem karavan kampı için uygun alanlar barındıran kamp alanı ağaçlık bir alanda bulunuyor. Özellikle yaz mevsiminde ferahlatıcı ve huzurlu bir ortam sunan kamp alanında hem konaklama yapıp hem de Erzincan çevresindeki güzellikleri keşfetmek mümkün.

Şehir merkezine yakınlığı ve işletmecilerin misafirperverliği kamp alanını daha cazip hale getiriyor. Kampçılar için 24 saat sıcak su, WC, duş, barbekü ocakları, ortak kullanım mutfak alanı gibi imkânlar sunan Ricardo kamping havaların ısınması ve kamp döneminin başlamasıyla oldukça yoğun bir şekilde kampçıları ağırlıyor. Kamp alanındaki imkânlardan ihtiyaçlar giderilerek rahat bir kamp dönemi geçirilebilir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, çadır ve karavan kamp alanları, motel, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, çamaşırhane (ücretli), mangal yakılabilir alan, bahçe ve dinlenme alanı, market, restoran, benzin istasyonu ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 4€, karavan konaklama 10€, motel konaklama 12€ (kişi başı). Çamaşır yıkama 4€.

Telefon: 0532 224 71 64 – 0543 918 91 77

Web Sitesi: http://www.rikardocamping.com/

Haritada Görüntüle >

Doğaperest Cafe & Camping

Doğaperest Kamping, Erzincan
Fotoğraf: Seçkin Erkan

Doğaperest cafe ve kamping doğayla iç içe olup kamp aktivite severlerin huzurlu bir şekilde gelerek hem çadır hem de karavan kampı yapacakları alanların başında geliyor. Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde yer alan bölge şehir merkezine 150 km mesafede yer alıyor. Doğaperest cafeye ulaşım Erzincan şehir merkezinden Kemaliye otobüsleriyle ve özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor.

Kampçılar için keyifli bir kamp alanı sunan Doğaperest cafe dere kenarında bulunan yeşil alanı sayesinde çadır kampı meraklılarının uğrak noktası oluyor. Kafa dinlemek ve sakin doğada vakit geçirmek isteyenler yaz aylarında alana gelerek yeşil ağaçların altında şırıl şırıl akan derenin sesini dinliyorlar. Ayrıca Kemaliye’nin turistik potansiyelinin de tam anlamıyla değerlendirilebileceği bir lokasyonda yer alıyor.

Doğaperest cafede kamp yaparken diğer yandan Kemaliye bölgesinin harika doğa güzelliklerini keşfetmek mümkün. Kamp alanında kampçılar için restoran ve büfe tarzı işletmeler hizmet veriyor. Bununla birlikte yüzme havuzuna da sahip olan kamp alanı sıcak yaz aylarında doğaseverleri oldukça ferahlatıyor. Açık ve kapalı mekânlarıyla, alkollü ve alkolsüz içecek seçenekleriyle yıl boyu birçok sever bu bölgeyi tercih ediyor.

Konumu: Nehir Kenarı

Kamp Olanakları: WC, duş, restoran, büfe, elektrik, Wi-Fi, bahçe ve dinlenme alanı, kafeterya, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 35, karavan konaklama 80 TL.

Telefon: 0532 245 11 23

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin