Budapeşte’de Ne Yenir ? Ne İçilir?

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

‘’ Budapeşte’de Ne Yenir ? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin birbirinden leziz yemeklerini ve popüler içeceklerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Lángos

Lángos

Kızartılmış hamurların ne kadar lezzetli olduğunu hepimiz biliyoruz değil mi? birde bu hamurların peynir ve sosisle birleştiğini düşünün.. Bu muhteşem tadı Budapeşte’nin restoranlarında veya sokak tezgâhlarından satın alabilirsiniz.

2- Rakott Krumpli

Rakott Krumpli

Bir dilimiyle doyabileceğiniz rakott krumpli, Macaristan’ın en sevilen lezzetlerinden biridir. Bu börek içerisinde sosis, yumurta ve patates bulunmakta. Kulağınıza uyumsuz gelse de bu tatlar birleştiğinde ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor.

3- Pörkölt

Pörkölt

 

Uzun eriştelerle veya farklı makarna çeşitleriyle yapılan pörkölt, etli ve hamurlu lezzetlerden biridir. Domuz etiyle veya tercihen daha etiyle yapılan bu yemek denenmesi gereken tatlardan biri olarak listemizde yer alıyor.

4- Töltött Káposzta

Töltött Káposzta

Avrupa genelinde çok sevilen lahananın en lezzetli halini töltött kaposztada deneyebilirsiniz. Lahana dolması diyebileceğimiz bu lezzet ülkemizde de sıklıkla tüketildiği için bu tat size yabancı gelmeyecek. 🙂

5- Rántott Sajt

Rántott Sajt

Herkesin sevdiği bir lezzete sahip olan kaşar peynirini hiç böyle denediniz mi? Kızartılan kaşarlar kestiğiniz anda eriyor ve lezzetiyle sizleri büyülüyor. Kilo almayı bir kenara bırakın ve Budapeşte’de rantott sajtı deneyin deriz. 🙂

6- Túrós Csusza

Túrós Csusza

Macaristan’ın en sevilen tatlarından birine geldi sıra. Turos csusza, kremayla buluşan makarnaların domuz pastırmasıyla birlikte sunulduğu bir lezzettir. Domuz pastırması yemek istemezseniz belirttiğiniz takdirde sadece kremalı makarna da sipariş edebilirsiniz.

7- Túrógombóc

Túrógombóc

Lor peyniriyle yapılan kremalı hamur topları tyrogomboc oldukça lezzetli ve pratik. Acil bir şeyler yemek isterseniz bu tadı sipariş edebilirsiniz.

8- Dobos Torta

Dobos Torta

Önce görüntüsüyle sonra tadıyla sizi kendine âşık edecek bir tatlıyla sizlerleyiz! Dobos torta, sünger kekin karamel ve çikolatayla birleştiği muhteşem bir tat. Zahmetli yapımına değen bu pasta şehrin en sevilen lezzetlerinden biridir.

*Budapeşte gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin