Budapeşte Alışveriş Rehberi | Avm, Cadde ve Mağazalar

Budapeşte’de gezdiniz tozdunuz ve sıra alışveriş yapmaya geldi! Alışveriş konusunda son dönemlerde büyük bir gelişim ve değişim göstererek adından sıkça söz ettiren Budapeşte alışveriş rehberi listesini sizler için derledik…

Ekonomik tatil yapmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği Budapeşte, özellikle el yapımı ve otantik ürünlerle alışveriş için eğlenceli şehirlerden biri. Daha önceki yazılarımızda Budapeşte’den ne alınır? sorusunun cevabını vermiştik zaten 🙂 Hazırladığımız Budapeşte alışveriş rehberi yazımızda şehirdeki alışveriş kültürüyle ilgili bazı detaylara ve şehrin en önemli alışveriş duraklarına yer verdik.

1- Budapeşte Alışveriş Hakkında Genel Bilgiler

Öncelikle Budapeşte’deki alışveriş deneyiminin diğer pek çok Avrupa ülkesine göre daha uygun olacağını belirtelim. Para birimi olarak Forint(HUF) kullanılan ülkede döviz bozdurmak için ATM, döviz bürosu gibi pek çok alternatifiniz bulunuyor. Çalıştığınız banka yurt dışında ATM kullanmaya izin veriyorsa bankamatikten kolay bir şekilde Forint çekebilirsiniz.

Eğer tek mağazadan minimum 50 bin Forint alışveriş yaparsanız KDV iadesi hakkınız oluyor. Bunun için zarf, fatura ve mağazadan alacağınız KDV muafiyeti formunu havaalanında IBUSZ Ofisi’ne vermeniz gerekiyor.

Şehirde alışveriş yapılacak yerler genellikle pazar günleri kapalı oluyor. Bu nedenle şehre geldiğinizde alışveriş günü olarak pazar gününü tercih etmemeniz faydalı olacaktır. Pazarlık için ise şansınızı alışveriş merkezlerinden ziyade butik dükkanlarda deneyebilirsiniz.

2- Budapeşte’de Alışveriş Yapılacak Yerler

Caddeler

#1 Vaci Utca

Vaci Utca

Trafiğe kapalı olan Vaci Utca “Budapeşte’de nerede alışveriş yapılır?” sorusunun en güzel cevaplarından birini oluşturuyor. Şehrin en büyük ticaret potansiyelinin bulunduğu bu cadde şehre gelenlerin mutlaka uğradığı ve zaman geçirdiği yerlerin başında gelmektedir.

#2 Andrassy Utca

Andrassy Utca

Özellikle lüks mağazaların yoğunlukta bulunduğu mağaza, pahalı ve kaliteli şeyler almak isteyenlerin uğraması gereken bölgelerden biri.

#3 Fashion Street

Fashion Street

Moda üzerine pek çok mağazanın bulunduğu bu cadde, şık mağazaları ile modayı yakından takip edenler için ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor.

#4 Grand Boulevard

Grand Boulevard

Şehrin en büyük bulvarı olan Grand Boulevard, pek çok önemli mağazaya ev sahipliği yapıyor. Bu da bu devasa bulvarı tam bir alışveriş cennetine dönüştürüyor.

3- Alışveriş Merkezleri

#1 Westend City Center

Westend City Center

Orta Avrupa’daki en büyük AVM’lerden biri olan Westend City Center, vakti çok geniş olanlar için hem alışveriş hem de sahip olduğu eğlence mekanları ile keyifli zaman geçirme olanağı sunuyor.

#2 Lurdy Haz

Lurdy Haz

 

Şehirdeki önemli alışveriş merkezlerinden biri olan Lurdy Haz, cam tasarımlı etkileyici dış görünümüyle ilgi görüyor.

#3 Corvin Plaza

Corvin Plaza

AVM gezmeyi seviyorsanız ve şehirdeki değerlendirebileceğiniz çok fazla vaktiniz varsa burayı ziyaret edebilir ve mağazalarda alışveriş yaparak keyifli zaman geçirebilirsiniz.

#4 Arena Plaza

Arena Plaza

İçerisinde alışveriş duraklarının yanı sıra bir buz pistine ev sahipliği yapan alışveriş merkezi, Budapeşte’de gidilebilecek bir diğer alışveriş durağı.

4- Sokak Pazarları

Her şehirde olduğu gibi Budapeşte’de de ucuz alışverişin adresi sokak pazarları oluyor. Şehirde gidebileceğiniz önemli sokak pazarları bulunuyor.

#1 Central Market Hall

Central Market Hall

İki katlı bir kapalı pazar olan Central Market Hall özellikle yeme içme konusunda meraklı ziyaretçilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler arasında bulunuyor. İlk katında sebze ve meyvelerin satıldığı pazarın üst katında çeşitli restoranlar ve cafeler bulunuyor. Hazırladığımız Budapeşte alışveriş rehberi içinde yer verdiğimiz bu etkileyici pazarı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

#2 Ecseri

Ecseri

Keyifli bir antika pazarı olan Ecseri, şehir merkezine biraz uzak olsa da toplu taşıma ile buraya ulaşarak güzel bir gün geçirebilirsiniz. Bizce harcadığınız zamana kesinlikle değecek. Kim bilir belki yıllardır aradığınız bir objeyi bu pazarda bulursunuz.

#3 Pecsa Market

Pecsa Market

Bu market de antika ürünlere meraklı kişilerin çok keyif alacağı antika pazarlarından biri. Siz de antika ürünlere meraklı iseniz burayı ziyaret edebilirsiniz. Mutlaka sıra dışı ve ilginizi çekecek bir şeyler bulacaksınız.

**Budapeşte alışveriş rehberi yazımız ile ilgili tüm görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin