Belfort Gezilecek Yerler Listesi | 14 Turistik Yer

Jura Dağları ve Vosges arasında bir platoda yer alan Belfort, bin yıldır kendini geliştirmeye devam ediyor. Fransız krallarının önemsediği şehirde bakalım ne tür yerler var.

Fransa gezisinde biraz farklılık yaratmak istiyorsanız Belfort gezilecek yerler listemizi göz önünde bulundurun. Sanat, şehirle uyum içindeki kuleler ve kaleler, tarihi somutlaştırıp anlatan müzeler gezinizin ana durakları olacak.

#1 Belfort Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında; 

1- Belfort Kalesi

belfort kalesi

Kalenin zemini yaklaşık bin yıl öylece kaldı. 13. yüzyılda kuvvet şekilde heybetini göstermeye başladı. 17. yüzyılda savunma yönü güçlendirilerek modernize edildi. Daha sonra hendek sistemi ve ikinci duvar eklendi. Tüm bunları birleştirdiğimizde göz kamaştırıcı görüntüler ortaya çıkıyor.

2- Belfort Aslanı

belfort aslanı

Kale duvarlarının bir bölümünde çarpıcı aslan heykeline yer verilmiş. 1880 yılında Frêdêrick Bartholdi tarafından yapılan heykel, 103 gün süren Franco-Prusya Savaşı’na gönderme yapıyor. Bartholdi aynı zamanda New York’taki Özgürlük Heykeli’ni tasarlayan adamdı.

3- Ring of Fortification

1800’lü yıllarda Prusya ve Fransa arasında gerginlikler yaşanıyordu. Belfort Gap’i sahiplenmek isteyen taraflar her an savaşabilirdi. Fransa cephesi bu sahiplenmeyi Vauban Kalesi ve Demir Kemer üzerinde genişleyen devasa bir sur ağı örerek gerçekleştirdi. Böylece iç taraftaki yerleşimlerin de güvenliği artırılmış oldu. Bu alan içinde birçok askeri ve tarihi yapıyla karşılaşabilirsiniz.

4- Tarih ve Arkeoloji Müzesi

Kaledeki eski kışlada, Belfort bölgesini kapsamlıca ele alan bir müze var. 1872’de yerel bir kaleye ait olan Neolitik eserler üzerinde çalışıldı. Gün geçtikçe daha fazla eser bulundu ve araştırmalar 3 koldan sürdürüldü: Tarih öncesi, Gallo-Roma ve Carolingian. Roma mozaikleri, Prusya silahları, askeri tarihi gösteren sergiler gibi çok çeşitli koleksiyonlar mevcut.

5- Porte de Brisach

Porte de Brisach

İnsan eli değmiş ama yine de üstü yeşil örtüyle kaplı olan yerde şaşırtıcı güzellikler sizi bekliyor. Belfort’un hatırı sayılır ölçüde turist çektiği mekanlar arasındadır.

6- Modern Sanat Müzesi

Bu zarif Belle Êpoque köşkünde 20. yüzyılın ilk yıllarında modern sanatın nasıl olduğunu göreceksiniz. Kübist ve sürrealist hareketler, Picasso, Juan Gris, Georges Braque, Fernand Lêger ve Andrê Masson’un çalışmaları iyi temsil edilmektedir.

150 adet resim, heykel ve çizim, 1997’de küratör Maurice Jardot tarafından Belfort’a bağışlandı. Bu adam, kübizmin büyük patronu, 20. yüzyılın Fransa’sının önde gelen sanatçılarından biri olan Daniel-Henry Kahnweiler ile uzun soluklu bir ortaklığa sahipti.

7- Güzel Sanatlar Müzesi

Atmosferik bir ortam olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yıllarca hükümetin yaptığı bağışlar ve toplanan buluntularla enteresan bir karışım elde edilmiştir. Rönesans’tan 19. yüzyılın sonlara kadar 150 eser burada sergilenir.

Özellikle Albrecht Dürer ve Auguste Rodin gibi birçok çağdaş sanatçının ürünlerini görebilirsiniz. Örneğin, Eugêne Carriêrei Gustave Courbet ve Paul Signac gibi Fransız sanatında etkili isimler bu müzede değerlendirilmektedir.

8- Belfort Katedrali

Belfort Katedrali

Gururla sunulan Neoklasik tarzdaki Belfort Katedrali, batıdan bakıldığında Petra’daki antik anıtlara benzetilir. 1700’lü yılların ilk yarısında bir manastır kilisesi olarak tasarlanmış ve Belfort Montbêliard piskoposluğunun kurulduğu 1979 yılına kadar bir katedral olmamıştı.

Fransa’daki sanatçıların kendilerini ispat etmesi için Belfort Katedrali iyi bir şanstı. Antoine Cupillard’ın heykelleri ve Gustave Dauphin’in tabloları katedralde yer buldu.

9- Lac du Malsaucy

Lac du Malsaucy

Ormanlık ve alçak tepelerle çevrili 55 hektarlık arazide bisiklet sürmenin keyfini saatlerce yaşayabilir veya yürüyüş yapabilirsiniz. Daha önce bataklık olan göl, Belfort’a su sağlamak için 1400’lü yıllarda baraja çevrilmiş. Göl, balıkçılığa da elverişli. Yaz akşamlarında göl kenarında açıkhava sineması kurulması buraya epey ziyaretçi çekiyor.

10- Safari

safari

Bartholdi’nin bu şehre bıraktığı onlarca eser var. Aslan heykeli dışındaki miraslar, farklı bölgelerde bulunuyor. Belfort turizm ofisi de “kentsel safari” adını verdikleri bir tur organizasyonuna başlamış. Rehberler eşliğinde Belfort’un gizli taraflarını keşfetmenin mutluluğuna erişebilirsiniz.

11- Ballon d’Alsace

Ballon d'Alsace

1250 metre yüksekliğindeki bu dağ, şehrin kuzeyinde heybetli görüntüsü ile kendini hemen belli ediyor. Tahta köprüler, Tarzan halatları gibi ilgi çekici objeleri etrafta görme olasılığınız yüksek. Kışın veya yazın fark etmez, her zaman burada yapacak bir şeyler bulabilirsiniz.

12- Musee de l’Aventure Peugeot

Musee de l'Aventure Peugeot

Fransa’nın dünya markası olmuş araba üreticisi Peugeot, mükemmel bir müze yapmış. Peugeot’nun daha araba icat edilmeden önce de var olduğunu ve o zamanki icraatlarını burada öğrenebiliyorsunuz. 400’ün üzerinde binek araç, 205 ralli arabası, prototip modellemeler gibi koleksiyonlar müzenin içinde sergilenmekte.

13- Mulhouse

mallhouse

Belfort çevresindeki plato 1800’lü yıllardan beri sanayileşmeye açık bir yer. Bölgedeki en büyük merkez de Mulhouse. İlerleyen zamanlarda Fransa’nın endüstri mirası olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Citê du Tren ve Impression sur Etoffes Müzesi burada bulunuyor.

14- Notre Dame du Haut

notre dame du haut

Modernist mimariyi seven ve özellikle Le Corbusier’in binalarını beğenen herkes, 1955’te inşa edilen sansasyonel şapeli görme fırsatını kaçırmaz. Belfort’tan 25 kilometre uzaklıktaki Ronchamp’da bulunur ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndedir. Mimariye bakınca dalıp gitmeyin, gideceğiniz çok yer var.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin