Belfort’ta Ne Yenir? | Belfort’ta Denemeniz Gereken 8 Tat

50 bin nüfusu ile Fransa’nın en küçük ve sakin şehirlerinden biri olan Belfort, turistik anlamda henüz kabuğunu kıramamış şehirlerden biri. Tabi bu durum şehrin Fransız mutfağı konusunda sizi hayal kırıklığına uğratacağı anlamına gelmiyor. En iyisi sizi Belfort yemekleri hakkında hazırladığımız yazımızla baş başa bırakalım

Belfort’ta Ne Yenir? Ne İçilir?

Fransa’nın geleneklerine bağlı bölgelerinden biri olan Franche-Comté bölgesini oluşturan şehirlerinden Belfort’ta ne yenir? Ne içilir? sorusunun cevapları da geleneksel oluyor. Şehirde çoğunlukla bu soruya bulabileceğiniz cevaplar Fransız mutfağından oluyor.

İşte Belfort’ta deneyebileceğiniz en özel lezzetler;

1. Galette

Les Abeilles (adres ve bilgi)

Galette
Galette

Karabuğday unu ile yapılmasından dolayı gluten alerjisi olan kişilerin de rahat bir şekilde tüketebildiği galetteler sadece Belfort’ta değil, Fransa’nın genelinde çok sevilen bir lezzet. Biraz pizzayı andıran bu lezzet hazırlanırken açılan hamur sacın üzerine yaydırılmakta ve üzerine tavuk, et, sebze, peynir gibi çeşitli lezzetlerden tercihe göre eklenmektedir. Eğer Fransa’ya özgü bir şeyler yeme planınız varsa bu işe galette yiyerek başlayabilirsiniz.

2. Pizza

Trattoria de la Petite Fontaine (adres ve bilgi)

Pizza

İtalyanların gururu olan pizzalar Fransa’da da çok iyi yapılıyor. En tutulan versiyonu margarita olsa da Belfort’taki pizza restoranlarında pek çok farklı pizza türünün çok güzel bir şekilde yapıldığını göreceksiniz. Bu da her zevke hitap eden bir pizzayı Belfort’ta bulabileceğiniz anlamına geliyor.

3. Cidre

Cidreyi şehrin pek çok cafesinde bulabilirsiniz.

Cidre
Cidre

Fransızların çok fazla sahiplendiği cidre, elma içindeki şekerin fermente olması sonucu oluşan bir çeşit şaraptır. Alkol oranı ise %2 ile 5 arasında değişmektedir. İnsanlar bu içeceği çoğunlukla yanında kurabiye, pasta gibi Belfort yemekleri ile tüketmeyi tercih etmektedir.

4. Krep

Le Creperie (adres ve bilgi)

Krep
Krep

Bir Fransız şehrinin yemek kültüründen bahsediyorsak elbette Fransa’nın öncü yiyeceklerinden olan krepten bahsetmemek olmazdı. Açılan incecik hamurun pişirilmesiyle hazırlanan kreplerin üzerine genellikle çikolata, bal, reçel gibi şekerli lezzetler eklenmektedir. Klasik bir Fransız kahvaltısının en güzel parçalarından biri olan kreplerden mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

5. Baget

La Baguette d’Or (adres ve bilgi)

baget
Fransızların ünlü ekmeği baget

Fransızların en fazla tükettiği bagete elbette Belfort’ta da denk geliyoruz. Bu ekmek lezzeti ve doyurucu olması nedeniyle ülkenin dört bir yanında çok sevilerek tüketilmektedir. Ekmeğin ucuz olması ise özellikle bütçesi kısıtlı olan gezginler için ekonomik bir karın doyurma yöntemi olmasını sağlamaktadır. Her ne kadar lüks bir seçim olmasa da mecbur kalırsanız Fransızların bu leziz ekmeğini deneyebilirsiniz. Dilerseniz baget ekmeklerle hazırlanan lezzetli sandviçleri de yeme içme seçenekleriniz arasına dahil edebilirsiniz.

6. Kruvasan

Les Abeilles (adres ve bilgi)

Kruvasan
Kruvasan

Fransızların ulusal tatlılarından biri olan kruvasan, Belfort’ta ne yenir? Ne içilir? sorusu için de verilebilecek en tatlı cevaplardan biri olarak kabul ediliyor. Şehirdeki cafelerde içeceklerin (özellikle de kahvelerin) yanında en çok tercih edilen yiyecek kruvasan olmaktadır. Hatta çoğu kişi bir kahve eşliğinde kruvasanla kahvaltısını yapmaktadır. Ay şeklinde yapılan bu hamur işinin içi ise leziz bir çikolata ile kaplı olmaktadır.

7. Kahve

Columbus Cafe & Belfort France (adres ve bilgi)

Kahve

Kahve kültürünün Fransızların yeme içme konusunda en fazla sahiplendiği şeylerin başında geldiği su götürmez bir gerçek. Fransızların çoğunluğu güne bir kruvasan ve kahve kombinasyonundan oluşan bir kahvaltı ile başlamayı tercih ediyor. İnsanlar bu şekilde güne daha zinde ve enerjik başladıklarına inanıyor. Siz de bir Fransız gibi güne başlamak ya da gezinizin herhangi bir noktasında güzel bir mola vermek için şehirdeki cafeleri ziyaret edebilirsiniz.

8. Şarap

Pek çok restoranda çok özel şarapların tadına bakabilirsiniz.

Wine
Lezzetli Fransız şaraplarının tadına mutlaka bakmalısınız.

Fransız topraklarında çok lezzetli üzümler yetiştirilmekte ve bu üzümlerden ünü dünyanın dört bir yanına yayılan şaraplar üretilmektedir. Özellikle beyaz şarap, yemeklerin yanında çok iyi gitmektedir. Şayet güzel bir akşam yemeği yemek istiyorsanız yanında mutlaka özel bir şarap sipariş etmenizi tavsiye ediyoruz.

Belfort her ne kadar sakin ve Fransa’nın diğer şehirlerine göre daha az turistik olsa da yeme içme konusunda bizce ziyaretçilerini memnun etmeyi başarıyor. Hazırladığımız “Belfort’ta ne yenir? ne içilir?” listemizde de bunu görebiliyoruz. Eğer listemize katkıda bulunmak isterseniz bize yazabilirsiniz. 

pinBelfort’un mutlaka görülmesi gereken yerleri hakkında hazırladığımız Belfort gezilecek yerler yazımızı inceleyerek şehirde gerçekleştireceğiniz gezinizi daha sağlıklı bir şekilde planlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin