Brugge’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Belçika’nın geleneksel yemeklerini tadabileceğiniz Brugge’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

Kentte aç kalmayacağınızdan eminiz.. Brugge’de ne yenir sorusuna en güzel cevabı şehrin  restoranları veriyor. Ülkenin yöresel lezzetlerinin yanı sıra dünya mutfağından pek çok yemeğe rastlamanız da mümkün..

Diğer yandan dünyaca ünlü Belçika çikolatası ve Brüksel Waffle hakkında da derinlemesine bilgi sahibi olacağınız kentte, harika bir gezi programı sizleri bekliyor.

”Brugge’de Ne Yenir, Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetlerden bahsettik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Listenin ilk sırasında;

1- Moules Frites

Moules Frites

Midye severler buraya! Brugge’ın en sevilen yemeklerinden biri olan Moules Frites’e bayılacağınızdan eminiz..

Belçika ve Fransa’nın en ünlü yemeklerinden olan bu lezzetli fast food , uzun yıllardır ülkenin ulusal yemeği olarak gösteriliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Carbonade Flamande

Carbonade Flamande

Et severlerin Brugge’da aç kalmayacağından eminiz.. Sığır etinin, kekik ve soğan ile ağır ağır pişirildikten sonra en yumuşacık bir hal almasından oluşan Carbonade Flamende, sizler için muhteşem bir akşam yemeği alternatifi olabilir.

Yanına mutlaka patates kızartması ve defne yaprağı  eklenerek servis edilen bu lezzetli yemeği, kentteki restoranların hemen her birinde sipariş etmeniz mümkün. Yanına en çok yakışan içecek ise Bira olarak biliniyor.

3- Boudin

Boudin

Avrupa ülkelerinin en ünlü yiyeceklerinden biri Boudin… Görüntü itibariyle bizdeki sosis ve sucuğa benzese de aroması, baharatları ve içine eklenen et sebebiyle farklılık gösteren bu lezzet, Belçika’da ‘’kan sosisi’’ olarak anılıyor… Çoğunlukla da domuz etinden yapılıyor.

4- Brüksel Waffle

Brüksel Waffle

Brugge kadar gelip de, Brüksel Waffle’nın tadına bakmadan dönmek olur mu hiç?

Günümüzde ülkemizde de pek çok kafe ve restoranda bulabildiğimiz bu lezzetli tatlının müdavimi çok.. Brüksel ise bu konuda çok en iyi waffle üretimi yapan kentlerden biri. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

5- Vol au vent

Vol au vent

Bu lezzetli puf börekleri, aslında Fransa’nın meşhur lezzetlerinden biri… Belçika’da sonradan popüler bir lezzet haline gelen Vol-au-vent, denemenizi şiddetle tavsiye edeceğimiz yemeklerden.

Hamur işi olarak tanımlayacağımız bu lezzetli böreklerin içerisinde, tatlı bir dolgu kreması eklenerek lezzetli mi lezzetli bir tatlı alternatifine dönüşüyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

6- Sirop de Liège

Sirop de Liège

Çeşitli meyve suları ve reçeller kullanılarak yapılan bu lezzetli sosun ismi Sirop de Liege..

Brugge’deki et yemeklerinin vazgeçilmez, lezzetlerinden biri. Katıldığı hemen her yemeğe ayrı bir aroma ve lezzet katan bu lezzeti, sabah kahvaltılarında ekmeğinizin üzerine sürerek de tadabilirsiniz.

7- Belçika Çikolatası

Belçika Çikolatası

Belçika çikolatası, dünyanın en ünlü yiyeceklerinden biri. Duymayan yoktur herhalde…

Ülkeye giden turistlerin ilk olarak denemek istedikleri yiyecek olarak gösterebiliriz çikolatayı. Ülkede 1600’lü yıllardan beri üretilen bu lezzetin tadını tarif etmek oldukça zor.

Yalnız şunu söyleyebiliriz ki; Belçika’da çikolata tadımı yaptığınız anda anlayacağınız tek şey bugüne kadar gerçek bir çikolata yemediğiniz olacak.. Brugge marketlerinde, kafelerinde ve özel çikolata dükkanlarında bu keyfi yaşayabilirsiniz.

*Brugge Gezilecek Yerler için.. 🙂

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin