Brüksel’den Ne Alınır

Gezilerin kuşkusuz en keyifli noktalarından birini de alışveriş kısmı oluşturuyor. Brüksel’den ne alınır sorusu da Brüksel’i ziyarete gelen gezginlerin cevap aradığı sorular arasında bulunuyor. 

Brüksel, ziyaretçilerine çok çeşitli alışveriş imkanları sunuyor. Şehirde sokak pazarlarından tutun da alışveriş merkezlerinden antika pazarlarına kadar birçok farklı yerleri ziyaret ederek keyfinize göre alışveriş yapma şansına sahip olabiliyorsunuz.

Brüksel’den Ne Alınır

Brüksel’e geldiğinizde gerek gezinizden bir hatıra olarak gerekse sevdiklerinize hediye olarak bir şeyler almak istediğinizde Brüksel’den ne alınır sorusu sizin için çok önemli bir hal alıyor. Dilerseniz bu şehirde sizin için neler varmış birlikte inceleyelim…

Brükselin Simgesi: Çikolata

Brüksel Çikolata

Brüksel’e gelenlerin alabileceği en önemli şeylerin başında çikolata geliyor. Şehirde birçok çikolata alabileceğiniz yer bulunuyor. Öncelikle Brüksel yeme içme rehberinde de önemli bir yere sahip olan çikolatayı satan bu yerlerden ufak tadımlıklar alarak kıyaslama yaptıktan sonra alışveriş yapacağınız markaya ve mağazaya karar vermeniz mantıklı olacaktır.

Şehirdeki bulunan mağazalardan birkaç tavsiyede bulunmak gerekirse Godiva, Leonidas, Mary, Neuhaus, Wittamer, Pierre Marcolini ilk akla yerlerden.

Klasik Ama Yeni: Dantel

Dantel

Ülkemizdeki bayanların hala çeyizlerini süsleyen dantel işlemeler Brüksel’de hayli yaygın olarak satılıyor. Şehirde dantel işiyle uğraşan birçok aile bulunuyor. Özellikle Grand Place’de bulunan çeşitli işletmelerden hem kendiniz hem de sevdikleriniz için dantel işlemeler alabilirsiniz.

Çizgi romanların renkli dünyasına adım atın

Çizgi roman

Günümüzde hala varlığını sürdüren ve pek çok hayranı bulunan çizgi romanların en önemli merkezlerinden biri olan Brüksel, çizgi roman konusunda meraklılarına çok geniş bir alışveriş olanağı sunuyor. Şehirde bulunan pek çok çizgi roman satan yer bulunuyor ve bu yerlerden çeşitli çizgi romanlar satın alma şansına sahip olabiliyorsunuz.

Eğer yiyecek bir şeyler almayı düşünüyorsanız bisküvi de oldukça güzel bir seçenek olacaktır. Bunun yanında şehirde sanat ve antika dükkanlarında ve sergilerinde çok çeşitli ve ilginç ürünler bulmanız da mümkün olabilmektedir. Ha yok, ben daha pahalı bir şeyler almak istiyorum derseniz şehirde pırlanta takılar alabileceğiniz birçok yer bulunduğunu da hatırlatalım.

Şehrin alışveriş imkanlarıyla ilgili daha detaylı bilgi için=> Brüksel alışveriş rehberi

Yorum yapın

Bizi Takip Edin