Amsterdam Alışveriş Rehberi | 7 Maddede Merak Edilenler

Amsterdam, gezilecek ve görülecek yerlerinin bolluğunun yanı sıra alışveriş olanakları konusunda da ziyaretçilerine sınırsız bir dünyanın kapılarını aralama imkanı sunuyor.

Amsterdam’a ilk defa gidecekler için biraz karmaşık olabilecek alışveriş deneyimini hazırladığımız Amsterdam alışveriş rehberi ile daha pratik hale getirme şansına sahip olabilirsiniz.

Amsterdam gezisi planlarken detaylı bilgilere ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız hazırladığımız Amsterdam gezi rehberi başlıklı yazımıza göz atarak ihtiyacınız olan bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

2- Amsterdam’da Alışveriş Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Amsterdam, Avrupa Birliği’ne bağlı olan Hollanda’nın başkenti ve şehirde alışverişler Euro kullanılmaktadır. Her yerde olmasa da bazı yerlerde Dolar ile de alışveriş yapma şansına sahip olduğunuzu da hatırlatalım. Döviz bozdurmak isterseniz de şehrin çeşitli noktalarındaki döviz bürolarını kullanabiliyorsunuz.

Şehirde her yerde kredi kartı kullanamayabilirsiniz. Bu nedenle yolculuğa çıkmadan önce yanınıza yeterli miktarda Euro aldığınızdan emin olmanızda fayda var. Bazı mekanlarda ise komisyon karşılığında kredi kartı kullanmanız mümkün oluyor. Her iki durumda da sizin zararlı çıkma ihtimaliniz yüksek olduğundan bu şehirde nakit alışveriş yapmak daha mantıklı bir hareket olmaktadır.

Pazarlık konusuna gelince ise burada çok fazla pazarlık yapılmadığını belirtmekte fayda var. Bunun en büyük nedenlerinden birinin ticari işlemlerdeki bütün giderlerin faturaya ekleniyor olması. Siz gene de ufak ve kenarda kalmış dükkanları ziyaret ettiğinizde pazarlık konusunda şansınızı deneyebilirsiniz.

3- Amsterdam’dan Ne Alınır?

Hollanda deyince elbette akla peynir geliyor. Amsterdam’da da çok lezzetli peynirler alabileceğiniz yerler bulunduğunu belirtmekte fayda var. Tahta ayakkabılar, lale içerikli figürler, porselen ürünler ise şehre gelenlerin hediyelik eşya olarak en fazla tercih ettiği nesneler arasında bulunuyor.

Alışveriş Merkezleri ve Marketler

Şehri ziyaret edenlerin en çok tercih ettiği hediyelik eşyalardan birinin de lale soğanları olduğunu hatırlatmakta fayda var. Amsterdam gezinizin ardından dönüşte alabileceğiniz hediyelik eşyalarla ilgili daha detaylı listeye Amsterdam’dan ne alınır? başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

4- Amsterdam’da Alışveriş Yapılacak Yerler

Amsterdam’da alışveriş, şehirde bulunan pek çok sokak pazarı, cadde, alışveriş merkezi ve birbirinden keyifli mağazalar ile çok keyifli bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz etkinlikler arasında bulunuyor.

5- Amsterdam Alışveriş Caddeleri

Amsterdam’a geldiğinizde pek çok caddenin trafiğe kapalı olduğunu göreceksiniz. Bu da şehre gelenlerin ve yerli halkın bu caddelerde rahatlıkla zaman geçirmesine ve alışveriş yapmasına olanak tanımaktadır. Şehirde alışveriş yapabileceğiniz birbirinden keyifli caddeler bulunuyor. Şehirdeki Damrak Caddesi, Haarlemmerdijk, Kalverstraat, Leidsestraat ve Nieuwendijk caddeleri turistlerin ve yerli halkın alışveriş yapmak için en fazla tercih ettiği caddeler arasında bulunuyor.

Amsterdam Alışveriş Caddeleri

Popüler caddelere dünyaca ünlü mağazaları bulabileceğiniz Hoofstraat’ı ve De 9 Straatjes’i da ekleyebilirsiniz. Eğer alışveriş için biraz daha sakin bir cadde arıyorsanız bu kez Beethovenstraat’a doğru yönünüzü çevirebilirsiniz.

6- Alışveriş Merkezleri ve Marketler

Dam Meydanı’nda bulunan De Bijenkorf şehrin en önemli alışveriş merkezlerinden biri sayılıyor. 40’tan fazla mağazaya ev sahipliği yapan Magna Plaza da alışveriş için değerlendirilebilecek noktalardan biri. Eğer organik ürünlere merakınız varsa Marqt da mutlaka uğramanız gereken duraklardan biri. Yalnız bu markette sadece banka kartı kullanıldığını ve nakit para geçmediğini bilmenizde fayda var. Alber Heijn de şehirde gidebileceğiniz özellikle şarküteri ürünleri konusunda en önemli marketler arasında bulunuyor.

7- Amsterdam Sokak Pazarları

Amsterdam sokak pazarları şehrin alışveriş yükünün en büyük kısmını karşılamaktadır. Burada insanlar sokak pazarlarından uygun fiyatlarla alışveriş yapmayı çok fazla tercih etmektedir. Bu pazarlarda insanlar bölgeye has hediyeliklere ve yiyecek-içeceklere ulaşarak tam bir yöresel alışveriş deneyimi yaşayabilmektedir.

Albert Cuyp

Şehrin en çok ilgi çeken pazarları arasında Çiçek Pazarı ve Albert Cuypmarkt gelmektedir. Bunlar dışında el sanatları ürünleri için Waterlooplein, kumaş çeşitleri için Lapjesmarkt ve uygun fiyatlı alışveriş için Dappermarkt gidilebilecek önemli sokak pazarları arasında bulunmaktadır. Looiersmarkt ise özellikle antika ürünlere meraklı olan ve dönüşte özel bir şeylerle dönmek isteyenler için mutlaka uğranması gereken pazarlardan biri.

**Amsterdam alışveriş rehberi ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin