Amsterdam Havaalanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Amsterdam Havalimanı Hakkında; Türkiye’den, Pegasus Havayolları ve Türk Havayolları firmalarının hemen her gün sefer gerçekleştiği Amsterdam Havalimanı, kent merkezinin 15 kilometre güneyinde yer alıyor. Dünyanın en yoğun havaalanlarından biri olan Schiphol Havaalanı, yılda yaklaşık 50 milyon civarında yolcu ağırlamakta. 3 katlı oldukça geniş ve konforlu bir terminale sahip Amsterdam Havalimanı’na direkt uçuşlar aracılığıyla 2 saat 50 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz.

Havalimanı / Merkez arası ulaşım; Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndan, şehir merkezi özel araç ve taksiler ile ulaşım 15-20 dakika sürerken, tren ile 20 dakika, otobüs ile ise yaklaşık 35 dakika sürmektedir. Ulaşım yolları hakkındaki detaylı bilgileri yazımızda bulabilirsiniz…

Ulaşım Kartları; Havalimanı içerisinde ve tüm tren istasyonlarında yer alan NS bilet makinelerinden toplu taşıma çipli kartları satın alabilir ve doldurabilirsiniz. Bu sarı renkteki makineler, ulusal tren taşıyıcısı ‘’Nederlandse Spoorwegen’’ tarafından işletilmektedir. Havalimanı içerisindeki buluşma noktası olan Schipol Plaza’da makineleri bulabilirsiniz. ‘’Amsterdam Travel Ticket’’ ise satın alabileceğiniz, Hollanda’daki tren, otobüs, tramvay ve metro hizmetlerinde geçerli bir ulaşım kartıdır.

I Amsterdam Card vb. şehre özel indirim kartlarından edinerek, başta ulaşım olanakları olmak üzere şehirdeki bir çok gezi noktasını da ücretsiz ve indirimli fiyatlarla gezme şansını yakalayabilirsiniz. Şehirde mutlaka yapmanız gereken şeyleri bu kart

En İyi Ulaşım Aracı; Havalimanından şehir merkezine en konforlu ve en hızlı ulaşım aracıc ise tren. Havalimanının içerisinden kolaylıkla ulaşabileceğiniz tren hattı ile şehir merkezine 20 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabilirsiniz.

En Hesaplı Ulaşım Şekli; En hesaplı ulaşım aracı otobüs olmakla birlikte, diğer toplu taşıma araçlarına göre en uzun süren ulaşım aracı da otobüstür. Havalimanı buluşma noktası Schiphol Plaza’daki B13 peronundan, 397 numaralı otobüse binerek şehir merkezine yakın mesafedeki Amsterdam Elandsgracht’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs için tek gidiş bilet ücreti 5€. Biletler havalimanı içerisindeki pek çok noktada satışa sunuluyor.

Amsterdam Schipol Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Amsterdam’da ulaşım araçları her bütçeden insan için planlanmış. Havalimanından şehir merkezine havalimanı servisleri, halk otobüsleri, otel servisleri, tren ve taksi aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma araçları için düzenlenmiş günlük kartlar ile ulaşım ücretlerinden tasarruf edebilirsiniz.

-Taksi İle Ulaşım

amsterdam taksi

Neden Taksi? Konforundan ödün vermek istemeyen bütçeye de çok takıntılı olmayan ziyaretçiler için havalimanından şehir merkezine taksi ile gitmek avantajlı bir tercih olacaktır. Valiz sınırı olmadan 20 dakika içerisinde şehir merkezinde olacağınız Amsterdam taksilerinden birine binmek için havalimanı çıkışlarında yer alan taksi bekleme noktalarında beklemeniz gerekmektedir.

Özellikle ziyaretlerin fazla olduğu turistik dönemlerde taksi bekleyenler kuyruk oluşturur. Bu nedenle taksi sırası beklemeniz gerekebilir. Zamandan tasarruf etmek ve taksi şoförüyle iletişim kurmada sorun yaşamamak için Amsterdam Havalimanı’ndan taksi yolculuğu için önceden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

İpuçları;

  • Amsterdam taksilerinde banka/kredi kartı kabul edilmektedir.
  • Standart taksiler 4 kişi ve 3 parça valiz kabul etmektedir. (Daha fazlası için büyük bir taksi tavsiye edilir.)
  • Güvenilir taksiler çatı ışıklarından ve mavi plakalardan tanınmaktadır.

Amsterdam Havalimanı’ndan, Şehir Merkezine Taksi Ücretleri

Amsterdam Havalimanı’ndan kent merkezine giden bir taksi 39€ sabit ücret almaktadır. Önceden internet üzerinden yapacağınız rezervasyonlarda bu ücret 55€’ya çıkabilir. Diğer yandan 3 valizden fazla valiziniz olduğunda, gece geç saatlerde kullanmak istediğinizde ve tatil günlerini tercih ettiğinizde bu tutarlara ek ücretler ödemeniz olasıdır. Amsterdam taksileri 7/24 çalıştığından dilediğiniz her an bir taksi bulabilmeniz mümkün. Bütçe kontrolü için ise toplu taşıma araçları tavsiye edilir.

Havaalanında aynı zamanda Amsterdam Airport Taxi Service isimli standart tarife ile hizmet veren taksiler de bulunmaktadır. Bu taksiler 4 yolcuya kadar 39€’ya şehir merkezine gitmektedir. Eğer kalabalık bir grupsanız ya da havaalanında şehir merkezine gidecek birileriyle işbirliği yapabilirseniz, bu seçeneğin de çok uygun bir yöntem olacağını söyleyebiliriz.

Taksi (4 kişi): 3,19 € başlangıç ​​tarifesi + km başına 2,35 € + dakika başına 0,39 €

-Tren ile Nasıl Gidilir?

amsterdam tren

Neden Tren? Havalimanının alt katından ulaşabileceğiniz tren, şehir merkezine ulaşımdaki en hızlı ve konforlu ulaşım aracıdır. Schipol Havalimanı’nda hiç efor sarf etmeden tren istasyonuna inebilir ve şehir merkezine giden trene binerek yalnızca 20 dakikada şehre ulaşım sağlayabilirsiniz.

Havaalanının alt katından kalkan ve NS Dutch Railways tarafından düzenlenen tren seferleri hızlı ve güvenli bir şekilde merkeze gitmenizi sağlamaktadır. Seferler 10 dakika aralıklarla gerçekleştirilmektedir ve yolculuk yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Tren seferleri 24 saat boyunca gerçekleştirilmektedir.

Dilerseniz Amsterdam Travel Ticket edinerek şehir içi ücretsiz ulaşım hakkına sahip olarak Amsterdam gezilecek yerleri çok daha ekonomik bir şekilde dolaşma şansına sahip olabilirsiniz.

Trene binmek için havalimanı terminalinin alt katındaki 1, 2 ve 3 numaralı peronlardan birine ulaşmanız gerekmektedir. Diğer yandan tren işletmeleri arasında en iyi ve hızlı olanı Intercity Direct olarak bilinmektedir. İntercity trenleri bir saat içerisinde iki kez kalkış yapar. İlk ve son duraklar haricinde hiç durmadığı içinde Schipol Havalimanı’ndan Amsterdam Merkez Tren İstasyonu’na, 15 dakika gibi bir sürede yolcu aktarımı sağlar.

Standart Intercity trenleri ise birden fazla durakta durduğu ve daha sınırlı valiz alanına sahip olduğu için Intercity Direct’e göre biraz daha zahmetli olarak bilinir.

Amsterdam Havalimanı’ndan, Şehir Merkezine Tren Ücretleri

Amsterdam Merkez İstasyonu’na direkt giden trenler 06:00 ile 01:00 arasında çalışır. Ayrıca 02:00 ve 05:00 arasında saatte bir hareket eden gece trenleri de mevcuttur. Hollanda Demir Yolları saatte 10 trene kadar kaldırabilir.

24 saat boyunca hizmet veren trenler 1 ve 2 numaralı peronlardan kalkış yapıyor. Havalimanı’ndan merkez istasyonuna tek gidiş 5,20€ iken dönüş biletinizi de şimdi almak isterseniz 10.40€ ödeme yapmanız gerekmektedir.

2. Sınıf vagonlar oldukça rahat ve konforlu zaten 15-20 dakikalık bir seyahat için lüks aramamak mantıklısı olacaktır. Ancak yine de 1. Sınıf bilet almak isterseniz tek gidiş bilet fiyatının 8.43 € olduğunu belirtelim.

Tren biletlerini havalimanı içerisinde yer alan sarı renkteki NS bilet otomatlarından kolaylıkla alabileceğiniz gibi bilet ofislerini de kullanabilirsiniz. 4 yaş altı çocuklar için tren yolculuklarında ücret ödenmediği gibi 4-11 yaş arası yolcular için ise bilet fiyatları 3.50€.

Tren Bileti Nasıl Alınır? ( NS Bilet Otomatından Bilet Satın Alma Videosu)

-Otobüs ile Nasıl Gidilir?

amsterdam otobüs

Neden Otobüs? Otobüs ile ulaşım Amsterdam Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmenin en ucuz yoludur. Havaalanının hemen önündeki duraktan kalkan otobüsler sayesinde ekonomik bir şekilde merkeze ulaşabilirsiniz. 397 ve 370 numaralı araçlar şehir merkezine servis yapmaktadır.

Otobüs seferleri gündüz 15 dakikada bir gerçekleştirilirken, gece 30 dakikada bir gerçekleştirilmektedir. 397 numaralı otobüs ile havaalanından Leidseplein Meydanı’na veya Amsterdam Elandsgracht’a ulaşabilirsiniz.

Amsterdam şehir merkezine gitmenin en ucuz fakat en uzun yolu olan otobüsler, Connexxion 397 Amsterdam Airport Express olarak bilinir. Kırmızı renkteki otobüsler her 7 dakikada bir havalimanından kalkar ve merkeze yolculuk 35-40 dakika sürer. Otobüse ana istasyonun salonunun hemen dışarısında bulunan Schiphol Plaza’daki B13, B9 ve B11 peronlarından binebilirsiniz.

Amsterdam Havalimanı’ndan, Şehir Merkezine Otobüs Ücretleri

Şehir merkezine otobüsle ulaşım sağlamak en ucuz yöntem olmakla birlikte tek gidiş bileti 5€’dur. Gidiş dönüş için açık bilet almak isterseniz 10€ ödemeniz gerekecektir. 4 yaş altı çocuklar için yolculuk ücretsiz iken 4-11 yaş arası tek gidiş bilet ücretleri 1€.

İpuçları;

  • 397 numaralı otobüs Amsterdam Merkez İstasyonu yerine Leidseplein, Stadionplein ve Museumplein duraklarında durmaktadır. Son durak Amsterdam Elandsracht’tır.
  • Havalimanından şehir merkezine yolculuk 30 dakikadan fazla sürmektedir.
  • 397 numaralı otobüs önceden 197 numaralı otobüs olarak anılmaktaydı.
  • Otobüsler özellikle turist sayısının fazla olduğu aylarda yoğun olmakla birlikte bavullarınız için ayrılmış alan sınırlı kapasitedir.

-Uber Nasıl Kiralanır?

amsterdam uber

Uluslararası taksi uygulaması Uber hizmeti Amsterdam’da popüler olarak kullanılan ulaşım araçlarından biridir. Uber uygulamasını telefonunuza indirerek kişi sayınız ve bütçenize göre farklı araç tiplerinden birini seçebilirsiniz. UberBlack, UberVan veya uberX sunulan seçenekler arasındadır. UberBlack, VIP taksi olarak bilinen sedan araçların hizmet verdiği seçenektir. UberVan, daha kalabalık gruplar için geniş araçların seçilebildiği alternatiftir. UberX ise en düşük maliyetli araçları çağırabileceğiniz seçenektir.

Amsterdam Havalimanı’ndan, Şehir Merkezine Uber Kiralama Ücretleri

İşte Amsterdam’daki  UberX / UberBlack / UberVan ortalama ücretleri:

Schiphol Havaalanı – Amsterdam RAI – € 19-25 / € 33-43 / € 36-47
Schiphol Havaalanı – Amsterdam Merkez – € 28-38 / € 49-64 / € 53-69
Schiphol Havaalanı – Amsterdam Zuid – € 18-25 / € 32-42 / € 35-45
Amsterdam RAI’den Leidseplein’e € – 8-12 € / 16-22 € / 18-23 €

-Shuttle ile Ulaşım

amsterdam shuttle

Connexxion firması havaalanı ile şehir merkezi arasında özel bir servis imkanı sunmaktadır. Her yarım saatte bir kalkan servislerle merkeze kolay bir şekilde ulaşmanız mümkün olmaktadır. Kentte yer alan pek çok otele de direkt ulaşım imkanı sunan Connexxion, her 30 dakikada bir kent merkezine ulaşım sağlamak üzere havalimanından kalkış yapar. Shuttle biletlerini havalimanından satın alabileceğiniz gibi buradan online rezervasyon da yaptırabilirsiniz.

Amsterdam Havalimanı’ndan, Şehir Merkezine Shuttle Ücretleri

Taksiden daha ucuz toplu taşıma araçlarından biraz daha pahalı olan özel servislerde, özel aracınızdan farksız konforla şehir merkezine ulaşım sağlamanız mümkün. Online rezervasyon yerine havalimanında bilet satın alacaksanız; tek yön biletler 17€; gidiş geliş biletler 27€’dur.

-Araç Kiralama

amsterdam araç kiralama

Eğer şehir içindeki gezinizi de araçla yapmayı tercih ediyorsanız araç kiralama sizin için avantajlı olabilir ancak araç kiralamak tatil bütçenizde ciddi bir açık oluşturabilir. Bu nedenle yalnız seyahat edenler için bu seçeneğin çok da mantıklı olmayacağını söyleyebiliriz.

Amsterdam Havalimanı’ndan, Şehir Merkezine Araç Kiralama Şirketleri

Alamo, AVIS, Budget, Europcar, Hertz ve Sixt, Schiphol Havalimanı’nda yer alan araç kiralama şirketleridir. Tamamen özel işletme olarak hizmet veren bu şirketlerden Sixt, daha öncesinde rezervasyon yapma imkanı sunmasının yanı sıra son 1 saate kadar iptal etme hakkı tanıyor. Fiyatlar ise tüm araç kiralama firmalarında seçilen araca, adrese, güne ve saate göre farklılıklar göstermektedir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin