Amerika Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 15 Şehir !

Herkesin gitmek istediği bir ülke olan Amerika, her yıl dünyanın her yerinden milyonlarca insan tarafından ziyaret ediliyor.

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden olması nedeniyle köklü bir tarihe sahip olan Amerika, aynı zamanda sanatsal ve doğal güzellikleriyle de insanların çok beğendiği ülkelerin başında geliyor. Sizler için hazırladığımız Amerika gezilecek yerler listemizde bu özel ülkenin görülmesi gereken şehirlerini listeledik. İsterseniz vakit kaybetmeden listemize birlikte göz atalım.

Amerika Gezilecek Yerler

1. New York

New York

Amerika’nın en fazla turisti ağırlayan noktalarından biri olan New York, ülkenin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri. Başta Özgürlük Anıtı olmak üzere şehirde görülmesi gereken pek çok dünyaca ünlü yer bulunuyor.

=> New York gezilecek yerler

=> New York’ta nerede kalınır

2. Washington DC

Washington DC

Washington DC, devletin yönetim merkezi olarak kullanılmaktadır. Bu da şehre birçok bürokrat ve iş adamının sıklıkla ziyaret etmesi anlamına geliyor. Yoğun insan trafiği nedeniyle şehir her zaman ülkenin en hareketli yerlerinden biri konumunda bulunuyor. Başta Beyaz Saray olmak üzere burada görmeniz gereken bir çok önemli nokta bulunuyor.

=> Washington DC gezilecek yerler

=> Washington DC’de nerede kalınır

3. Boston

Boston

Amerika’nın İngilizlere karşı vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesinde önemli bir yere sahip olan Boston, ülkenin Avrupa kokan şehirlerinden biri. Özgürlük Yolu, Harvard Üniversitesi, North End ise şehrin özellikler görülmesi gereken yerlerinden sadece bir kaçı.

=> New York gezilecek yerler

=> New York’ta nerede kalınır

4. Los Angeles

Los Angeles

Muhteşem plajları ve Hollywood‘un kalbi konumunda olması Los Angeles’i tam bir cazibe merkezi haline getiriyor. Burada Hollywood’a dair aradığınız her şeyi ve çok daha fazlasını bulma şansına sahip olabiliyorsunuz.

=> Los Angeles gezilecek yerler

=> Los Angeles’te nerede kalınır

5. Miami

Miami

Miami denince elbette akla hemen alabildiğince uzanan çok keyifli plajlar geliyor. Tabi ki Miami sadece bu plajlardan ibaret değil. Şehirde daha görülmesi gereken birçok güzellik bulunuyor.

=> Miami gezilecek yerler

=> Miami’de nerede kalınır

6. San Francisco

San Francisco

Ülkenin en önemli sanat merkezlerinden biri olan San Francisco, birçok önemli müze ve sanat merkezine ev sahipliği yapıyor. Dünyadaki en özel asma köprülerinden biri olan Golden Gate Köprüsü ise şehre bambaşka bir hava katıyor. İyisi mi siz bu şehre gelin ve şehrin bu özel yerlerini kendiniz görün.

=> San Francisco gezilecek yerler

7. Chicago

Chicago

Görünüş itibariyle New York’u andıran, Amerika’nın 3. büyük şehri konumunda bulunan Chicago, gökdelenleri, parkları ve daha birçok görülmesi gereken yeri ile keşfedilmesi gereken özel bir yer.

=> Chicago gezilecek yerler

=> Chicago’da nerede kalınır

8. Las Vegas

Las Vegas

Amerika’nın şatafatını en iyi yansıtan şehirlerden biri olan Las Vegas, gece hayatı ve kumarhaneleri ile çok hareketli bir tatil geçirmenizi sağlıyor. Şehirde birçok farklı konseptte çok özel otel bulunuyor. Bölgede bulunan kanyonlar ise muhteşem manzarasıyla görülmeye değer.

9. San Diego

San Diego

San Diego insanların yılın her mevsiminde şort ve mayolarla gezebildiği bir şehir. İklimin ve denizin etkisiyle oldukça rahat bir ortamın bulunduğu şehirde özellikle çocuklu aileler için gezilecek pek çok yer bulunuyor. Çocuklar LEGOLAND, Hayvanat Bahçesi, Çocuk Müzesi gibi yerlerde gönüllerince eğlenme fırsatı yakalayabiliyor.

10. New Orleans

New Orleans

Bir çoğumuz bu şehri NBA takımıyla tanıdığımızı itiraf etmeliyiz; ancak New Orleans, sadece basketbol takımıyla değil, kültürel ve sanatsal zenginliğiyle de görülmeye değer bir şehir.

11. Seattle

Seattle

Doğa ve kültürün iç içe geçtiği Seattle, Amerika’nın elit şehirlerinden biri konumunda bulunuyor. Buraya gelen ziyaretçiler birçok güzel mekanı ziyaret ederek çok keyifli bir tatil geçirme olanağına sahip olabiliyor.

=> Seattle gezilecek yerler

12. Orlando

Orlando

Özellikle birbirinden etkileyici tema parkları ve su parklarıyla ünlenen Orlando‘da sıkılmanıza pek vaktiniz olmayacağını söyleyebiliriz.

13. Philadelphia

Philadelphia

Ülkenin tarihsel açıdan en önemli şehirlerinden biri olan Philadelphia‘da ziyaretçileri görülmesi gereken birçok tarihi nokta bekliyor.

14. California

California

California, Amerika’nın her yıl milyonlarca turisti ağırlayan eyaletlerinden biri. Burada bulunan Yosemite Milli Parkı, Tahoe Gölü, Big Sur Sahili başta olmak üzere pek çok doğal güzellik ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor.

15. Alaska

Alaska

Doğasıyla dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Alaska, görülmesi gereken pek çok muhteşem yeriyle ziyaretçilerini bekliyor.

Amerika’nın birçok şehrine ülkemizden direkt veya aktarmalı seferler gerçekleştirilmektedir. Bu seferler için Amerika’ya en ucuz uçak bileti seçeneklerini değerlendirerek Amerika’yı bir de siz keşfe çıkabilirsiniz. Pişman olmayacağınız keyifli bir gezinin baş kahramanı olmak istemez misiniz?

Siz de yorum kısmında Amerika’nın görülmesi gereken yerlerini bizlerle paylaşarak listemizin daha faydalı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin