Friedrichshafen Gezilecek Yerler Listesi

Orta Avrupa Bölgesi’nin önemli şehirlerinden biri olan Friedrichshafen, Konstanz’dan sonraki en büyük şehir olarak kabul edilmektedir. Konstanz Gölü kenarında konumlanmış olan şehir, muhteşem manzarası ve daha birçok güzelliğiyle bölgenin gezilecek yerlerinin başında geliyor.

Almanya’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Friedrichshafen, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra müzeleriyle de ziyaretçilerine keyifli bir gezinti imkanı sunuyor. Sizler için Friedrichshafen gezilecek yerler listesi hazırladık. Friedrichshafen gezinizde listemizden faydalanarak daha eğlenceli bir şehir gezisi yapma imkanına sahip olabilirsiniz. İsterseniz vakit kaybetmeden listemize göz atalım.

Friedrichshafen Gezilecek Yerler

1. Bodensee

Bodensee

Kostanz Gölü olarak da bilinen Bodensee Gölü, şehrin doğal güzelliklerinden biri. Göl çevresinde yürüyüş yapabilir, cafelerde keyifli vakit geçirerek manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Göldeki tekne turları ise yapabileceğiniz güzel etkinliklerden bir diğeri.

2. Dornier Müzesi

Dornier Müzesi

Eğer uçmaya ve havacılığa meraklıysanız bu müze tam size göre. Bu etkileyici müzede Birinci Dünya Savaşı’ndan başlayarak çok ileri teknoloji uçuş ekipmanlarını inceleme fırsatına sahip oluyorsunuz.

3. Zeplin Müzesi

Zeplin Müzesi

Dünya’daki ilk zeplin uçuşunun yapıldığı yer olan Friedrichshafen için zeplinin çok özel bir yeri olduğunu söyleyebiliriz. Zeplin üzerine kurulu bu müzede ise ilk zeplinin yanı sıra zeplinle ilgili çok önemli ekipmanları ve dokümanları inceleyebiliyorsunuz. Zeplin Müzesi interaktif uygulamaları sayesinde ziyaretçilerine keyifli bir müze deneyimi yaşatıyor.

4. Schlosskirche

Schlosskirche

Bir dönem kale olarak da kullanılan kilise iki adet 55 metre yüksekliğindeki kulesiyle Barok mimarisinin şehirdeki en önemli örneklerinden. Kilisenin yapım yılı ise 1701. Friedrichshafen gezinizde bu güzel kiliseyi de ziyaret etmenizi öneriyoruz.

5. Zeplin Çeşmesi ve Anıtı

Zeplin Çeşmesi ve Anıtı

Havacılığın çok önemli olduğu bir şehirde zeplin temalı bir anıtın ve çeşmenin olmasına şaşmamalı. Bu çeşmenin ve anıtın önünde çok keyifli kareler yakalayacağınızdan eminiz.

6. Klangschiff

Klangschiff

Barış temasından yola çıkılarak yapılan Ses Gemisi isimli heykel, Kostanz Gölü kıyısında bulunuyor. Yapımında ahşap ve metal malzemeler kullanılan heykelin yapımı 2000 yılında Helmut Lutz tarafından gerçekleştirilmiştir.

7. Gözlem Kulesi

Gözlem Kulesi

Fotoğraf çekmek, şehrin ve gölün muhteşem manzarasına tanıklık etmek isteyenlerin uğrak noktalarından biri olan Gözlem Kulesi 22 metre yüksekliğinde bulunuyor.

8. Okul Müzesi

Okul Müzesi

Yaklaşık 200 yıl öncesinden günümüze okullardaki değişimi gözlemleyebileceğiniz Shulmuseum ile keyifli bir okul yolculuğuna çıkmaya hazır olun.

9. Haldenbergkapelle

Haldenbergkapelle

Ailingen kasabasında bulunan yeşil çimenler arasındaki bu şapel muhteşem dağ ve göl manzarasıyla kendinizi adeta masal diyarında gibi hissettiriyor. Eğer vaktiniz olursa bu güzel eseri görmenizi tavsiye ederiz.

10. Meersburg

Meersburg

Bir Orta Çağ kasabası olan Meersburg, Almanya’nın en keyifli ve şirin kasabalarından biri olarak gösteriliyor. Kasabada bulunan kaleler, tarihi sokaklar sizi bir anda Orta Çağ’ın mistik ortamına götürüyor.

Friedrichshafen’e Nasıl Gidilir?

Ülkemizden Friedrichshafen şehrine düzenlenen uçak seferleri siz de Friedrichshafen gezilecek yerler listesindeki yerleri ziyaret ederek güzel hatıralar biriktireceğiniz bir tatil geçirebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin