Osmanlı tarihinin en önemli şehirlerinden biri olan Amasya, şehzadeler şehri olarak anılıyor. Osmanlı tarihi boyunca birçok şehzadenin valilik yaptığı ve devlet yönetimi konusunda eğitildiği şehirlerden olan Amasya bu yönüyle özellikle tarih severler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Belirttiğimiz tarihi zenginliklerin haricinde doğal güzellikler bakımından da oldukça zengin bir şehir olan Amasya’da yıl boyunca kampçılar, doğaseverler ve yerli gezginler farklı aktivitelerde bulunuyorlar.
Orta Karadeniz bölgesinde yer alan Amasya iç bölgelerden Karadeniz bölgesine geçiş noktasında yer alıyor. Etrafını Çorum, Samsun, Yozgat ve Tokat gibi tarihi ve kültürel birikimi zengin olan illerin çevrelediği Amasya, meşhur elma bahçeleri ve daha birçok gezilip görülmesi gereken yerleri barındırıyor.
Karadeniz’e yakın kısımlarında Karadeniz iklimi, iç kesimlerinde ise karasal iklim görülen Amasya’yı gerek kampçılık gerekse gezmek için en uygun vakit Mayıs ve Eylül ayları olarak öne çıkıyor. Bu zaman dilimleri içerisinde Yeşilırmak ve Yalıboyu Evleri, Pontus Kaya Mezarları, Amasya Kalesi, Bayezid Külliyesi, Şehzadeler Müzesi, Borabay Gölü, Yedikuğular Kuş Cenneti ve daha birçok alanı gezip Amasya’nın tadını çıkarabilirsiniz.
Ücretsiz Kamp Yerleri
Şahin Yaylası Kamp Alanı
Şahin yaylası Amasya-Tokat sınırında yer alıyor. Şehir merkezine 80 km mesafede yer alan yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Oldukça ferah ve temiz bir havaya sahip olan yayla şehrin sıkıntısından ve gürültüsünden bunalanlar için oldukça uygun bir nokta.
Amasya’da kamp turizminin önemli noktalarından biri olan Şahin yaylası bakir ve sessiz doğasıyla kampçıların ilgisini çekiyor. Şehir merkezine uzak olması sebebiyle çok fazla kalabalık da olmayan yaylada hem çadır kampı hem de karavan kampı kurularak rahat bir kamp dönemi geçirilebilir. Bölgede bulunan sulama göleti de yaylaya can katıyor. Bu sebeple yakın zamanda mesire alanı olarak düzenlenen Şahin yaylası 1100 metre rakımda yer alıyor. Yaylada kampçılık, yürüyüş ve piknik gibi faaliyetler rahatlıkla yapılıyor. Ağaçlık ve yeşillik bir alana sahip olan Şahin yaylasında kamp ateşi yakabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Bununla birlikte özellikle gün batımı vaktinde bölgedeki gölet fotoğrafçılar için harika manzaralar sunuyor.
Şahin yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için giderken mutlaka ihtiyaçları önceden temin ederek gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Yedikuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı
Terkasan çayı üzerinde konumlanan Yedikuğular kuş cenneti Amasya şehir merkezine 33 km mesafede Suluova ilçesinde yer alıyor. Amasya’nın en güzel noktalarından biri olan bölgeye ulaşım Suluova ilçe merkezinden ve özel araçlarla sağlanabiliyor.
Yedikuğular kuş cenneti 40’a yakın kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Koruma alanı içerisinde bulunan bölge özel olarak düzenlenmiş ve günümüzde kampçılık ve mesire faaliyetleri için kullanılıyor. Günübirlik piknikçilerin de yoğun ilgi gösterdiği bölge çadır ve karavan kampı için de oldukça uygun alanlar barındırıyor. Piknik için gelenler piknik masalarında bu muhteşem doğanın tadını çıkarırken kuş gözlem noktalarından da kuşları gözlemleyebiliyorlar.
Yedikuğular kuş cennetinin etrafında bulunan yürüyüş parkuru doğaseverleri bu doğal güzellik içerisinde harika bir yolculuğa çıkarıyor. Yürüyüş esnasında hiç görmediğiniz birçok kuş türünü gözlemleyebilir harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Ayrıca gün doğumu ve gün batımı manzaraları da bölgeden harika bir şekilde seyredilebiliyor.
Yedikuğular kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için giderken hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Çal Yaylası Kamp Alanı
Çal yaylası Amasya şehir merkezine 68 km mesafede Taşova ilçesinde aynı isimli tepede yer alıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Tamamen doğal bir ortama sahip olan bölge doğa kampı sevenler için oldukça uygun bir bölge.
Çal yaylası etrafı tamamıyla sık ormanlık alanla kaplıdır. Bu sebeple bol oksijene ve ferah bir ortama sahip olan Çal yaylasında çadır ve karavan kampı rahatlıkla yapılabiliyor. Oldukça sakin bir atmosfere sahip olan Çal yaylası kampçılar için harika fırsatlar sunuyor. Kampçılığın yanı sıra bölgede doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık, piknik gibi aktiviteler de yapılabiliyor. Hafta sonları yöre halkı tarafından piknikler için tercih edilen bölge hafta içleri daha sakin oluyor. Yaylada kamp yapmak için en uygun zaman ise mayıs ve eylül ayları arası. Diğer zaman dilimlerinde yayla yükseltiden dolayı ciddi derecede soğuk olabiliyor. Yaz aylarında sunduğu serinlik ve ferahlık kampçılar için vazgeçilmez oluyor.
Çal yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Gındıra Gölü Kamp Alanı
Amasya şehir merkezine 65 km mesafede bulunan Gındıra gölü Taşova ilçesinde yer alıyor. Kamp yapmak için oldukça ideal noktalardan biri olan göle ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Borabay gölü çevresine yakın bir noktada yer alan göl sakin ve huzurlu ortamıyla kampçılar tarafından oldukça tercih ediliyor.
Gındıra gölü doğa ile iç içe ve sakin bir ortamda kamp yapmak isteyenlere en uygun noktalardan biri. Çoğu kişi tarafından henüz keşfedilmeyen bölge oldukça sakindir. Kuş sesleri arasında doğa yürüyüşleri yaparak huzurlu vakit geçirilen kamp alanında çadır ve karavan kampları için uygun alanlar bulunuyor. Doğa fotoğrafçılarının harika doğa fotoğrafları da çektiği bir alan olan Gındıra gölü bölgedeki en sakin ve huzurlu kamp alanlarından. Bununla birlikte Borabay Gölü Tabiat Parkı’na da oldukça yakın olan bölge çevredeki diğer güzelliklerin keşfedilmesi açısından da fırsatlar sunuyor.
Gındıra gölü ve çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor. Bunun yanında bazı ihtiyaçlar hemen yakında yer alan Borabay gölü tabiat parkındaki tesislerden giderilebilir.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı
Amasya kent ormanı Amasya şehir merkezinde yer alıyor. Merkeze 5 km mesafede yer alan kent ormanına şehir merkezinden toplu taşımayla rahatlıkla ulaşılabiliyor. Amasya şehir merkezinde yaşayanlar için ferah bir mesire alanı olan bölgede kampçılık faaliyetleri de rahatlıkla yapılıyor.
Amasya kent ormanı şehir merkezinin hemen kıyısında yer alıyor. Bu yüzden yazın sıcaktan bunalan Amasyalılar kent ormanına akın ediyor. Özellikle hafta sonları günübirlikçilerin akınına uğrayan bölge oldukça kalabalık oluyor. Kent ormanında çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Ancak kalabalıktan uzak sakin bir ortamda şehre yakın bir noktada kamp yapmak isteyenlerin hafta içlerini tercih etmesi gerekiyor.
Amasya kent ormanında kamp yaparken bir yandan da şehir merkezindeki gezilecek yerler görülebilir. Tarihi birikimiyle ön planda olan Amasya şehir merkezi gezilip görülecek birçok tarihi eser, müze ve cami barındırıyor. Yürüme mesafesinde olan noktalara kolayca ulaşım sağlanabiliyor.
Amasya kent ormanında kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak şehir merkezinin oldukça yakın olması sebebiyle bu durum çok da problem teşkil etmiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Akdağ Yaylası Kamp Alanı
Akdağ kamp alanı şehir merkezine 27 km mesafede yer alıyor. Yolu engebeli ve ulaşımı sıkıntılı olan bölge özellikle arazi kampı sevenlerin uğrak noktası oluyor. Kamp alanına ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Ulaşım toprak yollardan ve yaya olarak patikalardan sağlanabiliyor. Akdağ kamp alanında yıl boyu birçok şenlik ve festival de düzenleniyor.
Akdağ yaylası Amasya’nın önemli yükseltilerinden Akdağ zirvesinde yer alıyor. Küçük bir yerleşim noktasına da sahip olan yayla kampçıların ve doğa tutkunların Amasya bölgesinde en çok tercih ettiği noktalardan biridir. Macera severlere birçok fırsat sunan bölgede doğa yürüyüşleri ve tırmanış sporu da yapılan faaliyetler arasındadır.
Akdağ bölgesi flora ve fauna açısından da oldukça zengin bir bölge. Kamp alanı yakınlarında kızıl geyiklerin beslenme ve üreme noktaları yer alıyor. Bölgede kamp yaparken bu şekilde yaban hayatı gözlemciliği de yapılabilir. Yaylada bulunan yöre halkı ziyaretçilere karşı son derece misafirperver ve yardımseverdir. O yüzden Akdağ kamp bölgesinde rahat ve huzurlu bir ortamda kamp kurmak mümkün.
Kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gidecekler hazırlıklarını önceden tamamlayarak bölgeye ulaşmaları gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Baraklı Şelalesi Kamp Alanı
Amasya şehir merkezine 55 km mesafede yer alan Baraklı şelalesi Taşova ilçesinde Yukarı Baraklı köyü yakınlarında bulunuyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanırken Baraklı şelalesi kamp severlere harika bir ortam sunuyor.
Yaklaşık 35 metre yükseklikten dökülen Baraklı şelalesi özellikle bahar aylarında eriyen karlarla birlikte dolu dolu akıyor. Bu eşsiz manzaraya şahit olmak isteyen doğaseverler de bölgeye giderek manzaranın tadını çıkarıyorlar. Ayrıca kamp severler çadır kampı kurarak sıcak yaz günlerinde şelalenin sularında serinleme fırsatı buluyorlar.
Yukarı Baraklı köyünden sonra oldukça sıkıntılı bir yoldan ulaşım sağlanan şelale bölgesine daha çok arazi aracıyla veya yaya olarak gitmek gerekiyor. Kampçılığın yanı sıra günübirlik piknikler için yöre halkı tarafından da tercih edilen Baraklı şelalesi yem yeşil bir ortamın içerisinde akarak insana huzur veriyor. Şelalenin hemen yanı başına kamp kurarak suyun akışını seyre dalmak oldukça keyifli oluyor.
Baraklı şelalesi ve çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Ulaşım yönünden de sıkıntılı olan bölgeye bütün hazırlıklar tamamlandıktan sonra kamp için gidilmeli.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Belevi Akpınar Kamp Alanı
Amasya’nın Taşova ilçesinde yer alan Belevi köyü ve Akpınar mesire alanı şehir merkezine 48 km mesafede yer alıyor. Mesire alanına ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Hemen yakınlarında alabalık tesisleri de bulunan bölgede kamp yapmak oldukça keyifli.
Belevi Akpınar mesire alanı yöre halkının piknik için tercih ettiği noktalardan biridir. Sakin doğası ve huzurlu ortamıyla çadır ve karavan kampı için de oldukça uygun olan Belevi Akpınar kamp alanı doğa içinde vakit geçirmek isteyenler için iyi bir alternatif. Sıcak yaz günlerinde kamp kurarak ferahlamak ve şehrin stresini atmak insanı oldukça rahatlatıyor. Bununla birlikte bölgedeki Alabalık tesislerinden taze balık alınarak doğal ortamda oldukça kaliteli bir beslenme de sağlanabilir. Özellikle yaz aylarında sıcaktan bunalanların ferahlamak için tercih ettiği noktalardan biri konumundaki Belevi kamp alanı bu konuda iyi bir alternatif oluyor.
Belevi Akpınar kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bununla birlikte çevredeki Alabalık tesisleri kısmen ihtiyaçları karşılayabiliyor. Yine de bölgeye bütün ihtiyaçları tedarik ettikten sonra gitmekte yarar var.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Dereli Havuzbaşı Mesire ve Kamp Alanı
Dereli Havuzbaşı mesire alanı yine Amasya’nın Taşova ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 50 km, ilçe merkezine de 19 km mesafede yer alan Dereli Havuzbaşı mesire alanına İlçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor.
Ormanlık ve yeşil bir bölge olan Dereli yöre halkının mesire alanı olarak kullandığı bir bölgedir. Yakın zamanda güzel bir de havuz yapılarak farklı faaliyetler yürütülmeye başlandı. Buna bağlı olarak kampçılar ve doğaseverlerin ilgi gösterdiği bölgede çadır ve karavan kampı kurulabiliyor. Orman içerisinde sakin noktalarda ve havuz kenarında kurulan kamplar insana huzur veriyor. Bununla birlikte günübirlik piknikçiler sebebiyle yaz aylarında ve özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olan bölge kamp için hafta içleri tercih edilmelidir.
Yemyeşil ortamı, temiz ve bol oksijeniyle Amasya bölgesinde kamp yapmak için iyi bir alternatif olan Havuzbaşı mesire alanı uzun yıllar Tabya mevkii olarak anılmış. Dereli Havuzbaşı mesire alanında kampçıların ihtiyaçları kısmen karşılanabiliyor. Bölgede WC, mescit, içme suyu vb. ihtiyaçlar karşılanabiliyor ancak market, gıda vb. temel ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, mescit, içme suyu kaynağı, piknik alanı ve piknik masaları, çadır kamp yerleri ve otopark alanı. Elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kırkharman Köyü Destek Baraj Gölü Kamp Alanı
Destek barajı Amasya şehir merkezine 60, Taşova ilçe merkezine ise 30 km mesafede yer alıyor. Destek barajına özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor. Sakin ve huzurlu bir ortama sahip olan baraj ve çevresinde rahatlıkla kamp yapılabiliyor.
Devlet Su İşleri tarafından sulama barajı olarak yaptırılan baraj ve çevresi zamanla yöre halkının kullandığı bir mesire alanına dönüşmüş. Yemyeşil ormanların ortasında bulunan baraj çevresinde çadır ve karavan kampı kurularak harika manzara eşliğinde doğanın tadı çıkarılabiliyor.
Destek barajında tatlı su balıkçılığı da yapılıyor. Bunun yanı sıra şehirden kaçanlar, kafa dinlemek isteyenler ve doğaseverlerin temiz ve bol oksijenli bölgeye gelerek ormanın içerisinde yürüyüş, kamp ve piknik faaliyetlerinde bulunuyorlar. El değmemiş doğası, temiz havası ve sakin ortamıyla Destek barajı Amasya ve çevresinde doğaseverler için güzel alternatiflerden biri. Sıcak yaz aylarında serinlemek isteyenler barajı tercih ediyor.
Destek barajı kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye bütün ihtiyaçları temin edip hazırlıklı bir şekilde gitmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Gürsu Göleti Kamp Alanı
Gürsu göleti Amasya’nın Taşova ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 60 km mesafede yer alan gölete ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. 2013’te sulama göleti olarak yapılan bölge günümüzde kamp ve piknikler için tercih ediliyor.
Yüksek bir noktada bulunan Gürsu göletinin manzarası oldukça güzel. Akdağ’dan Niksar’a kadar uzanan bölgeye hâkim bir noktada bulunan göletin etrafında çadır ve karavan kampı için oldukça uygun mekânlar bulunuyor. Ayrıca Amasya ovalarını da kuş bakışı bir şekilde görme imkânına sahip olacağınız gölet ve çevresi sakinliğin ve huzurun adresi adeta. Bununla birlikte ormanlık bölgede yer alan göletten çevrede bulunan yaylalara ve diğer doğal güzelliklere yürüyüş yaparak ulaşmak mümkün. Gölet ve çevresinde buz gibi su kaynakları, yürüyüş rotaları ve piknik yapacak alanlar mevcut. Göletin diğer bir ismi ise Şehit Himmet Aydemir Göleti. Gürsu göleti şehirden uzaklaşmak için güzel bir alternatif olarak ön plana çıkıyor.
Gürsu göleti ve çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin hazırlıklarını önceden tamamlayıp bölgeye gelmeleri gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Uluköy Barajı Kamp Alanı
Amasya’nın Taşova ilçesinde yer alan Uluköy barajı şehir merkezine 60 km mesafede yer alıyor. Baraja ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Tokat ve Amasya il sınırlarının birleştiği noktada yer alan baraj ve çevresini her iki şehrin halkı da piknik ve mesire alanı olarak kullanıyor.
70’li yıllarda bölgenin sulama ihtiyacını gidermek amaçlı yapılan baraj şimdilerde mesire alanı olarak kullanılıyor. Amasya’dan ziyade Tokat’a yakın olan ve Tokat halkının sık tercih ettiği bölge çadır kampı ve karavan kampı için de oldukça uygun. Olta balıkçılığının da yapıldığı baraj ve çevresi doğal olarak oldukça güzel ve ilgi çekicidir. Bunun yanında doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık için de meraklılarına uygun alternatifler sunuyor.
Yaz aylarında bile rüzgârlı ve ferahlatıcı bir havaya sahip olan bölge özellikle yaz aylarında serin hava arayanların uğrak noktası oluyor. Ayrıca yaz mevsimlerinde özellikle hafta sonları günübirlik piknikçiler tarafından sıkça ziyaret ediliyor ve oldukça kalabalık olabiliyor.
Uluköy barajı kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için ihtiyaçları temin ederek gitmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Tekke Gölü Kamp Alanı
Tekke gölü aynı ismi taşıyan Tekke köyü yakınlarında Taşova ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 50 km mesafede yer alan göle ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Taşova bölgesinde mesire alanı olarak kullanılan alanlardan biri olan Tekke gölü kamp yapıp keyifli vakitler geçirmek isteyenler için güzel fırsatlar sunuyor.
Yöre halkının piknik yapmak için sıkça ziyaret ettiği bölge çadır ve karavan kampı için de oldukça uygun alanlar barındırıyor. Çevre düzenlemesi ve tesisler biraz bakımsız olsa da doğal ortamı oldukça etkileyici. Hafta sonları oldukça kalabalık olan bölgeye sakin ortamda kamp için hafta içleri gitmek gerekiyor. Piknik için çardaklar, masalar ayrıca doğaseverler için yürüyüş rotaları da bulunuyor. Biraz daha çevre düzenlemesi ve bakımla oldukça harika bir kamp alanı olacağı aşikârdır.
Tekke gölü kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacak bir tesis bulunmuyor. Dinlenme tesisi olarak hizmet veren küçük bir işletme bölgede olsa da ihtiyaçlara cevap verme konusunda yetersiz kalıyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını temin etmeleri ve hazırlıklı gelmemeleri gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı
Kızkayası kanyonu Tokat ili sınırlarında Merzifon ilçesine 17 km mesafede yer alıyor. Bölgenin ilgi çekici doğal güzelliklerinden biri olan kanyonun Amasya şehir merkezine mesafesi ise 75 km. 3 km uzunluğa sahip olan kanyonun çıkışında bir de Roma dönemine ait tarihi bir köprü bulunuyor.
Kızkayası kanyonu tarihi ve doğal güzellikleri sebebiyle doğaseverler ve özellikle kampçılar tarafından sıkça tercih ediliyor. Huzurlu ve sakin ortamı çadır ve karavan kampı için oldukça uygun fırsatlar sunuyor. Oldukça geniz bir arazi olan Kızkayası kanyonunda istenilen ve uygun görülen her noktaya kamp kurulabilir.
Doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık, günübirlik piknikler için sıkça tercih edilen Kızkayası kanyonunda eski dönemlere ait bir de tapınak bulunuyor. Kayaların arasından temiz kaynak sularının çıktığı kanyon tarihi birikimi ve doğal güzellikleriyle doğaseverleri bekliyor. Yine kanyonun etrafındaki irili ufaklı dehlizler macera severlerin etkileneceği türden.
Kızkayası kanyonunda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden elektrik, aydınlatma, gıda vb. ihtiyaçlar için bölgeye mutlaka hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Yedikır Baraj Gölü Kamp Alanı
Yedikır baraj gölü Amasya Suluova’da en popüler mesire alanlarından biri konumundadır. Şehir merkezine 35 km mesafede yer alan baraj gölüne ulaşım ilçe merkezinden minibüslerle sağlanabiliyor. Özel araçlarla da rahatlıkla ulaşım sağlanan baraj gölünde gün batımı manzarası oldukça harika oluyor.
Yedikır baraj gölü ve etrafı yaban hayatı koruma alanı olarak ilan edilmiş. Bu sebeple bir yandan mesire alanı ve kamp aktiviteleri için tercih edilirken diğer taraftan bölgenin korunması ve doğal yapının bozulmaması için çalışmalar yapılıyor. Ağaçlandırılan alanla birlikte oldukça büyük bir alanı kaplayan Yedikır baraj gölünde çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan bölgede olta balıkçılığı faaliyetleri de yapılıyor.
Yedikır barajı ve çevresinde doğaseverler için yürüyüş rotaları, kamp alanları, piknik masaları ve kamelyalar bulunuyor. Çevre illerden de sıkça gelen oluyor. Yedikır baraj gölü yöre halkının özellikle hafta sonları şehirden kaçarak doğaya sığındıkları noktalardan biri konumundadır.
Yedikır baraj gölünde kısmen de olsa kampçıların ihtiyaçları karşılanabiliyor. Bölgede WC, içme suyu, mescit, küçük de olsa bir market hizmet veriyor. Buralardan temel ihtiyaçlar karşılanabilir.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, içme suyu kaynağı, mescit, market, yürüyüş parkurları ve çadır kamp alanları. Elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Kapsamlı bir yiyecek ve içecek alışverişi için kamp alanına gelmeden önce ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Ücretli Kamp Yerleri
Boraboy Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanı
Amasya’nın en popüler turizm mekânlarından biri olan Borabay Gölü Tabiat Parkı şehir merkezine 62 km mesafede yer alıyor. Borabay köyü yakınında bulunan tabiat parkına Taşova ilçesinden minibüslerle ve özel araçlarla kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor. Tabiat parkı olması sebebiyle girişlerde şahıs 4,5 TL, otomobil ise 13 TL olarak ücret alınıyor.
Aynalı göl olarak da anılan Borabay gölü yeşil doğası ve enfes manzarasıyla görenleri büyülüyor. Çevresindeki güzelliklerin göle yansıması ve gölün aynı şekilde bunları aksettirmesi sebebiyle Aynalı göl olarak anılıyor. Deniz seviyesinden yaklaşık bin metre yüksekte bulunan Borabay gölü ve çevresinde çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Tabiat parkında çadır kurmak isteyenlerin 46 TL karavanla kamp yapmak isteyenlerin ise 61 TL kamp ücreti ödemeleri gerekiyor.
Borabay gölünde kampçılığın haricinde doğaseverler piknik, bisiklet sürüşü, doğa yürüyüşleri, yayla turizmi ve doğa fotoğrafçılığı gibi aktiviteler de yapabiliyorlar. Kamp konaklaması haricinde tabiat parkı içerisinde bulunan kır evlerinde de konaklama sağlanabiliyor.
Borabay Gölü Tabiat Parkı’nda kampçıların ve doğaseverlerin ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesis mevcut. İçme suyu çeşmeleri, WC, büfe, mescit, kır lokantası vb. tesislerden her türlü ihtiyaç karşılanabiliyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, çeşme, büfe, mescit, çocuk oyun alanı, kır lokantası, piknik masaları, etkinlik alanı, gezi rotası, konuk evi, giriş kontrol noktası, kır evi, gölet alan, çadır ve bungalov konaklama yerleri, bisiklet sporu, fotoğrafçılık, ekolojik turlar, doğa temalı şenlikler ve manzara seyir noktaları.
Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 4,5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 4,5 TL, motosiklet 9 TL, otomobil ve kamyonet 13 TL, minibüs 40 TL, midibüs 72 TL, otobüs 121 TL. Çadır yeri (günlük) 46 TL, karavan yeri (günlük) 61 TL, 3 yataklı kır evi (günlük) 230 TL ve 4 yataklı kır evi (günlük) 270 TL.
Web Sitesi: http://boraboy.tabiat.gov.tr/