Ukrayna’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Yöresel Lezzet

Ukrayna’da damak tadınıza uygun yemekler bulacağınıza eminiz…

Ukrayna’da ne yenir, ne içilir başlıklı yazımızda sizlere ülkede mutlaka tatmanız gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Sovyet Mutfağı iştah kabartıcı yemeklere sahip. Sizlerde Ukrayna’ya seyahat etmeyi planlıyorsanız sizler için hazırladığımız yiyecek listesine bir göz atın deriz.

#1 Ukrayna’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında ise;

1- Borsch

Borscht

Ukrayna’nın en bereketli çorbalarından biri Borsch.. İçerisinde birden çok malzemenin yer aldığı çorba sebze ağırlıklı. Defne ve et ile lezzetlendiren çorbanın rengi ise can alıcı bir kırmızı diyebiliriz. Ülkede hemen her restoranda başlangıç olarak yiyebileceğiniz çorbanın sour cream ile birlikte servis edildiği bilgisini de verelim. –Mutlaka deneyin!

2- Banosh

Banosh

Ukrayna’nın batısında bolca göreceğiniz Banosh yemeği, bizdeki kuymağa çok benziyor. Sour cream ile bir araya gelen mısır unu, yumurta, lor peyniri gibi malzemelerden oluşan bu yemek ülkede, sabah kahvaltılarının vazgeçilmez ögesi. Ağızda dağılan ve muhteşem bir tada sahip olan lezzet bombası banosh’u denemeyi ihmal etmeyin deriz!

3- Kotleta Kev

Kotleta Kev

Görüntüsü içli köfteye benzeyen Katliyeta, panelenmiş tavuğun içerisine tereyağ ve dereotu konularak hazırlanan bir ara sıcak. Önceden hazırlanmış harca bandırılarak kızartılan tavuklar, muhteşem birer lezzet bombası haline geliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Deruny

Deruny

Ukrayna’nın tadına doyamayacağınız lezzetlerden biri de Deruny… Tadı mücvere benzeyen yiyecek, patatesten yapılıyor ve sour cream ile taçlandırılıyor. Günün her öğününde yiyebileceğiniz bu lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

5- Pampushky

Pampushky

Önceden yapılmış hamurların daire şekilde kesilmesinden sonra içlerinin tatlı ile doldurulmasıyla yapılan Donutvari bir tatlı olarak tanımlayabileceğimiz Pampushky, bayılacağınız bir tatlı. Birde üzerine pudra şekeri döküldü mü tadından yenmiyor. Üstlerine ise mutlaka gül reçeli dökülüyor ve öyle servis ediliyor. Mutlaka deneyin.

6- Pechenya

Pechenya

Akla gelebilecek hemen her hayvanın etini yiyen Ukraynalıların, geyik etine de ayrı bir düşkünlükleri var. Geyik, kuzu, dana ya da domuz etinden hazırladıkları rostolara ise ayrı bir özeniyorlar. Yumuşacık pişirdikleri etleri bol baharat ve sevdikleri sebzelerle birleştirip hazırladıkları yemeğe ise Pechenye diyorlar.

7- Vareniky

Vareniky 

Bizim Ukrayna’nın en sevdiğimiz yemeği Vareniky.. Nedeni ise Türk mantısına çok benzemesi. Yarım daireler şeklinde yapılan makarna hamurunun içine et, patates, mantar ya da vişne konmasıyla oluşan Vareniky’nin görüntüsü de aynı tadı kadar iştah kabartıcı. Sour creamle servis edilen makarna Ukrayna seyahatinizde mutlaka denemeniz gereken yemeklerden biri.

8- Uzvar

Uzvar

Önceden kurutulmuş meyvelerden hazırlanan ve kompostoya benzeyen serinletici içecek Uzvar, Ukrayna’nın en meşhur alkolsüz içeceklerinden biri. Balla tatlandırılan bu içecek özel günlerde mutlaka servis edilir. Yılbaşlarının votkadan sonra en gözde içeceği olan Uzvar’ı mutlaka denemenizi tavsiye ederiz..

*Ukrayna’nın Birbirinden Güzel Şehirleri için Tık Tık.. 🙂

Ukrayna’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin