Sakız Adası’nın En Popüler Gezi Noktaları

Geçmişte bölgenin en önemli ticaret ve denizcilik merkezlerinden biri olan Sakız Adası, günümüzde Yunanistan’ın en çok turist çeken adalarından biri konumunda bulunuyor. 

Ege Bölgesi’ne tatil yapanların görmesi gereken yerlerden biri olan Sakız Adası, Çeşme’nin tam karşısında bulunuyor. Bölge Avrupa‘da Chios, Yunanlılar arasında ise Hora olarak adlandırılıyor. Ülkemizde ise bölgedeki sakız ağaçları nedeniyle Sakız Adası olarak isimlendirilmektedir. Eğer siz de bu güzel adaya bir ziyaret düşünüyorsanız Sakız Adası gezilecek yerler listemize göz atmanızı öneriyoruz.

Sakız Adası Gezilecek Yerler

1. Chios Kalesi

Chios Kalesi

Şehir merkezinin kuzeyinde bulunan Sakız Kalesi, 1694 yılında inşa edilmeye başlanmıştır. Cenevizliler zamanında şehrin saldırılardan korunması için yapılan kale, düzensiz bir beşgen şeklinde bulunmaktadır. Kaleyi gezdikten sonra merkez Chios içinde keyifli bir gezinti yaparak gününüzü daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

2. Kambos

Kambos

Adanın en güzel köylerinden biri olan Kambos, kırmızı taşlardan yapılan evleriyle farklı bir dokuya sahip. Köyde bulunan ve narenciye ile ilgili çok detaylı bilgiler edinebileceğiniz Citrus Narenciye Müzesi‘ni de gezmeyi ihmal etmeyin.

3. Armolia

Armolia Köyü

Esasında bir Orta Çağ köyü olan Armolia, günümüzde yeniden inşa edilerek yerleşim yeri olarak kullanılmaya devam edilmektedir. Köyde özellikle çömlek ve seramik üretimi konusunda bilgilenmek ve bu eşyalardan hatıra olarak almak mümkün.

4. Pyrgi Köyü

Pyrgi Köyü

Damla sakızı üretiminin hayli fazla olduğu Pyrgi Köyü, zamanında korsan saldırılarından korunmak için kale kent şeklinde bir mimariyle inşa edilmiştir. Köydeki evlerin üzerinde bulunan süslemeler ise köyü en özel kılan detaylardan biri. Köydeki Sakız Müzesi ise mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

5. Olympi

Olympi Köyü

Orta Çağ’da gelebilecek saldırılardan kendisini korumak isteyen halkın kale görünümlü evler yapması, günümüzde de köydeki Orta Çağ havasını hissetmenizi sağlıyor. Köyün dar sokaklarından yapacağınız keyifli bir gezintinin çok hoşunuza gideceğinden emin olabilirsiniz.

6. Mesta

Mesta Köyü

Korsan saldırılarından korunmak adına kaleyi andıran mimariye sahip bir diğer köy olan Mesta da etkileyici atmosferi ile görülmesi gereken yerlerden biri.

7. Nea Moni Manastırı

Nea Moni Manastırı

Meryem Ana’ya ithaf edilen Nea Moni Manastırı‘nın inşası 11. yüzyıla dayanıyor. UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi‘nde koruma altına alınan manastır keşişlerin yaşamına dair etkileyici bir gezinti imkanı sunuyor. Manastır, Sakız Adası’na 15 km. mesafede bulunuyor.

8. Anavatos

Anavatos

Anavatos için Osmanlı Devleti’nin bölgede gerçekleştirdiği fetih hareketinden kaçan yerli halkın saklandığı yer olarak bahsedilmektedir. Uçurumlar arasına inşa edilen köyün etrafına çevriler surlarla köyün bir kale görünümü alması sağlanmıştır. Vaktiniz olursa Sakız Adası’nda bu köyü görmenizi öneririz.

9. Volissos

Volissos Köyü

500 kişinin yaşadığı Volissos Köyü, adanın merkezine yaklaşık olarak 40 km. mesafede bulunuyor. Bizans döneminden kalma eserlerin yoğunlukta bulunduğu köy, turizm anlamında adanın en hareketli yerlerinden biri. Köyde birçok restoran, taverna, otel ve tesis ziyaretçilere hizmet veriyor.

10. Lagkada

Lagkada

Adanın eğlenceli yerlerinden biri olan Lagkada, manzara eşliğinde keyifli yemekler yemek ve birbirinden güzel fotoğraflar çekmek için mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri.

11. Keyifli Plajları

Karfas Plajı

Sakız Adası, sahip olduğu birbirinden güzel ve keyifli plajları ile ziyaretçiler için oldukça cazip bir destinasyon. Komi, Lithi Eleniti, Karfas ve daha birçok farklı plaj denizin ve eğlencenin tadını çıkarmak isteyen ziyaretçileri ağırlıyor.

Sakız Adası’na Nasıl Gidilir?

Ülkemizden Sakız Adası’na gidiş için İzmir‘in Çeşme ilçesinden kalkan feribotları tercih etmeniz gerekiyor. Feribot seferleri için tercih edebileceğiniz farklı firmalar bulunuyor. Normal feribot seferleri 45 dakikada sizi Sakız Adası’na ulaştırırken, hızlı feribot seferleri ile bu süreyi 30 dakikaya indirmeniz mümkün.

Seyahatiniz için normal feribotu tercih ederseniz 26€, hızlı feribotu tercih ederseniz 32€ ücret ödemeniz gerekiyor. 6 yaşına kadar olan çocuklardan yolculuk için ücret alınmazken, 7-12 yaş arası çocuklar %50 indirimli olarak seyahat edebiliyor.

Sakız Adası için siz de İzmir uçak bileti seçeneklerini inceleyerek İzmir’e geldikten sonra Çeşme’ye geçebilir buradan da Sakız Adası için feribota binebilirsiniz. Bu arada Yunanistan için Shengen vizesi veya kapı vizesinin gerekli olduğunu hatırlatmamız gerek.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin