Riyad’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Yöresel Lezzet

Arap halkının neredeyse binlerce yıldır aynı yemekleri tükettiği aşikar. Riyad halkının da yöresel yemeklere ayrı bir düşkünlüğü var.

‘’ Riyad’da Ne Yenir , Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Riyad geziniz sırasında aç kalmayacağınızdan bizler eminiz. Genellikle et yemeklerinin olduğu bu mutfak sizlere çok da yabancı gelmeyecek.

#1 Riyad’da Ne Yenir?

Listenin ilk sırasında;

1- Madfoon

Madfoon

Ülkenin pirinç bazlı yemeklerinden biri de Madfoon.. Kavrulmuş fındık, kuru üzüm ve ağır ağır pişirilmiş kuzu etinden oluşan yemek, Riyad’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt oluyor. Üstelik kentteki hemen her restoranda bulabilmeniz de mümkün.

2- Kabsa

Kabsa

Arap yemeklerinde pirinç ve et vazgeçilmez ikililer arasında yer alıyor.. Kabsa da Arap dünyasının en ünlü yemeklerinden biri… Et, sebze ve yoğun baharat ile yapılan bu yemeği Riyad geziniz sırasında bir akşam yemeğinde denemenizi tavsiye ederiz.

3- Haneeth

Haneeth

İçerisinde kuzu eti ve yoğun baharatın yer aldığı Haneeth, Arap yemeklerinin en eskilerinden biri. Riyad’da hemen her evde pişirilen bu lezzetli eti restoranlarda da tatma şansı yakalayabilirsiniz.

4- Jareesh

Jareesh

Haşlanmış et ve öğütülmüş buğday ile hazırlanan Jareesh, Riyad’ın en ünlü yemeklerinden biri. Genellikle tavuk eti, buğday ve yoğun miktarda tereyağı kullanılarak yapılan bu yemek, şehirde yer alan hemen her restoranda bulabileceğiniz lezzetlerden biri.

5- Gursan

Gursan

İçerisine bol sebze, tercihe bağlı bir et çeşidi ve bol baharatın eklendiği Gursan yemeği mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden bir diğeri..

Riyad’da bir akşam yemeğinizi bu lezzeti deneyerek harika bir ziyafet haline getirebilirsiniz.

6- Aseedah

Aseedah

Şehirde yiyeceğiniz en lezzetli yemeklerden biri de Aseedah.. Öğle ve akşam olmak üzere iki öğünde de rahatlıkla deneyebileceğiniz bu lezzetin içerisinde kepekli buğday, kaynar su ve tuz yer alıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

7- Khmer

Khmer, Riyad’da sıklıkla tüketilen yemeklerden biri. Noodle olarak tarif edebileceğimiz bu yemeğin içerisinde erişte, bol sebze ve et parçaları yer alıyor. Besin değeri yüksek bu yemeği mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

8- Harissa

Harissa

Biber salçası, kavrulmuş kırmızı biber, sarımsak ve bol baharat ile hazırlanan Harissa, Riyad’da mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer alıyor. Zeytin yağı ile yapılan bu lezzeti bir meze olarak tanımlayabilmemiz mümkün. Üstelik kentteki hemen her restoranda kolaylıkla bulabilirsiniz..

9- Arabic Qahwa

Arabic Qahwa

Orta Doğu ülkelerinin meşhur mu meşhur içeceklerinden biri Arap kahvesi.. Araplar için oldukça önemli içeceklerden biri olan kahveyi diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerden biri de içerisine eklenen kakule.. Kakule Arap kahvelerinin hemen hepsinde yer alan bir baharat türüdür. Denemenizi tavsiye ederiz.

10- Çay

Çay

Arap kültüründe Çay en az bizdeki kadar büyük öneme sahip.. Arapların çaya verdiği önem aşikar. Hemen her öğünde tüketilen bu içeceğin bizdekinden oldukça farklı olduğunu da belirtelim. Çeşitli aromalarda servis edilen Arap çayı, Riyad’da mutlaka denemeniz gereken içeceklerden biri.

*Riyad Gezilecek Yerler için..

Riyad’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin