Phnom Penh Gezilecek 10 Yer | Detaylı Anlatım

Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh, bir zamanlar ‘Asya’nın İncisi’’ olarak adlandırılan Fransız Sömürgesi’nden kurtulduktan sonra da ülkenin en çok turist çeken noktası olarak nitelendirilen bir kent konumuna yükselmiştir.

Phnom Penh gezilecek yerler yazımızda sizler için şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik Mistik atmosferi, muhteşem mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan kentte gezilecek yerler de bir hayli fazla…

#1 Phnom Penh Gezilecek Yerler

Birlikte inceleyelim;

1- Bağımsızlık Anıtı

Bağımsızlık Anıtı

Kamboçya’nın 1953 yılında Fransızların Sömürgesi’nden kurtulmasına ithafen yaptırılan Bağımsızlık Anıtı, şehrin simgelerinden biri haline gelmiş yapılar arasında ilk sıradadır. Mimarisine bakıldığında Angkor stilini göreceğiniz anıtın en önemli özelliklerinden biri de görenleri kendine hayran bırakan çok başlı yılan kabartmalarına sahip olmasıdır.

2- Kamboçya Ulusal Müzesi

Kamboçya Ulusal Müzesi

Şehrin tarih ve arkeoloji müzesi olan Kamboçya Ulusal Müzesi, Kmer sanatına ait en geniş koleksiyonlardan birine sahip önemli bir müzedir. Kraliyet Sarayı’nın kuzeyinde konumlanan yapı, ülkenin en büyük müzesi olmakla birlikte 1920 yılında ziyarete açılmıştır.

Kamboçya tapınaklarının eşsiz güzellikteki mimarisinden esinlenerek yaptırılan müze binası, ülkenin köklü tarihini birçok perspektiften ziyaretçilerine sunar.

3- Wat Botum

Wat Botum

Kraliyet Sarayı’nın yanında yer alan Wat Botum, 1860’lı yıllar içerisinde inşa edildiği bilinen tarihi bir yapıdır. Şehrin ünlü isimleri, politikacıları ve seçkinlerinin gömüldüğü alan turistlerin akın ettiği gezi noktaları arasında yer alıyor.

4- Tuol Sleng Soykırım Müzesi

Tuol Sleng Soykırım Müzesi

1975-1979 yılları arasında ülkede çok büyük kayıpların verilmesine sebep olan Kızıl Kmerler’in başlattığı soykırım, Kamboçya’nın en acı tarihi olaylarından biridir. 17 bin kişinin işkence görerek hapsedildiği bu bina, günümüzde müzeye çevrilmiş ve o dönemleri anlatan en değerli belgeleri ziyaretçilerine sunmuştur.

Soykırıma ilişkin tüm ayrıntıların anlatıldığı Tuol Sleng Soykırım Müzesi’nde, hapsedilen ve işkence görenlerin mahkumlarına da yer verilir. Müzede yer alan en ürpertici ayrıntı ise o dönemde öldürülen bazı insanların kafataslarının da sergi salonunda yer almasıdır. Dolaşırken tüylerinizin diken diken olduğunu hissedeceksiniz…

5- Kraliyet Sarayı

Kraliyet Sarayı
(Phnom-Penh)

20. yüzyılın Kamboçya mimarisi denince akla gelen ilk adres olan Kraliyet Sarayı, ülke kralı Norodom Sihanouk’un ikamet ettiği malikanedir aynı zamanda.. Muhteşem mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan saray, yeşillikler ile kaplı bir bahçe içerisinde şehrin en güzel noktasında yer alıyor.

Turistik gezilere yalnızca bir bölümü açık olan sarayın olduğu bahçede ülkenin en ihtişamlı tapınaklarından biri olan Gümüş Tapınak’a, Zümrüt Buddha ve Altın Buddha gibi dünyanın en kıymetli heykellerine ev sahipliği yapıyor.

6- Wat Ounalom Tapınağı

Wat Ounalom Tapınağı

Kamboçya’da Budizmin merkezi olarak kabul edilen Wat Ounalom Tapınağı, 1443 yılından günümüze gelen kentin mimarlık harikası eserlerinden biridir. Bir kompleks içerisinde yer alan tapınağın bulunduğu alanda, 44 farklı tarihi yapı da ziyaretçilerini bekliyor..

7- Kamboçya – Vietnam Dostluk Anıtı

Kamboçya Vietnam Dostluk Anıtı

Başkent Phnom Penh’in en önemli anıtlarından biri olan Cambodia – Vietnam Dostluk Anıtı, 1970’li yılların sonlarında Komünist rejim tarafından inşa ettirilen önemli bir yapıttır.

Şehirde tüm toplantıların ve protesto eylemlerin başlangıç noktası olarak kabul edilen dostluk anıtında, iki asker heykeli ve bir de saat kulesi bulunur.

8- Choeung Ek

Choeung Ek

Kızıl Kmerler’in yaptıkları acı verici soykırımda ölenler için yaptırılan toplu mezar sitesinin hemen önünde yer alan Choeung Ek Anıtı, 1 milyondan fazla insanın ölümünü anma amaçlı yaptırılmış ve şehrin simgesi haline gelmiş yapılardan biridir.

9- Wat Phnom Tapınağı

wat phnom temple

1372 yılında inşa edilen Budist Tapınağı Wat Phnom, 27 metre yüksekliğiyle hem şehrin en yüksek dini yapısı hem de başkentin merkez noktasında olması sebebiyle ülkeye gelen turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği noktalar arasındadır.

Budistler için en önemli kutsal alanlardan biri kabul edilen tapınağın bahçesi de en az kendi kadar gösterişli ve dikkat çekicidir. Bir dizi restore çalışmasından geçen tapınak, günümüzde şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biri olma özelliğini koruyor.

10- Gümüş Pagoda

Gümüş Pagoda

17. yüzyılda yaptırıldığı düşünülen Gümüş Pagoda, çatı süslemeleri bakara kristalinden yapıldığı için Gümüş adını alan bir tapınaktır. Mimarisinin Bangkok Büyük Sarayı örnek alınarak yapıldığı ve 25 karat ağırlığındaki, 9 bin 584 elmas ile süslendiği bilinmektedir.

*Bangkok Gezilecek Yerler için..

Tapınağın içi Kamboçyalı sanatçılar tarafından boyalı Reamker’in duvar resimleri ile kaplıdır. Mutlaka ziyaret edin!

*Şehir hakkında yeterince bilgi aldığını düşünüyorsan sıra, Phnom Penh’e seyahatini planlamakta.. Kamboçya’nın en güzel şehrine giden tüm hava yolu firmalarının en uygun uçak biletleri için  Phnom Penh uçuşlar sayfasını ziyaret edebilirsin!

*Kamboçya’nın Diğer Şehirleri için..

*Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin