Fas Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 8 Yer

Afrika‘nın Atlas Okyanusu kıyısında kurulmuş olan ülkesi Fas, otantik dokusu ve etkileyici kültürü ile gezginler için önemli bir destinasyon. 

Uzun süre Fransız sömürgesinde kaldıktan sonra bağımsızlığını kazanan Fas’ta Fransızların etkisini mimaride ve sosyal yaşamda görmek mümkün olabiliyor. Avrupa‘nın etkilerinin yoğun bir şekilde hissedildiği ama bir yandan da egzotikliğini içinde barındıran bu Afrika ülkesinde pek çok keyifli şehir bulunuyor.

1. Marakeş

Marakeş

Mimari yapılarda kullanılan kırmızı taşlardan dolayı “Kırmızı Şehir” olarak da bilinen Marakeş,  Şehirdeki görülmesi gereken yerler için Marakeş gezilecek yerler listemize göz atmanızı öneriyoruz.

2. Casablanca

Kazablanka

Deniz kenarında olması nedeniyle ülkenin en kalabalık şehirlerinden biri olan Casablanca, Fas’ın görülmesi gereken önemli yerlerinden biridir. Şehirde Casablanca filminin çekildiği söylenen pek çok cafe bulunmaktadır; ancak film bu şehirde değil Hollywood film stüdyolarında çekilmiştir 🙂 Şehirdeki görülmesi gereken yerlerin listesinde Casablanca gezilecek yerler başlığından ulaşabilirsiniz.

3. Fes

Fes

Şehir ülkenin en önemli şehirlerinin başında geliyor. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Fes‘in Eski Şehir olarak geçen Fes El Bali bölgesi ise şehrin mutlaka görülmesi gereken yerlerindendir.k

4. Agadir

Agadir

Bir liman kenti olan Agadir, Fas’ın diğer şehirlerine oranla daha gelişmiş, düzenli ve turistik bir bölgedir. Gündüzleri oldukça sıcak bir havaya sahip olan şehirde akşamları ise çok keyifli bir uyku geçirmenize olanak sağlayan bir hava ortamı oluşmaktadır.

5. Rabat

Rabat

Fas’ın başkenti konumunda bulunan Rabat, ülkenin en yaşanabilir ve düzenli yerleşim yerlerinin başında geliyor. Yıllarda Fransız sömürgesinde kalan şehrin mimari yapısında ve şehir düzeninde bunun izlerini görmek mümkün olabilmektedir. Şehirdeki görülmesi gereken yerleri Rabat gezilecek yerler yazımızdan inceleyebilirsiniz.

6. Şafşavan

Şafşavan

15. yüzyılda Yahudiler tarafından kurulan bu sevimli ve minik şehir mavi badanalı evleriyle biliniyor. Şehir, Fas’ın en gözde turistik ziyaret noktalarının başında gelmektedir. Fas’a geldiğinizde mutlaka Şafşavan‘a vakit ayırmanızı öneriyoruz.

7. Meknes

Meknes

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmış bir şehir olan Meknes, daha çok yerel yaşamı gözlemek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken destinasyonlardan biri.

8. Ouarzazate

Ouarzazate

Fas’ın film endüstrisine yön veren yerlerinden biri olan Ouarzazate Gladyatör, Mumya, Arabistanlı Lawrance gibi pek çok önemli yapıma da ev sahipliği yapmıştır. Şehirde bulunan Aid Benhaddou köyü UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunmaktadır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin