Cannes’te Gezilmesi Gereken 15 Efsanevi Yer

Çoğumuzun Cannes Film Festivali ile tanıdığı şehir, Fransa’nın en özel kasabalarının başında geliyor. Şehir tarihi dokusu, doğal güzellikleri, limanı ve daha pek çok güzelliği ile Fransa’nın gezilecek yerleriyle ünlü şehirlerinden biri..

Sizin için hazırladığımız Cannes gezilecek yerler listemizde şehirde görülmesi gereken yerlerle ilgili bilgilere ve fotoğraflara yer verdik. Dilerseniz fazla vakit kaybetmeden sizi yazımızın detaylarıyla baş başa bırakalım…

Cannes’a gitmeden önce şehrin konaklama seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmak için “Cannes’ta nerede kalınır? Otel tavsiyeleri” başlıklı yazımızı incelemenizi öneriyoruz.

Cannes Gezilecek Yerler

1. Le Suquet

Le Suquet

Merkezin batısında kalan Le Suquet (Eski Şehir) bölgesi şehrin en tarihi ve keyifli sokaklarını barındırıyor. Burada pek çok sanatçıyla ilgili duvar resimleriyle süslenmiş evlerin arasında harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

2. Le Vieux Port

Le Vieux Port

Birbirinden pahalı yatların sıralandığı liman, Cannes gezilecek yerler listesinde size şehrin lüks yanını görme imkanı sunuyor. Burada keyifli zamanlar geçirebileceğiniz pek çok mekan sizleri bekliyor.

3. Festival Binası

Cannes Festival Binası

La Croisette üzerinde bulunan festival binası meşhur Cannes Film Festivali’nin gerçekleştirildiği yer. Burada kim bilir kaç ünlü isim bulunmuş ve o kırmızı halıda yürümüştür. 1949 yılında inşa edilen bina çok fazla mimari ya da tarihi bir öneme sahip değil ancak Cannes’a gelmişken burayı görmeden dönmek de olmaz.

4. Promenade de la Croisette

Promenade de la Croisette

Şehrin en ünlü sahil şeritlerinden biri olan Promenade de la Croisette 2 km. uzunluğu ile buraya gelenlere muhteşem deniz ve gün batımı manzaraları izleme fırsatı sunuyor.

5. Musee de la Castre

Musee de la Castre

Etkileyici şehir manzarasına ve denizcilikle ilgili çeşitli parçalara ev sahipliği yapan müze, şehrin önemli kültürel duraklarından biri. Müzeye giriş için ödemeniz gereken 9€ ücret ise sizi buraya girme konusunda tereddüte düşürebilir. Müzeye girip girmemek size kalmış.

6. Iles de Lerins

Iles de Lerins

Merkeze 20 dakikalık bir mesafede bulunan bu sevimli ada doğal güzelliği ve dinginliği ile şehrin kaçış rotalarından biri. Adaya geldiğinizde etkileyici manastırı ziyaret edebilir, adada üretilen şarapların tadına bakabilirsiniz.

7. Eglise Notre-Dame-d’Esperance

Şehrin merkezi bir noktasında bulunan bu kilise antik görünümü ile dikkatleri çekiyor. Kilise şehirdeki en önemli kiliselerden biri olarak kabul ediliyor.

8. Marche Forville

Marche Forville

Kendine münhasır bir alışveriş alanı olan Marche Forville, şarap tatmak, yöresel lezzetleri denemek, taze sebze meyve almak isteyenlerin ziyaret edebileceği noktalardan biri.

9. Antibes Caddesi

Antibes Caddesi

Şehrin görece daha uygun fiyatlara sahip mağazalarını ve cafelerini barındıran Antibes, alışveriş yapmak ve uygun fiyata keyifli vakit geçirmek isteyen gezi tutkunlarının Cannes’ta mutlaka uğraması gereken caddelerin başında geliyor.

10. Cannes Otogarı

Aslında sıradan bir bina olan otogar binası, duvarlarına çizilen muhteşem resimler sayesinde adeta küllerinden doğarak tam bir sanat eserine dönüşmüş. Bu da burayı ziyaret edilmesi gereken bir yer haline getiriyor. Özellikle fotoğraf tutkunu ziyaretçilerin bu bina önünde hayli fazla zaman geçireceğini söyleyebiliriz.

11. Ile Sainte Marguerite

Ile Sainte Marguerite

Cannes’a kayıkla birkaç dakikalık mesafede bulunan bu eşsiz ada, doğal güzelliği ve bol oksijeniyle görülmesi gereken bir yer.

12. Chapelle Bellini

Chapelle Bellini

1894 yılında İtalyan Barok tarzında inşa edilmiş olan şapel Vallaruis semtinde bulunuyor. Eğer bu bölgeye yolunuz düşerse etkileyici bir çan kulesine sahip olan bu şapeli fotoğraflamanızı öneriyoruz.

13. Halk Plajı

Halk Plajı

Hava sıcaksa ve biraz serinlemek isterseniz Halk Plajı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Plajda keyfinize keyif katacak çeşitli etkinliklerle eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

14. Rue Meynadier

Rue Meynadier

Şehrin en şirin sokaklarından biri olan Rue Meynadier’de sokaklardaki sandalyelerde oturarak bir şeyler içebilir ya da dilerseniz AVM’lerden butik dükkanlara kadar çok çeşitli olanaklarla kendinizi alışveriş dünyasının serin sularına bırakabilirsiniz.

15. Hotel de Ville

Hotel de Ville

1876 yılında inşa edilen Belediye Binası, etkileyici mimarisi ile Cannes gezilecek yerler listesinde olmayı hak eden şehrin önemli yapılarından biridir.

Evet, belki Cannes Film Festivali’nde ödül alacak bir sanatçı olmayabilirsiniz ama bu Cannes’e giderek şehrin tadını çıkarmanıza asla engel değil.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin