Zürih Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 16 Yer

Ülkesinin ekonomi ve kültür başkenti Zürih, sadece İsviçre’de değil tüm Avrupa’da gözde şehirlerin başında geliyor.

Düzenli sokaklarında, hem geçmişi hem de modern zamanları keşfedeceğiniz noktaları Zürih gezilecek yerler yazımızda topladık. Gelişmiş toplumu ve yaşam şartları nedeniyle dışarıdan çok fazla göç alan şehir, bu sayede kültürel anlamda da renklenmiş. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen iki üniversiteye sahip şehirde eğitim seviyesi ve birikimi de ileri seviyede seyrediyor.

#1 Zürih Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Altstadt

Altstadt

Bugün ayrı bir idare yönetimi altında bulunan Altstadt, eski şehir tanımının hakkını veriyor. Tarihi dokuların ve modern binaların bir arada olduğu sokakları ve meydanlarıyla bu bölge şehrin geçmişine dair çok şey anlatıyor. Hoş antikacılar, butikler, kafeler ve tarihi mekânlar da göreceğiniz Altstadt’ta keyifli bir tur atabilirsiniz.

2- Bahnhofstrasse

Bahnhofstrasse

Zürih’in ana caddelerinden biri olan Bahnhofstrasse, dünyanın en pahalı caddelerinden biri kabul ediliyor. İstasyondan göle kadar uzanan cadde, alışveriş çılgınlığı için paha biçilemez bir yer. Ünlü markaların mağazalarıyla sıralanmış kaldırımlar boyunca doyasıya dolaşabilirsiniz. Lüks mağazaların yanı sıra bütçenize hitap edecek uygun markaları da bulabilirsiniz.

3- Lindenhof

Lindenhof

Limmat Nehri’nin doğusunda, adı “Ihlamur Ağacı Bahçesi” anlamına gelen bölge, Roma döneminden günümüze gelen kalıntıları ile tanınıyor. Güzel bir manzaraya sahip Lindenhof, şehirde huzurlu zamanlar geçirebileceğiniz sayısız yerlerden sadece biri.

4- Zürih Gölü

Zürih Gölü

Güzel şehir manzarası ve Alplerin etkileyici duruşu altında, hafif esintili bir tekne turu vaat eden Zürih Gölü, şehre bambaşka bir hava katıyor. Göl üzerindeki küçük adaları da görebileceğiniz güzel bir göl gezintisi yapmadan tatilinizi sonlandırmayın.

5- Bürkliplatz

Bürkliplatz

Göl kenarındaki şirin bir meydan olan Bürkliplatz, sahilde güzel bir yürüyüşün başlangıcını yapacağınız yer olabilir. Belirli günlerde açık hava pazarlarının da kurulduğu meydandan gölde turlamanızı sağlayacak tekneler de kalkıyor.

6- Fraumünster Kilisesi

fraumunster kilisesi
Limmat, Fraumuenster

İsviçre’nin güzel yapılarından olan Fraumünster’in adı, Avrupa‘daki aristokrat kadınlardan ilham alınarak “Kadın Kilisesi” anlamına geliyor. Kiliseyi Zürih’in en popüler turistik mekânlarından biri haline getiren şey ise şantiyesindeki beş vitraylı pencereler kümesi olmuş. Bu canlı renkli pencereler farklı zamanlarda yaşanmış dini ögeleri ve efsaneleri anlatıyor. Şehrin her tarafından görülecek ihtişamdaki mavi uçlu kulesi de ayrı güzel.

7- Grossmünster

Grossmünster

Nehir üstündeki açık terasta duran Zürih’in ana kilisesi, ikiz kuleleri ile şehir siluetini şekillendiriyor. 13. yy’da inşası tamamlanan Grossmünster’e son rötuş 1936 yılında eklenmiş ve bugünkü haline gelmiş. Kilisenin kulelerine çıkıp ilham verici şehir manzarasını izleyebilirsiniz, ancak bunun için 187 tane basamağı çıkmanız gerekiyor.

8- Wasserkirche

wasserkirche

Altstadt bölgesinin merkezinde yer alan Wasserkirche, Limmat Gölü’nün eşliğinde sizi hoş bir manzarayla karşılayacak. Yüksek tavanı ve vitray pencerelerinin dikkatinizi çekeceği kilisenin ön cephesindeki ünlü Zwingli Bronz Heykeli de fotoğrafını çekmek isteyeceğiniz eserlerden biri olabilir.

9- St. Peterskirche

st peterskirche

Lindenhof içindeki Altstadt’taki Aziz Peter Kilisesi, küçük bir tepenin üzerinde şehri izliyor. Zürih’teki en eski kilise olan St. Peterskirche, sonradan eklenilen Gotik tarzdaki çan kulesiyle görkemli bir görünüme sahip olmuş. Avrupa’nın en büyük kilise saatini de sergileyen yapı, listenizin bir köşesinde olmalı.

10- İsveç Ulusal Müzesi

İsveç Ulusal Müzesi
Nationalmuseum, Stockholm

Zürih, İsviçre‘nin kültür ve tarihini sergileyen mükemmel bir müzeye ev sahipliği yapıyor. Müze bugüne kadar ülkenin tarihsel ve kültürel eserlerinin en önemli koleksiyonu oluşturan, tarih öncesi çağlardan 20. yüzyıla kadar çok çeşitli konuları kapsıyor.

Bu koleksiyon içinde altın ve gümüşler, tekstil ürünleri, kostümler, mücevherler, saatler, bilimsel araçlar, kırsal yaşama dair araçlar ve müzik aletleri görebilirsiniz. İsveç Ulusal Müzesi’ni pazartesi günleri dışında 10.00-17.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

11- Kunsthaus Zürich

kunsthaus zürich

Avrupa’nın en iyi sanat müzelerinden biri olan Kunsthaus, Zürih Sanat Topluluğu tarafından 1787’de kurulmuş ancak ziyarete açılması 1910 yılını bulmuş. Dünyanın en ünlü ressamlarının eserlerini sergileyen müze, Oslo’daki sanat müzesinden sonra en kapsamlı koleksiyonu barındırıyor.

Ziyaret saatleri:
Salı, Cuma, Cumartesi, Pazar: 10.00-18.00
Çarşamba, Perşembe: 10.00-20.00
Pazartesi: Kapalı

12- Le Corbusier Evi

Le Corbusier Evi
Le Corbusier Evi

İsviçreli ünlü bir mimarın son eseri olan ve kendi adını taşıyan Le Corbusier Evi, renkli dışı ve ilginç mimarisiyle hayranlık uyandırıyor. Ev bünyesinde Heidi Weber Müzesi gibi güzel bir müzeye de ev sahipliği yapıyor. Le Corbusier’in eserlerinin sergilendiği müzeyi ve benzersiz binayı, pazartesi dışında 12.00-18.00 saatleri içinde gezebilirsiniz.

13- Rietberg Müzesi

rietberg museum
Villa Wesendonck, Zürich

1857 yılında Alman bir sanayiciye yaptırılan villa içine kurulan müze, zamanında Zürih aydınları için bir buluşma yeri olarak kullanılırmış. Şimdi ise Tibet tapınak resimlerini ve bronzlarını, Çin mezar süslemelerini ve Asya seramiklerini içeren koleksiyonlarla İsviçre’nin Avrupa dışını yansıtan sanat müzesi özelliği taşıyor.

Ayrıca, Afrika oymaları, maskeler ve bronzlardan oluşan bir koleksiyonun yanı sıra Pasifik, Yakın Doğu ve Kuzey Amerika sanat eserleri de sergileniyor. Müze pazartesiyi saymazsak 10.00-17 saatleri arasında açık.

14- Tasarım Müzesi (Museum für Gestaltung)

museum für gestaltung

Grafik, poster ve endüstriyel tasarım olarak üçe ayrılmış müze, son dönemlerin gelişen sektörü tasarımla ilgilenenlerin ağızlarını açık bırakacak. Tasarımda da gelişmiş ve özgün bir tarz yaratmış İsviçre, bu alanda çok fazla olan birikimini sunuyor. Uluslararası önem taşıyan Tasarım Müzesi pazartesi günleri kapalıyken diğer günler 10.00-17.00 saatleri arasında keşfedilebilir.

15- Uetliberg Tepesi

uetliberg

Zürih’in yanı başında yükselen 871 metrelik bir dağ olan Uetliberg; şehir, göl, nehir ve Alpler manzarasını karıştırıp önünüze sunuyor. Tunç devrinde askeri alanda kullanılan bu tepe, 1644 yılından beri gözlem yeri olarak meraklıları konuk ediyor.

16- Zürih Opera Binası

Opera Binası

19. yy yapıtı olan Opera Binası’nı sadece görmek ve içinde kısa bir tur atmak için bile tercih edebilirsiniz. Ama bize kalırsa, vakit bulduğunuz an güzel bir sahne gösterisi izlemelisiniz.

17- Zürih Botanik Bahçesi

Zurih Botanik Bahçesi

1972-1977 yılları arasında yapılan Zürih Botanik Bahçesi, oldukça geniş bir alan üzerine kurulmuş ve binlerce bitki çeşidini ağırlıyor. Sakin ve yemyeşil bir alanda yeni çiçek ve ağaç türleriyle karşılaşacağınız bahçeye, şehir turunda yorulduğunuz an, dinlenmek için kaçabilirsiniz. Bahçe hafta içleri 8.00-18.00 arası açıkken hafta sonu bir saat erken kapanıyor.

*Özgür ve huzurlu bir şehir olan Zürih’te güzel bir tatil yapmak ve anılarınıza yenilerini eklemek isterseniz, Zürih uçuşlar sayfamıza göz atmanızı öneririz. 

Zürih gezilecek yerler listemize ek tavsiye gezi noktalarını aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin