Zonguldak Batı Karadeniz bölgesinde yeşil ile mavinin bir arada olduğu mükemmel bir konumda bulunuyor. Zengin yer altı kaynakları, enfes yer üstü güzellikleriyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Doğusunda Bartın, batısında Düzce, güneyinde Karabük ve Bolu illeri ile çevrili olan Zonguldak’ın kuzey kısmını Karadeniz’in engin suları çevreliyor. Bu çerçevede Zonguldak ve çevresinde gezip görülecek, kamp yapılacak birçok yer ve imkân bulunuyor.
Doğal güzellikleri bakımından oldukça zengin bir tabiata sahip olan Zonguldak’ta Gökgöl mağarası, Filyos Kalesi, Kızılcapınar Barajı, Çayır Köyü Mağarası, Cehennem Ağzı Mağaraları ve Filyos Ören Yeri gibi mekânlar oldukça popüler. Ayrıca doğa harikası Zonguldak’ın Ereğli ilçesi de gezilip görülmeye değer.
Doğal güzelliklerinin yanında kültürel anlamda ve tarihi eser bakımından da oldukça zengin olan Zonguldak’ta özellikle Cenevizliler zamanından kalma birçok tarihi kalıntı bulunuyor. Yine Osmanlı mimarisi ile yapılmış eserler de mevcut. Bunlar arasında Filyos Antik kenti, Halil Paşa Konağı, Ereğli Kalesi ve Köprülü Cami gibi eserleri sayabiliriz.
Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra gastronomi olarak da zengin bir kültüre sahip olan Zonguldak’ta yöreye ait birçok yöresel lezzet ziyaretçilerin tadımına sunuluyor. Yöresel olarak yapılan lezzetli yemekler arasında uğmaç çorbası, mancar sarması, malay, bayram tiridi, kabuklu fasulye ve beyaz baklava gibi lezzetler misafirler tarafından ilgi görüyor.
Tas Gölü kamp alanı Zonguldak şehir merkezine 35 km mesafede bulunuyor. Şehrin en popüler kamp yerlerinden biri olan Tas gölü kamp alanına ulaşım özel araçla sağlanıyor. Armutçuk mevkiinde bulunan kamp alanına toplu taşıma ile de ulaşım sağlanamıyor. Köy yolunun biraz bozuk olması da kampa ulaşımı az da olsa olumsuz etkiliyor.
Yeşil ile mavinin bir arada bulunduğu enfes doğa manzarası ve bol oksijenli konumuyla Tas Gölü kamp alanı kamp severler için birçok fırsat sunuyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler, fotoğrafçılık merakı olanlar, Karadeniz’in serin sularının keyfini çıkarmak isteyenler için oldukça keyifli bir yer. Tas Gölü kamp alanında ücretli ve ücretsiz olarak kamp kurulacak yerler mevcut. Ayrıca bölge çadır ve karavan kampı için de oldukça ideal.
Tas Gölü kamp alanında ücretli kamp yapılan yerlerde her türlü ihtiyacı karşılamak mümkün. Market, WC ve duş gibi ihtiyaçlar karşılanabiliyor. Ücretsiz kamp yapmak isteyenler ise bölgeye gelirken tedarikli gelmelidir. Dileyen göl çevresinde yer alan köy yerlerindeki dükkanlardan alışverişlerini yapabilirler.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Göl çevresinde yer alan köy merkezlerindeki bakkal, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Çavuşağzı koyu kamp alanı Zonguldak şehir merkezine 25 km mesafedeki Cemaller köyü mevkiinde bulunuyor. Özel araçlarla ulaşım sağlanan koy Karadeniz’in tam kıyısında doğa harikası bir mekân olarak öne çıkıyor. Cemaller köyüne araçlarınızla da şehir merkezinden kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Koyda kamp, piknik ve farklı aktiviteler yapılabiliyor.
El değmemiş doğası ve oksijeni bol havasıyla yöre halkı ve günübirlikçiler tarafından da sıkça ziyaret edilen koyda çadır ve karavan kampına imkân veren oldukça güzel yerler bulunuyor. Her ne kadar birçok kişi tarafından ziyaret edilse de genel olarak sakin bir koy olan Çavuşağzı koyunda deniz kenarında çadır kurulacak yerler, denize girip suyun keyfinin çıkarılacağı birçok yer mevcut. Plaj yönünden biraz sıkıntılı olsa da kamp severler için müthiş bir kamp imkânı sunuyor.
Kamp alanının deniz kenarında olması ve plajla yan yana olması plajdaki işletmelerden faydalanmayı mümkün kılıyor. Plajda bulunan kafeden duş ve WC imkânı ile temel gıda maddeleri ihtiyacı karşılanabiliyor. Diğer ihtiyaçlar için ise en yakın market kamp alanına 5 km mesafede bulunuyor.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Harmankaya Şelaleleri Zonguldak şehir merkezine 13 km mesafedeki Kardeşler mevkiinde bulunuyor. Şelalelerin bulunduğu alana inmek için patika yollardan geçiliyor ve devamında gelen düzlüklerden ilerlemek gerekiyor. Bir yere kadar ulaşım araçlarla sağlanırken bir noktadan sonra yaya olarak devam etmek gerekiyor. Bölgede iki adet şelale bulunuyor. Şelalelere ulaşmak için farklı rotalar takip ediliyor.
Kamp severlerin oldukça ilgisini çeken Harmankaya Şelaleleri kamp alanına ulaşmak için geçilen güzergâh yemyeşil ormanların ve kuş seslerinin bulunduğu harika bir ortam. Buna şelalelerin coşkun sesi de eklenince tadına doyulmaz bir kamp deneyimi yaşanıyor. Bununla birlikte zengin bitki örtüsü ve bol oksijenli havasıyla hem günübirlik gezginler hem de kamp yapmak için gelenler unutulmaz anlar yaşıyorlar. Bölgede sadece çadır kampı için müsait alanlar bulunuyor.
Harmankaya Şelalelerinin bulunduğu alan yerleşim yerlerinden uzakta ve sarp bir bölgede bulunduğu için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden kamp için gelenler WC ve duş ihtiyacı gibi temel ihtiyaçlarını kendileri karşılaması gerekiyor. Ayrıca kamp bölgesine gelirken her türlü hazırlığın iyi bir şekilde yapılarak gelinmesinde fayda var.
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Filyos kamp alanı Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi sınırlarında yer alıyor. Şehir merkezine 30 km mesafede bulunan kamp alanına ulaşım özel araçlarla Karadeniz sahil yolu üzerinden ve yine şehir merkezinden kalkan Çaycuma minibüsleriyle sağlanabilir.
Filyos kasabasının yanı başında olan kamp alanı Karadeniz’in bütün güzelliklerini barındıran bir ortamda bulunuyor. Arka tarafı derin ormanlarla çevrili, ön tarafı ise Karadeniz’in mavi sularıyla çevrili olan Filyos kamp alanında unutulmaz hatıralar biriktirerek kampınızı tamamlayabilirsiniz. Özellikle şirin ve bir o kadar doğal olan tatil kasabası Fİlyos ve çevresinde bulunan plajlar ve diğer doğal güzellikler bu bölgede kamp yapmak isteyenler için büyük fırsat sağlıyor. Adeta cenneti andıran yemyeşil ortamda karavan ve çadır kampı yapmak isteyenler tarafından da yıl boyu ziyaret ediliyor.
Denize yürüme mesafesinde olan Filyos kamp alanında ücretli kısımlar ve ücretsiz kamp yapılacak mekânlar mevcut. WC ve duş gibi imkânlar ücretli işletmeler sağlanırken ücretsiz kamp alanlarında bu ihtiyaçların karşılanacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bununla birlikte temel gıda ihtiyaçlarının karşılanacağı herhangi bir tesis kamp alanında bulunmuyor.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Bölüklü yaylası ve kamp alanı Zonguldak’ın Devrek ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezine 100 km mesafede bulunan yaylaya ulaşım sadece özel araçlarla sağlanıyor. Ayrıca günün belirli saatlerinde Gümeli Beldesi’nden araçlarla ve otostopla da ulaşım sağlanabilir.
Yayla zengini Karadeniz’in doğa harikası yaylalarından biri olan Bölüklü yaylası yaklaşık bin yıldır bölgede bulunan orman örtüsü ve porsuk ağaçlarıyla misafirlerini karşılıyor. Bölüklü yaylası kamp alanında kamp etkinliğinin yanında çeşitli doğa sporları, kış ayları kayak, trekking ve fotoğrafçılık gibi etkinlikler yapılabiliyor. Yeşilin bin bir tonunun alabildiğince uzandığı yaylada kamp severler hem çadır kampı hem de karavan kampı kurarak doğa ile baş başa sakin vakitler geçirebiliyorlar. Özellikle yaz aylarında ve kar örtüsünün kalkmaya başladığı bahar aylarında ziyaretçi akınına uğrayan yaylada çeşitli festivaller de yapılıyor.
Yerleşim yerlerine uzak olması sebebiyle Bölüklü yaylasında ve kamp alanında herhangi bir tesis bulunmuyor. WC, duş, market, elektrik gibi ihtiyaçlar için önceden hazırlık yapılarak gelinmesinde fayda var. Ayrıca bu gibi ihtiyaçlar en yakın ilçe merkezinden temin edilerek kamp bölgesine gelinebilir.
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde ve Gümeli beldesi mevkiinde bulunan Alaplı yaylası kamp alanı şehir merkezine 60 km mesafede bulunuyor. Yaylaya ve kamp alanına ulaşım özel araçlarla, otostopla veya Gümeli beldesinden belirli saatlerde kalkan araçlarla sağlanıyor.
Yayla sevenler için ve fotoğraf tutkunları için oldukça ilgi çekici bir yer olan Alaplı yaylasında kamp yapmak isteyenler için de uygun yerler mevcut. Yeşilin bin bir tonunun bir arada bulunduğu yaylaya profesyonel ve amatör fotoğrafçılar da büyük ilgi gösteriyor. Kamp alanı içerisinde ve yaylanın etrafında sık bir şekilde uzanan bitki örtüsü içerisinde, kayın, gürgen, porsuk ve köknar gibi ağaçlar doğaseverleri karşılıyor. Bol oksijen ve temiz havasıyla şehrin stresinden uzaklaşmak ve doğanın kucağına kendini atmak isteyenler için inanılmaz fırsatlar sunan kamp bölgesinde çadır kampı ve karavan kampı yapmak mümkün.
Alaplı yaylası ve kamp alanı yerleşim yerlerine uzak olması sebebiyle herhangi bir tesis barındırmıyor. Bu bölgeye kamp için gelecekler ihtiyaçlarını şehir merkezinden veya ilçe merkezinde karşıladıktan sonra bölgeye gelmeleri daha iyi olacaktır.
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Değirmenağzı plajı ve kamp alanı Zonguldak şehir merkezine en yakın kamp alanlarından biridir. Şehir merkezine 8 km mesafede bulunan plaja ve kamp alanına hem yürüyerek hem özel araçla ve hem de toplu taşımayla ulaşmak mümkün. Şehrin kalabalığından sıyrılıp kendini doğaya atmak isteyenlerin ilk tercihi Değirmenağzı plajı ve kamp alanı oluyor.
Temiz ve el değmemiş doğası, oksijen deposu havasıyla ve mavinin her tonunun göründüğü plajlarıyla yöre halkı tarafından ve diğer turistler tarafından oldukça ilgi gören Değirmenağzı plajı kamp alanı sene içinde yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Kamp yapmak isteyenler tarafından da oldukça tercih edilen plaj ve çevresindeki kamp alanlarında kuş cıvıltıları arasında bir sabaha uyanmak ve yıldızları seyrederek uykuya dalmak insana büyük keyif veriyor. Plajın arka kısmında bulunan kamp alanında çadır ve karavan kampı için müsait yerler bulunuyor. Ayrıca kamp ve doğa gezisi haricinde doğa fotoğrafçılarının da oldukça ilgi gösterdiği Değirmenağzı plajı Zonguldak’ın sık ziyaret edilen noktalarından.
Şehir merkezine yakın olsa da kampçılar için ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Bölgeye gelirken şehir merkezinden tüm ihtiyaçlar karşılanarak kamp yapmaya gelinmesi gerekiyor.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Güneşli şelalesi kamp alanı Ereğli ilçesi sınırlarında yer alıyor. Ereğli-Devrek karayolu üzerinde yer alan şelaleye bu sebeple kolay bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor. Şelalenin şehir merkezine uzaklığı ise 60 km. Ereğli-Devrek karayolu takip edilerek özel araçlarla rahatlıkla şelaleye ulaşılıyor.
Kamp severler ve doğaseverler için oldukça popüler bir bölge olan Güneşli şelalesi ve çevresi doğa fotoğrafçılarının da uğrak noktalarından biri. Şelaleye ulaşmak için belirli bir noktada araçları bırakıp 10 dk. yürümek gerekiyor. İster aracın bırakıldığı noktada isterse de şelalenin bulunduğu noktada kamp yapılabiliyor. Ancak şelale bölgesinde sadece çadır kampı yapılabiliyor. Doğaseverlerin de oldukça ilgi gösterdiği kamp alanı su seslerinin, kuş cıvıltılarının ve yeşilin her tonunun tam ortasında bulunuyor. Şehrin gürültüsünden uzak sakin bir ortamdır.
Yerleşim yerlerine uzak olması sebebiyle bölgede herhangi bir tesis bulunmuyor. WC, duş, yeme içme ve elektrik gibi ihtiyaçlar kamp severlerin kendileri tarafından karşılanıyor. Bölgeye gelirken bu gibi ihtiyaçlar için hazırlıklı gelmekte fayda var.
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kapuz plajı kamp alanı Zonguldak şehir merkezine yakın kamp alanlarından biridir. Şehir merkezine uzaklığı 4 km olan plaja ulaşım da şehir merkezinden yürüyerek, özel araçla ve toplu taşımayla sağlanabiliyor. Plajın etrafında bulunan müsait alanlarda kamp yapılabiliyor.
Zonguldak’ın en bilinen ve ilgi gören plajlarından biri olan Kapuz plajı uzun kumsalı, masmavi denizi ve arkasında yemyeşil orman örtüsüyle doğaseverlerin akınına uğruyor. Her ihtiyaca cevap verecek nitelikte olan plajda denize girenler, yürüyüş yapanlar, su sporu yapanlar ve kamp yapmak isteyenler tarafından oldukça rağbet görüyor. Bu çerçevede bölgede uygun noktalarda belediyeye ait ücretli ve ücretsiz noktalarda çadır ve karavan kampı yapmak mümkündür. Gün batımının en güzel izlendiği noktalardan biri olan Kapuz plajı kamp alanlarında bir yandan kampınızı yaparken diğer yandan dalgaların sesini dinleyecek, yıldızların altında uykuya dalmanın tadını çıkaracaksınız.
Şehir merkezine yakın olması ve plajın belediye tarafından işletiliyor olması sebebiyle kamp severlerin hemen her ihtiyacı kamp bölgesinden karşılanabiliyor. Ayrıca market, büfe ve diğer tesisler de bölgede oldukça fazla. O yüzden keyifle bölgeye gelip hiçbir sıkıntı yaşamadan kampınızı yapabilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: Plaj çevresinde yer alan işletmelerden WC, elektrik, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde bulunan ve şehir merkezine 20 km mesafede bulunan Göbü plajı ve kamp alanına ulaşım sağlamak isteyenler genelde özel araçlarıyla bölgeye ulaşıyorlar. Bununla birlikte Kilimli ilçesine toplu taşıma yapan araçlarla bölgeye ulaşmak mümkün. Zonguldak’ın plaj etrafında kurulan önemli kamp alanlarından biri.
Göbü plajı kamp alanı yöre insanı ve daha ziyade İstanbul ve Ankara’dan gelen günübirlik ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi görüyor. Büyük şehirlerin stresinden ve kalabalığından bir nebze de olsa uzaklaşmak isteyenler Karadeniz’in serin sularına kendilerini bırakıyorlar, yemyeşil ormanlarında temiz havanın tadını çıkarıyorlar. Göbü plajı ve kamp alanında alabildiğine uzanan kumsalda yürüyüş yapabilir, denizde çeşitli su sporları yapabilir ve ormanda yürüyüşlere katılabilirsiniz. Plaj etrafında kampçılar için ayrılan kamp alanlarında ise çadır ve karavan kampı yaparak doğanın tadını çıkarabilirsiniz.
Bu bölgede kamp kurmak isteyenlerin karakoldan izin almaları gerekiyor. Ayrıca kamp severlerin temel ihtiyaçlarını karşılayacakları tesis mevcuttur. WC, duş, elektrik ve market ihtiyacı gibi ihtiyaçlar çevredeki işletmelerden rahatlıkla karşılanabiliyor.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: Plaj çevresinde yer alan işletmelerden WC, elektrik, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Masmavi sular boyunca uzanan kumsallarıyla meşhur olan Zonguldak’ta kamp yapılacak ve denize girilecek plajlardan biri de Türkali Plajı’dır. Şehir merkezine 30 km mesafede Kilimli ilçesi sınırlarında bulunuyor. Şehir merkezinden toplu taşıma veya özel araçlarla ulaşma imkânı bulunan plaja Kilimli ilçesinden de rahatlıkla ulaşılıyor.
Yöre insanı tarafından ve özellikle yerli turistler tarafından oldukça ilgi gören plaj yoğun bir şekilde kullanılmasına rağmen çevre düzenlemesi ve tesisleriyle birçok ihtiyaca cevap veriyor. Özellikle yaz aylarında oldukça fazla ziyaretçi alan Türkali plajı etrafında bulunan kamp alanlarıyla da kamp severlerin uğrak noktası oluyor. Karadeniz’in mavi sularıyla yeşil ormanlarının buluştuğu noktada bulunan kamp alanları doğa sporları yapmaya ve bol oksijen almaya da oldukça elverişli.
Bununla birlikte Kilimli ilçe merkezine yakın ve yaz aylarında birçok ziyaretçi alması sebebiyle plaj bölgesinde birçok tesis mevcut. Ücretli kamp alanlarında da kampçıların hemen her ihtiyacı karşılanırken ücretsiz olan kamp alanlarında ise kamp severler ihtiyaçlarını kendileri karşılıyor. Bölge düz bir alanda olduğu için çadır ve karavan kampına da oldukça uygun.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: Plaj çevresinde yer alan işletmelerden WC, elektrik, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Şehir merkezine 15 km mesafede bulunan Ömerağzı koyu Çatalağzı mevkiinde bulunuyor. Koyda ve koyun etrafında kamp yapmak için oldukça güzel alanlar bulunuyor. Şehir merkezinden toplu ulaşım yoluyla ulaşılabilen koya özel araçla da ulaşmak mümkün.
Zonguldak’ın en can alıcı güzellikteki koylarından biri olan Ömerağzı koyu her yıl farklı şenliklere ve su sporlarına da ev sahipliği yapıyor. Doğaseverler ve kamp severler tarafından sıklıkla tercih edilen koyun arka tarafı yem yeşil orman örtüsü önü ise masmavi deniz suyuyla çevrili. Doğaseverlerin uğrak noktası olan koy yılın her vaktinde doğanın sesini ve sakinliğini dinlemek isteyenlerin buluşma noktası oluyor. El değmemiş doğası ve tertemiz havasıyla ziyaretçilerini ağırlayan koya ulaşmak için araçları bıraktıktan sonra bir müddet yürümek icap ediyor. Bu yüzden koy ve plaj çadır kampı için daha uygun.
Koyun etrafında yerleşimin olmaması sebebiyle ihtiyaçların karşılanacağı herhangi bir tesis de bulunmuyor. Bu çerçevede bölgede kamp yapmak isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılayarak tedarikli gelmeleri faydalı olacaktır.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Zonguldak merkeze 55 km mesafede olan Kızılcapınar Barajı ve kamp alanı Ereğli ilçesi sınırlarında bulunuyor. Barajın yapılmasıyla oluşan yapay gölün çevresi doğal olarak da zenginleştirilerek insanların kullanımına sunulmuş. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor.
Zonguldak’ın madenler sebebiyle kirli olan havasının bir nebze temizlendiği bölgelerden biri olan Kızılcapınar barajında piknik, çeşitli su sporları, fotoğrafçılık, kampçılık, trekking ve günübirlik geziler rahatlıkla yapılıyor. İlçe merkezine 20 km mesafede olan baraj gölü etrafındaki bitki örtüsü sayesinde oldukça temiz bir havası bulunan baraj bölgesinde balıkçılık yapılıyor ve hidroelektrik santralinden elektrik üretimi sağlanıyor. Doğaseverlerin sıklıkla uğradığı Kızılcapınar Barajı çevresinde çadır kampı ve karavan kampı için de oldukça uygun yerler bulunuyor. Kamp yapmak isteyenler için hem göl kenarında hem de orman içerisinde alanlar mevcut.
Baraj gölü etrafında ihtiyaçların karşılanacağı herhangi bir tesis veya market bulunmuyor. Bu sebeple piknikçiler dâhil özellikle kamp için bölgeye gelenler hazırlıklı olarak gelmeliler. Yöre halkı bir yere kadar yardımcı olmaya çalışsa da bu yeterli olmuyor. Temel ihtiyaçlar için tedarikli olmakta fayda var.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Zonguldak’ta Göbü bölgesinde hizmet veren Gün Batımı Huzur Camping şehir merkezine 20 km mesafede bulunuyor. Gayet huzurlu ve sakin bir ortamı bulunan kamp alanına ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Ayrıca şehir merkezinden Kilimli güzergâhına giden araçlarla da ulaşım sağlanabilir.
Karadeniz’in sıcak ve soğuk renklerinin bir arada olduğu birçok kamp severin ilk tercihi olan Gün Batımı Huzur Camping’de cennet gibi bir ortamda kamp yapmanın ayrıcalığı bir başka olacaktır. Gökyüzünün mavisiyle denizin mavisinin birleştiği ve hepsinin yeşilin birçok tonuyla kucaklaştığı bir alanda bulunan Gün Batımı Huzur Camping hem çalışan personeli hem de işletme sahibi ile kamp severlerin her türlü ihtiyacına cevap vermek için gayret ediyorlar. Çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun olan kamp bölgesinde sabahları kuş cıvıltısıyla uyanacak, geceleri ise dalga sesiyle kendinizden geçeceksiniz.
Gün Batımı Huzur Camping ücretli bir işletme olduğundan kamp severlerin hemen her türlü ihtiyacı rahatlıkla karşılanıyor. WC, duş, elektrik, araç park yerleri, internet, temel gıda ihtiyaçları ve daha birçok imkân kamp severlerin kullanımına sunulmuş durumda.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, plaj, ortak kullanım mutfak alanı ve buzdolabı, bahçe ve dinlenme alanları ve otopark yeri.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL, bungalov konaklama 150 TL (gecelik).
Telefon: 0532 789 67 23
Facebook: https://www.facebook.com/GunBatimiHuzurCamping/
Bostandüzü mesire alanı yöre insanının hafta sonları piknik için günübirlik kullandıkları doğa harikası bir mekân. Zonguldak’ın Devrek ilçesinde bulunan Bostandüzü Ormaniçi kamp alanı şehir merkezine 65, Devrek ilçe merkezine ise 15 km mesafede bulunuyor. Toplu ulaşımla gidilemeyen bölgeye özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor.
Dinlenme alanı olarak kullanılan Bostandüzü Ormaniçi 3,5 hektarlık bir alanı kaplıyor. Yürüyüş parkurları, piknik masaları ve ayrıca kamp kurulacak yerler mevcut. Yeşilin içinde akarsular boyunca yürüyüş yapıp doğanın tadının çıkarıldığı Bostandüzü Ormaniçi kamp alanında çadır ve karavan kampı için müsait yerler bulunuyor. Çevre düzenlemesi belediye tarafından yapılan alanda içme suyu ihtiyacının karşılandığı çeşmeler mevcut. Mesire alanına özellikle günübirlik tatilciler ilgi gösterse de yıl boyu bu yoğunluğun devam ettiğini söyleyebiliriz.
Kamp severlerin de büyük ilgi gösterdiği Bostandüzü Ormaniçi kamp alanında lokanta, araç park yeri ve temel ihtiyaçların karşılanacağı bir büfe bulunuyor. Bununla birlikte WC ve duş ihtiyaçları da işletmeler tarafından karşılanabiliyor. Yine telefon üniteleri ve elektrik gibi ihtiyaçlar da bölgede karşılanabiliyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, büfe, çocuk oyun alanı, piknik alanı ve piknik masaları, mangal yakılabilir alanlar, yürüyüş parkurları ve otopark alanı
Giriş Ücreti: 5 TL
Zonguldak kent ormanı şehir merkezine 11 km mesafede bulunuyor. Şehirden kaçmak isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Ayrıca Elvanpazarcık beldesinden araçlarla da ulaşım sağlanabiliyor.
Yöre halkının piknik ve mesire alanı olarak kullandığı kent ormanı bol yeşili ve tertemiz oksijen deposu ormanlarıyla doğaseverler tarafından oldukça fazla ziyaret ediliyor. Son zamanlarda biraz bakımsız gibi görünse de bunda ziyaretçilerin çöp bırakma alışkanlıklarının payı büyük. Kamp severler için de oldukça güzel imkânlar sunan Zonguldak kent ormanında belirli bir ücret karşılığında çadır kampı ve karavan kampı yapılabiliyor. Kamp yapmanın yanında piknik, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık gibi etkinlikler yapılabiliyor. Kent ormanının insanı saran havasında arkadaş ortamıyla veya aile yapılan kampın tadı damaklarda kalacak tekrar ne zaman yaparız diye planlar yapılmaya başlanacaktır.
Kent ormanının içerisinde ayrıca yürüyüş yoluna paralel bisiklet rotası da bulunuyor. Kamp yapanların ve piknik için gelenlerin ihtiyaçlarının karşılandığı herhangi bir market bulunmuyor. WC ihtiyacı karşılanabilirken diğer ihtiyaçlar için tedarikli olmakta fayda var. Ayrıca orman içinde oyun alanları, seyir terası, küçük bir gölet ve otopark da bulunuyor.
Kamp Olanakları: WC, büfe, piknik alanı ve piknik masaları, çocuk oyun parkı, seyir terası, gölet alan ve otopark alanı.
Giriş Ücreti: 20 TL
Milli parklar genel müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bir tabiat parkı olan Milli Egemenlik tabiat parkı ve kamp alanı Zonguldak şehir merkezine 30 km mesafede bulunuyor. Şehir merkezinden özel araçlarla Devrek karayolu güzergahından tabiat parkına ulaşılabiliyor.
El değmemiş doğası, tertemiz ormanları ve bol oksijenli havasıyla günübirlik piknik yapmak isteyenlerin sıkça ziyaret ettiği Milli egemenlik tabiat parkında çadır ve karavan kampı için uygun alanlar bulunuyor. Tabiat parkında günlük piknik yapmanın yanında, doğa yürüyüşü ve doğa fotoğrafçılığı gibi etkinlikler yapılabiliyor. Kamp severler ise kamp yaptıkları süre boyunca tertemiz oksijeni ciğerlerine depolayarak şehrin kirli ve isli havasından bir nebze olsun arınıyorlar. Bununla birlikte tabiat parkı birçok endemik bitki ve hayvan türüne de ev sahipliği yapıyor. Tabiat parkına giriş şahıs 5 TL, otomobil için ise 13 TL olarak belirlenmiş.
Milli parklar müdürlüğü tarafından işletildiği için kamp yapanların ihtiyacını giderek küçük bir tesis bulunuyor. Ayrıca WC gibi ihtiyaçlar da tabiat parkından rahatlıkla karşılanabiliyor. Diğer temel ihtiyaçlar için ise hazırlıklı gidilmesi gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, spor sahası, etkinlik alanı, mescit, kıt lokantası, büfe, çocuk oyun alanı, doğa müzesi, piknik alanı ve piknik masaları, çadır kamp yerleri ve kır evi, yürüyüş parkurları, olta balıkçılığı ve otopark alanı
Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 4,5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 4,5 TL, motosiklet 6,5 TL, otomobil ve kamyonet 13 TL, minibüs 40 TL, midibüs 67 TL, otobüs 121 TL. 3 yataklı kır evi konaklama 225 TL.
Web Sitesi: http://milliegemenlik.tabiat.gov.tr/
Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…
İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…
Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…
Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…
Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…
Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…
Yorumları Gör
değirmenagzinda çeşme duş wc HEPSİ VAR en güzel yer
Tas Gölü üçretlidir.