Wroclaw’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 9 Muhteşem Lezzet

Polonya’nın popüler şehirlerinden biri olan Wroclaw’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

‘’ Wroclaw’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin en lezzetli ve popüler tatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Zapiekanka

Zapiekanka

Upuzun bir ekmeğin içerisinde salam, sosis, tavuk ve mantarın bulunduğunu düşünün. Salçalı sosla birleşen bu ekmek pizzadan biraz daha kalın hamuruyla oldukça doyurucu lezzetler arasında sayılıyor.

Birçok çeşidi bulunan zapienkankayı vejetaryen seçeneğiyle deneme şansına sahipsiniz.

2- Golabki

Gołąbki

Lahana yemeyi seviyorsanız bu tadı kesinlikle denemelisiniz. Lahana sevmeyenlerin bile bayılarak yediği golabki, ülkemizde lahana dolması olarak bilinmektedir. Kıyma ve pirinçlerle sarılan lahanaları ara sıcak veya ana yemek olarak tercih edebilirsiniz.

3- Pierogi

Pierogi

Hamurun kullanıldığı en lezzetli yemeklerden biri olan pierogi içerisinde tulum peyniri ve ceviz bulunmaktadır. Hamurların içleri doldurulduktan sonra haşlanarak servis ediliyor. Oldukça lezzetli olan pierogiler Wroclaw’ın en sevilen tatlarından biridir.

4- Gulasz

Gulasz

Kökeni Macaristan topraklarına dayanan gulasz, Avrupa’nın genelinde sıklıkla yapılmaktadır. Gulasz içi bol soğanlı ve etli bir çorbadır. Genelde çorbaları başlangıç olarak tercih ederken bu çorba sizde ana yemek etkisi bırakacak.

5- Kielbasa

Kielbasa, Gdansk

Fümelenmiş bir sosis türü olan kielbasa, Polonya genelinde sıklıkla tercih edilen et ürünlerinden biridir. Bu lezzeti denemeden kielbasadan ayrılmamalısınız. 🙂

6- Bigos

Bigos

Haşlanmış lahananın ve etin oluşturduğu bigos, Polonya’nın birçok restoranında deneyebileceğiniz en lezzetli yemeklerden biri.

Bigosu tattığınızda şehrin geleneksel yemek kültürünün nasıl olduğunu daha yakından anlama şansına sahip olacaksınız. Bu lezzetli tat ana yemek olarak tercih edilen genellikle akşamüzeri tüketilmesi önerilen tatlardan biridir.

7- Polskie naleśniki

Polskie naleśniki

Kreplerin daha ince ve büyük halde yapıldığı polskie nalesniki, Polonya sabahlarının vazgeçilmezi. Çikolatalı sosla tatlı veya peynirlerle birlikte tuzlu olarak tercih edebileceğiniz bu lezzeti seveceğinize eminiz.

8- Rosół

Rosol

Uzun şehriyelerin sebzeler ve tavuk suyuyla birleştiği en lezzetli çorbalardan biri olan rosol denenmesi gereken tatlardan biri. İçinizi ısıtacak bu çorbanın lezzeti size ülkemizdeki şehriyeli tavuk çorbasını hatırlayacak. 🙂

9- Makowiec

Makowiec

Polonyada denediğiniz lezzetli yemeklerin üstüne canınız tabi ki tatlı çekecek. Tatlı için önerebileceğimiz en güzel tarif makowiec. Haşhaşın kekle birleştiği şerbetli ve portakallı bu tada bayılacaksınız . 🙂

*Wroclaw gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin