Uzun Uçak Yolculukları ile Baş Etmenin Yolları

Ülkemiz içerisinde uçuş süreleri insana rahatsızlık verecek uzunluklara ulaşmasa da özellikle kıtalararası yolculuklarda bu süreler çok uzun olabilmektedir. Yolculuğunuz esnasında bazı tedbirler almazsanız bu uzun yolculuklarda bazı sorunlar yaşayabilirsiniz.

Sizler için uzun süren yolculuklarınızın daha konforlu olabilmesi için yapmanız gerekenleri listeledik. Siz de bu listedekileri uygulayarak rahat bir uçuş geçirebilirsiniz.

1.Güvenlik çıkışlarındaki koltukları seçmeye çalışın

Rahat bir yolculuk için güvenlik çıkışlarındaki koltukları tercih edebilirsiniz
Rahat bir yolculuk için güvenlik çıkışlarındaki koltukları tercih edebilirsiniz

Güvenlik çıkışlarında bulunan koltuklar herhangi bir kaza durumunda tahliyenin kolay bir şekilde gerçekleşmesi için normalden daha geniş aralıklarda olmaktadır. Bu da uzun yolculuklar esnasında çok daha rahat etmenizi sağlacaktır.

2.Yanınızda okuyacak birşeyler bulundurun

blog7

Uzun yolculuklarda uçak firmasının reklamlarıyla dolu olan dergisine muhtaç olmamak için yanınızda zevkinize uygun dergi ve gazeteler bulundurmak zamanın daha eğlenceli geçmesini sağlayacaktır.

3.Rahat şeyler giyinin

4-5 saatten fazla süren yolculuklarda vücudunuzu sıkı bir şekilde saran ve hareket kabiliyetinizi azaltan kıyafetler giymek sizi hayli rahatsız edebilir. Bunun yanında ciddi sağlık sorunları da yaşayabilirsiniz. Bu nedenle günlük ve spor giyim tarzında birşeylerle uçaök yolculuğu yapmanıza daha rahat bir uçuş için gereklidir.

4.Yolculuktan önce ağır şeyler yemekten kaçının

Ağır yemekler özellikle uzun yolculuklarda midenizi rahatsız ederek yolculuğunuzun kötü geçmesine neden olabilir. Bu nedenle yolculukta önce ağır yiyeceklerden kaçınmanız faydalı olacaktır.

5.Yolculuk sırasında egzersiz yapın

kabin

Uzun süre hareketsiz kalmak kan dolaşımınızı yavaşlatarak rahatsız olmanıza neden olacaktır. Yolculuk esnasında yapacağınız ufak egzersizler kan dolaşımını hızlandırarak daha rahat bir uçuş gerçekleştirmenizi sağlayacaktır.

6.Jet lag için önleminizi alın

Jetlag

Jet lag için gerekli önemleri alarak indiğinizde vücudunuzun zaman karmaşası yaşamasının önüne geçebilirsiniz. Jet laga karşı önlemler başlıklı yazımızdan bu konuyla ilgili daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

7.Bol su tüketin

Su tüketmek metabolizmanızın dengede kalmasını sağlayacağı için yolculuk esnasında bol su tüketmeniz rahat bir yolculuk geçirmenize imkan sağlyacaktır.

Uzun yolculuklarda nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrendiğinize göre artık yurt dışı için uçak bileti alma zamanı geldi demektir. Hemen biletinizi alarak siz de görmeyi çok istediğiniz ülkeleri ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin