Türkiye’de Kayak Tatili Yapılacak Yerler | Detaylarıyla 24 Nokta

Alpler kadar çok büyük olmasa da ya da genellikle Türk turistler tarafından ziyaret edilse de Türkiye’de kayak tatili yapılacak yerler ziyaretçilerini büyük oranda memnun etmeyi başarıyor. Türkiye’deki kayak merkezleri, son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlar sayesinde dünya genelinde ses getirmeyi başarmış ve dünyadaki ünlü kayak merkezleriyle rekabet edebilecek bir konuma gelmiştir. Bunda her ne kadar yurt dışından gelen ziyaretçiler için fiyat anlamında uygun olmasının payı olsa da gerçekleştirilen kapsamlı yeniliklerin aslan payına sahip olduğunu söylemeliyiz.

Daha önce hiç düşünmediyseniz ve Türkiye’de kayak yapmaya nereye gidileceğini merak ediyorsanız, süreci hızlandırmak için ülkemizdeki kış sporları için gidilebilecek en ideal yerleri listeledik;

Türkiye’de kayak tatili yapılacak yerler

1. Palandöken Kayak Merkezi – Erzurum

palandöken

Burası neresi? Türkiye’nin doğusunda Erzurum‘da bulunan Palandöken, Türkiye’de kayak yapmak için en ideal kar koşullarına sahip yerlerin başında gelmektedir. Kayak merkezi Erzurum şehir merkezinden 20 dakikalık kısa bir yolculuk mesafesindedir. Kayak merkezi gondol asansörü, kar püskürtme sistemi ve aydınlatma gibi önemli özelliklerle donatılmıştır. Tesis bünyesinde hem yeni başlayanlar için hem de kayak yapma konusunda tecrübeli kişiler için toplamda 27 kayak pisti yer almaktadır. Pistlerden ikisi slalom yapmak için gereken özelliklere sahiptir.

Neden gitmeliyim? Ziyaretçilerine 15 kilometre boyunca kesintisiz kayak imkanı sunan Palandöken Kayak Merkezi, Türkiye’nin en uzun kayak merkezi olma özelliğine sahiptir. Rahat ulaşımıyla birçok kişi tarafından öncelikli tercih edilen merkez, Ejder Zirvesi’ndeki 3200 metrelik düşüşle adrenalin tutkunlarını aradığı heyecanı sunmakta oldukça başarılıdır.

Ne yapılır? Palandöken’e gelenler kayak yapmanın yanı sıra birçok farklı aktiviteye katılarak eğlenceli bir kayak tatili yapmanın keyfini çıkarabilmektedir. Dağ kayağı, buz tırmanışı, müzik etkinlikleri ve gece kayağı ziyaretçilerin katılabileceği başlıca aktivitelerdir.

  • Adres: Yunusemre, Palandöken Yolu, 25080 Palandöken/Erzurum
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

2. Davraz Kayak Merkezi – Isparta

davraz kayak merkezi

Burası neresi? 2635 metre yüksekliğinde bulunan Davraz Kayak Merkezi, Isparta‘da Eğirdir ve Kovada gölleri arasında yer alan ve Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında bulunan bir doğa harikasıdır. Kayak merkezinde 2 adet telesiyej, 1 adet teleski ve 2 adet baby lift bulunmaktadır. Baby lift sayesinde özellikle kayak yapmaya yeni başlayanlar kolay bir şekilde dağın zirvesine çıkarak kayak yapmanın keyfini çıkarabilmektedir.

Kayak merkezindeki pistler yeni başlayan ve orta seviyedeki kayakçılar için muhteşem kar kalitesine ve ideal bir eğime sahiptir. İleri düzeydeki kayakçılar için ise 8 ile 10 kilometre arasında değişen uzunluklara sahip pistler hizmet vermektedir. Kayak merkezinin en keyif veren özelliklerinden biri ise kayak yapanlara Eğirdir Gölü’nün, karla kaplı vadilerin ve yaylaların tadını çıkarma imkanı sunuyor olmasıdır.

Neden gitmeliyim? Davraz Kayak Merkezi’nin Antalya‘ya yakın olması burayı daha da cezbedici kılmaktadır ve Antalya’ya tatile gelen ziyaretçiler tarafından kayak merkezi büyük ilgi görmektedir. Davraz Kayak Merkezi’nde kayak yapmak Isparta’da yapılacak en heyecan verici şeyler arasında bulunduğu için gezi listenize burayı da mutlaka eklemeli ve kayak yapmanın keyfini sürmelisiniz.

Aklınızda bulunsun! Dilerseniz Davraz Kayak Merkezi’nin android mobil uygulamasını ya da IOS mobil uygulamasını telefonunuza indirebilir ve merkezle ilgili duyuru ve haberler daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

3. Kartepe Kayak Merkezi – Kocaeli

kartepe kayak merkezi

Burası neresi? Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde 1650 metre yüksekliğe sahip bir kayak merkezidir ve çevresi kestane, fındık ve çam ormanlarıyla kaplıdır. Tesis içindeki telesiyej ve teleskiler sayesinde ziyaretçiler karın tadını ve kayak yapmanın keyfini sonuna kadar çıkarmaktadır.

Pistlerin uzunluğu 400 metreden 3.500 metreye kadar değişmektedir. Merkezdeki kar kalınlığı bölgeden bölgeye 80 ile 200 cm arasında dalgalanmaktadır. Dileyen misafirler snowboard, kayak kıyafeti ve kayak gibi kar tatili için gerekli olan ekipmanları buradan da kiralayabilmektedir. Kartepe’deki kayak sezonu genellikle Aralık ayı sonu gibi başlamakta ve Şubat ayı sonuna kadar devam etmektedir.

Neden gitmeliyim? Türkiye’nin en iyi kayak merkezleri arasında bulunan Kartepe, İstanbul’a en yakın kaya merkezlerinden biri olması nedeniyle İstanbul’dan birçok misafirini ağırlamaktadır.

4. Erciyes Kayak Merkezi – Kayseri

erciyes dağı kayak merkezi

Burası neresi? Kayseri’de bulunan Erciyes Kayak Merkezi, amatör ve profesyonel kayak meraklıları için İç Anadolu’daki önemli duraklardan biridir. Tesis Kayseri şehir merkezinden 29 kilometre mesafede bulunuyor. Buraya gelenler daha önce hiç kayak deneyimi olmaza bile SnowAkademia Kayak Okulu‘ndaki deneyimli kayak hocaları ile kısa sürede bu spor dalında ciddi bir yol alabilirler.

Kayak merkezinde farklı zorluk seviyelerine hitap eden 34 farklı pist bulunuyor. Pistlerin toplam uzunluğu ise 102 kilometreyi buluyor. Bu da merkezi her seviyeden kayak tutkunu için tam bir cazibe merkezi haline getiriyor ve Erciyes’te kayak yapmak kesinlikle Kayseri’de yapılacak en güzel şeyler arasında bulunuyor.

Orta Anadolu’daki en yüksek dağda konumlanmış olan Erciyes Kayak Merkezi, ülkemizin en yeni ve en iyi merkezlerinden biridir. Erciyes Kayak Merkezi uluslararası çeşitli müsabakalara da ev sahipliği yapmıştır. 2017, 2019 ve 2022 yılları arasında CEV Kar Voleybolu Avrupa turu bu organizasyonların en önemlilerinden biri olmuştur.

Neden gitmeliyim? Kayseri’nin muhteşem yemekleri ile midenize ziyafet çekmek ve muhteşem pistlerde kayak yapmanın tadını çıkarmak istiyorsanız Erciyes Kayak Merkezi tam da aradığınız yer. Oldukça modern bir şekilde tasarlanmış olan merkezde, elektrik kesintisi gibi nedenlerle pistlerin kapanması konusunda da endişelenmenize gerek kalmıyor ve 14 adet telesiyeji ile Türkiye’deki en iyi kayak merkezleri arasında olmayı sonuna kadar hak ediyor.

Aklınızda bulunsun! Tesisin en yoğun olduğu dönem Aralık ile Mart ayları arasındaki döneme denk gelmektedir.

5. Uludağ Kayak Merkezi – Bursa

Uludağ Kayak Merkezi

Burası neresi? Geçmişte Olympos Misios olarak tanımlanan Uludağ, mitolojide tanrıların Truva Savaşı’nı seyrettikleri yer olarak tanımlandığı için mitoloji açısından çok önemli bir yere sahiptir. Burası mükemmel coğrafi şartları ile snowboard, buz pateni, helikopter kayağı ve kar bisikleti gibi çeşitli kar aktivitelerini gerçekleştirmeye olanak sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Ekim ayından Nisan ayının sonuna kadar karla kaplı olması nedeniyle Uludağ Kayak Merkezi çok geniş bir zaman diliminde ziyaret edilebilmektedir. Aynı zamanda İstanbul’a yakınlığı da özellikle İstanbul’dan birçok kayak ve kar tutkunu için Uludağ’ı önemli cazibe merkezlerinden biri yapmaktadır.

  • Adres: Osmangazi, 1. Kirazlı Sk., 16340 Yıldırım/Bursa
  • Yol tarifi al >

6. Ovit Dağı Kış Turizm Merkezi – Rize

ovit dağı kış turizm merkezi
RİZE KIŞ TURİZM MERKEZİ OLMAYA ADAY

Burası neresi? Son dönemlerde Türkiye’deki kış turizmi beldeleri arasındaki yeni popüler yerlerden olan Ovit Dağı, her geçen gün daha fazla turisti çekmektedir. Şehir merkezine 90 km mesafedeki merkezin rakımı ise 2640 metredir.

2008 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararı ile Kış Turizm Merkezi olarak kabul edilen Ovit Dağı, kış turizmi açısından gerek Karadeniz’in gerekse ülkemizin en büyük potansiyellerinden birine sahiptir. Bu potansiyelin oluşmasındaki en büyük pay ise bölgedeki karın neredeyse 6 ay boyunca spor yapmaya elverişli bir şekilde yüzeyde kalmasıdır.

Neden gitmeliyim? Yakın zamanda babylift sisteminin de devreye girmesi planlanan merkez, kış oyunlarına da ev sahipliği yapmayı planlıyor ve kış sporları için ziyaretçilerine eşsiz bir ortam sunmaktadır.

Ne yapılır? Buzul gölde yüzme, kayaklı koşu, helikopterli kayak olarak tanımlayabileceğimiz “heliski” gibi farklı spor türlerini denemek için de burası çok cazip bir rotadır. Aynı zamanda kar motorları ve kızaklı kayak gibi etkinlikleri de burada tecrübe etme şansına sahip olabilirsiniz.

7. Ilgaz Kayak Merkezi – Çankırı

ılgaz dağı kayak merkezi

Burası neresi? Aynı bölge içinde Yıldıztepe Kayak Merkezi, Ilgaz Doruk Kayak Pisti, Yuvantepe Kayak Merkezi ve Ilgaz Dağı Milli Parklar Bölgesi olmak üzere kayak yapılabilecek dört ayrı tatil yeri bulunmaktadır. Bu yerlerde toplamda 22 kilometrelik pistlere götüren toplamda 8 asansör vardır.

Ilgaz Kayak Merkezi Kastamonu ile Çankırı arasında yer almaktadır. Merkezin bulunduğu Ilgaz Dağı 2850 metre yüksekliğe sahiptir. Kastamonu’ya gelenler için Kastamonu’da yapılacak en güzel şeyler arasında bulunan kayak merkezine ulaşmak için kullanılabilecek en yakın havalimanı ise Ankara Esenboğa Havalimanı’dır.

Neden gitmeliyim? Dört farklı kayak alanına sahip olan Ilgaz’ı tercih etmek farklı becerilere sahip kişilerden oluşan gruplar için oldukça idealdir. İster profesyonel olun isterseniz kayağa yeni başlamış olun Ilgaz’da çok keyifli kayak anıları biriktireceğinizden emin olabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun! Ilgaz Kayak Merkezi’nde sezon Aralık ayının sonunda başlar ve Nisan başına kadar devam eder. Aynı civardaki dört kayak merkezinde de dileyenler için konaklama ve yeme içme olanaklarının bulunduğunu da belirtmeliyiz.

8. Yıldız Kayak Merkezi – Sivas

yıldız kayak merkezi

Burası neresi? Sivas’ta bulunan Yıldız Kayak Merkezi Sivas’ın turizm sektörüne büyük katkılar sunmaktadır ve her yıl birçok ziyaretçi kayak yapmak için burayı tercih etmektedir. Merkez Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde, 2600 metre civarında bir rakımda bulunmaktadır ve şehir merkezi ile arasında 58 km’lik bir mesafe vardır.

Yıldız Dağı’nın doğal güzelliğinin fark edilmesi ve kayak potansiyeli açısından incelenmeye başlanması 2006 yılında gerçekleşmiştir. Gerçekleştirilen araştırmalar neticesinde 2010 senesinde Yıldız Dağı’nın Kış Sporları Turizm Merkezi ilan edilmesine karar verilmiştir. Tesisin temelleri ise 2013 yılında atılmıştır.

Neden gitmeliyim? Kış sporları için elveriş olmasının yanı sıra bünyesinde bulunan Çermik Kaplıcası, Yıldız Kayak Merkezi’nin cazibesini arttıran önemli detaylardandır ve termal turizmi açısından da buraya olan talebi arttırmaktadır. Merkezde bulunan tesis ise ziyaretçilerin her türlü ihtiyacını karşılamak amacıyla bütün detaylarıyla düşünülmüştür.

Ne yapılır? Kayak merkezinde kış döneminde birçok kış sporu yapılabilmektedir. Yaz döneminde ise yeşil bir doğa harikasına bürünen bölgede dağ bisikleti, kampçılık, su sporları, yamaç paraşütü, binicilik ve dağcılık gibi çok çeşitli etkinlikler gerçekleştirmek mümkün olmaktadır.

9. Denizli Kayak Merkezi – Denizli

Denizli Belediyesi Kayak Merkezi

Burası neresi? Bir telesiyej ve iki asansöre sahip olan Denizli Kayak Merkezi, 11 kilometrelik kayak alanı ile Türkiye’de kayak yapılan yerler arasında sıklıkla tercih edilmektedir. Burası Ege Bölgesi’ndeki en büyük kayak alanı olması nedeniyle özellikle bu bölgede yaşayan insanlar tarafından çok fazla rağbet görmektedir.

Kayak merkezindeki pistler genel olarak başlangıç seviyesinden orta seviyeye kadar olan kişiler için daha uygundur. Bu da kayak yapmaya yeni başlayanlar için burayı tam bir öğrenme alanı haline getirmektedir. Tesiste sezon Ocak ayının başında başlamakta ve Mart ayının ortasına kadar devam etmektedir.

Neden gitmeliyim? Denizli Kayak Merkezi bahsettiğimiz diğer kayak merkezlerine göre küçük olmasına karşın modernize edilmiş çok keyifli bir kayak merkezidir. Bu da merkeze her yıl binlerce ziyaretçinin gelmesini sağlamaktadır.

Aklınızda bulunsun! Merkezde konaklama seçenekleri bulunmadığı için ziyaretçiler konaklama için kayak merkezine yaklaşık 1 saatlik mesafedeki Denizli şehir merkezini tercih etmektedir. Denizli şehir merkezinden dağa günlük olarak servisler kalkmaktadır. Bununla birlikte malzeme kiralama ve bir şeyler yiyip içme için merkezde bir malzeme odasıyla küçük bir büfenin bulunduğunu da belirtelim.

10. Kartalkaya Kayak Merkezi – Bolu

Kartalkaya Kayak Merkezi

Burası neresi? Batı Karadeniz’in sevilen bölgelerinden Bolu‘da çam ormanlarının arasında bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi, İstanbulluların ikinci gözde kayak noktasıdır. Merkez Bolu merkezinin 38 kilometre güneydoğusunda bulunuyor ve İstanbul’a 260 kilometre mesafededir. Kayak ve snowboard için 20 kilometreden fazla pistlere ve 18 teleferiğe sahip olan kayak merkezinde geniş konaklama seçenekleri de var.

Neden gitmeliyim? Bolu yılın büyük bölümünde ılıman ve nemli bir iklime sahip olması nedeniyle hem kayak hem de snowboard tutkunları için Türkiye’de kar tatili için gidilebilecek önemli yerler arasında bulunmaktadır.

Ne yapılır? Abant Gölü kayak döneminde donarak buz pateni yapmak isteyenler için adeta profesyonel bir pist haline gelmektedir.

Aklınızda bulunsun! Kartalkaya doğal güzellikleri ve muhteşem pistleri ile Türkiye’nin en popüler kayak merkezleri arasında bulunmasına karşın çoğu zaman pahalı olması nedeniyle ziyaretçiler tarafından tepki de görmektedir.

  • Adres: Kartalkaya Yolu No:5, 14200 Tazılar/Bolu Merkez/Bolu
  • Yol tarifi al >

11. Elmadağ Kayak Merkezi – Ankara

elmadağ kayak merkezi

Burası neresi? Kendisiyle aynı isimdeki dağ üzerinde konumlanan Elmadağ Kayak Merkezi, Elmadağ Köyü’ne 22 kilometre mesafede bulunmaktadır ve kış aylarında Ankara’da yapılacak en keyifli etkinlikler arasında bulunmaktadır. Kayak merkezini yılda 4.000’in üzerinde ziyaretçi ziyaret etmektedir.

Kayak merkezinin bulunduğu alanda otel ve dağ evinin toplam kapasitesi 150 kişiden fazladır. Burada Alakart restoran, snack bar, diskotek ve otopark gibi çeşitli olanaklar da bulunmaktadır. Kayak için en iyi zamanların Ocak ve Mart ayları arasında olduğu merkezde 900 metre uzunluğundaki kayak pisti ile 720 kişi kapasiteye sahip bir teleski hizmet vermektedir.

Neden gitmeliyim? Ankara ve çevresinde yaşayanların şehrin karmaşasından ve kirliliğinden kurtulmak, ailecek keyifli bir gün geçirmek ve kayak yapmanın tadını çıkarmak için gelebilecekleri en güzel yerlerden biridir.

  • Adres: Yakupabdal, Elmadağ Kayak Merkezi, 06705 Çankaya/Ankara
  • Yol tarifi al >

12. Sarıkamış Kayak Merkezi – Kars

sarıkamış kayak merkezi

Burası neresi? Türkiye’nin doğusundaki Kars‘ta bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi, kayak için gidilebilecek bir başka pitoresk destinasyonlardan biridir. Cıbıltepe’de en uzunu 12 kilometreyi bulan toplam 5 kayak pisti yer almaktadır ve bölgedeki çam ağaçları buraya ayrı bir hava katıyor.

Türkiye’de her yıl karı ilk karşılayan bölge olan Sarıkamış, Kars Havalimanı‘na yaklaşık 50 kilometrelik mesafede bulunuyor. Kayak Merkezi, deniz seviyesinden 2200 ile 2900 metre yükseklikte yer almaktadır. Bölge kayak imkanlarının yanı sıra balık tutma etkinlikleri ile de adından söz ettirmektedir.

Kar yoğunluğunun yüksek olduğu Aralık ve Mart ayları arasındaki zaman dilimi Sarıkamış için için en yoğun sezon olarak geçmektedir. Tesis içinde telesiyej, konaklama, yeme içme ve ekipman kiralama gibi ihtiyacınız olabilecek birçok hizmet sunulmaktadır.

Neden gitmeliyim? Sahip olduğu muhteşem doğası ve etkileyici manzarası, Sarıkamış Kayak Merkezi’ni son yılların en popüler kayak noktalarından biri haline getirmiştir. Buranın bir diğer önemli özelliği ise dünyanın kayak için en ideal yeri olarak kabul edilen Alpler’deki kristal karın bir tek burada bulunmasıdır.

Ne yapılır? Sarıkamış’a geldiğinizde buranın favori etkinliklerinden olan atlı kızakla gezintiye çıkma tecrübesini yaşamanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle son yıllarda eğlenceli turistik etkinliklerden olan Doğu Ekspresi ile buraya gelebilir ve burada karın keyfini çıkarabilirsiniz.

13. Kandilli Kayak Merkezi – Erzurum

Kandilli Kayak Merkezi

Burası neresi? 2011 senesinde Dünya Üniversiteler Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan Kandilli Kayak Merkezi, Erzurum’da 160 hektarlık bir alana yayılmış olan bir diğer kayak merkezidir. Merkezde bulunan pistlerin rakımı 1713 ile 1767 metre arasında değişmektedir. Kayak merkezi Erzurum merkeze 36 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Yılın 12 ayı boyunca açık olması burasını özellikle profesyoneller için tam bir cazibe merkezi yapmaktadır. Ayrıca Türkiye’de yaz aylarında kayak yapmak isteyenler için de burası listede bulunması gereken destinasyonlardan biridir. Modern bir tesis olan Kandilli Kayak Merkezi’nde ziyaretçiler için pek çok olanak bulunmaktadır.

  • Adres: Kandilli Bucağı Yolu,25680 Kandilli/Aşkale/Erzurum, 25680 Aşkale/Erzurum
  • Yol tarifi al >

14. Zigana Kayak Merkezi – Gümüşhane

Zigana Kayak Merkezi

Burası neresi? Zigana Kayak Merkezi, Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Zigana Dağı üzerinde bulunmaktadır ve Doğu Karadeniz bölgesinde gidilebilecek tek kayak merkezi olma özelliği taşımaktadır. Kayak merkezinde 1900 metre ve 2500 metre yüksekliğinde bulunan pistlerde ziyaretçiler uzmanlık seviyesine göre kayak yapabilmektedir. Pistler %20’lik bir meyile sahiptir.

Neden gitmeliyim? 1 telesiyej ve 1 adet baby lift bulunan tesis amatör ve profesyonel kayak severler için Doğu Karadeniz’deki alternatifi olmayan bir kayak merkezi olması nedeniyle önemli bir yere sahiptir. Gümüşhane’ye 60 kilometre ve Trabzon’a 120 kilometre mesafede bulunan kayak merkezi, özellikle bu bölgelerde yaşayan yerli ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Ne yapılır? Ziyaretçiler için özellikle hafta sonları cazibe merkezi haline gelen merkezde kayak yapmanın yanı sıra kar arabasına binme, kızak gibi çeşitli aktivitelerle eğlenmek de mümkün olmaktadır. Yaklaşık 1.000 kişilik kapasiteye sahip tesis ise geceyi kayak merkezinde geçirmek isteyenler için iyi bir alternatif oluşturmaktadır.

15. Bolkar Kayak Merkezi – Erzincan

bolkar kayak merkezi

Burası neresi? Adını üzerinde bulunduğu Bolkar Dağları’ndan alan Bolkar Kayak Merkezi, Erzincan’dan 40 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır ve Erzincan’daki önemli ziyaret noktalarından biridir. Özellikle Aralık ile Nisan ayları arasında yoğun bir taleple karşılaşan merkez sahip olduğu imkanlarla ziyaretçilerini cezbetmektedir.

Neden gitmeliyim? Kayak merkezinde 1200 kişilik 1050 metre uzunluğunda teleski, 300 metre uzunluğunda baby lift ve 110 metrelik orta ve zor seviyedeki kayakçılara hitap eden kayak pisti bulunmaktadır. Bu da burasını Türkiye’deki kayak merkezleri içinde özellikle kayak konusunda bir miktar yol almış kişiler için önemli bir cazibe merkezi haline getirmektedir.

16. Yolçatı Kayak Merkezi – Bingöl

yolçatı kurucadağ kayak merkezi

Burası neresi? Bingöl‘ün Yolçatı ilçesindeki kayak merkezi, şehir merkezinden yaklaşık olarak 25 kilometre mesafede bulunmaktadır. Özellikle Şubat ve Mart aylarında yoğun taleple karşılaşan Yolçatı Kayak Merkezi, Kurucadağ ismiyle de bilinmektedir.

Merkezde 1000 metre uzunlukta kayak pisti bulunmaktadır. 925 metre uzunluğunda ve 500 kişilik kapasiteye sahip telesiyej ise ziyaretçilerin daha keyifli bir kayak tatili gerçekleştirmesine olanak tanımaktadır. Merkezde aynı zamanda çok büyük olmasa da konaklamak isteyenlerin tercih edebileceği bir kayak evi de hizmet vermektedir.

Neden gitmeliyim? Yolu kar mevsiminde Erzincan’a düşenler için doğanın ve muhteşem güzellikteki karın tadını çıkarmak isteyenler için Yolçatı Kayak Merkezi mutlaka değerlendirilmesi gereken güzelliklerden biridir.

17. Karboğazı Kayak Merkezi – Mersin

Karboğazı Kayak Merkezi

Burası neresi? Tarsus’ta Gülek Mahallesi’ne 20 km mesafede yer alan Karboğaz’da şu anda herhangi bir tesis bulunmaktadır. Bölge halkı Adana ve Mersin’de kayak yapmak için çok büyük bir fırsat olan Karboğazı’na bir an önce yatırım yapılmasını beklemektedir.

Merkez Bolkar Dağları’nın yamaçlarında 2000 rakımdan başlayan bir yükseklikte bulunmaktadır ve yaklaşık olarak 10 km’lik doğal bir kayak pistine sahiptir. Bu da bölgedeki halkı özellikle Kasım ve Nisan ayları arasında başta kayak olmak üzere kızakla kayma ve snowboard gibi eğlenceli kar etkinlikleri için buraya çekmektedir.

Neden gitmeliyim? Herhangi bir tesis bulunmamasına rağmen doğal güzelliği ve kayak yapmaya elveriş ortamı burayı bölge halkı için kış aylarında vazgeçilmez eğlence duraklarından biri yapmaktadır.

Ne yapılır? Kış sporlarının yanı sıra burası aynı zamanda kar üzerinde sucuk ekmek partileri yapmak için de sıklıkla tercih edilmektedir.

18. Bozdağ Kayak Merkezi – İzmir

Bozdağ Kayak Merkezi

Burası neresi? Ülkemizin en fazla turist çeken şehirlerinden İzmir’deki Bozdağ Kayak Merkezi, Egeliler için vazgeçilmez kayak alanlarından biridir. Ödemiş’teki kayak merkezinin geçmişi 1988 yılına uzanmaktadır. Bu tarihte kurulan merkez, İzmir’e 110 km ve Ödemiş’e 26 km mesafede bulunmaktadır. Kayak merkezinin bulunduğu noktanın rakımı 1700 ile 2156 metre arasında değişmektedir. Kar kalınlığı ise 80 ile 120 cm arasındadır.

Neden gitmeliyim? Ege Bölgesi’nin soğuk havasını hissetmek ve kayak yapmak isteyenler için Bozdağ Kayak Merkez’i İzmir’e en yakın ve en keyifli destinasyonların başında gelmektedir. Tesis içinde üç kayak kompleksi bulunmaktadır ve burada hem eğitmenler eşliğinde hem de bağımsız bir şekilde kayak yapma olanağına sahip olabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra muhteşem bir manzaraya sahip bir kafe, restoran ve çocuklar için çeşitli olanaklar burayı cazip kılan detaylardandır.

Ne yapılır? İzmir’de kar tatili yapmanın tadını çıkarmanın yanı sıra şehrin güzelliklerini keşfederek tatilinizi daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Bunun için İzmir gezilecek yerler listemizi inceleyerek şehirde görmeniz gereken noktaları not alabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun! Bozdağ Kayak Merkezi, Valilik kararıyla çığ tehlikesi nedeniyle şu an kapalıdır ve tekrar ne zaman faaliyete geçeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmamıştır.

19. Hazarbaba Kayak Merkezi – Elazığ

hazarbaba kayak merkezi

Burası neresi? 1850 metre yükseklikte bulunan Hazarbaba Kayak Merkezi, Elazığ’ın Sivrice ilçesindedir. Merkez 1999 yılında kurulmuştur ve zaman zaman kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu olmaktadır. Merkezdeki aktif kayak sezonu Aralık ayı ile Mart ayı arasında olmaktadır. Merkezde toplamda 8 pist bulunmaktadır ve bu pistler zorluk seviyesi ile ülkemizde oldukça ünlenmiştir.

Hazarbaba Kayak Merkezi Elazığ’ın turizm faaliyetleri içinde çok önemli bir yere sahiptir. Bunda Hazar Gölü’nün etkisi de çok önemlidir. 1 asansörün ziyaretçileri taşıdığı merkezde aynı zamanda yaklaşık 3 km’lik bir de snowboard pisti bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Özellikle orta ve üst derece zorluktaki pistlerde kayak yapmak isteyenler için Hazarbaba Kayak Merkezi Doğu Anadolu’nun en önemli kayak merkezlerinden biridir. Merkezde kayak ve diğer kış sporlarına elverişli pistlerin yanı sıra telesiyej ve yeme içme imkanları da vardır ve bu imkanlar sayesinde günübirlik ziyaretçiler için de burası oldukça cazip bir hale gelmektedir. Konaklamak isteyenler için ise Mavigöl ve Turpol otelleri hizmet vermektedir.

  • Adres: Karaçalı mah, 23900 Sivrice/Elazığ
  • Telefon: (0424) 425 10 22
  • Yol tarifi al >

20. Abalı Kayak Merkezi – Van

abalı kayak merkezi
AW512184

Burası neresi? Van’ın Gevaş ilçesindeki kayak merkezi, güzelliği ile gün geçtikçe popülerliğini arttırmaktadır ve Türkiye’de kar tatili yapılabilecek yerler arasında önemli bir yere sahiptir. Tesiste 1200 metre uzunluğunda telesiyej ile 1300, 1200 ve acemi kayakçılar için 250 metre uzunluğunda toplamda 3 adet kayak pisti bulunmaktadır. Merkezdeki kayak sezonu kış aylarında ortalama 3 ay kadar sürmektedir.

Neden gitmeliyim? Oldukça yüksek bir kar kalitesine sahip olan Abalı Kayak Merkezi, kar kalınlığı ve pistlerinin uzunluğu ile ülkemizdeki sayılı kayak merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Eğim olarak da kar yapmaya çok elverişli olması, burasını kar tutkunları için vazgeçilmez bir cazibe merkezi haline getirmektedir.

21. Saklıkent Kayak Merkezi – Antalya

saklıkent kayak merkezi

Burası neresi? Antalya şehir merkezinden 50 kilometre uzaklıkta bulunan Saklıkent Kayak Merkezi, Toros Dağları’nda deniz seviyesinden 2.500 metre yükseklikte yer almaktadır. Burası kış aylarında Antalya’ya gelenler için şehrin en önemli turistik noktalarının başında gelmektedir. Saklıkent arazisi içinde başlangıç ve orta seviye için ideal olacak 2 adet lift hizmet vermektedir ve 2 adet parkur bulunmaktadır. Merkezdeki kar kalınlığı ise genellikle 100 ile 130 cm arasında değişmektedir.

Antalya’ya gelenler için kayak sezonu genellikle Ocak ayının başı gibi başlamakta ve Nisan ayının başlarına kadar devam etmektedir. Bu dönem aynı zamanda Antalya’daki yaylalarda da kar yağışının hakim olduğu dönemdir ve bu da burayı ayrıca ilgi çekici kılmaktadır. Kayak merkezinin bulunduğu bölgede konaklama seçenekleri açısından da ziyaretçilerin tercih edebileceği birçok alternatif bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Burası bizce özellikle Mart ve Nisan aylarında gelinmesi gereken yerlerden biridir. Bunun nedeni ise dağlık bölgelerde sabah saatlerinde kayak yapabilirken öğleden sonra sahil şeridine inerek Akdeniz’in ılımaya başlayan sularında yüzme fırsatını yakalayabiliyor olmanızdır. Bu da dünyanın çok az yerinde yaşayabileceğiniz bir tecrübedir ve burasını Türkiye’deki kayak merkezleri arasında çok önemli bir konuma getirmektedir.

Ne yapılır? Antalya’ya gelenler sadece kayak yapmak değil, şehrin muhteşem güzelliklerini keşfetme imkanına da sahip olmaktadır. Bunun için daha önce hazırlamış olduğumuz Antalya gezilecek yerler listemizi inceleyerek Antalya için gezi planı oluşturabilirsiniz.

22. Ergan Dağı Kayak Merkezi – Erzincan

ergan kayak merkezi

Burası neresi? Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli kayak noktalarından olan Ergan Dağı Kayak Merkezi 5 asansör ve yaklaşık 17-18 km’lik pist alanıyla kayak ve snowboard yapmak isteyenler için muhteşem rotalar arasında bulunuyor. Merkezin denizden yüksekliği ise 1.750 m ile 2.970 m arasında değişmektedir. Kayak merkezinin şehir merkezine uzaklığı ise 12 kilometredir.

Yaklaşık 8 yıl önce hizmet vermeye başlayan ve modernliği ile dikkat çeken kayak merkezi uzun pistleri ile ziyaretçilere enfes bir kış sporları deneyimi yaşatmayı vadediyor. Burası aynı zamanda gece saatlerinde kayak yapmaya olanak tanıması nedeniyle oldukça ilgi görmektedir.

Neden gitmeliyim? Modernliği ve uzun kayak pistleri ile dikkat çeken Ergan Dağı Kayak Merkezi, bölgenin son zamanlarda en fazla tercih edilen kayak merkezlerinin başında gelmektedir. Merkezde ziyaretçilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri çeşitli sosyal tesisler de hizmet vermektedir.

  • Adres: Yaylabaşı Beldesi, 24002 Merkez/Erzincan
  • Telefon: (0446) 242 40 24
  • Yol tarifi al >

23. Yalnızçam Kayak Merkezi – Ardahan

Yalnızçam Kayak Merkezi

Burası neresi? Doğu Anadolu’daki son yıllarda yıldızı parlayan yerlerden olan Yalnızçam Kayak Merkezi’nin yapımına 1998 yılında başlanmıştır. Kayak merkezi 2750 metre rakımdaki Uğurludağ üzerinde kurulmuştur. Merkez Ardahan şehir merkezine sadece 20 km mesafede bulunmaktadır ve bu yolun büyük bir kısmı asfalttır. Bu da merkeze olan ulaşımı çok kolay bir hale getirmiştir.

Baby lift ve telesiyej bulunan merkezde aynı zamanda bir kafeterya ve 20 kişilik bir konaklama mekanı da hizmet vermektedir. Merkezde toplamda 3 adet pist hizmet vermektedir ve bu pistlerden en uzunu 4 km’lik bir uzunluğa sahiptir. Diğer pistler ise 1,5 km ve 600 metre uzunluktadır. Ana pist çoğunlukla orta ve profesyonel kayakçılar tarafından tercih edilirken diğer iki pist ise genellikle acemi kayakçılara hitap etmektedir.

Neden gitmeliyim? Özellikle acemi kayakçılar için Yalnızçam Kayak Merkezi listeye alınması gereken merkezlerden biridir.

24. Akdağ Kayak Merkezi – Samsun

Ladik Akdağ Kayak Merkezi

Burası neresi? Karadeniz bölgesinde bulunan Akdağ Kayak Merkezi de Türkiye’de kar tatiline gidilebilecek yerler arasında bulunuyor. Dikey aralıklarla 1800 metre yükseklikteki kayak merkezinde orta seviye için uygun bir adet lift bulunmaktadır. Kayak merkezi yılın dört mevsimi hizmet vermektedir ve merkez içinde toplamda 6 adet kayak pisti bulunmaktadır.

Samsun’un Ladik ilçesine 7 km mesafede bulunan Akdağ Kayak Merkezi, şehir merkezine ise 84 km uzaklıktadır. Kayak merkezinin kar kalınlığı özellikle Kasım ve Aralık ayları arasında 1 metreyi bulmaktadır. Bu da kar sporları için merkezi çok cazip bir rota haline getiriyor.

Neden gitmeliyim? Dağın eteklerinden sunduğu bembeyaz manzarası ve kayak sporlarına elverişli ortamı ile burası kar tatili için kesinlikle değerlendirilmesi gereken rotalar arasında bulunuyor. Sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarabilmek için gerçekleştirilen yatırımlar da Akdağ Kayak Merkezi’ni bölgenin önemli turizm rotalarından biri haline getirmiştir.

Bubi Kayak Merkezi

Bubi Kayak Merkezi

Burası neresi? Ağrı şehir merkezinden 18 km uzaklıkta bulunan Bubi Kayak Merkezi, şu an büyük bir tatil merkezi kadar gelişmemiştir. Merkez 2450 metre yüksekliğindeki Bubi Dağı’nda bulunmaktadır. Aralık ve Nisan ayları arasında kayak yapmaya daha elverişli olan bölgede kar kalınlığı 2 metreyi bulabilmektedir. Merkezde saatte 600 kişi taşıyacak kapasiteye sahip 1227 metre uzunluğunda teleski bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Ağrı bölgesindeki diğer kayak yapılacak yerlerde yaşanan bazı aksaklıklardan dolayı Bubi Kayak Merkezi son yıllarda Ağrı’ya gelenlerin yeni gözde kayak merkezi olmuştur. Kar kalitesi ve pistlerinin güzelliği kayak tutkunları için burayı Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olması konusunda aday yapmaktadır. Kayak merkezinde ayrıca konaklama ve yeme içme hizmeti de sunulmaktadır.

Sizler için Türkiye’de kayak tatili yapılacak yerler hakkında kapsamlı bir liste hazırladık. Listemizde bulunması gerektiğini düşündüğünüz yerler varsa bu yerleri bize yorum kısmından yazabilir ve listemizi geliştirmemize yardımcı olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin