Siirt Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Siirt, gerek havalimanının açılmasıyla gerekse de GAP gibi bölgeye yönelik yatırımlarla son yıllarda ciddi bir gelişme göstermiştir. Siirt Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım ile ilgili bütün detayları sizin için yazımızda paylaştık.

Siirt Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Yaklaşık 1100 metrekarelik bir terminal binasıyla hizmet veren Siirt Havalimanı’ndan 1998 yılından bu yana seferler düzenlenmektedir. 1994 ile 1998 yılları arasında ise havalimanı taşımacılık hizmeti vermek amacıyla kullanılmıştır. Şu anda dış hat uçuşlarına kapalı olan Siirt Havalimanı’ndan Ankara  İstanbul uçuşları düzenlenmektedir. Havalimanının uluslararası kodu ise “SXZ”dir.

Dilerseniz Siirt Havalimanı’ndan şehir merkezine gitme ile ilgili detaylara geçmeden önce “Siirt Havalimanı nerede?” sorusunun cevabını da verelim. Oldukça modern bir şekilde tasarlanmış olan Siirt Havalimanı, Siirt’in Pınarca ilçesinde yer almaktadır. Siirt şehir merkezi ile havalimanı arası ise yaklaşık olarak 15 km’dir.

Siirt Havalimanı’na ulaşım için belediye otobüsleri, taksiler, araç kiralama, havalimanı servisleri, minibüsler ve özel araçla ulaşım seçenekleri değerlendirilmektedir. Havaalanının Siirt şehir merkezine yakınlığı nedeniyle ziyaretçiler seçtikleri ulaşım seçeneğine bağlı kalmadan yaklaşık 20-30 dakika içinde şehir merkezine ulaşım sağlayabilmektedir.

Belediye otobüsleri ile ulaşım

belediye otobüsü

Siirt Havalimanı’ndan şehir merkezine ekonomik bir ulaşım yöntemi tercih etmek istiyorsanız öncelikli olarak belediye otobüs seferlerini tercih etmelisiniz. Belediye otobüsüyle yaklaşık 30 dakikalık bir yolculukla kendinizi şehir merkezine atabilirsiniz. Aynı zamanda uçuşlardan 2 saat önce şehir merkezinden gerçekleştirilen seferler ile uçuşunuza yetişebilirsiniz.

Şehir merkezi ile havalimanı arasında çalışan belediye otobüsünün saatlerini incelemek için tıklayınız.

Havalimanı servisleri

Taksi ya da araç kiralama kadar pahalı olmamasına karşın havalimanına konforlu bir ulaşım imkanı sunan havalimanı servisleri, birçok havalimanında olduğu gibi Siirt Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım konusunda da yolcuların sıklıkla tercih ettiği seçeneklerin başında geliyor.

Siirt Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için havalimanı servislerini kullanacak kişiler Havaş firmasının bu hizmetinden faydalanabilmektedir. Havaş resmi web sitesi üzerinden Havaş seferlerini inceleyerek sizin için uygun saatleri görebilirsiniz.

Taksi

Taksi seçeneği havalimanı ile şehir merkezi arasındaki mesafe fazla olduğu zaman çok ekonomik değildir ancak Siirt şehir merkezine ulaşım için taksi seçeneği mantıklı bir tercih olabilir. Taksiler hem gece hem de gündüz toplu taşımaya göre bir tık pahalı olsa da konforlu ve güvenli bir şekilde şehir merkezi ile havalimanı arasında ulaşımınızı sağlama olanağı sunmaktadır. Taksi ile Siirt şehir merkezine ulaşım 15-20 dakika kadar sürmektedir.

Taksinin en önemli avantajlarından biri ise şehir merkezine geldikten sonra gitmek istediğiniz yere nokta atışla ulaşabiliyor olmanızdır. Toplu taşıma seçeneklerinde ise şehir merkezine geldikten sonra da ulaşım için farklı bir seçeneğe daha ihtiyaç duyabilirsiniz. Taksilerde kilometreye belirli bir ücret alındığı için binmeden önce taksiciden ücret konusunda tahmini bir fiyat alabilir ve böylelikle sürprizlerden kaçınmış olursunuz.

Özel transfer hizmeti

siirt havalimanından özel transferler şehir merkezine ulaşım

Özel transfer hizmetleri konakladığınız yer ya da katıldığınız tur firmaları tarafından verilebilen özel bir hizmettir. Bu hizmetten faydalanabilmek için yolcunun bu talebini otele ya da tur firmasına bildirmesi gerekmektedir. Görece ekonomik bir seçenek olan özel transfer hizmetinden faydalanarak istediğiniz saatte istediğiniz noktaya ulaşma rahatlığını yaşayabilirsiniz.

Özel transfer hizmeti sabit fiyatlarla hizmet vermektedir. Siirt’te özel transfer hizmeti veren firmalar hakkında araştırma yaparak fiyatlarını öğrenebilir ve sizin için de uygunsa bu konforlu seçeneği tercih etmeyi düşünebilirsiniz. Özel transfer bireysel olarak gerçekleştirilebileceği gibi toplu olarak yani grup olarak da gerçekleştirilebilmektedir. Bunun yanı sıra VIP transfer ve paylaşımlı olarak geçen “shuttle” hizmeti sunan firmalardan da faydalanmak mümkündür.

Araç kiralama

Siirt şehir merkezinden Siirt Havalimanı’na ulaşım için değerlendirebileceğiniz bir diğer seçenek ise taksi kiralama seçeneğidir. Birkaç günlük Siirt gezisi planlayan yolcular böylece şehir içinde de ulaşımını kolay bir şekilde sağlayabilmektedir. Böylelikle Siirt gezilecek yerler listesindeki birçok yeri konforlu ve hızlı bir şekilde görme şansına sahip olabilirsiniz.

Araç kiralayarak hem havaalanı ile şehir merkezi arasındaki ulaşımınızı sağlayabilir hem de şehirdeki geziniz esnasında ulaşım konusundaki sorununuzu kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Bunun için şehirdeki araç kiralama firmalarını araştırmanız çok önemlidir. Sizin için en güven veren ve ekonomik fiyatlar sunan araç kiralama şirketini tercih etmelisiniz. Kurumsal araç kiralama firmaları bu konuda sizin için oldukça cazip olacaktır.

Siirt Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım seçeneklerini sizler için listeledik. Aklınızda takılan diğer şeyler için havalimanına ulaşmak isterseniz aşağıdaki havalimanı iletişim kanallarını da değerlendirebilirsiniz;

Siirt Havalimanı İletişim Bilgileri
Adres: 56220 Pınarca/Siirt Merkez/Siirt, Türkiye
Telefon: +90 (484) 254 22 02 Faks: +90 (484) 254 20 02

Yorum yapın

Bizi Takip Edin