Strazburg Gezilecek Yerler Listesi

Kendinizi bir anda Orta Çağ Avrupası’nda bulmanızı sağlayacak olan Strazburg, Fransa‘nın Alsas Bölgesinin ve Avrupa’nın başkenti olarak kabul ediliyor. 

Şehrin Orta Çağ’dan bugüne dokunulmamış mimarisi ile kendinizi bu dünyadan farklı bir yerde hissedeceğini Strazburg, Fransa ile Almanya arasında kalmış her iki ülkenin de kültürünü gözlemleyebileceğiniz bir şehir.

Strazburg Gezilecek Yerler

1. Notre Dame Katedrali

Notre Dame Katedrali

Şehirdeki gotik mimarinin en önemli örneklerinden biri olan katedralin yapım 1439 yılında tamamlanmıştır. Bina, özellikle etkileyici süslemeleriyle ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. Katedral’de bulunan Astronomi Saati ise mutlaka görülmesi gereken noktalardan biri.

2. Rohan Sarayı

Rohan Sarayı

18. yüzyılda inşa edilen Rohan Sarayı, günümüzde arkeoloji, güzel sanatlar ve dekoratif sanatlar müzesiyle ziyaretçilerine muhteşem bir deneyim yaşatıyor.

3. Büyük Ada

Strazburg Büyük Ada

Strazburg’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne bulunan Grande Île (Büyük Ada) şehrin en tarihi ve turistik yerlerinin başında geliyor. Bölgede Orta Çağ’dan kalma pek çok yapı ziyaretçilerine tarihle iç içe bir gezi imkanı sunuyor.

4. Küçük Fransa

Küçük Fransa

Şehrin bir diğer tarihi bölgesi olan Küçük Fransa (La Petite France), Strazburg’un eski dönemlerinde esnaflarının bulunduğu bir yer konumundaydı. Bölgede 16. yüzyıldan kalma pek çok ahşap evi inceleyebilir, muhteşem fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

5. Colmar Şarap Kasabası

Colmar Şarap Kasabası

Şarap konusunda Alsas’ın en önemli noktalarından biri olan Colmar, ziyaretçilerine nostaljik bir kasabada keyifli ve hoş bir tatil yapma imkanı sunuyor. Vaktiniz olursa Strazburg gezilecek yerler listenize burayı da ekleyerek gezinizi daha renkli bir hale getirebilirsiniz.

6. Alsas Müzesi

1907 yılında açılan Alsas Müzesi, ziyaretçilerine bölgenin günlük yaşamına ve kültürüne dair önemli bilgiler sunmayı amaçlıyor. Eğer siz de gittiğiniz bölgenin etnografik özelliklerini merak ediyorsanız bu müzeyi ziyaret etmenizi öneriyoruz.

7. Noel Pazarı

Noel Pazarı

Notre Dame Katedrali’nin önünde kurulan Noel Pazarı, 1570 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Şehrin en eski pazarı unvanına sahip olan pazarda Noel temalı pek çok hediyelik eşya ve yiyecekler bulma şansını yakalayabiliyorsunuz.

8. Kammerzell Evi

Kammerzell Evi

15. yüzyılda bir tüccar tarafından inşa ettirilmiş olan Kammerzell Evi, Notre Dame Katedrali’nin hemen karşısında bulunuyor. Oldukça etkileyici bir görünüme sahip olan bina, günümüzde resstoran ve otel olarak kullanılmaktadır.

Eğer siz de tarihi bölgeleri görmeyi ve tarih kokan sokaklarda dolaşmayı seviyorsanız Strazburg’u mutlaka rotanıza dahil etmenizi öneriyoruz. Strazburg’a geldiğinizde nerede kalacağınız konusunda fikir edinmek için Strazburg’da nerede kalınır? Otel tavsiyeleri yazımızı okumanızı öneriyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin