Slupsk’da Gezilecek 8 Yer | Detaylı Anlatım

Kökleri Ortaçağ’a dayanan, Polonya’nın kuzeybatısındaki Slupsk, ılıman havasıyla keşfedilmeyi bekliyor.

Çok sayıda meydan, park ve bulvarıyla Slupsk gezilecek yerler listesi kısa ama etkili, yeşil rengine doyacağınız, modern bir şehir. Nüfusu ülkemiz ilçeleri kadar olsa da, Polonya’nın en kalabalık şehirlerinden biri sayılıyor. Türkiye’den çok fazla Erasmus öğrencisinin ziyaret ettiği şehirde otobüs, kozmetik ürünleri, mobilya ve araba üretimi hayli gelişmiş durumda.

#1 Slupsk Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında; 

1- Cadı Kulesi

Cadı Kulesi
sdr

1410-1415 yılları arasında yapıldığı düşünülen kule, büyücü olduklarından şüphelenilen kadınların hapsedilmesi ve cezalandırılmasıyla amacıyla yapılmış. Ortaçağ’da yaygın olan inanış yüzünden cadı oldukları düşünülen kadınların yakılarak cezalandırıldığı kulelerin, Polonya’daki örneklerinden biri.

Duvarlarından birinin dikey şekilde inşa edildiği kule, 1975 yılında restore edilip günümüzdeki halini almış. Kuleyi, pazartesileri dışında saat 9.00-17.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

2- Lasek Polnocny

Lasek Polnocny

Bünyesinde yüzme havuzu, şenlik ateşi için meydan, banklar, kamp alanları yanında balık tutmaya elverişli 4 gölet ve yürüyüş yolları barındıran Laserk Polnocny yemyeşil bir park. Ayrıca park alanı içinde, Stutthof kampında öldürülen mahkûmlar için de bir anıt göreceksiniz.

3- Central Pomeranya Müzesi

museum of central pomerania

Pomeranya tarihi hakkında bilgiler öğrenebileceğiniz, geçmişten bugüne zengin sanat eserleri koleksiyonuna sahip müzede kalıcı ve geçici sergiler de düzenleniyor. Pazartesi ve salı günleri kapalıyken diğer günler 10.00-16.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

4- Belediye Binası

Belediye Binası

1902 yılında yapılan, neo-gotik tarzdaki bina şehrin ana meydanında yer alıyor. Artan bürokrasi ve nüfus nedeniyle yeterli gelmese de halen kullanımda olan Slupsk‘ın belediye binası, anıtsal tabloları ve vitraylarıyla da göz dolduran tarihi bir eser.

5- Baltık Çağdaş Sanat Galerisi

baltic contemporary art gallery

Baltık Çağdaş Sanat Galerisi, modern ve çağdaş sanat eserlerini görebileceğiniz, bölgedeki tek kurum. Çağdaş sanatın gelişmesi ve yaygınlaşması için etkinlikler düzenleniyor ve atölye çalışmaları yapılıyor. Galeriyi, hafta içi 9.00-17.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz ama hafta sonları, maalesef kapalı.

6- Redzikowo Su Parkı

Redzikowo Su Parkı

Park içinde havuzlar, bowling oyun alanları ve rehabilitasyon merkezleri bulunuyor. Ayrıca çocuklar için yüzme ve sıcak suyla masaj imkânı sunan özel havuzlarını, jakuzilerini ve su jetlerini de değerlendirebilirsiniz.

Ziyaret saatleri:
Cuma, Cumartesi: 8.00-23.00
Diğer günler: 7.00-22.00

7- Mill Kalesi

mill kalesi

Polonya’daki en eski sanayi binalarından biri olan kale, bugün Central Romerania Müzesi’nin bir parçası olarak kullanılıyor.

8- Jan Kilinski Anıtı

jan kilinski monument

Kościuszko Ayaklanması’nın liderlerinden olan Jan Kilinski’nin anıtı, Slupia Nehri kıyısında, bir yaya yolu üzerinde yer alıyor. Slupsk gezinizi tamamlarken göz atmayı ihmal etmeyin.

*Polonya’nın şirin, küçük kentine doğru yola çıkmadan önce en uygun Slupsk uçuşlarına bakın, sonra bavulunuza kalın kazaklarınızı yerleştirin.

Slupsk gezilecek yerler listemize ek tavsiye gezi noktalarını yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin