Selanik’te Yeme İçme Rehberi | 9 Restoran Önerisi

Sevgili komşumuz Selanik yemek içme rehberi  konusunda da bize komşu olduğunu hissettiriyor. Sucuğa sucukika, cacığa cacik, yoğurda yoğurt diyen Yunanistan’da Selanik’e gelen bir Türk’ün aç kalacağına ihtimal vermiyoruz.

Türk kültürüyle oldukça iç içe olan Selanik yeme içme rehberi konusunda da büyük yakınlıklar bulunuyor. Pek çok tat ülkemize yakın. Herkesin kendi damak tadına uygun mutlaka bir şeyler bulabileceği bu yemek kültürünü isterseniz biraz daha yakından tanıyalım.

1- Selanik Yeme İçme Rehberi

Komşu ülkenin yemek kültürüyle ülkemiz sürekli kıyaslanır ve birçok lezzeti kimin kimden aldığı konusunda uzunca ve sonuca ulaşmayan tartışmalar yaşanır. Biz bu tartışmaları bir kenara bırakıp şehirde neler yenebileceği ve en güzel mekanlar gibi bir gezgini daha çok ilgilendiren konulara değinmek istiyoruz.

Öncelikle ülkemizdeki taverna kültürü burada da oldukça yaygın. Fedon’la ülkemizde yaygınlaşan tabak kırma, peçete atma gibi adetler de buradan geliyor zaten. Neyse şimdi konumuz bu adetler değil. Biz yemek konusuna geri dönelim. Yunanistan’da ülkemizdeki rakıya benzeyen “uzo” oldukça fazla tüketiliyor. Rakıya göre daha hafif olan bu içki Selanik gecelerinin de vazgeçilmezi. Hele yanındaki patlıcanlı mezeler ve peynirler…

Bizdeki sucuğa benzeyen sucukiki, Selanik’te hayli fazla içilen frappe, böreğe benzeyen bougatsalar da mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında bulunuyor. Daha klasik bir şeyler yemek isterseniz yanında mutlaka eşsiz Yunan salataları istemeyi de ihmal etmeyin deriz. Selanik’teki en ucuz yemek nedir diye soracak olursanız da bizim simit dediğimiz ancak Yunanlıların koulouri dediği sokak lezzetini söyleyebiliriz.

Bu arada şehirde yeyip içtikçe anlayabileceğiniz ve sizi mutlu edecek bir sır verelim: Bu şehirde yeme içme diğer Avrupa ülkelerine göre oldukça ucuz! Bu nedenle bu şehre geldiğinizde sınırsız bir yeme içme dünyasına ve kilolara hazırlanmanız gerektiği anlamına geliyor.

Selanik’teki yeme içme yaşamıyla ilgili daha söyleyecek çok şey var ancak diğer şeyleri başka yazılara bırakarak yazımızın şehirdeki mekanları incelediğimiz kısmına geçiyoruz.

2- Selanik’te Yeme İçme Mekanları

#1 7 Thalesses

Thalesses

Selanik’te deniz ürünleri konusundaki Selanik’te en iyi restoranlar arasında bulunuyor ancak fiyatlar pahalı. Buna rağmen bizce bütçe konusunda sıkıntı yaşamayanlar buraya gelmeli ve bu muhteşem lezzetleri tatmalı.

#2 Ladadika Bölgesi

Ladadika Bölgesi

Aslında düşüncemiz sizin için Selanik’te bir kaç taverna mekanı tavsiye etmekti ancak bu mekanlar arasında bir seçim yapmak bizi hayli zorlayacağını düşündük. Bu nedenle size tavernalarla dolu bir yer önererek bu işin üstesinden gelmek istedik. Eğer bir akşam meşhur tavernalarla eğlenmek isterseniz Ladadika bölgesine mutlaka uğramalısınız.

#3 Sempriko

Sempriko, Selanik

Özellikle mezeleri ile gönülleri fetheden mekan birbirinden lezzetli seçenekleri ile mutlaka uğranması gereken yerlerden.

#4 Hondro Alati

Hondro Alati

Deniz ürünleri ve mezeleri oldukça taze ve lezzetli olan mekan, çok göze çarpmasa da es geçilmemesi gereken bir lezzet durağı.

#5 Estrella

Estrella, Selanik

Eğer en iyi kahvaltı Selanik’te nerede yenir diye düşünüyor ve kahvaltı yapmak için bir yer arıyorsanız özellikle omletleri ile gönlünüzü çalacak olan bu mekanı keşfetmenizi öneriyoruz.

#6 Mourga

Mourga

Özellikle yerlilerin lezzet duraklarından biri olan restoran organik yiyeceklerden ve deniz mahsullerinden oluşan menüsü ile iştah kabartıyor.

#7 Terkenlis

Terkenlis

Ayaküstü bir şeyler atıştırarak açlığınızı yatıştırmak istiyorsanız ya da bir akşam üstü keyifli bir Selanik turu ardından bir şeyler içip yanında da lezzetli tatlıların ve pastaların tadına bakmak istiyorsanız 1948 yılından bu yana hizmet veren bu pastaneye bir ara uğramalısınız.

#8 Modiano Market

Modiano Market

Burası aradığınız pek çok şeyi bulabileceğiniz keyifli bir pazar alanı. Bu alanda esnaf lokantası tadındaki mekanlarda hiç ummadığınız kadar lezzetli sokak lezzetlerini deneyebilir ve bir şeyler içebilirsiniz. Özellikle pazar yerinde bulunan Bombidia bu konuda size tavsiye edebileceğimiz bir yer.

#9 Fregio Icecream

Fregio Icecream

Özellikle yaz mevsiminde gidenlerin Selanik’te kaldığı sürece sıkça uğrayacağını düşündüğümüz bu mekan taze meyvelerden yapılmış enfes dondurmalarıyla biliniyor. Vitriniyle sizi kendisine aşık eden mekan sunduğu eşsiz dondurmalarla aklınızdan uzun süre çıkmayacak.

Selanik restoranlarına ek önerilerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısımından bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin