Fotoğraflarıyla Birlikte Samos Gezilecek Yerler Listesi | Detaylı Anlatım

Türkiye’nin Dilek Yarımadası’nın tam karşısında yer alan Samos Adası, ülkemize en yakın Yunan adası olmakla birlikte son yılların popüler tatil destinasyonları arasında yer alır.

Samos gezilecek yerler yazımızda sizlere adada mutlaka gezip görmeniz gereken o gezi rotalarını derledik..

Yunanistan’ın huzur dolu adalarından biri olan Samos’u, tarihi dokusu ve gezilecek yerleriyle de merak uyandıran gezi noktalarından biri olarak gösterebiliriz. Berrak denizi, yumuşacık kumları ve pırıl pırıl güneşi ile bu tatil cennetine seyahat etmenizi tavsiye ederiz.

#1 Samos Gezilecek Yerler

Dilerseniz birlikte inceleyelim;

1- Sisam Heraionu

Sisam Heraionu

Yunan Tanrıçası Hera’ya adanan büyük bir mabet olan Sisam Heraionu, 1992 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınmış. 595 yılından günümüze kadar geldiği düşünülen tarihi bölgeden geri yalnızca taş parçaları kalmış olsa da turistlerin popüler gezi noktaları arasındadır. 🙂

2- Livadaki Plajı

Livadaki Plajı

Samos’un en popüler plajı olarak bilinen Livadaki Plajı, yumuşacık kumları pırıl pırıl güneşi ile görenleri kendine hayran bırakan muazzam bir nokta. Adanın en gözde duraklarından biri olan plaj çevresinde pek çok kafe ve restoran da hizmet veriyor. 🙂

Tertemiz denizi ve muhteşem çevresiyle yaz aylarında pek çok ülkeden gelen turistlerle dolup taşan Livdaki Plajı’nı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

3- Samos Şarap Müzesi

Samos Şarap Müzesi

Etkileyici bir taş bina içerisinde yer alan Samos Şarap Müzesi, 19. yüzyıldan kalma bir şarap mahzeni aslında. 2005 yılında müzeye dönüştürülen yapı, Samanyalı şarabının tarihini, sosyal ve kültürel serüvenini gözler önüne seren etkileyici bir nokta.

Geleneksel şarap yapımı ve yapımda kullanılan aletleri görebileceğiniz müzede, gelen ziyaretçiler için şarap tadımı da yapılıyor

4- Panagia Spiliani Kilisesi

Panagia Spiliani Kilisesi

Samos’un kuzey batısında yer alan Panagia Spiliani Manastırı, 125 metre yüksekliğinde adanın her yerini gören bir tepe üzerinde konumlanıyor. Meryem Ana’ya adanan kilise, görenleri kendine hayran bırakan bir mimariye sahip.

Diğer yandan en önemli ögelerinden biri de mucizevi olarak gösterilen mermer bir ikona sahip olması. Efsaneye göre bu mermer ikon eski dönemlerde yabancılar tarafından denize düşürüldü ve yıllar sonra tüm parçaların Samos Adası’na kendiliğinden geri döndüğü söyleniyor. Kilisenin yer aldığı muhteşem bahçe içerisinde bir de, kutsal su bulunan bir bahar yer alıyor.

5- Eupalinos Tüneli

Eupalinos Tüneli

1036 metre uzunluğundaki Eupalinos Tüneli, M.Ö 6. yüzyılda inşa edildiği bilinen bir su kemeri. Tüneli diğerlerinden ayıran önemli bir özelliği ise dünya tarihinde yapılmış ikinci tünel olması.. Günümüzde popüler bir turistik nokta olan ve oldukça uzun bir alanı takip eden tünele ise ilgi büyük. Samos Adası’na gelip de Eupalinos Tüneli’ni ziyaret etmeden dönen yok.

6- Samos Müzesi

Samos Müzesi

1912 yılında kurulan Samos Arkeoloji Müzesi, adanın tarihine muhteşem bir yolculuk yapmanızı sağlayacak eşsiz koleksiyonlara sahip. 1987 yılında müzeye ek bir yeni bina daha yaptırılarak koleksiyonlar daha da genişletilmiş ve bugünkü halini almış. Arkaik heykel, çömlekçilik bronzları, fildişi ve ahşap ürünlerden oluşan eserler arasında en dikkat çekeni ise Cheramyes’in Hera’ya adadığı mermerden yapılma kadın figürlü heykeldir.

7- Pithagorio Arkeoloji Müzesi

Pithagorio Arkeoloji Müzesi

Pithagorio Arkeoloji Müzesi, 2010 yılında faaliyete açılan adanın önemli müzelerinden biridir. Hereon ve Pithagorio antik kentlerinde yapılan hummalı kazılar sonucu çıkartılan nadide tarihi eserlerin sergilendiği müze, dünyanın dört bir yanından tarihçilerin ilgisini uyandıran koleksiyonlara sahiptir. Diğer yandan adaya tatil için gelen turistlerin de ilgisini çeken Arkeoloji Müzesi, Yunan tarihine dair derinlemesine bilgiler de verir.

*Yunanistan’ın Birbirinden Renkli Diğer Şehirleri için..

*Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin