Rzeszow’da Ne Yenir Ne İçilir? | Rzeszow’a Has 9 Tat

Genellikle Erasmus nedeniyle şehre gelen öğrencilerin çoğunlukta olduğu, halkının sıcakkanlı olmasına rağmen yabancılara ön yargılı yaklaştığı küçük bir Polonya şehri olan Rzeszow yemek kültürü konumuz. Yazımızda da “Rzeszow’da ne yenir? Ne içilir?” gibi şehrin mutfağına dair soruların cevaplarını listeledik…

Rzeszow’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Çok fazla gezilecek bir yeri olmaması burayı çok fazla turistik bir yer olmaktan çıkarıyor. Tabi ki gene de burada geçireceğiniz birkaç gün içinde şehrin güzellikleriyle çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Burada lezzetli Polonya yemeklerinin tadına bakabileceğiniz gibi çeşitli fast food yemek zincirlerinde bilindik markaların menülerini de tüketebilirsiniz. İlla Türk yemeği yemek isterseniz de dönercilerin şehirde bolca bulunmaktadır.

1. Pierogi

Pierogi
Polonya genelinde en sevilen yemeklerin başında pierogi geliyor.

Polonya tarzında mantı diyebileceğimiz pierogiler tıpkı mantı gibi açılarak içi çeşitli malzemelerle doldurulmaktadır. Patatesli, kıymalı, peynirli daha birçok farklı malzemeleri pierogilerin içinde görmeniz mümkün olmaktadır. Polonya’da karşınıza çıkabilecek en lezzetleri şeylerden birinin pierogi olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle sour cream ile bu çorbanDilerseniz kızartılmış halde dilerseniz de haşlanarak hazırlanan pierogileri afiyetle tüketebilirsiniz.

2. Polonya Birası

Polish Beer
Polonya’nın yerel biralarını Rzeszow’da mutlaka denemelisiniz.

Çeşitli aromalara sahip şuruplarla lezzetlendirilerek servis edilen bu biralar “Rzeszow’da ne yenir? Ne içilir?” diye merak edenlerin kesinlikle denemesi gereken içeceklerden biri. Fiyat olarak da makul seviyelerde bulunan bu içki şehirdeki restoranlarda neredeyse bütün yemeklerin yanında tüketilebilmektedir.

3. Barszcz Çorbası

Barszcz Çorbası
Barszcz Çorbası

Doğu Avrupa’da yaygın olarak tüketilen bu çorba türü Rzeszow mutfağı içinde de bolca tüketilen çorbalardan biridir. Kırmızı renge sahip olan çorba bu rengini içine katılan pancardan almaktadır ve çorba içinde farklı sebzeler de bulunmaktadır. Şehri yeni gelen ziyaretçilerin bu lezzeti hayli beğendiğini belirtmek isteriz.

4. Fast Food

fast food
Fast food da şehirdeki alternatif yemeklerden.

Üniversiteli gençlerin olduğu yerlerde hızlı yemek kültürü de kendisine köklü bir yer edinmeyi başarıyor. Şehirde dünya genelinde bilinen birçok fast food markasının restoranlarında hamburger, pizza, tavuk gibi çeşitli yemek türlerini tüketebilirsiniz. Yalnız eğer pizza yemek istiyorsanız şehirdeki butik restoranlar daha iyi bir tercih olacaktır.

5. Zapiekanka

Zapiekanka
Zapiekanka

Kelimenin tam anlamıyla bir atıştırmalık lezzet olan zapiekanka büfelerde taze bir şekilde yenebildiği gibi dondurulmuş olarak marketlerden de temin edilebiliyor. Tabi ki bizim önerimiz taze bir şekilde hazırlananı yemeniz yönünde olacaktır. Baget ekmeğinin üzeri tavuk, kaşar, mantar, mısır gibi çeşitli lezzetlerle donatılarak fırında pişirilir ve ortaya basit ama leziz bir karışım çıkar. Özellikle akşamları alkol aldıktan sonra mideyi sakinleştirmek için yenen bu lezzet Polonya’dan ayrılanların en çok özlediği tatlar arasında bulunuyor.

6. Döner

Dara Kebab
Dara Kebab şehrin en çok tercih edilen dönercileri arasında bulunuyor.

Türk yemeklerini özlerseniz şehirde pek çok Türk dönercisinin olduğu müjdesini verelim. Burada hem özlediğiniz döneri tadabilir hem de Rzeszow hakkında detaylı bilgileri dönercilerde çalışanlardan elde edebilir ve daha rahat bir gezi gerçekleştirme fırsatını yakalayabilirsiniz. Şehirde bulunan Dara Kebab ise burada en çok tercih edilen dönercilerin başında geliyor. Restoranla ilgili detaylara ulaşmak isterseniz facebook sayfasını inceleyebilirsiniz.

7. Et

Meat
Özellikle domuz eti Rzeszow yemekleri içinde bolca kullanılıyor.

Rzeszow mutfak kültürü et konusunda oldukça zengin. Şehirdeki pek çok yemekte et unsuruna rastlamak mümkün. Tabi pek çok Avrupa şehrinde olduğu gibi burada da domuz eti çok fazla tüketilmektedir. Parça et olarak kullanıldığı gibi domuzun sakatatları ya da kıyma olarak da bu et türü yemeklerde kullanılabilmektedir. Bu da domuz etine karşı hassas olan ziyaretçilerin etli yemekleri tüketirken temkinli olmasını gerektiriyor.

8. Votka

Votka
Polonya’nın milli içkisi: Votka

“Rzeszow’da ne yenir? Ne içilir?” diye soranlara verilecek en güzel cevaplardan biri de ülkenin milli içeceklerinden biri olan votka. Şehirdeki bar ve publarda alkol oranı çok yüksek hazır votkaları deneyebileceğiniz gibi daha farklı bir deneyim için özel olarak hazırlanan votkalı karışımları deneyebilirsiniz. Rzeszow’da halka açık alanlarda içki içmek yasak olduğundan bu konuda dikkatli olmanızda fayda var. Alkol fiyatlarının ülkemize oranla daha ucuz olması ise alkol tüketmeyi sevenler için Rzeszow’u çok cazip bir şehir haline getiriyor.

9. Rosol

Rosol
Rosol şehrin en çok tüketilen çorbası olarak biliniyor.

Polonya’nın önemli geleneksel lezzetlerinden bahsederken rosol isimli çorbadan da mutlaka bahsetmemiz gerekiyor. Bu nedenle “Rzeszow’da ne yenir? Ne İçilir?” listemizde bu çorbanın da olması gerektiğini düşündük. Kısaca çorbanın nasıl bir şey olduğunu söylememiz gerekirse bunun tavuklu makarnalı bir çorba olduğunu söyleyebiliriz. Şehrin birçok restoranında bulabileceğiniz bu çorbanın damak tadınıza çok farklı geleceğini düşünmüyoruz.

Rzeszow gezilecek yerler listemizdeki yerleri gezerken Rzeszow yemekleri de ihmal edilmemeli bizce. Şehirde Polonya’nın geleneksel lezzetlerini deneyerek gezinizin daha keyifli bir şekilde geçmesini sağlayabilirsiniz. Diğer Avrupa şehirlerine göre daha ucuzu olması da gezinizi çok daha ucuza getireceğiniz anlamına geliyor. O halde ne duruyorsunuz, haydi Rzeszow gezinizi hemen planlayın 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin