Palanga Gezilecek Yerler Listesi | Fotoğraflı Anlatım

Batı Litvanya’nın sahil kentlerinden biri olan Palanga, Baltık Denizi kıyısına kurulu kalabalık ve sevilen şehirlerden biridir.

Palanga gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka gezip görmeniz gereken o gezi noktalarını derledik.

Köklü tarihi ve kültürel değerleriyle dikkat çeken şehrin gezilecek yerleri de bir hayli fazla… Antik kehribar yolu üzerinde yer alması sebebiyle bir zamanların ticaret ve zanaat merkezi olan şehir, tarihi yapıları ve müzeleriyle dikkat çekiyor.

#1 Palanga Gezilecek Yerler

Birlikte inceleyelim;

1- Palanga Kehribar Müzesi

palanga amber museum

4 bin 500 adet değerli kehribarın sergilendiği Palanga Kehribar Müzesi, şehrin en çok ziyaret edilen müzelerinden biridir. Sanatsal tablolardan tutun da bin bir çeşit mücevherin sergilendiği müze, şehrin en güzel bahçelerinden biri üzerine kurulmuş, muhteşem mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan bir binada yer alır.

2- Seaside Bölge Parkı

Seaside Bölge Parkı

Baltık Denizi kıyısında yer alan Seaside Bölgesel Parkı, şehrin gürültüsünden kaçıp huzurlu bir adres arayanlar için biçilmiş kaftan. Baltık Denizi’nin biyolojik çeşitliliği ve deniz kaya yataklarını korumak amaçlı kurulan park, 5 bin 602 hektarlık bir alan üzerine kurulu muhteşem bir gezi noktası.

Palanga’nın muhteşem gün batımını izleyebileceğiniz parkta, keyifli bir yürüyüş yapabilir, manzaraya karşı kahve içebilirsiniz.

3- Palanga Botanik Parkı

palanga botanical park

Yaklaşık 100 hektarlık alan üzerinde yer alan Palanga Botanik Bahçesi, peyzaj mimarı ve botanik Edouard Andre ve oğlu Rene Eduard Andre tarafından tasarlanmış, harika bir bahçe..

500 çeşit ağaç ve bitki türü barındıran bahçenin 370 endemik bitkiye de ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. Litvanya Hükumeti tarafından 1992 yılında soyu tükenmekte olan türler arasında belirlenen 24 bitki türü, parkın nadide koleksiyonu olarak kabul edilir. Heykeller, anıtlar ve bir adet de kiliseye ev sahipliği yapan bahçe, şehirde düzenlenen pek çok etkinliğe ve festivale de ev sahipliği yapıyor.

4- İllüzyon Evi

Şehirde eğlenceli saatler arayışındaysanız İllüzyon Evi’ni ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Eşi benzeri olmayan interaktif sergilerin ve popüler illüzyon gösterilerinin sergilendiği müze, Palanga’nın en popüler cazibe merkezlerinden biri olarak kabul edilir.

Üç boyutlu resimler ve yeniden boyutlandırılmış fotoğrafların sergilendiği müze mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Müzenin giriş kapısında bir de hediyelik eşya dükkanı yer alıyor. Dilerseniz Litvanya kültürüne özgü hediyelikleri bu dükkandan temin edebilirsiniz.

5- Tyszkiewicz Sarayı

Tyszkiewicz Sarayı
Palanga, Lithuania – August 12, 2012: Palanga Amber Museum in botanical park. Rose Museum building in classic style. Fountain is surrounded by green landscaped garden in Lithuanian resort Palanga

Tyszkiewicz ailesi için yaptırılmış olan saray, 1897 yılından günümüze kadar gelen şehrin en önemli turistik merkezlerinden biridir. Nadir bitki türleri, gölet ve çeşmelerle dolu bir bahçede yer alan saray, Palanga şehrinin simgesi haline gelmiş yapılardan biridir.

6- Jonas Basanavicius Caddesi

Jonas Basanavicius Street

Palanga’nın en önemli caddelerinden biri olarak bilinen Jonas Basanavicius Caddesi, şehrin en eski merkezlerinden biridir. Palanga seyahatinde mutlaka uğrayacağınız bu cadde üzerinde; pek çok tarihi bina, kafe, restoran ve alışveriş dükkanı bulunuyor.

Litvanya hükumeti tarafından koruma altına alınan kültürel miraslardan biri olan caddenin eski ismi Tyshkevich Caddesi iken sonradan, ülkenin kurucusu Doktor Jonas Basanavicius’un ismiyle anılmaya başlamıştır.

*Palanga hakkında yeterince bilgi aldığını düşünüyorsan sıra bu sahil kentine seyahat etmekte.. Senin için önceden hazırladığımız Palanga uçuşlar sayfasından en ucuz uçak biletini satın alma şansı elde edebilirsin. Gerisi iki tık uzağında!

*Litvanya’nın Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin