Olimpos

Olimpos’ta Denize Girilecek Yerler – En Güzel 14 Olimpos Plajı

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan Olimpos, her yaz yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası oluyor. Doğa ile iç içe olmak, Akdeniz’in en sakin ve el değmemiş sahillerini keşfetmek için Olimpos, mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Özellikle genç turistlerin ve gezginlerin tercih ettiği bu tatil beldesinde bungalov, çadır ve ağaç evler gibi doğayla uyumlu konaklama yerlerinde kalınıyor. Bu nedenle Olimpos, pahalı bir tatilin adresi değil. Yeni insanlar tanımak, farklı kültürler keşfetmek ve en önemlisi doğayla baş başa kalmak için tam aradığınız yer olabilir.

Olimpos konum itibariyle de hem Antalya’ya hem de diğer illere oldukça uzak bir mesafede yer alıyor. Bu nedenle kısa süreli kalmak için değil, uzun süreli tatilleriniz için değerlendirmelisiniz. Kalabalık arkadaş grupları ile kamp tatili yapan, karavanıyla seyahat edenler ve sadece sırt çantalarıyla dolaşan gezginler için Olimpos unutulmaz anılara ev sahipliği yapıyor.

Olimpos sadece doğal güzelliği ile değil, tarihi ve sit alanı özelliği ile de turistleri cezbediyor. Antik dönemdeki birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Akdeniz Bölgesi’nin mistik havasını Olimpos’ta teneffüs edebilirsiniz. Uygarlıklardan kalan taş ve sütun kalıntılarını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ayrıca Olimpos, nesli tükenme tehlikesi altında olan Caretta Caretta kaplumbağalarının da yaşam alanıdır. Temmuz ve Ağustos ayları Caretta Carettaların yumurtalarından çıkma dönemi olduğu için sahillerde adeta belgesellerde görebileceğiniz bir sahneyle karşılaşırsınız. Bu turistlerin ve doğa fotoğrafçılarının Olimpos’a akın ettiği dönem olarak karşımıza çıkıyor. Olimpos’ta Caretta Carettaların yaşam alanı olan bu sahiller sit alanı olarak ilan edilmiş olup kıyı şeridinin halka açık olması yasaklanmıştır.

Olimpos, Çıralı’ya kadar uzanan sahil şeridi ile dinlenebileceğiniz, denize girebileceğiniz ve doğal güzellikte sahilleri keşfedebileceğiniz bir yer. Olimpos’ta deniz keyfi yapabileceğiniz çok sayıda plaj bulmanız mümkün. Kendiniz keşfederek bu bakir plajları bulabileceğiniz gibi kaldığınız yerden alacağınız tavsiyelere göre de plaj keyfi yaşayabilirsiniz. Olimpos plajları için bir ücret ödemenize gerek yoktur. Ancak konakladığınız yerin kendine ait bir sahili varsa kalmak için ödediğiniz miktarın içerisinde plaj ücretini de ödersiniz. Ayrıca sit alanı içerisine dâhil olmayan sahillerde bazı işletmelerin sağladığı imkânlar nedeniyle plaj ücreti ödeyebilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

Elif Kamping

Antalya’nın en güzel tatil beldelerinden birisi olan Çıralı’da bulunan Elif Kamping, eşsiz bir doğanın içerisinde tatil yapma fırsatı sunuyor. Bir tarafıyla mis gibi orman havası diğer tarafıyla da uçsuz bucaksız Akdeniz manzarası ile misafirlerine unutulmaz bir tatil fırsatı sunuyor. Elif Kamping’in diğer konaklama yerlerinden farkı denize sıfır konumda yer almasıdır. Böylece yürüme mesafesi olmadan denizin tadını çıkarabilmeniz mümkün.

Tesise kendi çadırlarınızı getirebileceğiniz gibi orada yer alan çadırları da kullanabilirsiniz. Ayrıca tesiste bungalov ve ağaç evlerde kalmak için hizmete sunulmuş. Dilerseniz karavanınızla da alanda konaklama yapabilirsiniz. Elif Kamping’de kalacağınız süreye bağlı olarak ödeyeceğiniz ücret de değişir. Ayrıca kendi çadırınız ile konaklama yapacaksanız sadece yer ve plaj parası ödersiniz. Tesisin konaklama hizmetinden yararlanırsanız ödeyeceğiniz ücret biraz daha fazla olabilir.

Tesiste yeme-içme hizmeti verilir. Kahvaltı ve akşam yemeğinin yanında atıştırmalık isteğinde de bulunabilirsiniz. Eğer kendiniz yemeğinizi kendiniz hazırlamak isterseniz tesisin mutfağından yararlanabilirsiniz. Tesisin sağladığı tuvalet, duş, elektrik gibi hizmetlerden de konaklama süreniz boyunca yararlanabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Çıralı Sahili’nde yer alan kamp alanına Antalya yönünden gelecek olanlar otogardan Çıralı’ya giden minibüslere binerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Kendi aracıyla gelecek olanlar Kemer-Tekirova yönünde ilerleyip Ulupınar mevkiini geçtikten hemen sonra Olimpos-Çıralı tabelasını takip ederek kamp alanına gelebilirler.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti kişi başı 30 TL. Çadır konaklama 50 TL/gecelik.

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, çadır konaklama yerleri, bahçe ve dinlenme alanları, Wi-Fi, restoran, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/elifcamping/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Olimpos Plajı

Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nin nadide plajlarından birisi olan Olimpos Plajı, Kumluca ilçesine bağlı noktada yer almaktadır. Yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan plajın önemi oldukça büyüktür. Sakin ve en temiz plaj olma özelliğine sahip plajın tarihi açıdan da önemli bir yere ev sahipliği yapar. Antik uygarlıkların kalıntılarının yer aldığı sahile Likya Yolu’ndan yürüyerek ulaşılır. Özel araçlarıyla gelmek isteyenler içinse otopark imkânı yoktur. Çevredeki pansiyonların otoparkları kullanılabilir.

Milli park statüsünde yer alan Olimpos Plajı’nın çevresinde özel işletme veya oteller bulunmaz. Bu nedenle duş, WC gibi hizmetleri de bulmak mümkün değildir. Doğal sit alanı içerisinde olduğu için temiz kullanmak her turistten beklenen bir davranıştır. Ayrıca plaj kullanımı için bir ücret ödemeniz gerekmez. Olimpos plajının çevresi olarak tabir edilebilecek orman içinde kamp ve bungalov tarzı konaklama yerleri yer almaktadır. Bölgenin doğasına uygun olan bu konaklama mekânları oldukça rağbet görür.

Giriş Ücreti: Kamp alanı içerisinde kalan yerler ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong ve yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme bulunmamaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Adrasan Plajı

Antalya denildiğinde ilk akla gelen turistik plajlardan birisi, Adrasan Plajı’dır. Yaz döneminde oldukça kalabalık ve popüler bir plaj olan Adrasan Plajı, Kumluca beldesinin Çavuşköy’ün yerleşim yerinde yer alıyor. Adrasan Plajı oldukça meşhur bir yer olduğu için Antalya merkezden kolay ulaşım sağlanıyor. Plajın en büyük özelliği denizinin sığ olması ve kumunun da oldukça güzel olmasıdır. Denizinin sığ olması her yaştan insanın yüzebilmesine olanak sağlarken, sahil kumunun beyaza çalan rengi adeta bir görsel şölen yaşatıyor. Musa Dağı’na çıkarak sahilin görünümünün tadını çıkarmak mümkündür.

Mavi ve yeşilin inanılmaz bir görüntü verdiği Adrasan Plajı’nda yaz mevsiminin dışında ilkbahar aylarında da denize girebilirsiniz. Adrasan Plajı’nda, duş, tuvalet, şezlong ve şemsiye gibi temel gereksinimler ne yazık ki bulunmuyor. Yeme-içme konusunda da çevrede yer alan işletmeleri tercih edebilirsiniz.

Adrasan Plajı doğal bir liman olma özelliğine sahiptir. Bu özelliği rüzgâr almasını engelliyor, korunaklı bir bölge haline gelmesini sağlıyor. Plajda yer alan Deniz Feneri’ni de hazır gelmişken mutlaka ziyaret etmelisiniz. Adrasan Plajı çevresinde kamp yapabilecek birçok mekân da bulmak mümkündür. Ancak yaz mevsiminde çok kalabalık olduğu için tedbirli olmakta yarar vardır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki marketlerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Adrasan Koyu

Fotoğraf: Yiğit Kurt

Antalya’nın saklı cenneti Adrasan Koyu, şehir stresinden uzak doğayla baş başa tatil yapmak isteyenleri bekliyor. Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Adrasan Koyu, tarihi ve eski bir yerleşim yeri olma özelliğine sahiptir. Dünyaca ünlü Likya Yolu üzerinde yer alan koyun arkasında Bey Dağları bulunur ve etrafı da çam ağaçlarıyla çevreli muazzam bir doğa harikasıdır. Akdeniz’in en güzel sahillerine sahip Adrasan Koyu, her yaz döneminde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisine uğruyor.

Adrasan Koyu’nda konaklama imkânları oldukça fazla. Kamp alanları ve pansiyonlar tüm yaz boyunca yoğun bir şekilde misafir ağırlıyor. Bu nedenle yaz döneminde yer bulmak oldukça zor. Özellikle çocuklu aileler tarafından daha fazla tercih edilen Adrasan Koyu’nda plaj hizmeti de belediye ve özel işletmeler tarafından veriliyor. Böylece tuvalet, duş, şezlong ve şemsiye gibi temel ihtiyaçlarınızı kolayca gideriliyor.

Nasıl Gidilir: Çıralı-Adrasan arası çalışan dolmuşlarla koya rahatça ulaşım sağlanabilir. Aracıyla gelecek olanlar için yol gayet iyi ve koy çevresinde araç park yerleri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong 10 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve yeme-içme için kafeteryalar mevcut. Ayrıca dileyen buradan kalkan günübirlik Suluada tekne turlarına da katılım sağlayabilirler.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çıralı Plajı

Çıralı Plajı, Antalya’nın en ünlü plajıdır. Doğal güzellikleri ve eşsiz deniziyle turistlerin dikkatini çekiyor. Çıralı Plajı sahip olduğu özellikleri nedeniyle değeri hiç bir zaman kaybolmaz. Çıralı Plajı, Kemer ilçesine bağlı olup güneyinde Olimpos, kuzeyinde Yanartaş bulunur. Doğal sit alanı içerisinde olduğu için tarihi açıdan da önemli bir mekândır.

Plaj hem gündüz hem de gece ziyaretçi akınına uğrar. Denizin turkuaz renginde yüzmek ve bembeyaz kumsalında güneşlenmek gündüz yapılan aktivitelerken akşamları da sahil oldukça hareketlidir. Yürüyüş yapanlar, arkadaşlarla bir araya gelerek sohbet edenler ve Yanartaş’ı ziyaret edenler akşam yapılacak etkinlikler arasındadır. Tuvalet, duş imkânları ile şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar mevcut değildir.

Çıralı Plajı’nın bir diğer özelliği ise Caretta Caretta kaplumbağalarının yaşam alanı olmasıdır. Çoğu turist bu kaplumbağaların yumurtadan çıkma döneminde plajı ziyaret eder. Plajın iki tarafının kayalıklarla çevrili olması doğal bir koruma alanı sunar. Bu nedenle geceleri bile ılık bir havaya sahiptir. Etrafında kamp yapabilecek pansiyonların ve işletmelerin olması tercih edilirliğini arttırıyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Porto Ceneviz Koyu

Adrasan ve Olimpos arasında yer alan Porto Ceneviz Koyu, cennetten bir köşe olarak tarif ediliyor. Karadan ulaşımın olmadığı koya Adrasan’dan günübirlik tekne turları ya da özel teknelerle gitmek mümkün. Bakir ve el değmemiş bir koy olan Porto Ceneviz, birinci dereceden sit alanı kapsamındadır. Turkuaz rengi denizi, tertemiz ve incecik sahil kumuyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Musa Dağı’nın eteklerinde kalan bu saklı miras, turistik açıdan da oldukça ilgi görüyor. Akdeniz fokunun ve Caretta Carettaların yaşam yeri olan Porto Koyu, bu özellikleri nedeniyle de misafir çekiyor.

Porto Ceneviz Koyu, yerleşimin olmadığı, doğal bir alan olduğu için sahilde herhangi bir hizmet almak mümkün değil. Genellikle tekne turlarının uğrak noktası olduğu için sahile çıkıp yemek yeme veya bir şeyler içme imkânı yok. Doğal güzelliği ve denizinin muhteşemliği için ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Nasıl Gidilir: Porto Ceneviz Koyu’na Adrasan’dan kalkan günübirlik tekne turları ile ulaşım sağlanmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Korsan Koyu

Kumluca beldesinde yer alan yine antik Likya Yolu üzerinde olan Korsan Koyu, Akdeniz sahillerindeki bir başka saklı kalmış cennet yerlerinden bir tanesidir. Koya arabayla ulaşım biraz zahmetli ancak gelinebilir. Tekneyle ulaşım daha çok tercih edilmektedir. Mavinin bin bir rengini görebileceğiniz denizi, yemyeşil doğal güzelliğiyle Korsan koyu gelip de hiç ayrılmak istemeyeceğiniz bir yerdir. Küçük bir sahile sahip olsa da o denizde yüzmeye değerdir.

Kızılçamların arasına gizlenmiş olan koyun denizinde yüzmek unutulmayacak anılarınız arasında yer alabilir. Yaz döneminde oldukça kalabalık olan koya son dönemlerde küçük kamp hizmeti veren işletmeler de açılmış. Doğal güzelliğinin biraz bozulmasına neden olan bu işletmelerden tuvalet, duş hizmetleri de almak mümkün. Korsan Koyu’nun en güzel zamanları için ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz. Daha az insanın olduğu bu aylarda Korsan Koyu’nun tadını kamp yaparak çıkartabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Koya ulaşım Adrasan yönünden sağlanıyor. Adrasan merkezden Mavikent yönüne yaklaşık 2 km yol gittikten sonra Çavuşköy yönüne saparak buradan ortalama 5 km daha yol gidilmesi gerekiyor. Karaöz Sahili’ne geldikten sonra buradaki marketin önünden ormanlık yola sapılarak yaklaşık 10 dakika daha yol giderek koya ulaşım sağlanabilir. Orman yolu çok fazla bozuk değil ve altı alçak binek araçlarla da gelinebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi koy çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Karaöz Sahili

Fotoğraf: Eyüp Yıldırım

Sessiz ve sakin bir ortam arıyorsanız, kafanızı dinlemek ve doğayla baş başa kalmak istiyorsanız Karaöz Sahili tam size göre. Kumluca beldesinde bulunan Karaöz Sahili aynı zamanda bir doğa harikası olan koydur. Bu koyda, diğerlerinden farklı olarak kısmen de olsa yerleşime izin verilmiştir. Aynı zamanda bir köy olan bölgede kamp yapma imkânı sağlayan işletmeler de bulmak mümkündür. Karaöz Sahili henüz keşfedilmemiş yerlerden birisi olduğu için yazın kalabalık insan yoğunluğunu burada bulamazsınız. Tertemiz sahili, masmavi deniziyle huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Sahilde özel işletmeler yoktur. Ancak belediyenin sağladığı duş ve tuvalet hizmetleri yer alır. Sahilde yeme ve içme ihtiyaçlarınızı iç kesimde yer alan küçük restoran ve kafelerden karşılayabilirsiniz. Ayrıca köy içerisinde yer alan marketlerden de yiyecek ve içeceğinizi alarak sahilde yiyebilmeniz de mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC ve duş yerleri bulunmaktadır. Şemsiye ve şezlong kiralama olanağı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi sahil çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Balıkçı Koyu

Adrasan Koyu’nun içerisinde yer alan Balıkçı Koyu ismini limanlığını yaptığı balıkçı teknelerinden alıyor. Ayrıca koyda birbirinden güzel balıklar da bulunmaktadır. El değmemiş, nadir koylardan birisi olan Balıkçı Koyu’na ulaşım genellikle tekneyle tercih ediliyor. Ancak karadan da Adrasan Koyu’ndan yürüyerek 300 metre mesafede yer alıyor. Çoğu turist bu yolu tercih etmese de yaz döneminde kampçıların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Özellikle sahilin çok kalabalık olduğu bu dönemde tekneyle gezenler daha şanslı konumda yer alıyor.

Balıkçı Koyu’nda kamp hizmeti veren işletme ya da plaj hizmeti sağlayan bir işletme yer almıyor. Bu nedenle duş, tuvalet, yeme-içme gibi ihtiyaçlarınıza karşılık bulamayabilirsiniz. Adrasan Koyu’na çok yakın olduğu için de kendi kampını atanlar adına daha çok tercih ediliyor. Aile ve kalabalık ziyaretçiler için tekne turuyla koyu ziyaret etmek daha mantıklı olur.

Nasıl Gidilir: Balıkçı Koyu’na yürüyerek veya araçla Adrasan sahil yolu takip edilerek ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca Adrasan Sahili’nde kano kiralayarak veya buradan tekne turlarına katılarak da koya gelinebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Akseki Koyu

Adrasan’da yer alan yerleşimin olmadığı oldukça küçük bir sahile sahip Akseki Koyu, turkuaz rengi ve canlı sualtı yaşamıyla ilgi çekiyor. Akseki Koyu’na kara yolu ile ulaşım mümkün değil. Ancak trekking yapanlar için güzel bir parkur olabilir. Ancak denize girmek için kara yolu değil de deniz yoluyla ulaşım sağlanıyor. Kamp yapmak için de koy müsait değildir. En yakın yerleşim yerine denizle ulaşmanın mümkün olması ve tuvalet, duş gibi temel ihtiyaçların olmaması kamp yapmayı imkânsız kılıyor.

Akseki Koyu tek kelimeyle kendine âşık edecek bir güzelliğe sahiptir. Mutlaka tekne turlarıyla görülmesi gerekir. Eğer su altı dalışına meraklıysanız gözlüklerinizi yanınızda bulundurmalısınız. Su altı yaşamının renkli ve canlı dünyasına kısa bir gezinti yapabilirsiniz. Ayrıca sahilde de değişik deniz kabukları bulmanız mümkündür. Bakir bir yer olan Akseki Koyu’nda yeme-içme gibi faaliyetleri de yapamazsınız.

Nasıl Gidilir: Akseki Koyu’na ne yazık ki yürüyerek ve araçla ulaşım mümkün değil. Koya ulaşım için Adrasan’dan kalkan tekne turlarına katılarak gelinebilir. Dönüşü de yine aynı şekilde tekneler aracılığıyla yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sazak Koyu

Adrasan’dan tekne turlarıyla ulaşabileceğiniz koylardan birisi de Sazak Koyu’dur. Sessiz, sakin ve yerleşimin olmadığı koya bazı kampçılar altı yüksek araçlarıyla karadan da ulaşabilmektedir. Yaz aylarında yoğun ilgi gören Sazak Koyu, ziyaretçilerin bıraktığı çöpler yüzünden kirleniyor. Ancak sonbahar aylarına doğru yoğunluk daha az olduğu için koyun güzelliği ortaya çıkıyor. Masmavi denizi, yemyeşil ormanıyla Sazak Koyu, görenleri kendine hayran bırakıyor. Koyun suyunda yüzmeyi deneyimleyen herkes tekrar gelmenin hayalini kuruyor.

Sazak Koyu’nda özel işletme bulunmuyor. Sadece kamp yapmaya gelen gezginlerin çadırları göze çarpıyor. Tuvalet, duş ve yeme-içme hizmetlerini sahilde bulmak mümkün değil. Tekne ile gelen ziyaretçiler, koyda belirli süre geçirdikleri için bu hizmetlere ihtiyaç duymuyorlar. Ancak koyda kamp yapanların ekipmanlarının tam olması ve karşılaşabilecekleri sorunlara karşı önlem almaları gereklidir.

Nasıl Gidilir: Sazak Koyu’na araçla Adrasan üzerinden ormanlık yolu kullanarak gelinebilir. Ancak yolun bozuk olduğunu ve gelinecek aracın 4×4 tipi bir arazi araç olması gerektiğini hatırlatalım. Bir diğer ulaşım alternatifi ise tekne turlarıdır. Adrasan’dan kalkan teknelere bilerek Sazak Koyu’na ulaşım sağlanabilmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kral Koyu

Fotoğraf: Derya Gültekin

Gizemli havası ve tarihi dokusuyla Kral Koyu, mutlaka görmeniz gereken yerlerin ilk sıralarında yer almalı. Kendine hayran bırakan doğal güzelliği, daha önce görmediğiniz turkuaz rengindeki deniziyle aklınızı başınızdan alacak. Kral Koyu’na ulaşım hem tekneyle hem de karadan sağlanmaktadır. Karadan ulaşım için aracınızla belirli bir mesafeyi kat ettikten sonra yürümeniz gerekiyor. Antik medeniyete ev sahipliği yapan bölgenin içerisinde yer alan bu koya Kral Koyu denmesinin sebebi, gerçekten de dönemin kralının denize girdiği yer olmasından kaynaklanıyor.

Tam bir doğal güzellik olan Kral Koyu, yabancı turistlerin de oldukça ilgisini çekiyor. Kral Koyu koruma altında olan doğal sit alanı olduğu için çevresinde özel işletmeler ya da tesisler bulunmuyor. Tuvalet, duş gibi hizmetleri burada bulmanız mümkün değil. Ancak koyun yer aldığı yerleşim bölgesinde restoran ve işletmeler bulabilir, muhteşem manzaraya karşı yemek yiyebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Kral Koyu’na araçla ulaşım oldukça zor. Çıralı Plajı’ndan Maden Koyu’na giden tarihi Likya Yolu’nu yürüyerek ulaşım sağlamak mümkündür. Dileyen Çıralı’dan günübirlik tekne turlarına katılarak da koya ulaşım sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Maden Koyu

Ulaşımın zor olmasından dolayı bakir kalabilmiş koylardan birisi de Maden Koyu’dur. Kemer ilçesine bağlı olan Maden Koyu, gezginlerin ve kampçıların çok iyi bildiği noktalardan birisidir. Kızılçam ağaçlarının içerisinde saklı kalmış olan koya ulaşım için ziyaretçiler kendi özel araçlarını tercih ediyor. Ayrıca koya yapılan tekne turları da var. Eğer trekking seviyorsanız Maden Koyu’na Likya Yolu üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Berrak ve tertemiz denizi, ince çakıllı deniz kumu ile kampçıların yoğun olarak geldiği Maden Koyu’nda tuvalet, duş veya bakkal gibi temel ihtiyaçlarınızı giderecek hizmetleri bulamazsınız. Bu nedenle önceden hazırlıklı gelinmesinde fayda var. Maden Koyu’nda içme suyu bulabileceğiniz çeşmeler var. Kampçılar buralardan aldıkları sularla duş ihtiyaçlarını da giderir. Sahilin ince çakıllı olması suya girdiğinizde yerini kuma bırakıyor. Yüzmeyi sevenler için koyun tek dezavantajı, sığ olmasıdır.

Nasıl Gidilir: Koya ulaşım için öncelikle 4×4 tipi bir arazi araca sahip olmanız gerektiğini hatırlatalım. Tekirova Mahallesi’nden geçerek Maden yolu üzerinden yaklaşık 10 km’lik bir orman yolunu takip ederek koya ulaşım sağlanmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Suluada

Antalya’nın Maldivleri olarak adlandırılan Suluada, turkuaz suyu ve bembeyaz kumsalıyla herkesin tekrar tekrar gelmek isteyeceği bir yer. Suluada’nın bu kadar meşhur olmasının nedeni de zaten sahip olduğu kumsalı ve denizidir. Ayrıca su altı çeşitliliği de dalış yapanlar için bulunmaz bir nimettir. Tropikal bir havuz gibi nitelendirilen Suluada’ya Çıralı ve Adrasan’dan tekne turlarıyla ulaşmak mümkündür. Ayrıca özel tekneyle seyahat ediyorsanız da mutlaka uğramalısınız. Yaz aylarında ada turistlerin yoğun akınına uğradığı için sahilde yer bulmak zor olabiliyor.

Adada denize girilebilecek iki plaj bulunuyor. Ön tarafta yer alan plaj dalgalı olduğu için arka taraftaki plajda daha keyifli bir yüzme deneyimi yaşanabilir. Adada yerleşim olmadığı için tuvalet, duş gibi hizmetler ve restoran gibi işletmeler bulunmuyor. Ayrıca elektrik ve su altyapısı da olmadığı için kamp yapmaya da uygun değildir. Eğer yine de kamp yapmak istiyorsanız özel izin almanız gerekir.

Nasıl Gidilir: Suluada’ya Çıralı ve Adrasan’dan kalkan günübirlik tekne turlarıyla gidebilmek mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Olimpos, denizi ve sahilleriyle dikkat çekici bir tatil beldesi. Akdeniz’in en güzel sahil şeridine sahip Olimpos’ta denize girmek adeta bir ayrıcalık olarak düşünülebilir. Çoğu insanın bilmediği bu doğal sahilleri keşfetmek herkese nasip olmaz. Olimpos’ta yer alan sahiller doğal sit alanı olduğu için herhangi bir işletmenin varlığı söz konusu değildir. Büyük otellerin yerine kamp alanları da iç kesime doğrudur. Denize girmek için de biraz yürümek gerekir. Ancak Olimpos’ta denize girmek için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Sahiller el değmemiş ve sakin yerlerdir.

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

4 hafta önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce