Olimpos

Olimpos Gezilecek Yerler – En İyi 24 Gezilecek Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir hakkında; Antalya’nın Çıralı ilçesine bağlı Olimpos, son dönemlerde oldukça popüler bir rota haline gelmiştir. Hem tarihin hem de doğanın harmanlanarak ortaya çıkardığı muazzam görüntü Yerli ve yabancı birçok turisti buraya çekmektedir.  Her yıl gittikçe artan ziyaretçi sayısıyla merakları üzerine çekmektedir. M.Ö. 2. Yüzyılda Likya Antik Kentleri’nden biri olan Olimpos gezilecek yerler arasında dillere nam salmış ağaç evleri, bir o kadar bakir koy ve plajları ve antik kenti ile sizi bu doğa mucizesi beldeyi keşfetmeye devam ediyorum.

Kaç günde gezilir; 1-2 günde gezebilirsiniz.

Ziyaret için en uygun zaman; Akdeniz ikliminin yaşandığı Olimpos’ta yaz aylarının sıcak kış aylarının ise serin geçtiği görülmektedir. Diledeğiniz her dönemde ziyaret edebilirsiniz ancak asıl sezonun Haziran ve Eylül aylarında olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Müze kartarı; Türkiye’nin genelinde geçerliliği olan Müzekart ile Olimpos’da yer alan turistik noktaları ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Merkez Uaşım; Ulaşım Rehberi yazımızda tüm bilgileri detaylı şekilde bulabilirsiniz.

Ne Yenir; Olimpos’da nerede ne yiyeceğiniz hakkında bilgi almak için Olimpos’ta Ne Yenir?|Lezzet Durakları yazımıza göz atabilirsiniz.

Ortalama kişi başı yemek: 25.09 TL

*Olimpos Gezilecek Yerler Videosu

*Popüler Görülecek Yerler

-Sembolik Yapılar

1-Olimpos Antik Kenti

Burası Neresi? Kumluca ilçesinde yer alan liman kenti Olimpos’un kuruluş tarihi hakkında bilgi olmasa da İ.Ö.167-168 yıllarında basılmış olan Likya Birlik sikkelerinde adının geçtiği bilinmektedir. Kent Likya birliğinde üç oy hakkına sahip altı şehirden bir tanesidir. Roma Bizans ve Helenistik Dönemleri’ne ait kalıntılar Olimpos’un yeşilliklerine gömülü şekildedir.

Neden Gitmeliyim? Tam ortadan geçen nehrin güneyinde Hellenistik temelli ve Roma onarımlı küçük tiyatro yer alıyor olup bir hayli hasar görmüştür. Bir diğer yapı ise nehrin tam batısında bulunan tapınak kapısıdır. Olimpos Dağları’nın içine saklanmış bir kent, sessiz sakin plajı ve daha nice güzelliğini sayabileceğim mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer.

  • Adres: Olympos Örenyeri Yazır Mahallesi Kumluca /Antalya
  • Telefon: (0242) 247 76 60
  • Ziyaret Saatleri: 08:00-19:00
  • Giriş Ücreti: 30₺. Müzekart geçerli
  • Yol tarifi al >

2-Olimpos Ağaç Evleri

Burası Neresi?Olimpos’un en dikkat çeken yerlerinden biri ağaç evler olup dünyanın dört bir tarafından turistin akın ettiği  bir nokta haline gelmiştir. Olimpos’un simgesi haline gelmiş ağaç evler, bu beldeyi tanıtan her kaynak ve yazıda geçmektedir.

Buraya yolu düşen her tatilcinin mutlaka ki yapması gereken şeyler arasında yerini alıyor. Bölgede ki ağaç evler yarım pansiyon şeklinde hizmet veriyor olup, sabah ve akşam açık büfe şeklindedir.

Konaklamak için; Kadir’in Ağaç EvleriDeep Green BungalowsTürkmen Ağaç EvleriOlympos Orange BungalowsOlympos Olive Garden’ı tercih edebilirsiniz. Yalnızca ağaç ev seçenekleri  mevcut değil elbette. Böylesine güzel  doğaya sahip bu tatil rotasında çadırlarınızı getirerek kamp yapabilirsiniz.

3-Yanartaş

Burası Neresi? Antalya Çıralı’da bulunan ve bir diğer adıyla Chimaera olarak bilinen Yanartaş, yaklaşık olarak bin yıldır yanmaktadır.  Beydağları Milli Parkı içindeki Yanartaş, deniz seviyesinde 230 metre kadar yükseklikte konumlanıyor.

Beldedeki beklide en merak edilen yerlerin başında yer alıyor Yanan Kayalar. Gördüğünüz üzere kayaların arasında çıkan bir alev. İnsan haliyle nedir nasıl oluyordur coğrafi açıklaması nedir düşünüyor.  Kayalıklar arasından çıkan bu alevler aslında bir doğal gazdır. Özellikle belirtmeliyim ki hava karardıktan sonra inanılmaz bir görüntü çıkıyor ortaya.

Bin yıldır yanan bu kayalar hakkında bir rivayete göre; Likya kralı genç birine ejderhaya benzeyen  Khimera adındalki hayvanı öldürme emri veriyor.  Genç Pegasus adındaki kanatları olan atı ile bu vahşi hayvana saldırıyor. Bu savaş sonucu Khimera toprağa gömülüyor.  Ancak çıkardığı ateşler hala taşların arasında gün yüzüne ulaşmaya devam ediyor.  O zaman bu zamandır bu efsaneye inanılarak adı Yanartaş konmuş ve günümüze kadar gelebilmiştir.

Ulaşım;  Kaldığınız otel veya pansiyonun buraya servisi mutlaka ki mevcuttur ancak taksiyle gelmeyi de tercih edebilirsiniz.

Uyarı;  Yüksek rakımda yer alan kayalara araçla ulaşabilmek mümkün değil. Belirli bir süre yol yürümeniz gerekiyor. Bu sebeple ayakkabınızı rahat seçmenizi öneririm.

  • Konum: Kuzdere, 07980 Kemer/Antalya
  • Ziyaret Saatleri: 08:00-21:00
  • Yol tarifi al >

-Plaj ve Koylar

4-Olimpos Plajı

Burası Neresi? Antalya’ya 87 kilometre uzaklıktaki Kumluca sınırları içerisinde plaj, uzun sahil şeridine ve harika koylara sahip olup burada tekne turu, yamaç paraşütü etkinlikleri ile yalnızca yaz dönemi değil her dönem oldukça yoğun ilgi görmektedir. Likya Antik Kenti’nin izlerinin görüldüğü ve sırtını  Beydağları’na vermiş Olimpos, Avrupa en iyi plajları arasında yerini almaktadır.

Olimpos’un tarihteki rolünün; Lykia Birliği’nde üç oy hakkı olan şehirlerden bir tanesi olup, Kilikyalı korsanlar tarafından yağmalandığı ve M.S. 2. yüzyılda Roma Dönemi’nde tekrardan kurulmuş olduğu olarak açıklanabilmektedir.

Neden Gitmeliyim? Burada alışılanın aksine herhangi bir hizmet veren tesis bulunmuyor. En önemli özelliği Olimpos’ta bulunan her plaj ve koy gibi bakir olması.  Sahili de taşlarda meydana geliyor ve herhangi bir şemsiye veya şezlong koymakta yasak. Bu durum Carettaların yumurtlama bölgesi olarak koruma altına alınması sebebiyle böyledir.  Herhangi bir tesis olmadığını da söylemiştik, bu nedenle kabin ve duş hizmeti de verilmiyor.

Her şeyiyle baştan aşağı doğal olan plajda suyun berraklığından söz etmiyorum bile. Gidin ve görün diyebilirim sadece.  Bu denli bir boş yani sadece deniz, sahil, güneş ve sizin olmanız beklide en ilgi çekici yerlerden biri yapıyor burayı.  Hem temiz hem sakin huzur saçıyor adeta.

Bilgi; Plaja Olimpos Antik Kenti içerisinde geçerek ulaşım sağlanmaktadır. Müze kart kullanarak ücretsiz giriş yapmanız mümkün. Aksi takdirde tek giriş için 24 TL veya 10’lu bir plaj kartı için 30 TL ödeyerek giriş yapabilirsiniz. Tabi ücretsiz olarak Çıralı’dan yürüyerek Olimpos’a girebilirsiniz. Ayrıca şahsi aracınız ile geliyorsanız antik kentin girişinde bulunan otoparkı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

  • Konum: Ulupınar, 07980 Kumluca/Antalya
  • Giriş saatleri: 08:00-19:00
  • Yol tarifi al >

5-Adrasan Plajı

Burası Neresi? Eski adıyla Çavuşköy olarak bilinen Adrasan, 2 kilometre uzunluğa sahip muhteşem güzellikteki bir tatil bölgesidir. Adrasan’ın önemli özelliklerinden birisi de, burada yer alan tesislerin büyük çoğunluğunun yerel halk tarafından işletilmesidir.

Helenistik Çağ’ın izlerini görebileceğiniz Adrasan, yıllar boyu sit alanın olarak korunmuştur. Deniz seviyesinin sığ oluşu hem yüzme bilmeyenler hem de çocuklu aileler için yoğun olarak tercih ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Su kayağı, sörf ve dalış gibi aktivitelerin yapılabildiği plajda, tekneler Suluada, Sazak ve Ceneviz koylarına geziler düzenlemektedir. Bulunduğu konum itibariyle gözlerinizi alamayacağınız Adrasan’a ister kara yoluyla ister tekne turlarıyla ulaşabilirsiniz.

6-Ceneviz Koyu

Burası Neresi? Adradan ve Olimpos arasında yer alan Ceneviz Koyu, tertemiz denizi ile el değmemiş nadir koylar içerisinde bulunuyor.  Bu el değmemişliğinin arkasında karadan ulaşım sağlanamaması da yatıyor.  Geçmiş dönemde Ceneviz gemilerinin bu koyda duraklamalarından dolayı Porto-Ceneviz adını almıştır. Koya uzaktan bakıldığında pek de net olmadığı ancak yakından belirgin.

Neden Gitmeliyim? Olimpos Plajı’na yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Ceneviz Koyu,  gün içerisinde rahatlıkla geçebileceğiniz bir başka doğa harikası.  Bu bölgede düzenlenen tekne turlarının mutlaka ki  uğradığı koylar arasında yerini alıyor. Mavi ile yeşilin kucaklaştığı Ceneviz Koyu’nda balıklar eşliğinde yüzebilirsiniz.

Burada konaklayabileceğiniz bir tesis olmadığı için kamp ve tekne turu veya şahsi teknenizde kalabilirsiniz.

7-Suluada

Burası Neresi? Toplamda iki plaja sahip adaya, Adrasan’dan katılacağınız tekne turları ile ziyaret edebilirsiniz. Deniz ve kumsalı ile hiç abartmıyorum bilmeyenlerinizin görselde de göreceği üzere hangi sıfatla anlatsam da anlatayım yetersiz kalacak güzellikte. Maldivler ‘e gidemiyor musunuz? Hiç üzülmenize göre yok onların varsa bizimde var.

Antalya’nın Gelidonya Burnu’na 7 kilometre uzaklıkta yer alan Suluada, Maldivler’e benzetilmektedir. Bu benzetmenin sebebi ise son derece berrak suyunun turkuaz rengi ve kumlarının beyaz olmasıdır.

Ada ismini, kayanın içerisinde çıkan buz gibi soğuk suyun tadı bir o kadar tatlı ve leziz olup doya doya içebilirsiniz. Suyun böbrek taş ve kum düşürmesinde son derece etkili olduğu söylenmektedir.

-Seyir Noktaları

8-Olimpos Teleferik

Burası Neresi? Çamyuva ve Tekirova arasında bulunan teleferik, Beydağları Sahil Milli Parkı’nın zirvesinde yer alıyor. 2365 metre yüksekliğe sahip Tahtalı Dağı’ndan binebileceğiniz Olimpos Teleferik, 80 kişilik iki adet kabine sahip olup toplam 10 dakikalık bir tur atarak harika manzaranın tadını çıkartın.

Neden Gitmeliyim? Doğa ve tarihin iç içe geçtiği Olimpos’u birde en tepeden görmekte fayda var. Teleferik deneyimini yaşamak bu tatili taçlandırmanın en güzel yolu diyebilirim. Dağların birbiri ardına sıralanmış olduğu bu milli park içerisinde yürüyüş gerçekleştirebilir, tırmanabilir ve en heyecanlısı yamaç paraşütü sporlarını yapma imkanına sahipsiniz.

Ulaşım için; Olimpos Teleferik’in özel transfer hizmeti bulunmaktadır. Her gün Beldibi, Göynük, Tekirova, Kemer, Kiriş, Çaycuma gibi yerlerden kalkan araçlarla ulaşım sağlamanız mümkün.

  • Konum:Tekirova Mahallesi, Kumluca Kemer Yolu, Tahtalı Teleferiği Yolu No: 2, 07995 Kemer/Antalya
  • Giriş Saatleri: 09:30-16:30
  • Ücretler
  • Telefon: 0541 814 30 21
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Yeşil Alanlar Parklar

9-Tekirova Ekolojik Doğal Parkı

Burası Neresi? Dünyadaki ilk flora-herpetofgauna minyatür çalışmasının yapıldığı tematik bir park, 2005 yılında Selamik Tomruk tarafından kurulmuştur. Park 4 bin metrekarelik bir alanı kapsayan parkta, sürüngenler ve amfibi canlılar ve egzotik kuş türlerini görebilirsiniz. Kızılçam baskın orman örtüsü ile flora ve fauna yönünden de zengin olması nedeniyle, yerel ve yabancı turistler tarafından sıkla ziyaret edilmektedir.

10-Folklorik Yörük Parkı

Burası Neresi? Folklorik Yörük Parkı, Devlet Ormanı ve Milli Park niteliğinde 1982 senesinde kurulmuştur. Parkın adından da anlaşıldığı üzere yöresel konsept ile oluşturulmuş açık hava müzesi olarak faaliyet göstermektedir. Denize doğru 300 metre kadar uzanan parka, gelen ziyaretçiler için geleneksel kültürel ve folklorik müzik dinletisi sunulmaktadır.  Yaratılan atmosferin eşliğinde geleneksel yiyecek ve içecek lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz.

Adeta bir etnografik müze olan parkta, yörüklerin kullanmış oldukları aletler ve araçları yakından inceleme fırsatına sahip olabilirsiniz. Sergilenen çadırların içerisinde yaşamın detaylarına dair bilgi vermek adına canlandırma amaçlı mankenler konulmuştur.

  • Konum: Merkez, 07980 Kemer/Antalya
  • Telefon: 0242 814 17 77
  • Giriş Saatleri: 09:00-24:00
  • Yol tarifi al >

-Dağlar

11-Olimpos Beydağları Milli Parkı

Burası Neresi? Kemer ve Kumluca ilçeleri arasında bulunan Beydağları, doğa ve tarihin muhteşem birleşimiyle oluşan hava oldukça etkileyici. 1972 yılında milli park olarak nitelendirilen yer, Sarısu mahallesinden başlayarak Gelidonya Burnu’na kadar Akdeniz kıyılarında boylu boyunca uzanıyor olup Antik Likya Yolu, Çıralı Sahili, Yanartaş, Adrasan Plajı gibi daha pek çok yeri içerisinde barındırıyor.

Kızılçam, sedir ve karaçam ile bezenmiş milli park, 34 bin 452 hektarlık bir büyüklüğe sahiptir ayrıca yalnızca bu bölgeye özgü olarak yirmi beş bitki türü de yer almaktadır. İçerisinde  Ayı, kurt tilki, yaban keçisi, vaşak sincap oklu kirpi hayvanları barınırken bunlardan en önemli ise nesli tükenmekte olan caretta carettalardır. Bu tatlı hayvanlar parkın etrafındaki Çıralı sahilleri yumurtlama alanlarındandır.

Neden Gitmeliyim? Doğa ve spor tutkunları için biçilmiş kaftan olan Beydağları, ilkbahar ve yaz dönemlerinde sıkla uğranılan yerlerinden başında geliyor. Kamp yapmayı sevenler için Göynük, Kındılçeşme ve Göynük Kanyonu gibi şahane yerler bulunuyor. Ayrıca heyecan meraklılarına göre, Akdeniz’in göz alıcı manzarasına karşı tırmanış alanları ve yamaç paraşütü imkanı da bulunmaktadır.

  • Konum: Arslanbucak, 07980 Kemer/Antalya
  • Giriş Saatleri: 08:00-19:00
  • Giriş Ücretleri: Şahıs: 6 TL / Bisiklet:6 TL/ Motosiklet:12 TL/ Otomobil:18 TL/ Minibüs: 54 TL/ Otobüs 180 TL
  • Yol tarifi al >

12-Tahtalı Dağı

Burası Neresi? Beydağları’nın bir parçası olan Tahtalı Dağı, 2 bin 365 metre yükseliğe sahip olan dağ bölgedeki denize yakın en yüksek noktası konumundadır. Dünyanın en uzun ikinci, Avrupa’nın tek teleferiğine sahip ve aynı zamanda eşsiz bir manzaraya da ev sahipliği yapmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Tahtalı Dağı’nın en tepesinde gerçekleştirebileceğiniz yamaç paraşütü ve teleferik gibi aktiviteleri yapabileceğiniz bir merkez haline dönüşmüştür.  Ve bu dalda yapabileceğiniz  Türkiye’deki en yüksek noktanın Tahtalı Dağı olduğunu da belirtelim.  Size bu konuda yardımcı olacak uzmanlar eşliğinde gerçekleştirebilirsiniz.  Uçuş toplamda  en uzun 65 dakika sürüyor olup en kısa 20 dakika sürmektedir.

13-Musa Dağı

Burası Neresi? Olimpos ve Adrasan’ın tam ortasında yer alan Musa Dağı baştan başa keşfi henüz gerçekleşmemiş antik kalıntılar ile doludur.  Olimpos’un Likya Yolu güzergahından istikametle yaklaşık 7 kilometre kadar yürüdükten sonra buraya ulaşabilirsiniz. Burada karşılaşacağınız yere gömülü şekildeki su sarnıçları geçmiş zamanlarda buranın eski bir yerleşim yeri olduğunu göstermektedir.

Neden Gitmeliyim? Hem tarihe hem de Olimpos’un dillere destan güzellikteki anlata anlata bitiremediğimiz manzarasına meraklıysanız burayı çok seveceksiniz. Az sayıda insanın bilmediği Musa Dağı, görülmeye değer nitelikte.

-Kanyonlar

14-Göynük Kanyonu

Burası Neresi? Likya Yolu üzerinde yer alan Göynük Kanyonu, denilene göre dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotaları arasında yer alıyor. Bulunduğu bölgenin popüler noktaları arasında yer alıyor olup, ağaçları, şelaleleri ve sunduğu spor aktiviteleri ile harika bir yer olduğunu söyleyebilirim.

Neden Gitmeliyim? Kanyon, Tabiat Parkı olarak özel bir işletme tarafından yönetiliyor ve içerisinde dinlenme, yeme-içme alanları ile yiyecek ve içecek satılmaktadır.

  • Konum: Beldibi Mahallesi, Çomaklar Mevkii, No:73 Göynük Kanyonu, 07982 Kemer/Antalya
  • Giriş Saati: 09:00-17:00
  • Telefon: 0535 380 53 14
  • Yol tarifi al >

-Mağaralar

15-Beldibi Mağarası

Burası Neresi? Çamdağ tünelinin çıkışında bulunan Beldibi Mağarası, denizden 25 metre yüksekliktedir. Antalya’daki en önemli ikinci Prehistorik Merkezi olduğu bilinen mağara, sit alanı olarak koruma altına alınmıştır. İçindeki paleolitik, metolitik ve neolitik çağlardan kalma kalıntılar görülmeye değer niteliktedir.

Şu anda meydana gelen doğal tahribatlar sebebiyle hatırı sayılır hasarlar meydana gelen dolgu tabakaları yağmur suları ve rüzgarın etkisiyle kaybolmuştur. Yapılan çalışmalar sonucu, Mezolotik etkileri içeren altı adet tabaka ve yine üst Paleolitik ve Mezolotik dönemlerin çakmaktaşı aletleri de elde edilmiştir. Mağara duvarlarında insan, dağ keçisi ve geyik resimleri bulunmaktadır.

  • Konum: Liman, 07130 Konyaaltı/Antalya
  • Giriş Ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

16-Sırtlanini Mağarası

Burası Neresi? Karacasu ilçesinde yer alan Sırtlanini Mağarası, Afrodisias Antik Kenti’ne 10 kilometre mesafede bulunmaktadır. Mağaraya giriş zor olup uzunluğu 450 metredir. Girdikten sonra yüksekliği 1060 metrelik büyük bir galeri salonuna rastlayacaksınız. İçerisinde göreceğiniz seramik parçaları geçmiş dönemde yerleşim yeri olduğuna işaret etmektedir. Yatay ve kuru olan mağaranın içerisinde pek çok sarkıt ve dikitler bulunmaktadır.

-Yaylalar

17-Beycik Yaylası

Burası Neresi? Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan kendi halinde bir dağ köyü olan Beycik, Beydağları Sahil Milli Parkı içinde yer almaktadır. Dağ manzarasının olağanüstü görüntüsüne şahit olacaksınız. Denizden 850 metre yükseklikteki, Beycik Yaylası’nın harika bir havaya sahip olması önemli özellikleri arasında yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Şehrin hengamesinden uzak olup nem oranı oldukça düşük olan yaylanın sağladığı olanaklar arasında doğal besleme imkanı bulunuyor. Bu durum da köy halkının sağlıklı bir yaşam elde etmelerine neden olmaktadır. Trekking için sıkla ziyaret edilen bölge, spor ve doğa sevenler için ideal bir ortam oluşturuyor.  Aynı zamanda burada yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoranlar da bulunuyor.

Ulaşım; yaz kış minibüsler ve seyahat acenteleriyle yaylada ulaşım sağlayabilirsiniz.

18-Üçoluk Yaylası

Burası Neresi? Sedir ağaçlarıyla çevrili Üçoluk Yalası, kamp yapmayı seven doğa tutkunları için en ideal noktalar arasında yerini alıyor. Yalnızca çadır da bir seçenek değil tabi. Derme çatma yayla evleriyle bütünleşen bu doğa harikası, şehrin karmaşasından uzakta elektrik ve telefon gibi alt yapısı mevcut olmayıp, huzuru yakalayabileceğiniz bir ortam yaratıyor. Yürüyüş ve bisiklet parkularında da keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Ulaşım; Kemer’e 37 kilometre uzaklıktaki Üçoluk’a Beycik Yaylası yolu üzerinden ulaşım sağlanabilir. Çıralı’dan ise tular aracılığıyla kamp ve trekking etkinlikleri düzenlenmektedir.

*Yakınındaki Tatil Yerleri

19-Kemer

Burası Neresi?  1980 yılına dek küçük bir köyken açılan tesislerin etkisiyle 20 sene içerisinde turizme katkıları sonucu ilk olarak köy sonrasında ise kasaba 1991 yılında ilçe olmuştur. Geçmiş tarihi M.Ö. 690 yılına dayanan ilçeye 15 kilometre uzaklıkta yer alan Phaselis antik kenti M.Ö. 690 yılında I. Oleios tarafından kurulmuştur. Yıllar boyu farklı medeniyetlere ev sahipliği yapıyor olup önemli bir liman ve ticaret kenti haline gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? Kiriş, Arslanbucak, Kuzdere, Beycik, Çamyuva, Göynük, Beldibi, Çıralı gibi turizm açısından Antalya’nın en önemli yerleri arasında yerini alıyor. Olimpos Antik Kenti, Yanartaş, Adrasan Koyu, Beldibi Mağarası, Göynük Kanyonu, Tahtalı Dağı, Üçoluk Yaylası ve daha fazlasını yazımız içerisinde bahsettik. Bölge için, tarih ve doğa ile bir araya gelmiş eşsiz ikili demek çokta yanlış olmaz.

*Olimpos-Kemer arası 1 kilometre mesafede olup 3 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. 

20-Tekirova

Burası Neresi? Kemer’e 17 kilometre uzaklıkta yer alan Tekirova,  gözde tatil noktalarından biri olup denizi ve plajlarıyla ünlüdür.  Mavi bayraklı denizinin keyfini çıkarırken çeşitli su sporları; dalış ve şnorkel ile zamanınızı daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Yakın bir noktada bulunan Phaselis, tarihi plajı ve eşsiz doğasının birleşimiyle gezilmesini şiddetle tavsiye ettiğim ören yeridir. Çam ormanlarıyla çevrili Phaselis yaz sıcaklarında oluşturduğu serin hava ile yaz tatilcileri için bir kurtarıcıdır.

*Olimpos’a 138 kilometrelik bir mesafede yer alan Tekirova’ya 2 saat 20 dakika uzaklıktadır. 

21-Kekova

Burası Neresi? Demre ilçesinde yer alan Kekova, Akdeniz kıyısındaki en büyük adadır. İsmini, Kaleköy, Üçağız, Kekova Adası’nın kapsayan körfez ve ana kara kıyılarını kapsamasından almaktadır. Kuşkusuz buranın en büyük özelliği arkeolojik kalıntıların, sürekli suyun yükselmesiyle su altında kalmasıdır.

Bölge, Myra ve Likya kentleri için önemli bir yerleşim yeridir. M.S. 2. yüzyılda meydana gelen depremle birlikte Dolkisthe Antik Kenti’nin batmış ve bunun üzerine Kekova Batıkşehir olarak anılmaya başlanmıştır. Ada ve 260 kilometrelik çevresi  Kekova Özel Çevre Koruma Alanı ilan edilerek 1990 yılından itibaren koruma altına alınmıştır.

Neden Gitmeliyim? Kekolva Adası’nın karşısında yer alan Kaleköy bir diğer adıyla Simena, bir Bizans Kalesi olup içerisinde; tapınak, kaya mezarları,  Likya bölgesinin en küçük tiyatrosu ve çok sayıda Likya lahdi yer almaktadır. Ayrıca çoğu duvarı hala varlığını korumaktadır. Kaleköy’ün tam çıkışında ise Üçağız Köyü yani Theimussa’dan kalma kalıntılar bulunmaktadır. Burada yer alan lahitlerin arasında yüzme şansını elde edebilirsiniz.

*Olimpos ile Kekova 128 kilometre olup 2 saat 10 dakika uzaklıktadır. 

22-Ulupınar

Burası Neresi? Antalya’da bulabileceğiniz en soğuk suya sahip tek yer olan Ulupınar, sıcaklardan bunalıp kısa bir ara vermek isteyenler için vazgeçilmez bir nokta haline gelmiş.  Bölgede çıkan kaynak suyu çok sayıda alabalık çiftliklerinin açılmasına sebep olmuştur.

Neden Gitmeliyim? Çam ağaçlarıyla çevrelenmiş Ulupınar’da, gürül gürül akan derenin sesi eşliğinde hoş bir yemek yiyebileceğiniz pek çok restoran bulunmaktadır.  Akan derenin üzerine kurulan çardaklarda, balığınızı kendiniz tutabilirsiniz.  Ulupınar içerisinde katılım gösterebileceğiniz birbirinden farklı aktivite ve etkinliklerde bulunmaktadır.

Ulaşım; Çıralı sapağına gelmeden Antalya-Kumluca otoyolu üzerinden Ulupınar’a ulaşabilirsiniz.

* Olimpos ile Ulupınar arası 12 kilometredir, yolculuk süresi 24 dakikadır. 

23-Kaş

Burası Neresi? Kaş’ın esas yerleşim alanı Phellos, bölgenin en iyi görünür noktasında yer alıyor olup geçmişi M.Ö. 3000’li yıllara kadar dayanmaktadır. En eski medeniyetlerinden olan Likya, Hititlere bağlı olarak kalmış sonrasında bu bağlılık ortadan kalkmıştır. Yıllar boyu farklı birçok medeniyet tarafından işgale uğramış ancak etkileri fazla sürmemiştir.

Neden Gitmeliyim? Hal böyleyken çoğu medeniyetin izler bıraktığı; Xanthos Antik Kenti, Patara Antik Kenti, Antiphellos Antik Kenti, Letoon Antik Kenti, Kaputaş Plajı, Meis Adası ve Saklıkent Kanyonu Kaş’ta gezilecek yerler arasında yer alıyor.

*Olimpos ile Kaş arası 120 kilometre olup yaklaşık 2 saat sürmektedir.

*Diğer

24-Olimpos Dalış Merkezi

Burası Neresi? Antik kent içerisinde bulunduğundan dolayı Olimpos’da dalış yapmak yasak daha çok tercih edilen noktalar Adrasan ve Ceneviz Koyları’dır.  Sanılanın aksine bir tehlike taşımayan dalış sporunu tecrübe sahibi eğitmenler ile birlikte gönül rahatlığıyla su altının keyfini sürebilirsiniz.

Denizin güzelliği karşısında çokta ilginiz olmasa dahi kendinizi alıkoyamayacağınız bir dalış sizleri bekliyor olacak! Tatilinizi bu tarz heyecan verici aktiviteler ile renklendirmelisiniz.  Balıklar eşliğinde dalış gerçekleştirebileceğiniz tecrübeli işletmelerden biridir.

Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez gerçekleştirilen tüplü dalışı yalnızca bir hobi olarak düşünmeyin.  Sertifika da alabilirsiniz bunun için iletme ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.

Merkezde tüplü dalış faaliyetleri sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez gerçekleştiriliyor. Dilerseniz bu etkinliği hobi olmaktan çıkartıp sertifika alabileceğiniz dalış türleri için de merkezle iletişime geçebilirsiniz.

  • Konum: Kadirin Ağaç Evleri, Yazır Köyü Olimpos mevkii, 07350
  • Çalışma Saatleri: 08:00-22:00
  • Telefon: 0553 015 49 44
  • Ücretler: 80 TL- 150 TL
  • Yol tarifi al >

*Yapmadan Dönmeyin

  • Yıllardır sönmeyen ateş Yanartaş’ı görmeden,
  • Adeta bir kültür hazinesi olan Olimpos Antik Kenti’ni ziyaret etmeden,
  • Ulupınar’ın üzerinde soğuk bir şeyler içmeden,
  • E tabi gitmişken ağaç evlerde kalmadan olmaz !

*Alışveriş

Alışveriş açısından geniş bir yelpaze sağlayan Olimpos’ta büyük mağaza ve markalar bulunmamakta. Küçük şirin dükkan ve tezgahlardan kendinize ve sevdiğiniz insanlara hatıra eşyaları satın alabilirsiniz. Antalya’nın turunçgil ailesi ile meşhur olduğunu bilmeyeniniz yoktur herhalde. Haliyle küçük figürler biblo, buzdolabı süsü, anahtarlık gibi çeşitlendirilebilecek eşyalar mevcut. Bunların yanında özgü seramik ve ahşap ürünleri,  züccaciye ve daha nicesini bulabilirsiniz.

Alışveriş denince yalnızca eşyaları kapsamıyor elbet. Yöreye özgü lezzetli tatları da gelirken yanımızda getiririz çoğu zaman. Zeytinyağı, köle, domates civesi, hibeş, el yapımı salça, erişte, bal ve leziz turunçgil reçellerinden mutlaka birini alın derim.

*Tarihi Yerler

Antik Likya medeniyetinin oy hakkı olan üç şehirden bir tane olan Olimpos, M.Ö. 300 yıllarında inşa edilmiştir. Tarihi incelendiğinde ilk olarak Helenistik Dönem’de rastladığımız bu liman kenti ilk olarak, M.Ö. 78 senesinde Sicilya’nın Zenicetesin ismindeki korsanı yenildiği bir deniz savaşı sonrasında ismi geçmektedir. Olimpos’u kendisine kale yapan korsan, çevresindeki tüm kıyı şeridini de almayı başarmıştır. Daha sonrasında şehir Roma’nın hakimiyeti altına girmiştir. Olimpos Antik Kenti, Likya Yolu ve Gelidonya Feneri gibi önemli tarihi noktaları görebilirsiniz. 

*Gece Hayatı

Gündüzleri eşsiz doğanın tadını çıkaran tatilciler, gece vaktini sabahın ilk ışıklarına dek süren gece mekanlarının keyfini çıkarıyorlar. Her akşam özellikle genç kitlenin çoğunluklu olarak görüldüğü Olimpos’ta canlı müzik eğlenceleri vazgeçilmezdir. Kaktüs, Eski Yeni, Bull Bar ve Orange Bar gibi gözde mekanlarda saat 21:00-24:00 arasında akustik müzik yapılırken gece saat 24:00’den sonra gece kulübüne dönüşüyor olup müzik grupları sahne alırlar. Olimpos gece hayatı hakkında daha detaylı bilgiye yazımızda ulaşabilirsiniz.

*Günübirlik Turlar

Suluada Tekne Turu 

Kekova Tekne Turu

Adrasan Tekne Turu 

Paylaş
Özkan

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

4 hafta önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce