Mykonos Gezilecek Yerler Listesi | Fotoğraflarıyla Birlikte

Yunanistan’ın tartışmasız en özel adalarından biri olan Mykonos, dünyanın da en ünlü adaları arasında bulunuyor.

Adada tatil yapmayı sevenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken Mykonos, çılgın partilerinin yanı sıra görülmesi gereken pek çok güzel yere de ev sahipliği yapıyor. Hazırlamış olduğumuz Mykonos gezilecek yerler yazımızda sizin için bu yerleri listeledik. Haydi birlikte listemize bir göz atalım ve adanın güzelliklerini birlikte keşfedelim.

#1 Mykonos Gezilecek Yerler

1. Yel Değirmenleri

Yel Değirmenleri

Mykonos oldukça rüzgarlı bir bölge ve burada yaşayan insanlar bu enerjiyi avantaj olarak görmüş. 16. yüzyılda Venedikler tarafından yapılmış bu yel değirmenleri günümüzde Mykonos gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken bir yer.

Özellikle fotoğraf tutkunları burada en güzel kareyi yakalayabilmek adeta birbiriyle yarışıyor. Bu arada yel değirmenlerinin bulunduğu Chora bölgesinde de turlamayı ve bölgenin özel Sikladik mimarisini incelemeyi de ihmal etmeyin.

2. Müzeler

mykonos folklore museum

Mykonos’ta bulunan müzeleri de görmenizi öneriyoruz. Adada bulunan Lena’s House Museum’da adanın yaşamına dair pek çok önemli eseri görme fırsatı yakalıyorsunuz. Mykonos Arkeoloji Müzesi, Yunan tarihine dair bilgiler edinmenize olanak tanırken Ege Deniz müzesi ise denizcilikle ilgili pek çok nesneyi görmenize olanak tanıyor. Adada bulunan bir diğer müze olan Folklor Müzesi, 18. yüzyıldan kalma bir malikanede çeşitli mobilyaları görebileceğiniz şekilde tasarlanmıştır. Vaktiniz olursa bu müzeyi de gezmenizi öneriyoruz.

3. Little Venice

Little Venice

Adanın en çok mekan bulunan yerlerinden biri olan Little Venice, eğlenmek ve bir şeyler yemek için denize sıfır oldukça keyifli bir bölge. Tabi ki fiyatlar biraz pahalı onu da söyleyelim baştan…

4. Panagia Paraportiani Kilisesi

panagia paraportiani church

Mykonos Adası’ndaki önemli tarihi ve dini yapılardan biri olan kilise, 13. yüzyıl ile 17. yüzyıllar arasında inşa edilmiştir. Kilise, adanın en ilgi gören yapılarının başında gelmektedir.

5. Plajlar

Nammos Beach

Bir Yunan adasına gelip de plajlardan bahsetmemek olmazdı galiba! Adada denizin tadını çıkarabileceğiniz pek çok nokta bulunuyor. Nammos Beach, Ornos Beach, Fetelia, Kalafatis, Paradise Beach ve Elia Beach adadaki en bilinen plajlar arasında bulunuyor. Bir ATV kiralayarak bu plajlar arasında mekik dokuyup tatilinizi çok daha eğlenceli bir hale getirmek sizin elinizde, bizden söylemesi.

6. Delos Adası

Delos İsland

Rehberli turlar düzenlenen Delos Adası, tarihi kalıntılarıyla pek çok kişinin Mykonos’a geldiğinde gitmek istediği ve Mykonos görülmesi gereken yerler listesine dahil ettiği yerlerden biri.

7. Ano Mera Köyü

ano mera village
Greece, Mykonos, a fully colored and decorared typical house with bougainvillea in Ano Mera area †††
RM

İçinde 1542 yılında çok özel Panagia Tourliani Manastırı’nı da barındıran bu beyaz badanalı köy, biraz şehrin dışında kalsa da bizce adada görülmesi gereken önemli yerlerden biri. Vaktiniz genişse bu adaya da vakit ayırmanızı öneriyoruz.

Adadaki görmeniz gereken yerler hakkında fikir sahibi olduysanız Mykanos’a nasıl gidileceğini merak ediyor olabilirsiniz. O halde sizi fazla merakta bırakmadan bunun cevabını da verelim. Mykanos’a  Türk Hava Yolları’nın Atina aktarmalı uçuş seçenekleriyle gitmeniz mümkün.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin