Kenya’da Gezilecek 11 Muhteşem Yer

Farklı kültür ve gelenekleriyle dikkat çeken Kenya’da,gezilecek yerleri sizler için derledik.

Kenya gezilecek yerler yazımızı inceleyerek, Afrika Kıtası’nın en popüler şehirlerinden olan Kenya hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

#1 Kenya Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Amboseli National Park

Amboseli National Park

Kenya-Tanzanya sınırının yakınında bulunana Amboseli National Park, vahşi yaşamı yakından izleyebileceğiniz en güzel noktalardan biri. İçerisinde canlıların özgürce dolaşabildikleri parkta araçlarca canlıları izleme şansına sahipsiniz.

Klimanjero Dağı’nın manzarası eşliğinde hiçbir tutsaklık olmadan yaşamlarına devam eden canlılar arasında; filler, pelikanlar, çitalar, aslanlar ve kuş türleri bulunmaktadır. Parkı gezerken dikkat etmeniz gerekenler arasında araçtan inmemeniz, canlıları rahatsız etmemeniz ve araçlarla gezerken öncelikli olarak canlılar yol vermelisiniz.

Amboseli National Parkı dilediğiniz her gün 06.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

2- Diani Beach

Diani Beach

Hint Okyanusu kıyısında bulunana Diana Beachi ziyaret ettiğinizde karşınızda muhteşem kumsallar ve harika deniz manzarası çıkıyor. Bembeyaz kumlar, palmiyeler ve turkuaz rengi sularıyla huzurun adresi olarak adlandırılan Diani Beach şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biri. Özellikle Kenya sıcaklarında serinlemek isterseniz bu sahili ziyaret etmenizi öneriyoruz.

3- Tsavo East National Park

Tsavo East National Park

Kenya’nın en büyük parklarından biri olan Tsavo East Ulusal Parkı, iki farklı bölümden oluşmaktadır.

Doğu ve batı olarak ayrılan parkın doğu bölümü genellikle düz, batı kısmıysa dağlık alanlardan oluşmaktadır. İçerisinde siyah gergedanlar, zürafalar, filler, leoparlar, çıtalar, suaygırları ve daha nice birçok canlıyı barındırmaktadır.

Muhteşem doğası ve canlılarıyla görülmesi gereken noktalar arasında bulunan parkı, haftanın her günü 08.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

4- Giraffe Centre

Giraffe Centre

Kenya’da 1983 yılında açılmış olan Zürafa Merkezi, koruma altındaki zürafaların bulunduğu popüler merkezlerden biridir. Doğu Afrika savanlarında yaşayan ve tehlike altında olan Rothschild türü zürafaların yaşadıkları bu merkezde, zürafalarla beraber kahvaltı yapabilir, uyandığınızda odanızın camında onlarla karşılaşabilirsiniz.

Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken zürafa parkı içerisinde canlıların eğitimleri ve bakımları için gerekli olan tüm ihtiyaçlar düşünülmüştür. Merkez hakkında detaylı bilgi almak ve ziyaret saatlerini öğrenmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

5- Nairobi National Park

Nairobi National Park

Kenya’nın ilk milli parkı olma özelliğine sahip Nairobi Ulusal Parkı, 1946 yılında kurulmuştur. Küçük büyük birçok canlıya ev sahipliği yapan ulusal park, yaban hayatına ev sahipliği yapıyor.

Geniş ovalar içerisinde canlıların hareketleri üzerinde kısıtlama olmadan yaşamlarına devam etmelerini sağlayan park, gergedan havuzlarıyla meşhurdur. Parkı dilediğiniz her gün saat 06.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

6- African Heritage House

African Heritage House

Afrika Mirası Evi, tüm Afrika Kıtası’nın kültürel öğelerinin sergilendiği en önemli merkezlerden biridir. Afrika’nın en önemli özel koleksiyonlarına ev sahipliği yapan Afrika Mirası Evi’ni ziyaret ettiğinizde, yöresel yemekleri tadabilir ve ev içerisinde konaklayabilirsiniz. Evi dilediğiniz her gün 08.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

7- Malindi Marine National Park

Malindi Marine National Park

Hint Okyanusu’nun kıyılarında bulunan Malindi Marine Ulusal Parkı ziyaret ettiğinizde, suların altındaki bilinmeyen dünyayı keşfedebilirsiniz.

Tropikal balıklardan kaplumbağalara küçük büyük birçok deniz canlısını görebileceğiniz ulusal parkı ziyaret etmenizi öneriyoruz. Rengârenk balıklarla beraber yüzebileceğiniz bu parkı, 06.00 ve 18.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

8- Haller Park

Haller Park

Kenya’da yaşayan canlı çeşitliliğinin yanı sıra, muhteşem doğasını yakından görebileceğiniz noktalarından biri de Haller Park’tır. Park içerisinde küçük araçlarla seyahat ederek canlıları izleyebilir aynı zamanda orman içerisinde gezebilme şansına sahipsiniz.

Park içerisinde görebileceğiniz canlılar arasında; zebro, suaygırı, bizon,serval kedisi,vervet maymunu ve Afrika geyiği bulunmaktadır. Haller Parkı’nı haftanın her günü 08.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

9- Bomas of Kenya

Bomas of Kenya

Kenya’ya gittiğinizde ülkenin eski köy evlerini görmek isteyebilirsiniz. Şehirdeki binalardan çıkıp Afrika sıcaklarına karşı köylüler tarafından yapılmış olan evlerin birer örneğinin bulunduğu Bomas of Kenya’yı ziyaret etmelisiniz. Geleneksel köy evlerini ziyaret etmek isterseniz 08.00-17.00 saatleri arasında uğrayıp, geleneksel ev mimarisini görebilirsiniz.

10- Thomson’s Falls

Thomson's Falls

Kenya’nın Nyahururu kasabasında bulunana Thomson’s Falls, Kenya’nın en güzel doğal güzelliklerinden biridir.72 metre yükseklikten akan şelaleyi, orman içerisinde yapılmış korkuluklu alanlardan izleyebiliyorsunuz.

Ormanın temiz havasına birde muhteşem şelale manzarası eklenince buradan ayrılmak istemeyeceksiniz. Şelaleyi 08.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

11- Ruins of Gedi

Ruins of Gedi
Gedi ruins.

Afrika’da terkedilmiş bir Orta Çağ kasabası olan Ruins of Gedi, Kenya’nın sıklıkla ziyaret edilen turistik noktalarından biridir. Neden terk edildiği hala gizemini koruyan bu yerleşim yeri, gizemiyle ve güzellikleriyle dikkatleri çekiyor.

Kenya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Ruins of Gedi’yi gezerek, Kenya halkının yaşayış biçimi hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Kenti haftanın her günü, 06.00-18.30 saatleri arasında gezebilirsiniz.

**Kenya’nın gezilecek yerlerini nasıl buldunuz? Düşünce ve eleştirilerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin