Marakeş’te Ne Yenir? | Marakeş Mutfağından 14 Özel Tarif

Fas’ın turistik açıdan cazibe merkezlerinden biri olan Marakeş, Fas mutfağı hakkında da ziyaretçilerine farklı deneyimle yaşama şansını sunuyor. Biz de bu mutfak kültürünü merak eden ziyaretçilerimiz için geniş bir araştırma yaptık ve “Marakeş’te ne yenir? Ne içilir?” soruları için Marakeş’e has lezzetleri listeledik…

Marakeş’te Ne Yenir? Ne İçilir?

Geleneksel Fas yemekleri konusunda geniş seçenekler sunan Marakeş’te Fena Meydanı’nda özellikle akşamları birçok yiyecek tezgahı kuruluyor. Eğer yerli lezzetleri denemekse planınız akşamları bu meydana uğramanız yeterli olacaktır.

Et ve sebzeyi yemeklerinde çok fazla kullanıyor Faslılar. Marakeş yemekleri de bu ürünlerle dolu. Dilerseniz şehirde deve etini de deneyebilirsiniz. Bu konuda size şehirdeki restoranlar yol gösterici olacaktır.

1. Tajine

Tajine
Tajine

Marakeş’e gelmişken yemeden dönülmemesi gereken bir yemek soruyorsanız bunun cevabı kesinlikle tajine olacaktır. Bu yemek ülke genelinde o kadar meşhur ki şehre düzenlenen turlarda bu yemek için özel olarak zaman ayrılmaktadır.

2. Couscous

Couscous
Couscous

Marakeş mutfağı içindeki bir diğer önemli yiyecek ise couscous. Bu yemek ince bir bulgurla yapılıyor ve tatsız, yağsız olduğundan yanında da genellikle bir sos ikram ediliyor. Couscousun üzerinde ise genellikle haşlanmış sebzeler ya da bir miktar et sunulmaktadır. Couscous ve tajine şehir sınırları içinde yemek yenebilen neredeyse bütün yerlerde karşınıza çıkabilecek lezzetler arasında yer alıyor.

3. Meyve Suları

meyve suyu marakeş
Doğal meyve sularını çok uygun fiyatlara içebilirsiniz.

Meyve ve sebze bakımından Fas toprakları oldukça zengin bir coğrafya. İnsanlar da bu nimetlerden fazlasıyla faydalanıyor. Bu meyve ve sebzeleri dilerseniz yiyebilir ya da sokaklarda suyunu çıkaran esnaflardan uygun fiyatlara serinletici bir meyve suyu satın alabilirsiniz.

4. Nane Çayı

Nane Çayı
Nane Çayı

Nane çayı şehirde kahvaltılarda bol miktarda tüketildiği gibi günün diğer saatlerinde de severek içilen, ferahlatıcı bir içecek. Siz de bir Marakeşli gibi bir gün geçirmeyi planlıyorsanız nane çayı sizin için “Marakeş’te ne yenir? Ne içilir?” sorusuna verilecek önemli içeceklerden biri olacaktır.

5. Harira Çorbası

harira .orbası

Mercimek, nohut, çeşitli baharatlarla hazırlanan harira çorbası Marakeş’te genellikle akşam yemeklerinden önce ve özellikle Ramazan aylarında içilmektedir. Çorba mideyi rahatlatarak sonraki yiyeceklerinize yer açma konusunda size büyük kolaylık sağlıyor.

6. Brochettes

Brochettes
Brochettes

Marakeş mutfağı ülkemiz mutfağına çok yakın lezzetlere de sahip. Brochettes etlerin şişlere dizilerek hazırlandığı ve çoğunlukla sokaklardaki tezgahlarda satılan bir tür kebap. Çöp şiş olarak adlandırabileceğimiz bu lezzet et tutkunları için şehirde mutlaka denenmesi gereken sokak lezzetlerinden biri.

7. Bissara

Bissara
Bissara

Bakla, Arap dünyasının vazgeçilmez sebzelerinden biri. Kurutulmuş bakla ile yapılan bissara da Marakeş’te ne yenir? diye merak edenlerin tatması gereken geleneksel Fas yemekleri arasında bulunuyor. Özellikle yöresel yemek yapan lokantaları ziyaret ederseniz bu bakla çorbasını deneyebilirsiniz.

8. Chebakia

Chebakia
Chebakia

Canınız tatlı bir şeyler mi istedi? O halde şehre özgü bir tatlı önerisinde bulunalım: Chebakia. Yağda kızartılan bir hamur işi olan bu tatlı susam ve tarçın gibi farklı maddelerle renklendirilmektedir.

9. Pastilla

Pastilla
Pastilla

Yufkaların içine konan güvercin ya da tavuk etinin pişirilmesiyle ortaya pastilla ismi verilen atıştırmalık çıkıyor. Etli böreği andıran pastilla, Marakeş mutfağı için de önemli tatlar arasında gösteriliyor ve şehirde çok seviliyor.

10. Deniz Ürünleri

balık
Şehrin balık menüleri oldukça lezzetli.

Özellikle balık türleri Marakeş’te bolca bulunuyor. Bazı kişiler için yağlı ve bol baharatlı Marakeş yemekleri ağır gelebilmektedir. İşte bu kişilere lezzetli ve hafif balık menüleri yardımcı oluyor. Balıklar genelde tavada ya da ızgarada pişiriliyor. Yanında ise salata ya da patates kızartması gibi tamamlayıcı garnitürler ekleniyor.

11. Zaalouk

Zaalouk
Zaalouk

Patlıcanla hazırlanan bu leziz salata yemeklerin yanında eşsiz bir meze olarak sunulmaktadır. İçine çeşitli baharatlar da katılarak hazırlanan zaalouk kesinlikle denenmesi gereken mezeler arasında bulunmaktadır.

12. Mechoui

Mechoui
Mechoui

Marakeş sokaklarını gezdiğinizde kuzu tandır satan pek çok tezgahla karşılaşmanız hayli muhtemel bir durum. Bizce mechoui, Marakeş’in kesinlikle denenmesi gereken lezzetleri arasında bulunuyor. Bu lezzeti çok seveceğinizi ve denediğinize pişman olmayacağınızı gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz.

13. Ekmek

Msemen
Msemen

“Marakeş’te ne yenir?” sorusu için basit ama muhteşem bir cevap arıyorsanız bu kesinlikle “ekmek” olacaktır. Şehirde yapılan dumanı üstünde tüten ekmekler şehre gelenleri adeta kalbinden yakalıyor ve insanın iştahını kabartıyor. Şehirde msemen, matloua gibi çeşitli ekmekleri mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

14. Kaab el Ghazal

Kaab el Ghazal

Bir tür portakallı kurabiye olan kaab el ghazal, üzerine eklenen pudra şekeriyle çok daha lezzetli bir atıştırmalığa dönüşüyor. Bu lezzeti Marakeş’te çok fazla zorlanmadan bulmanız mümkün olabilmektedir. Enerjinizin düştüğünü hissettiğiniz bir anda bu kurabiyelerden birkaç tane yiyebilir ve ihtiyacınız olan enerjiyi geçici olarak kazanabilirsiniz.

Peki, Sizin Marakeş’teki favori yiyeceğiniz ne? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak isterseniz hemen yorum kısmına geçebilir ve aklınızdan geçenleri bize yazabilirsiniz. Böylece “Marakeş’te ne yenir? Ne içilir?” diye araştırma yapan ziyaretçilerimize de araştırmalarında katkı sağlama imkanına sahip olabilirsiniz. 

Marakeş’in en popüler noktalarını merak ediyorsanız Marakeş gezilecek yerler listemize mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin