Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesi yukarı Fırat havzasının kuzeyinde kalan Malatya, 7.000 yıllık bir tarihi medeniyete ev sahipliği yapan, Anadolu ve Mezopotamya dönemlerine ait birçok kalıntıların yer aldığı, doğal kanyon ve şelaleleri, yöresel mutfağı ve diğer turistik yerleriyle ziyaret edilmeye değer şehirlerimizden biridir. Daha çok kayısılarıyla bilinen Malatya, hem her yıl düzenlenen Kayısı Festivali ve hem de Film Festivali etkinlikleriyle kültür sanat alanında da oldukça zengin şehirlerimizden biridir. 2 günlük hafta sonu kaçamağının bile yetersiz olacağı bir zenginlikte olan Malatya, ziyaretçilerine her anlamda birçok farklılığı fazlasıyla sunmaktadır.
Tohma Kanyonu, Levent Vadisi ve Pınarbaşı Orduzu gibi yerler ise doğa tutkunu insanların hayran kalacağı güzellikte yerlerdir. Doğayla baş başa kalıp sevdiklerinizle piknik yapabileceğiniz ve aynı zamanda kamp atabileceğiniz bu doğal alanlar beraberinde seyir zevki yüksek harikulade bir manzara da sunmaktadır. Bu güzel manzaralara uyanabilmeniz için hazırladığımız içerikte Malatya ve çevresinde ücretli ve ücretsiz kamp atabileceğiniz yerleri bulabilir, ulaşım hakkında bilgileri okuyabilirsiniz.
Burası için Malatya’da mutlaka görülmesi gereken bir yer diyebiliriz. Yerli ve yabancı turistlerin sırf fotoğraf çekmek için bile olsa mutlaka geldikleri yer olan Tohma Kanyonu, Malatya’nın birkaç doğal güzelliklerinden yalnızca biri ve belki de en popüler olan yeridir. Tohma Kanyonu, doğa sporları tutkunları için muhteşem bir yer. İki dağın arasında akan gürül gürül suyun çıkardığı ses eşliğinde yürüyüş yapmak adeta bir terapi gibi. Kanyon çevresi belediye tarafından düzenlenmiş olup, güvenlikli bir yürüyüş yoluna sahip. Dileyen piknik ve mangallarını da yapabiliyor.
Kanyonda doğra yürüyüş ve piknik aktivitelerinin yanı sıra rafting, tırmanış ve fotoğrafçılık gibi aktiviteleri de yapmak mümkün. Eğer bir rafting tutkunuysanız, Karadeniz’e veya Antalya’ya gitmenize gerek yok. Malatya rafting sporu için son derece elverişli olan bu güzel kanyona ev sahipliği yapıyor.
Kamp atacaklar için de güvenli bir yer olan Tohma Kanyonu’nda su, WC ve duş gibi imkânlar bulunuyor. Elektrik ve yeme içme ihtiyaçlarınızı ise buradaki tesisten karşılayabiliyorsunuz. Kanyona giriş ücretsiz. Bu da, kanyonu daha cazip ve daha ziyaret edilebilir kılıyor. Malatyalıya değil ancak Malatya’yı ziyaret eden kişilere kamp için olmasa bile turistik bir gezi amaçlı mutlaka ziyaret etmelerini ve kanyonda en az günlerinin yarısını geçirmelerini tavsiye ediyoruz.
Tohma Kanyonu, Malatya’nın Darende ilçesinde yer almakta. Darende ile Malatya arası yaklaşık 110 km ve 1,5 saatlik sürüş mesafesinde. Şehir merkezinde, ilçe otogarında Darende’ye her gün saat başı minibüsler hareket etmektedir. Özel aracıyla gelecek olanlar ise Kayseri istikametinde ilerleyerek yol üzerindeki Darende tabelalarını takip ederek ilçeye gelebilir ve ilçe merkezindeki kanyonu gösteren tabela yardımıyla alana ulaşabilirler. Malatya’ya havayoluyla gelecek olanlar için uçak iniş saatlerine göre hareket eden servis araçları bulunmaktadır.
Konumu: Çay Kenarı
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, piknik ve mangal alanları, yürüyüş parkurları, rafting, tırmanış, otopark alanı ve yeme içme tesisi.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Malatya-Erzincan sınırına yakın salına salına akıp giden ve doğrudan Keban Barajı’na dökülen Kozluk Çayı için mutlaka ölmeden önce görülmesi gereken yer derler. Bizce de bu söz doğru. Doğu Anadolu’nun kavurucu yaz sıcaklarına rağmen tıpkı Karadeniz’i andıran göz alabildiğine yemyeşil doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bıraktıran Kozluk Çayı, Malatya’nın şahane doğal alanlarından biridir. İlk olarak buranın muazzam bir güzelliği ve insana huzur veren bir sessizliğinin olduğunu söylemeliyiz. Şehir hayatından ve yaz sıcaklarından bunalıp hafta sonu Malatya’da kaçacak bir yer arıyorsanız bizce burayı mutlaka bir değerlendirin deriz.
Kozluk Çayı çevresi yemyeşil ağaçlarla dolu olup, etrafı dik ve sarp kayalıklı dağlara sahip. Dağdan gelen buz gibi pınar suyu, tertemiz havası ve insana huzur veren sessizliği burayı oldukça cazip kılıyor. Çadır kampına da son derece uygundur. Gürültünün olmadığı, yalnızca kuş seslerini dinleyebileceğiniz Kozluk Çayı, çadır kampı atacaklar için yeterli genişlikte düzlük alanlara ve gölgelik yerlere sahiptir.
Yürüyüş yapmak için de oldukça elverişli bir yer. Yürüyüş yapılan yerlerin tamamı da ağaçlarla çevrili ve güneşten etkilenmeyerek yürüyüş yapabiliyorsunuz. Dilerseniz gölde balık da tutabilirsiniz. Kısacası müthiş bir doğa ve içerisinde yapılabilecek bir dolu aktiviteyi barındırıyor. Ancak çadırla kamp atacaklar için ne yazık ki etrafta WC, duş, elektrik ve yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesis yok. Bu nedenle ya Arapgir ilçe merkezinden ya da Kozluk Çayı’na giden yol üzerindeki büfelerden ihtiyaçlarınızı karşılamalısınız.
Tohma Kanyonu, Malatya şehir merkezine 125, Arapgir ilçe merkezine ise 10 km mesafede bulunuyor. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Malatya’dan Arapgir’e giden minibüslere binmeleri gerekiyor. İlçe merkezine geldikten sonra buradan köy minibüslerine binerek Kozluk Çayı yol ayrımında inebilirsiniz. Özel aracıyla gelecek olanlar Malatya’dan Yazıhan istikametini takip edip buradan Arapgir yönüne saparak ilçe merkezine gelebilir, Erzincan yönünden gelecek olanlar ise sırasıyla Kemah, İliç ve Kemaliye ilçelerini geçerek Arapgir’e gelebilir. İlçe merkezinde geldikten sonra buradan Sekizsu köyünü geçtikten 4 km sonra sağ yöne sapıp Kozluk Çayı’na ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Konumu: Çay Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, çeşme ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Arapgir ilçesi, Malatya’da birkaç doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri de Kaya Arası Kanyonu’dur. Burası, Kozluk Çayı’nın taşıdığı suların geçit hattı olan ve çay boyunca yemyeşil bir doğal güzelliğin olduğu harika yerlerden biridir. Kozluk çayının geçtiği hemen her yer göz alabildiğine yemyeşil bir doğal güzelliktedir. Kaya Arası Kanyonu ise bu güzelliği tamamlayan, yürüyüşlerin, piknik ve kampların yapıldığı oldukça keyifli yerlerden biridir. Kanyon, özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor. Hafta sonlarını daha sakin geçirmek isteyen yediden yetmişe her insan buraya gelerek spor yapıyor, sevdikleriyle piknik yaparak zamanlarını keyifli kılıyorlar.
Kanyonun olduğu nokta serin ve havası temizdir. Kanyon içerisinden geçen Kozluk Çayı ise, yazın kavurucu sıcaklarından bir nebze olsun kaçıp serinlemek için birçok insana doğal havuz görevi görüyor. Dileyen çayın geçtiği yarı seviye olan yerlerde yüzebiliyor. Burası Malatyalılar dışında çevre şehirlerden de yüzlerce insanın uğrak yerlerinden biridir. Eğer konaklamalı bir kamp aktivitesi düşünüyorsanız Meydan Köprüsü’nün olduğu noktadan başlayabilir ve Çiğnir Köprüsü’ne kadar olan 18 km’lik yolu yürüyebilirsiniz. Rotanın sonlarına doğru kanyon çevresindeki düzlük ve gölgelik alanlara çadırınızı kurabilirsiniz.
Kanyon, doğa sporları ve çadır kampçılığının yanı sıra, balık avcılığı, dağcılık ve zipline yapma fırsatı da sunuyor. Kamp atacaklar için çevrede ne yazık ki bir tesis bulunmuyor. Ayrıca yiyecek ve içeceklerin Arapgir ilçe merkezinden temin edilmesi iyi olacaktır.
Kanyon, Arapgir ilçe merkezine 5 km mesafede bulunuyor. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Malatya’dan Arapgir’e giden minibüslere binmeleri gerekiyor. İlçe merkezine geldikten sonra buradan köy minibüslerine binerek Çiğlik Köyü’ne gelebilirler. Özel aracıyla gelecek olanlar Malatya’dan Yazıhan istikametini takip edip buradan Arapgir yönüne saparak ilçe merkezine gelebilir, Erzincan yönünden gelecek olanlar ise sırasıyla Kemah, İliç ve Kemaliye ilçelerini geçerek Arapgir’e gelebilir. İlçe merkezinde geldikten sonra buradan Divriği yönüne sapmalısınız. Yolun 18. Km’si sizi Çiğnir Köyü’ne getirecektir. Burada araç park yerleri bulunmaktadır.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, çeşme ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Darende tıpkı Arapgir ilçesinde olduğu gibi birbirinden güzel doğal alanlara ev sahipliği yapıyor. Listemizde yer alan Tohma Kanyonu’na özellikle değinmiş ve mutlaka görülmesi gereken bir yer olduğunu söylemiştik. Burada görmenizi istediğimiz bir diğer yer ise Gürpınar Şelalesi’dir.
Günpınar Şelalesi, upuzun bir kaya yarığının arasından akan buz gibi suyuyla insanların beğenisini kazanmış bir yer. İnanılmaz bir doğal güzelliğe şahit olacağınız Günpınar Şelalesi, kayalardan şiddetle çıkan sularıyla etrafa kartpostallık manzaralar sunuyor. Bu doğa güzelliğini fotoğraflamak için bir platform mevcut. Ayrıca akan suyu takip edebileceğiniz güvenlikli bir yürüyüş yolu da bulunuyor.
Şelalenin olduğu yerler belediyenin işlettiği bir tesis bulunuyor. Aperatif yiyeceklere ek olarak et ve tavuk çeşitlerinden olan menüleri de bulabilmek mümkün. Ayrıca WC ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı da bu tesisten karşılayabiliyorsunuz.
Kamp atacaklar için şelale dışında uygun düzlük alanlar mevcuttur. Buralarda güvenli olarak çadır kampınızı atabilirsiniz. Araçlarıyla gelecek olanlar için park yeri ücretsiz. Hafta sonları daha çok Malatya il merkezinden ve çevre yerlerden buraya piknik yapmaya gelenler oluyor. Etrafta piknik masaları mevcuttur. Mükemmel doğasıyla Darende’de güzel kareler yakalayabileceğiniz, suyun sesiyle tüm stresi üzerinizden atabileceğiniz Günpınar Şelalesi, Malatya’da görülmesi gereken yerlerden biridir.
Şelale, Darende ilçe merkezine 8 km mesafede bulunuyor. Malatya ilçe otogarından Darende’ye her gün belirli saatlerde minibüsler hareket etmektedir. Yolculuk yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Darende ilçe merkezine geldikten sonra buradan Günpınar Köyü’ne giden dolmuşlara binebilir ve şelaleye ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Aracıyla gelecek olanlar Malatya’dan yola çıkıp Kayseri istikametini takip ederek Darende’ye gelebilir ve buradan Beybağı Köyü yönünde ilerleyerek Günpınar Köyü’ne gelebilirler. Köy merkezinde şelalesi gösteren tabelalar mevcuttur.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, büfe, restoran, yürüyüş parkurları, şelale ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Ünü Malatya sınırlarını aşıp tüm Türkiye’ye hatta yurt dışı ülkelerine bile yayılmış olan Levent Vadisi, Malatya’nın mutlaka görülmesi gereken turistik yerlerinden biridir. Çarpıcı kaya oluşumları ve göz alabildiğine dağ silsilesi burayı eşsiz bir yere dönüştürüyor. Her yıl uluslararası doğa sporları festivaline ev sahipliği yapan Levent Vadisi, her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistik ziyaret ettiği bir yerdir.
Vadi, ABD’deki Büyük Kanyon’a benzetilmesiyle de biliyor. 65 milyon yıl öncesine uzanan kaya oluşumlarını görebileceğiniz vadiyi 240 metre yükseklikte kurulan bir platform üzerinden geniş açıdan izleyebiliyor, manzaranın seyrine doyabiliyorsunuz. Kanyonda belediye tarafından işletilen bir restoran bulunmaktadır. Buradan WC, elektrik ve yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz. Kamp atacak olanlar için vadi çevresinde geniş düzlükler bulunmaktadır. Kamp öncesi yanınızda kalın bir şeyler getirmenizi tavsiye ederiz. Yükselti ve alanın tamamıyla açık olmasından dolayı geceleri serin olabiliyor.
Malatya-Kayseri karayolu üzerinde yer alan Levent Vadisi, şehir merkezine 45 km mesafede yer almakta. Vadiye ulaşımınızı Akçadağ üzerinden yapabilirsiniz. Malatya ilçe otogarından her gün belirli aralıklarda hareket eden minibüslere binerek Akçadağ’a gelebilir ve buradan vadiye giden dolmuşlara binebilirsiniz. Bir diğer alternatif ise Darende yönüne giden minibüslere binere vadi yol ayrımında inebilir ve buradan dolmuşa binerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Özel aracıyla gelecek olanlar aynı şekilde Darende-Kayseri yolunu takip edip Akçadağ ilçesine sapmadan yolu devam ederek sağda görecekleri vadi tabelası yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Vadide yer alan tesis çevresinde araç park yerleri bulunmaktadır.
Kamp Olanakları: Alanda yeme içme, WC ve elektrik (şarj) ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir belediye tesisi bulunmaktadır.
Giriş Ücreti: Kişi başı 5 TL. Vadi çevresinde ücretsiz çadır kampı atabileceğiniz yerler bulunmaktadır.
Web Sitesi: http://www.leventvadisi.org/
Instagram: https://www.instagram.com/akcadagleventvadisi/
Şehir merkezinden çok fazla uzaklaşmadan hafta sonunuzu veya hafta içi gün ortası gelip doğayla baş başa kalarak üzerinizdeki yorgunluğu ve stresi üzerinizden atabileceğiniz yerlerden biri olan Beydağı Tabiat Parkı, temiz, nezih ve yetiden yetmişe her insan için keyifli noktalardan biridir. Çevresi her ne kadar yerleşim yerleriyle çevrili olsa da, park alanı iç taraflarda kalıyor ve herhangi bir gürültüye maruz kalmıyorsunuz. Alan tamamıyla yemyeşil ağaçlarla ve çimenlik alanlarla çevrilidir. Oturup dinlenebileceğiniz üzeri kapalı kamelyalar mevcut. Burada dilerseniz pikniğinizi yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda dolaşabileceğiniz uzun yürüyüş yolları da bulunmakta.
Kamp atacaklar için uygun alanlar bulunmaktadır. Ayrıca oda konaklaması için ahşap bungalov tipi yerler de mevcut. Bununla birlikte ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz çay evi, lokanta ve büfe gibi yerler bulunmakta. Ayrıca WC ve çeşme yerleri de mevcuttur.
Tabiat parkı şehir merkezine 2,5 km mesafede yer alıyor. Malatya Müzesi’ne 10 dakikalık bir yürüme mesafesinde. Şehir içi çalışan toplu taşıma otobüsleriyle park alanına gelebilmeniz mümkün. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Turgut Özal Caddesi yolunu takip ederek yol üzerindeki tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Tabiat parkında araç park yerleri bulunmaktadır.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, büfe, mescit, giriş kontrol noktası, otopark alanı, kır lokantası, tarihi yapı, konuk evi, kır gazinosu, pknik alanları, yürüyüş parkurları ve çadır konaklama yerleri.
Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 13 TL, öğrenci 6 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet 6 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL, otobüs 108 TL. Tek kişilik oda konaklama 80 TL, çift kişilik oda konaklama 60 TL, görevli kamu personeli 55 TL ve kamu personeli 45 TL.
Web Sitesi: http://beydagi.tabiat.gov.tr/
Malatyalıların yaz aylarında hafta sonları sıklıkla ziyaret ettikleri yerlerden biri olan Horata, sıcak yaz günlerinde dahi havasının serin, suyunun soğuk olduğu muhteşem bir yer. Mesire alanı, şehrin önemli bir kaçış noktasıdır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra, çevre dağlardan gelen lezzetli suyu ve nezih piknik alanı yediden yetmişe her yaştan insanın gelip doğayla baş başa kalarak huzurlu bir vakit geçirmeleri adına ideal bir yerdir.
Horata Mesire Alanı’nda vaktinizi iyi bir şekilde değerlendirebileceğiniz yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları ve mangal yerleri bulunmaktadır. Mesire alanı tamamıyla ağaçlarla çevrili olduğu için, patika yollarda yürüyüşünüze kuşlar eşlik edecektir. Yorulduğunuzda ise geri gelip mangalınızı yakarak bir ağacın gölgesinde yemeklerinizi sevdiklerinizle birlikte yiyebilirsiniz.
Mesire alanı tamamıyla güvenliklidir. İçerisinden bir dere geçiyor. Suyu, çevredeki dağlardan, eriyen kar sularının taşıdığı şırıl şırıl akan bir tabiat güzelliği. Çadır kampı atmayı düşünenler için de ideal bir yer olduğunu söyleyebiliriz. İçerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe ve market yeri bulunmaktadır. Ayrıca WC ve çeşme gibi yerler de mevcuttur.
Horata, Malatya şehir merkezine yaklaşık 9 km mesafede bulunuyor. Toplu taşmayla gelecek olanlar için şehir merkezinden buraya dolmuşlar gelmektedir. Özel aracıyla gelecek olanlar Yeşilyurt yolu istikametinde ilerleyerek tabelaları takip ederlerde mesire alanına geleceklerdir. Alanda, otopark yeri bulunmaktadır.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, ateş ve mangal yakılabilir alanlar, piknik masaları, market, restoran, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, çay bahçesi ve otopark alanı.
Giriş Ücreti: Yetişkin 5 TL, araç 20 TL. Otopark dâhildir. Ayrıca WC ve masalar da ücretlidir.
Malatya’da doğayla iç içe olup kamp atabileceğiniz bir başka yer ise Orduzu Pnarbaşı mesire alanıdır. Burası Malatyalıların dışında çevre şehirlerde yaşayıp da hafta sonlarını değerlendirmek isteyen kişilerin de tercih ettikleri yerlerden biridir. Malatya-Elazığ karayolunun 5. Km’sinde kalan Orduzu, doğa yürüyüşü, piknik ve kamp için ideal bir yerdir. Sahip olduğu gölet alanı ile buraya eşsiz bir manzara katan Orduzu, çeşitli kuş türlerinin de mesken tuttuğu yerlerden biridir. Etrafı dağlarla çevrili mesire alanı, havasıyla ve suyuyla şahane bir atmosfere sahiptir. Yaz aylarında, hafta içerisinde depoladığınız tüm stresi hafta sonu buraya gelerek üzerinizden bir çırpıda atabilirsiniz.
Gölü çevreleyen çam ve diğer ağaç türlerinin yansıması kartpostallık manzaralara davetiye çıkarıyor. Her mevsim bir başka güzel olan Orduzu, piknik ve kampçılar için lokanta, WC, çeşme ve yürüyüş parkurları gibi olanaklara sahip. Ayrıca belediye tesislerinde elektrik ve market alışverişlerinizi karşılayabilirsiniz. Aldığınız yiyecekler ile göl kenarındaki piknik masalarında yemeklerinizi yiyebilir, ardından güzel manzaralar ve temiz hava eşliğinde etrafı yürüyüşe çıkabilirsiniz.
Orduzu Pınarbaşı, Malatya şehir merkezine 5 km mesafede bulunuyor. Ulaşımı oldukça kolaydır. Malatya merkezden Orduzu yönüne giden dolmuşlar gün aşırı bulunmaktadır. Dilerseniz Elazığ yönüne giden ilçe minibüslerine binerek de ulaşımınızı hızlıca sağlayabilirsiniz. Özel aracıyla gelecek olanlar Elazığ istikametinde ilerleyerek yolun 5. Km’sinde tabelayı görecekleri. Mesire alanı yolun solunda kalmakta. Ayrıca otopark alanı da bulunmaktadır.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, çeşme, piknik masaları, market, gölet, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.
Giriş Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet 6 TL, otomobil 15 TL, kamyonet ve pikap 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL ve otobüs 108 TL.
Akçadağ’ın Kozluca mevkiinde yer alan Sarıçiçek Yaylası, yaz aylarında şehirden kaçıp doğayla baş başa kalmak isteyenlere önerebileceğimiz yerlerden biridir. Burası, devasa bir platoya ev sahipliği yapıyor. Etrafı göz alabildiğine irili ufaklı tepeler ve onları tamamlayan patika yollardan oluşuyor. Yürüyüş yapabileceğiniz kilometrelerce yol var. Üstelik bu esnada yakalayabileceğiniz harika fotoğraflık manzaralar da cabası.
Yaylaya çıkılan yol üzerinde yaklaşık 30 haneli yerleşim yeri bulunuyor. Burada ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz köy bakkalı bulunmaktadır. Ayrıca kontrollü olmak şartıyla ateş ve mangalınızı da yakabilirsiniz. Ancak rakım olarak biraz olsa yüksekti olması nedeniyle gece konaklamalı kamplarda üzerinize kalın bir şeyler almanızı tavsiye ederiz.
Akçadağ’da bulunan Sarıçiçek Yaylası, Malatya şehir merkezine yaklaşık 100 km mesafede bulunuyor. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ilçe otogarından Darende yönüne giden minibüslere binerek Balaban’da inebilir ve buradan Kozluca köyüne ulaşımını sağlayabilirler. Özel aracıyla gelecek olanlar Kayseri istikametinde ilerleyerek Darende’ye gelmeden önce Balaban mevkiinden Kozluca yönüne dönerek köy tabelasını takip edip ulaşımlarını sağlayabilir. Köy merkezinde araç park yerleri bulunmaktadır.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, çeşme ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Çoğu zaman Malatya ve Adıyamanlılar arasında tatlı bir tartışma konusu olan Nemrut Dağı’nın hangi şehre ait olduğuna değinmeden, muhteşem bir gün batımı eşliğinde kamp atmak ve yine aynı güzellikte gün doğumuna uyanmak için burada kamp atılacak olmasını anlatmak daha doğru olacaktır.
Yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen, ülkemizin en popüler turistik cazibe merkezlerinden biri olan Nemrut Dağı, olağanüstü bir gün batımı ve gün doğumunu izleyebileceğiniz bir yerdir. Bununla birlikte Kommagene Krallığı’nın ardında bıraktığı arkeolojik kalıntılara ev sahipliği yapan dağ, 2,150 metre yükseklikte, UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilmiş bir yerdir.
Buranın manzarası kadar havası da aynı derecede güzel ve zengindir. Etrafta göz alabildiğine muazzam bir manzara ve kalıntılar bütünlüğü bulunuyor. Milli parka giriş ücretli. Park çevresi ise çadır ve karavan konaklamaları için ücretsizdir. Aynı zamanda yöre mimarisine özgü tasarlanmış konaklama yerlerinde de kalabilmek mümkün. Yeme içme ihtiyaçları için bir restoran, WC, duş ve elektrik gibi olanaklar bulunmaktadır.
Nemrut Dağı, Malatya şehir merkezine yaklaşık olarak 100, Adıyaman’a ise 73 km mesafede bulunmaktadır. Her iki şehirden de ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Adıyaman’dan gelecek olanlar Kâhta minibüslerine binerek ilçe merkezine gelebilir ve buradan Nemrut Dağı Milli Parkı’na giden araçlara binebilirler. Malatya yönünden gelecek olanlar ise ilçe otogarından Kâhta minibüslerine binerek ulaşımlarını aynı şekilde gerçekleştirebilirler. Özel aracıyla gelmeyi düşünenler ise Kâhta istikametinde ilerleyip Nemrut Dağı tabelalarını takip ederek gelebilirler. Milli Park içerisinde araç park yerleri bulunmaktadır.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, tarihi yapı, yürüyüş yolu, konaklama tesisi, seyir terası, yöresel ürün satış noktaları, gezi rotası, bisiklet yolu, kafe, piknik alanları, kaya tırmanışı ve otopark alanı.
Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 7 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 7 TL, motosiklet 10 TL, otomobil 21 TL, minibüs 63 TL, midibüs 105 TL, otobüs 189 TL.
Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…
İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…
Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…
Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…
Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…
Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…