Kanada’da Ne Yenir, Ne içilir? | 14 Süper Lezzet

Kuzey Amerika’nın soğuk ülkelerinden biri olan Kanada’nın lezzetli mutfağını birlikte inceleyelim.

Denemek için sabırsızlanacağınız Kanada’da ne yenir, ne içilir yazımızda geleneksel yemeklerden, yeni tatlara kadar birçok farklı lezzete ev sahipliği yapan Kanada yazımızı okurken acıkmaya hazır olun.

#1 Kanada’da Ne Yenir ?

 Listemizin ilk sırasında;

1- Poutine

Poutine

Kanadaya özgü olan bu yemek, patates kızartmalarının üzerine lor peyniri ve gravy sos dökülmesiyle oluşuyor. Oldukça lezzetli olan bu yemeği Kanada sokaklarında sıklıkla görebilirsiniz.

2- Beaver Tails

Beaver Tails

Ana malzemesi kızartılmış hamur olan Beaver Tails ülkenin en sevilen tatlı atıştırmalıklarından. Hamurun üstünü çikolata sos, karamel sos ve daha birçok tatlı ürünle süsleyebilir, dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

3- Canada Strata

Canada Strata

Pastırmanın süt ve peynirle birleştiği bu muhteşem yemek hem lezzetiyle hem de pratik yapımıyla oldukça seviliyor.

4- Bannock

Bannock

Kızartılmış hamur diyebileceğimiz Bannock, pudra şekeri, meyveler veya tuzlu olarak tüketiliyor. Yanında çay veya kahvenizi alarak zevkle tüketebilirsiniz.

5- Montreal-style Bagels

Montreal-style Bagels

İki farklı türü olan bu simitleri isterseniz New York isterseniz Montreal stiliyle alabiliyorsunuz. New York stili biraz daha yumuşak olurken, Montreal hali daha çıtır çıtır ve ince oluyor.

6- Saskatoon Berry Pie

Saskatoon Berry Pie

Canınız tatlı çekmese bile bu tatlıyı gördüğünüzde anında iştahınız kabaracak. Böğürtlenlerle süslenmiş olan turtanın tadına bakmadan Kanada’dan dönmemelisiniz.

7- Tire d’érable sur la neige

Tire d’érable sur la neige

Kanada’nın ne kadar soğuk olduğundan bahsetmemize gerek yoktur diye düşünüyoruz. Bu soğuktan yararlanıp buzların üzerinde yapılan bir şekerdir Tire Sur la Neige. Akçaağaç şurubunun kaynatılıp sonrasında buzda dondurulmasıyla oluşan şekeri denemenizi öneriyoruz.

8- Ginger Beef

Ginger Beef

Biftek etinin şeritler halinde kesilip kızartılmasıyla oluşturulan Ginger Beef, Kanada’nın popüler ana yemeklerinden biridir. Susamlı sos ve börülcelerle birlikte kızartılan bifteğin tadına doyamayacaksınız.

9- Pate Chinois

Pate Chinois

Kıymanın, kremalı mısır ve patatesle buluşmasıyla oluşan yemek, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle sofraları süslüyor. Şık sunumunun yanı sıra tadıyla oldukça beğenilen Pate Chinois’u denemelisiniz.

10- Halifax Donair

Halifax Donair

Biraz dönere benzeyen Halifax Donair,sığır etinin domates, soğan ve sarımsaklı sosla birlikte servis edilmesinden oluşur. Dürüm şeklinde yiyebileceğiniz bu yiyeceği seveceğinize inanıyoruz.

11- Butter Tarts

Butter Tarts

Kanada’nın klasikleşmiş lezzetlerinden olan Butter Tarts, içerisindeki ceviz ve üzümle tam bir enerji bombası. Bu lezzetli tartların tadına bakmadan geçmemelisiniz.

12- Nanaimo Bars

Nanaimo Bars

Üç katlı bir kalori bombasıyla karşı karşıyayız. Nanaimo Bars’ın alt tarafında cevizli kek, orta katında krema en üst katındaysa eritilmiş çikolata bulunuyor. Bu lezzetli keklerin tadına doyamayacaksınız.

13- Split Pea Soup

Split Pea Soup

Ana maddesi bezelye olan Split Pea Soup, Kanada’ya özgü tatlardan biri.

14- Caesar Drink

Caesar Drink

Soslu bir içki olan Ceaserın içerisinde ağırlıklı olarak votka, limon ve Tabasco sosu vardır.

*Kanada’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin